Satunnaiset kuvat

Syysaamu

Uusimmat

Blogin arkisto

076 Vallan sokeuttava vaikutus

Lauantai 3.11.2012 klo 10:56 - yrjöpoeka

Eilisen päivän uutisvirrassa nousi esille kookomusnuorten varapuheenjohtajan kirjoitus. Yksikään toimittaja ei mene kysymään kokoomuksen puheenjohtajalta, mitä mieltä tämä on aiheesta. Mikäli kyseinen kirjoitus olisi tullut perussuomalaisten riveistä, Timo Soiniin suuhun olisi tukittu useita mikrofoneja. Huuto ja mekastus olisi saanut hallituspuolueilta kovan tuomion. Rodunjalostuksella olisi epäilemättä myös hutkittu. Media lienee kokoomuksen pehmeä puudelikoira.

Näitä ulostuloja olisi tarvittu vaalien alla herättelemään äänestäjiä. Nämä harkitut ulostulot eivät ole yksittäisiä. Kokoomusnuoret ovat säännöllisin väliajoin tuoneet esille näitä hyvinvointivaltion purkamiseen liittyviä aiheita. Nämä puppelipojat kirjoittavat elämästä, josta heillä ei ole mitään kokemusta. Hyvätuloisten isien ja äitien elätit antavat vyönkiristys ohjeita heikompiosaisille. Kokoomusnuorille tekisi hyvää osallistua uudelleenkasvatusleirille, vaikkapa pohjois-Koreassa.

Kokoomus on saanut vallassaolo aikanaan medialta pehmeän käsittelyn. Sen ansiosta siellä katsotaan olevan oikeus puhua ja kirjoittaa köyhemmästä kansanosasta loisina. Oma kansa nähdään haitallisena ja sen sijaan suunnitellaan, kuinka maa voitaisiin täyttää muualta tulleilla. Katainen itse on ollut tämän keskustelun pääarkkitehti. Suomalainen työläinen on tullut tälle väestönosalle rasitteeksi. Kokoomus on pieni osa kansaa, mutta sen toiminta enemmistöä kohtaan on vaarallista.

Kainuun kunnissa on menossa veroprosentin korotustalkoot. Kuntien johdossa ei edelleenkään haluta nähdä sitä, että ensin pitäisi purkaa päällekkäisä rakenteita ja hallintoa. Nyt vallassa olevat ovat aloittaneet rakenteiden pelastamistalkoot. Suomussalmi aikoo ainoana pitää prosentin ennallaan. Voi olla niin, että se myös ainoana kuntana ei nosta veroprosenttiaan. Hyrynsalmen kunnajohtaja tunnustaa, kuinka ahtaalle on jouduttu hallintokokeilun kaaduttua. Pienille kunnille kokeilu oli kallis ja sen kaatuminen tulee kalliimmaksi niille itselleen. Isommat naapurikunnat maksavat sitten tulevaisuudessa lisälaskun, etsikkoajan käyttämättä jättämisestä.

Keskustelu tulevaisuudesta kuntien välillä on aloitettava heti. Niissä keskusteluissa on sovittava tarkoin, mitä ovat lähipalvelut. Samoin missä niitä on. Kuhmon ja Suomussalmen kuntalaiset ovat oppineet hakemaan palvelut kaukaa. Pitkät etäisyydet eivät ole este, ainoastaan asenne on. Hallinto voi olla kauempana ja keskitettynä. Virkakoneisto on höylättävä mahdollisimman ohueksi. Samoin on tehtävä myös luottamushallinnolle. Terveys- ja vanhuspalvelut on säilytettävä nykyisissä kuntakeskuksissa. Akuuttivuodeosastot on pidettävä Kuhmossa ja Suomussalmella. Kulttuuri ja liikunta on annettava kolmannen sektorin tehtäväksi.

Näillä pienillä asioilla voisi lähteä liikkeelle.

Avainsanat: valtasokeuttaa, rodunjalostus, puppelipojat, saulscubak, veroprosentinkorottaminen, kuntaliitosselvitys