Satunnaiset kuvat

Kesä 2003

Uusimmat

Blogin arkisto

072 Miten mieli muuttuu kansaksi

Keskiviikko 30.9.2015 klo 23:13

Lueskelin netissä erästä puhepohjaa tulevan lauantain mielenosoitukseen Torniossa. Puuha-pete joka sitä kalabaliikkia on sinne puuhaamassa, on jo valmistellut pitkän puheen kiihoittuneelle kuulijakunnalle. Tekstistä sai sen selväksi, että se on kansanääni päättäjille.

Viimeaikoina on tullut jokataholta nimittää omia ajatuksiaan ja tekojaan kansan ääneksi. Suomessa on reippaat 5 miljoonaa asukasta. Jos jossakin kokoontuu muutama kymmenen tai muutama sata hyvässä tapauksessa, se ei ole kansa. Valokuvina ja teksteinä siitä palavasieluinen ja kiihottunut tekstinikkari sitten saa muokattua kansalaistapahtuman.

Hallitus ja viranomaiset ovat ilmaisseet Suomen olevan mukana Eurooppalaisessa kriisissä. Kriisi johtuu suurista pakolaismääristä. Valtiovalta on vedonnut kansalaisiin ja Suomen kuntiin, jotta selviäisimme mahdollisimman vähin vaurioin tästä koettelemuksesta. Myös oppositio on samaa mieltä ongelman vakavuudesta. Nyt vaaditaan yhteenhiileen puhaltamista.

Yhteen maahanmuuttohiileen puhaltaa se joukko, joka luulee kaikkien ongelmien ratkeavan kun maahanmuutto ja tänne tulleet poistetaan maasta. Veteraanit saavat hyvän hoidon. Vanhuksista huolehditaan laitoksissa ja he saavat riittävästi kuivia vaippoja. Työttömyys poistuu ja Suomen kansantalous paisuu ja verotusta kevennetään. Suomen ihanat impyet voivat karkeloida taas turvallisesti, ilman pelkoa tummista raiskaajista.

Valitettavasti tämä mantra ei toimi. Se ei toiminut juutalaistenkaan kohdalla. Siksi on edesvastuutonta järjestää mielenosoituksia kansallisen kriisitilanteen vallitessa. Erityisen tuomittavaa on se, että lauantain ”mielenosoitukseen” ovat järjestämässä kuljetuksia eräät perussuomalaiset. Tässä tilanteessa pitäisi tukea omanpuolueen työtä hallituksessa. Puolue yrittää ratkoa kriisiä yhdessä muiden hallituspuolueiden kanssa.

Mielenosoituksiin tarvitaan aina lupa. Poliisi voi sen myöntää ja määritellä siinä joitakin asioita. Nyt poliisi voisi määritellä mielenosoitukselle sellaisen paikan, että se sijaitsee kaukana rajanylikulkupaikasta. Samoin kaikista vastaanottokeskuksista. Tällä turvattaisiin työrauha viranomaisille. Suomi ei tarvitse tässä tilanteessa enää suurempaa kriisiä.

Mikäli tätä ei nyt pysäytetä, tämä voi eskaloitua väkivaltaisiksi mellakoinneiksi näiden ”kansalaisten” ja turvapaikanhakijoiden välille. Se ei ole kenekään etu. Vielä vähemmän se on perussuomalaisten etu. Puolueessamme on niitä, jotka pitävät aiheesta suurta ääntä. Nyt se ääni on hiljennettävä puolueen edun takia. Puolueen johdon on nyt julistettava kenttäväelle, että hallitus ja erityisesti puolue, tarvitsevat työrauhan kriisin ratkaisemiseksi.

Jokaisen yksittäisen kansalaisen olisi nyt pysähdyttävä ja mietittävä. Mikä on Suomen etu? Mikä on kansalaisten etu?

Pysy kotona lauantaina.

ps. tämä on mielipiteeni. Ei kansan ääni.

Avainsanat: puuhapete, kristalliyö, eskaloituminen