Satunnaiset kuvat

Rajakoulu

Uusimmat

Blogin arkisto

240 Kiihoittava Päivi Räsänen

Perjantai 1.11.2019 klo 12:19 - yrjöpoeka

Kristillisten Päivi Räsänen on tänään Iltasanoman etusivulla kertomassa, kuinka hän menee Raamattu mukanaa poliisin juttusille. Raamatusta on moneksi, mutta onneksi poliisi kirjaa kertomuksen sellaisenaan ja oikeus sitten toteaa lakiin perustuen, mitä Räsänen on tehnyt.

Entisenä sisäministerinä ja uskovaisena Räsänen kertoo yllättyneensdä, että poliisi kehtaa hänet edes kutsua kuultavaksi. Hän aivan ilmeisesti olettaa, etteivät maalliset lait kosketa häntä. Lisäksi hän lienee sokeutunut vanhoihin ministeri aikoihinsa. Kun hänet kutsuttiin kuultavaksi, niin hän kutsui Iltasanomat ottamaan kuvan hänestä. Kuvan mukaan hän tuntee itsensä marttyyriksi ja että raamattu suojaa häntä ihguilta poliiseilta. Lisäksi hän kertoo luottamuksella lehdelle, ettei poliisi ole kertonut hänelle mitään tutkintaa koskien.

Poliisi ei ole se joka selvittää. Poliisi kyselee ja kirjaa ylös Räsäsen julistukset. Poliisin ei tarvitse miettiä, miltä Räsänen näyttä Iltasanomien kannessa punaisessa takissaan ja raamattu kourassaan. Tutkintaa odotellessa nykyinen kristillisten puheenjohtaja Sari Essayah on puolustanut Räsäsen puheita eduskunnassa. Hänen mukaansa koko tutkinta on viesti ahdasmielisestä keskusteluympäristöstä. Hänen mukaansa ympäristö ei siedä kristillistä vakaumusta. Koska Essayah puolustaa Räsäsen puheita, myös hänet olisi syytä kutsua kuultavaksi.

Ystäväpiirissäni on hyvin paljon kristillisen vakaumuksen omistavia ihmisiä. Arvostan heidän vakaumustaan ja he tietävät se. Tämän kaltaista uskoa mitä Räsänen ja Essayah edustavat, en arvosta. Tuntemani kristilliset antavat elämänsä vakaumukselleen, mutta he elävät myös arjessa. He kunnioittavat lakeja ja määräyksiä, joita valtiovalta asettaa. Heidän mukaansa, se joka väärin tekee ansaitsee siitä maallisen rangaistuksen. Hengellistä anteeksiantoa on sitten pyydettävä omalta jumalalta.

Koska useita kansanedustajia on tutkinnan kohteena, on syytä arvioida heitä kokonaisuutena. Perussuomalaiset eivät lyö raamatulla päähän eri ihmisryhmiä. Räsänen puolestaan kantaa raamatun eduskuntaan ja siteeraa siitä, minkä itse katsoo parhaiten asiaansa auttavan. Räsänen katsoo raamatun olevan hänen tukenaan ja kertovan sen oikean ihmiskäsityksen. Mikäli näin on, se jumala on kauhistuttava jumala. Räsänen on itsekin kauhistuttava, koska hän on tosissaan. Hän itse ja hänen puolueensa on suvaitsematon, mutta he syyttävät muita suvaisemattomuudesta ja ahdasmielisyydestä.

Raamattu on hyvä kirja, kun sitä oikein lukee. Se oikein lukeminen on jokaisen ihmisen sisällä. Jokainen meistä tekee siitä hieman erilaisia tulkintoja, mutta useimmille sitä lukeville se on ihmisiä ja uskontosuuntia yhdistävä kirja. Ei erottava, niinkuin kristilliset sen ymmärtävät. Erityisesti Päivi Räsänen on tästä kuuluisa. Milloin hän avasi puheenjohtajana suunsa, erosi kirkosta väkeä pilvin pimein. Suomen luterilainen kirkko pelkää edelleenkin Räsäsen ulostuloja.

Onkohan Päivi Räsänen pessyt kätensä. Hän ei tiedä, kuinka montaa homoa ja lesboa hän on elämänsä aikana kätellyt.

Joku odottaa kosketustasi...

Avainsanat: päiviräsänen, sariessayah, raamattujapunainentakki, homonkosketus