Satunnaiset kuvat

Orpo

Uusimmat

Blogin arkisto

008 Lotto huumaa ja ruoska

Lauantai 22.1.2011 klo 20:29 - yrjöpoeka

Tänään on ollut kauppojen kassoilla ja kioskeilla ruuhkaa. Ihmisillä on valtava kiire luovuttaa kaikki rahansa illan suureen lottovoittoon. Tätä jättipottia ei koskaan syntyisi, ellemme olisi niin tiedottamisen pauloissa. Veikkausyhtiö aloittaa lauantai-iltana kertomisen paljonko odotetaan potin olevan seuraavan viikon lopulla. Kas kummaa, kansalaiset uskovat sanoman. Niin tänäänkin, potti on kasassa ja kuume nousee kotikatsomoissa.

Veikkausyhtiön pyytäessä kansalta rahaa, satanen on pieni raha. Olen joskus miettinyt sitä, voisiko kansalaiset haastaa laittamaan yhden kuukauden lottorahat oman maakunnan sosiaali- ja terveydenhuoltoon? Päivän lottohuumaa katsoessa yhden kierroksen rahoituksessa, satanen on pieni raha. Mitäpä jos laskettaisiin vaikka maakunnan väkiluku, 82000 x 100 = 8 200 000. Tällä summalla maakunnan vanhusten huolto saisi niitä käsiä mitä kaivataan. Tämä toistettaisiin joka vuosi.

Mitä tapahtuu meidän maakunnassamme, kun sosiaali- ja terveystoimi ilmoittaa väestön tarpeet. Rahaa ei löydy mistään ja sitä ei suostuta antamaan vaikka olisikin. Kunnilta voi kysyä, miksi sitä viimevuoden ylijäämää eivät kunnat luovuttaneet kuntalaistensa tarpeisiin? Nekin rahat olivat veronmaksajien pusseista kerätyt. Kunnantalojen seinät tarvitsevat aina riittävän rahoituksen ja ikkunoihin on saatava uudet verhot. Äkkiä se pukkaa tuommoinen summa hupenemaan touhukkaiden kunnanisien ja -tätien käsissä.

Kaikesta tästä huolimatta, voisiko alueet ja ihmiset aloittaa kampanjoinnin huomisen puolesta? Huolehdittaisiin ilman välikäsiä oman alueen väestöstä ja myös omasta tulevaisuudesta. Ripaus inhimillisyyttä ja yhteisöllisyyttä, ei olisi haitaksi.

Viikko on ollut todella kiireinen ja se on tietysti omaa syytä. Vaalien lähestyminen tuottaa monenlaista puuhaa ja aika tuntuu menevän nyt todella nopeasti. Muutto tuntuu jo vanhalta asialta, ainoastaan nurkissa majailevat täysinäiset muuttolaatikot kielivät jotakin tapahtuneen. Mikäli vaimo ei aina muistuttaisi asiasta, ne voisivat majailla nurkissa avaamattomina pitempäänkin.

Ulkoilu on jäänyt viimeaikoina pelkkien iltakävelyjen varaan. Ne ovat kuitenkin todella tärkeitä, niiden aikana on aikaa keskustella oman vaimon kanssa. Keskustelut oman kotivääpelin kanssa pitävät jalat tiukasti maassa.

Naamakirja, eli facebook meni jumiin. Yritin parantaa suojaustasoa ja tumpelona koneen käyttäjänä tein virheen. Nyt en pääse omalle sivustolleni ja en löydä enää keinoa saada niitä palautetuksi. Kone ilmoittaa käyttäjätilini väliaikaisesti suljettuna ja ei hyväksy liittymisen yhteydessä annettua koodia. Kyllä taitaa sekin yhteys olla kokeiltu nyt sitten, mikäli mistään ei löydy viisasta kertomaan kuinka selvitä tästä?

Tänä iltana on vuorossa pitkästä aikaa televisioilta. Ruoska ja Clint Eastwood ovat pettämätön yhdistelmä musiikkeineen. Kotisohvalla jäätelöä kesäisten marjojen kera.. nam nam!

Avainsanat: lottohuumaakioskeilla, kiltitlottoajat, rahatpois, inhimillisyysjayhteisöllisyyskunniaan, kotivääpelijaruoska, clinteastwood