Satunnaiset kuvat

Syysmyrskyn satoa

Uusimmat

Blogin arkisto

067 Voiko maaseutu pelastua..?

Tiistai 4.5.2010 klo 22:25 - yrjöpoeka

Öisin on pakkasta ja todella kylmä tuuli sitten päivän aikaan pitää huolen siitä, että talvi vaatteille on vielä käyttöä. Viimeiset lumet ovat kivikovia vielä iltapäivisin ja tätä on vielä luvassa pari viikkoa. Vasta sitten alkaa kevään tulo todella.

Tänään olen saanut kuunnella radion välityksellä, kuinka maaseutu pelastuu. Maahanmuutto ministeri kertoo satuja, kuin pikku lapsille. Maaseudulta tuotavat työvoimareservit kotoutuvat hänen mukaansa Suomen maaseudulle hyvin. Auvoisessa uskossaan hän kertoo kuinka muuttoreservit tuovat valoa ja lämpöä, kaikkialle minne he menevät.

Uskomatonta tuubaa ja samaa mieltä ovat olleet kaikki, tänä päivänä minulle soittaneet. Ministerin ja muiden tähän uskoon hurahtaneiden mielestä, maaseutu alkaa suorastaan kukoistaa. Kaiken lisäksi ministerin mielestä maahan tuodaan jatkossakin täysin kouluttamatonta väestöä. Ministerin visioiden mukaan työtä syntyy melkein itsestään maaseudulle!

Itsellä on melkoinen epäilys asian suhteen. Mitä nämä Afrikan tummat heimot tulevat tekemään esimerkiksi Kainuun korpiin? Aiotaanko maaseutu täyttää vuohi- ja lammaslaumoilla?  Kuinka se on mahdollista, kun suomalaisetkaan eivät voi juuri mitään pientiloja pitää, EU kieltää kaiken ja keskusta puolue siunaa sitten loput. Mitä ihmettä maahanmuutto ministeri meinaa tehdä näillä omilla sadoilla tuhansilla työttömillä? Miksi ministeri ei suuntaa kaikkea toiminta tarmoaan kotimaan väestöön? Jos kaikki se tarmo ja raha suunnattaisiin kotimaisen työttömyyden torjuntaan, ei tarvitsisi pohtia tätä musertavaa työvoima pulaa!

Olen joskus pohtinut, onko hallituksen ministereillä muistamattomuuden lisäksi todellisuus trauma? Minusta tuntuu aivan siltä, että Thors ei aikuisen oikeasti tiedä mikä on Suomen työttömyyden tila? 300 000 – 500 000 työtöntä on sellainen luku, että se kertoo mikä Suomessa on vialla. Suomesta puuttuu oikeaa työtä!

Viimeisten vuosien aikana maastamme on lähtenyt valtaisa määrä sellaista teollisuutta, joka on luonut aikaisemmin Suomelle hyvinvointia. Kaiken lisäksi myös pienempi teollisuus on siirtymässä kiihtyvällä tahdilla, joko Kiinaan tai muihin halpatuotanto maihin.

Näiden maahanmuutto uskoon hurahtaneiden mielestä Suomeen on tuotava sen takia uutta työvoimaa, etteivät sitä omat enää tee! Minusta tuollaiset väitteet ovat täyttä potaskaa! Jos työttömille tarjotaan oikeita töitä, oikealla palkalla, niin varmasti jokainen lähtee! Nyt työttömiä nöyryytetään vuosikaupalla kirjoittelemaan mieletön määrä samoja sanoja, työtön, työtön, työtön. Kaikenlaisia kursseja järjestetään, joilla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Kukaan ei valmistu mihinkään, vain kurssin pitäjät rikastuvat!

Rautalangasta vääntäen: Jos Suomessa on työvoimapula, miksi suuri osa työllisestä työvoimasta on työttömänä? Kaiken lisäksi suomalaista ei tarvitse edes kotouttaa!

Työllistävä vaikutus on totta kuitenkin joiltakin osin. Jokaista maahanmuuttajaa kohti, pitää palkata yksi (1) avustaja ja niitä riittää Suomen ylikoulutetussa väestössä! Tämä avustaja opettaa maahanmuuttajan talon tavoille, eli hakemaan rahaa seinästä. Pitkän päälle tämä ei toimi, vaan meillä on edessä Kreikan tie!

Tehtaat on myyty, työ ulkoistettu Kiinaan tai muualle halpatyön maihin. Toisiamme hieromalla me emme selviä! Suomi tarvitsee oikeaa teollista työtä ja minä en usko siihen, että kouluttamaton työvoima Afrikasta sen tuo!

Suomen tulevaisuus on täysin huippukoulutetun kotimaisen työvoiman harteilla!

Avainsanat: työvoimapula, uskomatontatuubaa, maaseutupelastuu, työttömienarmeija, työllisyyskoulutus, työllinentyövoima, rahaaseinästä, olipakerrantyövoimapula