Satunnaiset kuvat

teno 3-8.72007 033

Uusimmat

Blogin arkisto

125 Tauko ohitse

Lauantai 8.10.2016 klo 17:49 - yrjöpoeka

Äkkiarvaamatta ja yllättäen kuin yhdet kuuluisat faksit alkanut kalastusloma on nyt ohitse. Kuusamon Muojärvellä vietetyt päivät olivat pitkiä, mutta erittäin antoisia. En koskaan aiemmin ole harrastanut vetouistelua ja siten kaikki siihen liittyvä oli täysin uutta. Uisteluun liittyi hyvin paljon tekniikkaa ja aivan outoa välineistöä. Vaikka päivät olivat pitkiä, ne eivät olleet pitkästyttäviä. Uuden oppiminen oli se antoisin puoli.

Toinen antoisa puoli oli hyvien kalaystävien seura. Veneessä oli aikaa pohdiskella kaiken maailmam asioita. Kalastajien omia kuulumisia unohtamatta. Parasta kaikessa oli se, ettei koko aikana kukaan seurannut muun maailman menoa. Perjantai aamuna maailman todellisuus sitten pamahti kasvoille, kun GPS ei pitänyt enää paikkaansa. Itselle on jo työajoilta tullut selväksi, että silloin on jotakin outoa menossa maailmalla. Satelliittien omistaja tekee mitä haluaa ja häiritsee muiden paikannusta.

Katsoimme majalle tultua netin kautta uutisia ja siellä oli ensimmäisenä Suomen valtion rajojen loukkaaminen veli venäläisen toimesta. Todellisuus rikkoi hyvin kuluneen viikon ja siinäkään ei ollut vielä tarpeeksi. Ruokaillessa ja kahvia juodessa nettiä sitten selattiin hieman enemmän. Uutisten joukossa oli yksi, joka sai kalastuksen parissa alentuneen verenpaineen heti punaiselle. Se uutinen oli työmies Putkosen räjähtäneet lepakon keuhkot.

Perussuomalaisessa puolueessa ei enää mikään ole pitkiin aikoihin ällistyttänyt. Nyt kuitenkin täytyy sanoa, että mikäli kuntavaalien ykkösteemaksi otetaan lepakon räjähtämiset tuulivoimalaoiden läheisyydessä, ollaan siirrytty rajatiedon toiselle puolelle. Herra Putkonen oikeinko tosissaan on kertomassa tuleville kunnan valtuustojen ehdokkaille, mitä heidän pitää tietää räjähtävistä lepakon keuhkoista!

Minä en parhaalla tahdollanikaan voi enää ymmärtää, mihin puolue on oikein menossa? Ja mikä rooli on tällä uuvahtaneen näköisellä työmiehellä? Onko puoluehallitus ja muu puoluejohto tämän asian taustalla? Ilmeisesti on, koska työmies on laitettu asialle. Minä voin suoraan sanoa, että nyt on houreissa menty liian kauas puolueen linjasta ja olemassaolon tarkoituksesta. Nyt eivät naura pelkästään naurismaan aidat, nyt nauravat jo harakatkin. Ja ne ovat sentään viisaita.

Sekään ei vielä riittänyt. Terhi Kiemunki on sitten saanut mitä halusi. Apulaisvaltakunnan syyttäjä Raija Toiviainen on lopultakin nostanut Kiemunkia vastaan syytteen kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan. Kiemunki sai mitä halusi ja voi olla varma valtuustopaikastaan. Samankaltaisia hörhöjä äänestäjiksi riittää näinä päivinä torien reunustoilla. Nyt ollaan pitkällä sillä tiellä mistä ei ole paluuta. Siellä ei ole takiaisia, vaan satiaisia.

Kyllä paluu arkeen olisi voinut olla pehmeämpi. Aina sitä veli venäläisen rassautumisen kestää, mutta kyllä lennossa räjähtelevät lepakot kunnallisvaaliaseena ovat jotakin ennenkuulumatonta. Meno puolueessa ei ole muutoinkaan ollut kaksista, mutta liika on liikaa. Nyt on ryhdyttävä pohtimaan, tarvitsenko tunkkia enää ollenkaan? Tai työmiestä? Kiemunkia? Lyhyesti sanottuna, en tarvitse. Tunnen olevani mieleltäni terve.

Pitäkää putkosenne.

Avainsanat: vetouistelu, gps, työmiesputkonen, tuulivoimalat, räjähtävätlepakot