Satunnaiset kuvat

neidonkenkä

Uusimmat

Blogin arkisto

014 Matin veto

Lauantai 13.1.2018 klo 18:19 - yrjöpoeka

Harvoin minä nautin SM-tason hiihdoista, mutta tämän päivän miesten vapaa 16.6 kilometriä oli sellainen. Kisassa oli usealla hiihtäjällä suuret paineet onnistumisen suhteen. Matti Heikkinen oli ainoa, jonka ei tarvinnut laittaa itseään kokonaan peliin. Omalla Vantaan hiihtoseuran seurakaverilla Anssi Pentsisellä sitä vastoin oli. Kaikille oli selvää, että on oltava mitaleilla, mikäli haluaa päästä seuraavien viikonvaihteiden mc-kisoihin.

Kisan alusta asti näki, että Heikkisen lisäksi vain kahdella muulla miehellä on mahdollisuuksia mitaleille, Perttu Hyvärisellä ja Anssi Pentsisellä. Heikkinen vain passaili ja kun olen hänen hiihtojaan seurannut jo vuosikausia, oli nähtävissä erikoinen ilmiö. Matti hiihti käsijarrupäällä ja seurasi kuinka seurakaveri Pentsinen pärjäsi. Olen melkein varma, että taktikka oli sovittu valmiiksi. Kun Pentsinen tekee todella kovan vedon toisella kierroksella, Matti hiihtelee kaukana kärjestä. Näin muille jää kuva Pentsisen ylivoimasta ja muut tyytyvät suosiolla osaansa.

Kolme kilometriä ennen maalia oli varmaa, että Pentsinen voittaa ja seuralla on mahdollisuus kaksoisvoittoon. Sen jälkeen jokainen hiihtoa seuraava näki, kuka oikeasti on hiihtäjä. Matti Heikkinen iski päälle loikan, josta hän on tunnettu. Hetkessä Heikkinen iski itsensä kakkossijalle ja seuralle varmistui kaksoisvoitto. Voiton saanut Pentsinen ei mekkaloinut voitollaan. Hänt tiesi mihin Heikinen oikeasti pystyi, samoin kaikki muutkin mukana olleet huippuhiihtäjät. Heikkinen ei maalissa ollut edes hengästynyt, samaan aikaan muut olivat reporankana pitkin tannerta.

Joku voi väittää vastaan, mutta tämä on oma arvioni ja se ei ole kaukana todellisuudesta. Matti Heikkinen auttoi oman seurakaverinsa voittoon, joka varmistaa voittajalle olympia paikan ja lipun mc-kisoihin. Matti Heikkinen olisi varmaan jäänyt vaikka neljänneksi, jos lisää seurakavereita olisi ollut tarjolla mitaleille. Toimittaja ja kommentaattori Sami Jauhojärvi olivat olevinaan yllättyneitä. Se oli niin mietoa, että pisti silmääni vielä enemmän. Hekin tiesivät keille kaikille mitalisijat olisivat olleet tärkeitä.

Anne Kyllönen ja Ville Nousiainen olivat sitä mieltä, että nyt menee hyvin. Ei mene, he ovat menneen talven lumia. Nousiaisesta ei koskaan tullut ja ei tule voittajaa. Kansallisissa kisoissa hän voi joskus saada hyvän tuloksen, muttei isoissa kisoissa. Siellä tarvitaan tappamisen meininkiä ja Nousiainen on kuin pehmoinen jauhopussi. Samaa vaiva on Anne Kyllösellä. Valmentajan vaihdos ei auta, kun ei usko ja luota valmentajan sanomisiin. Sellainen kuva on itselleni välittynyt ja pitänee paikkansa.

Päävalmentajan pitäisi nyt laittaa Etelä-Koreaan mitalimiesten lisäksi nuoria tulevaisuuden nimiä. Vaikka he eivät nyt tänään päässet mitaleille, heidän varassaan on tulevaisuus. Nuorten on päästävä mukaan ja sen mukana voi tulla yllätyksiä, joista me voimme saada sitä kansallista hurmosta.

Nyt kun Pentsinen on varmistanut paikan, voimme huomenna nähdä, kuinka Heikkinen hiihtää ilman käsijarrua. Uskon hänen pystyvän 1 – 2 minuutin eroon muihin nähden. Iltapäivän viimeinen kilometri kertoi minulle, kuka on maailmanluokan hiihtäjä. Hän on Matti Heikkinen. Strategi ja analyysin mestari.

Vantaan Hiihtoseura kiittää. Minä kumarran.

Avainsanat: vantaansmhiihdot, anssipentsinen, mattiheikkinen, olympiavalinnat, vantaanhiihtoseura, eteläkorea, pyeongchang2018

235 Syyntakeeton

Maanantai 11.12.2017 klo 12:34 - yrjöpoeka

Paljon on kirjoitettu USAn presidentistä Donald Trumpista. Lueskelin uutisointia, jossa New York Times oli tutkinut presidentin päivärytmiä. Uutisen mukaan Trump katsoo päivän aikana kymmenen (10) tuntia televisiota. Lisäksi hän juo Coca-Colaa 12 pullollista. Tuo uutinen kertoo kyllä sen, että presidentti on todella syyntakeeton. Lisäksi hän syö epänormaalisti. Maailman mahtavimman valtion päämies käyttäytyy ja toimii kuin esipuberteetti ikäinen nuori. Epäterveellisen paljon television katselua ja tuo juomisen määrä, en usko sen parantavan suorituskykyä.

Kaiken lisäksi hänen tärkein laitteensa on älykännykkä. Sillä hän pystyy kertomaan lyhyesti, mitä milloinkin miettii. Yleensä hänen twiittinsä ovat outoja. Erityisen outoa se USAn istuvalta presidentiltä. Arvovallasta ei voi enää puhua, siitä kertovat hänen alhaiset kannatuslukunsa mielipidetiedusteluissa. Ei siis ole ollenkaan ihme, että USAn ydinaseista vastaava kenraali kertoi julkisesti estävänsä ydinasaeiden laukaisun Trumpilta. Tämä jos mikä on erikoinen uutinen maailmalle. Yleensä on luultu presidentillä olevan oikeus tarvittaessa painaa punaista nappia.

Toinen syyntakeeton on sitten Pohjois-Korean johtaja Kim Jong Un. Nämä kaksi tunnistavat toisissaan samankaltaisuudet. Epäterveelliset ruokailutavat tekevät toisesta pullukan ja toisesta punakan raivohärän. On mielenkiintoista nähdä, miten käy tulevien olympialaisten? Maailman urheiluvalioiden saaminen tykinkantaman päähän voi saada pullukan toimimaan. Erityisesti sen takia, että hän nyt tietää ettei Trump saa käyttää ydinaseita. Urheilijoiden saaminen panttivangeiksi voi olla riittävän hyvä houkutin kiristää muuta maailmaa.

Joku sanoo nyt, että minä näen Pohjois-Korean uhkan liian synkkänä. Syyntakeettomien diktaattoreiden meuhkaaminen ydinsodalla on todella synkkää ja uhkaavaa puhetta. Perinteinen diplomatia on heitetty romukoppaan. Molemmat ”suuret” johtajat ovat kertoneet julkisesti sellaisia uhkauksia, että minun ajatukseni ovat vielä liiankin hentoja. Tälläkin hetkellä USA ja Etelä- Korea järjestävät massiiviset sotaharjoitukset alueella. Satoja huippunykyaikaisia taistelukoneita on harjoittelemassa. Harjoittelemassa hyökkäystä ja totaalista tuhoamista.

Nämä pommittajat ja taistelukoneet (B1, B2, B52 ja F35) on suunniteltu hyökkäyssotaan. Alueelle on kuljetettu massiivinen sotakoneisto. Useita lentotukialuksia ja muuta sotalaivastoa. Kaikissa näissä on sellainen määrä ohjusaseistusta mukanaan, että niillä voi pyyhkiä Pohjois-Korean infrastruktuurin kivikaudelle. Ilman ydinaseita. Pienoinen ydinase heinää syövältä kansalta ei ansaitse ydinpommitusta. Varmaa on että ydinaseita on alueella jo runsaasti silta varalta, ettei muu auta. Päätöksen niiden käytöstä tekevät muut kuin syyntakeeton Trump.

Toisessa maailmasodassa silloin mahtavaa Saksaa johti juuri tämänkaltainen syyntakeeton johtaja. Silloin oli myös useissa muissa maissa (Neuvostoliitto, Italia ja Japani) samankaltaisia johtajia. Onko niin, että kun näitä on riittävästi, silloin jossakin alkaa pauke?

10 tuntia TVn katselua ja 12 pulloa cokista. Ei ihme, että olo on harhainen.

Avainsanat: donaldtrumpinpäivärytmi, twiittaavapresidentti, newyorktimestutkipresidentinpäivärytmin, pyeongchang, suurisotaharjoitusläntisellätyynellämerellä, 12pulloacokista