Satunnaiset kuvat

koivumutkan kaunotar

Uusimmat

Blogin arkisto

073 Hieman lämpenee

Lauantai 15.5.2010 klo 19:00 - yrjöpoeka

Tänään jouduin aamupäivällä ottamaan välihousut pois. Aamupäivällä pihalla puuhastellessani, huomasin jatkuvasti hikoilevani ja hieman helpotti vaatteiden vähennys. Kävimme hakemassa puutarha tarvikkeita ja kyllästettyä puutavaraa ja iltapäivä meni täysin puutarha hommissa. Lämpötila nousi yli 26 ja tarkenin pihatöissä pelkissä shortseissa ja nyt on toukokuu! Ilmastoko se lämpenee, no ei vaineskaan. Kyllä se siitä suomalais-kansalliseen tapaan pian kylmenee ja villapuseroa päälle!

Nousin aamuaikaisella ja menin tulvivalle joelle kokeilemaan, syökö kala. Ei syönyt ja vesi oli kahluuvarusteista huolimatta järkyttävän kylmää. Virrassa huilasi vielä jäälauttojen kappaleita ja ennen auringon nousua kylmä alkoi todella vapisuttaa. Niinpä totesin kalastamisen kokeilun riittävän ja palasin kotihommiin. Käki aloitti keväisen kukkumisen tänään ja sitä on riittänyt myös iltapäivästä.

Rautakaupan pihalla totesimme monen muun kanssa, että kyllä se kevät on parasta aikaa. Pihaa pitää rapsuttaa ja kasvimaa kutsuu puuhasteluun. Kaiken lisäksi se on parasta yhdessä oloa, siinä ehtii päivän mittaan puhua repun tyhjäksi. Rautakaupan asiakkailla oli kaikilla kiire ja kauppiaat takoivat kassakoneita hymy suupielissä. Vaimolla on samoin hymy herkässä, nyt on rakennettu uusi kasvilava ja kukille siirrettävä laatikosto. Uusia kukkia löytyi viherkaupasta ja nyt ne loistavat kotipihalla. Kaiken lisäksi vaimoni ei ole tarvinnut lähteä lenkille, hikeä on valunut ilman juoksemista koko päivän.

Nyt on nousemassa oikein keväinen ukonilma. Kevät sade saa nyt lämmön lisäksi ihmeitä aikaan, toivottavasti talon takana oleva suuri lumivuori alkaa häipyä. Järvien jäät ovat lähialueella lähteneet 13 – 14 päivä ja loppu jäät ajelehtivat vielä paikoin järvien rannoilla. Lumien sulaminen ja jäiden lähtö oli tänä keväänä todella nopeaa.

Huomenna jatkuu samanlainen touhu, jospa kuitenkin pääsisin ajelemaan hieman jammulla?

Avainsanat: liianlämmintä, liikaavaatteita, puutarhatöitä, käenkukuntaa