Satunnaiset kuvat

Metsäkurjenpolvi

Uusimmat

Blogin arkisto

114 Kevätahdistusta ja muuta vatulointia

Maanantai 22.5.2017 klo 18:45 - yrjöpoeka

Näin voisi sanoa, kun jääkiekko loppui ja huuto ja mekastus vaimeni. Suomessa jääkiekko on saanut liian ison roolin kaikissa medioissa. Onhan se tietysti sitäkin, että miljoonia tienaavia omia poikia on mukava kannustaa. Valitettavasti näin loppukeväästä ainakin minun kuppini on täynnä tätä vouhkaamista.

Mutta ei tämä tähän loppunut. Kesäaikana aloittaa sitten toinen peli, eli pesäpallo. Sitä älytöntä vouhkaamista pyöreän pallon perässä en ymmärrä alkuunkaan. Siinä on jotakin samaa kuin ajokoiran tolvaamisessa jäniksen perässä. Meteli on kaamea ja seuraajat vielä kuumempina. Ainakin niillä paikkakunnilla, missä pesäpallo on vallannut kaiken julkisuuden. Kainuussa Sotkamon Jymy on sitä ja kaikki Kainuun mediat ovat sitä pullollaan.

Onneksi voin lyödä kaikkia alueelliset kanavat kiinni. Hupi ei kuitenkaan tähän lopu. Kaikki kotimaiset kanavat alkavat suoltaa uusintoja useilta vuosikymmeniltä. Ovat vielä luvanneet aloittaa aatamin aikuisia ohjelmia uudelleen. Silloin kun olisi aika istahtaa töllöttimen ääreen, niin ohjelmatarjonta on sitä saqmaa kuin nuoruudessani. Dementikko muistelee vain vanhoja juttuja. Ilmeisesti kaukaa viisaat ovat päättäneet dementoida koko väestön pikkuhiljaa.

Aivan väkisin meinaa tämä tällainen meno masentaa. Onneksi tänään on tullut todella keväinen ja lämmin ilma. Olen saanut puuhastella ulkosalla ja levitellä viimeisiä lumikinoksia. Sitä mukaa kun nurmikko tulee esille saan rapsutella roskat lehtiharavalla pois. Tämä puuha on aina auttanut minua masentavien ajatusten vyöryessä keväällä päälle. Pois unohtuu jääkiekko ja muu tohotus. Lisää terapiaa saan kun puuhastelemme vaimoni kanssa yhdessä pihamaalla. Kukkien istutusta ja entisten hoitoa. Kevät on ihmisen onneksi.

Toukokuu on pian taputeltu. Samalla on taputeltu myös kaikki minun luottamustehtäväni. Saan aloittaa aivan normaalin elämän. Ei kalenterin orjuutusta. Ei tuntikausien kokouksia. Ei päivien mittaisia seminaareja, jotka eivät lopulta johda mihinkään. Kainuussa on viimevuosina kokoustettu kuntauudistuksen takia erinäisiä viikkoja. Mitään ei tapahtunut. Entistä syvemmälle on kaivauduttu juoksuhautoihin. Sote-soppaa on samaan aikaan väännetty kaksi valtuustokautta. Kaikki istuminen on ollut turhauttavaa.

Hallituksen toimia seuratessa voi ennustaa, että vatuloiminen tulee jatkumaan. Edellisen hallituskauden aikana totuimme siihen, että sateenkaarihallitus oli kaikkein huonoin. Totuuden nimessä on sanottava, että kyllä tämä nykyinen hallitus sille tulee pärjäämään. Mitään valmista ei tule mistään. Aikansa vatuloituaan puolueet sylkäisevät ulos jotakin todella keskeneräistä. Kokoomus on saanut hallintarekisterinsä ja keskusta maakuntahallintonsa (se on kyllä vielä auki). Persuille on jätetty oma hillotolppa ja siitä käyvät kohta uudet puheenjohtaja ehdokkaat kiihkeän kamppailun.

Kaikkien turhauttavien istuntojen lopputulema on se, että kansalaiset saavat tilalle kurjuutta ja verorasitusta. Palveluita tehostetaan ja sen seurauksena palvelut ovat kohta saatavissa kehäkolmosen sisäpuolella. Talouden sanotaan kohentuvan vauhdilla. Työttömyys jatkaa silti entisellään. No ei aivan. Kuntouttavassa työtoiminnassa kulkevia kurmotetaan, koska he ovat reppanoita ja työtävieroksuvia. Näin minulle on avaamassani facebook keskustelussa vakuutettu.

Maailma on vahvojen ja toimeen tulevien käsissä.

Avainsanat: jääkiekonmm, pesäpallojaajokoirat.televisionkesäuusinnat, puutrhanhoitoauttaamasennuksessa, hallituksenhillotolpat