Satunnaiset kuvat

Kuningastaimen

Uusimmat

Blogin arkisto

048 En kommentoi

Tiistai 12.5.2015 klo 16:17 - yrjöpoeka

Jokainen voi lausua edelläkuvatun lyhyen lauseen. Sitä käytetään yleensä silloin, kun ei haluta kertoa ulkopuolisille mitään. Yleensä sitä käytetään silloin, kun oma osaaminen ja tieto on heikoissa kantimissa.

Perussuomalaisten Kainuunpiirin tilanne on ollut esillä viimeisen vuoden aikana useasti. Yleensä uutisointiin on liittynyt eroaminen tai yleisimmin erottamiseen liittyvät asiat. Näistä on puhuttu viimepäivinä eniten. Välillä ne ovat huhuja ja toisinaan sitten tosiasioita. Jokaisesta uutisesta löytyy yksi yhteinen tekijä. Toivo Kyllönen ja Kajaaninseudun perussuomalaiset. Samoin lause, en kommentoi.

Viimeisin uutisointi on useasti koskettanut Teemu Nivaa. Saatuani nyt käsiini lisää faktaa asioista, on tullut selväksi se hyvin tietämäni asia. Yhdistyslain ja omanpuolueen sääntöjen tuntemus on erottamista puuhaavilla todellisesti lapsenkengissä. Alkeellisimpienkin sääntöjen kohdalla ei lueta sääntöjä, vaan laitetaan kysely puoluesihteerille. Hänellä on näinä aikoina totisesti muutakin puuhaa, kuin opettaa lukutaidottomia lukemaan.

Teemu Nivan kohdalla Kajaaninseudun puuhaihmiset tuntevat alemmuuskomplekseja, koska Teemu pystyy analyyttisesti ja viileästi pitämään puolensa, vaikka laittomuudet kohdistuvat häneen itseensä. Lisäksi Teemu on perillä säännöistä ja yhdistyslaista. Kenekään ei tarvitse opettaa häntä myöskään lukemaan. Erottamisprosessi on todella surullista luettavaa. Mikäli puoluehallitus ei puutu tähän menoon, niin uskon seuraavan osoitteen olevan raastuvassa.

Tässä törmäämme piirin ongelman ytimeen. Kainuunpiirin muodostaa kuusi (6) yhdistystä. Mikäli yhden vahvan yhdistyksen toiminta keskittyy vain ihmisten erottamisiin ja vallan käyttöön myös piirin sisällä, piirin toiminta halvaantuu. Muutaman ihmisen muodostama klikki pyörittää tällä hetkellä tätä sirkusta. Tässä Teemu Nivan erottamisen tehneet henkilöt: Toivo Kyllönen, Timo Kananen, Timo Meriläinen, Pentti Kettunen, Teppo Kääminen, Eila ja Juhani Aavakare, Esa Repo. Vain yksi urhoollinen puolusti Teemu Nivaa ja hän oli Mikko Romppainen. Onko hän kohta erotettavana?

Missään vaiheessa nämä toimijat eivät ole millään tavalla olleet kiinnostuneita vaikutusvaltansa käyttämiseen Kainuun tulevaisuuden kehittämisessä. Heitä ei kiinnosta Kainuun Perussuomalaisten yhteinen politiikka ja yhteiset linjaukset. Heidän pelaamisensa on keskittynyt vain erimieltä olevien erottamiseen. Ensin erotettiin epämääräisillä syillä Jaana Sankilampi yhdistyksestä ja valtuustoryhmästä. Nyt on vuorossa Teemu Niva ja valtuustoryhmän hän voi jo nyt hyvästellä. Myös Jussi Y. Hyrystä on ilmeisesti tekeillä erottaminen.

Äänestäjien vaaleissa perussuomalaisille antama valta Kajaanissa, on siirretty näillä erottamisilla käytännössä Toivo Kyllöselle ja Pentti Kettuselle. He ovat saaneet asemansa vaalituloksen perusteella ja nyt erotettujen antamalla valtuutuksella. Valitettavasti he eivät käytä valtaa muuhun kuin omien pelien pelailuun. Kuntalaiset ja maakunnan asukkaat eivät heitä kiinnosta.

Puolue on julkaissut pienen kirjasen, jossa ovat samoissa kansissa puolueen-säännöt, piirin-säännöt ja yhdistyksen-säännöt. Näitä kirjasia on jaettu runsaasti toimijoille. Sitä ilmeisesti käytetään vain pelkkänä kärpäslätkänä!

Tämä on täydellistä anarkiaa!

Avainsanat: yhdistyslaki, raastuvanoikeus, anarkia