Satunnaiset kuvat

Hetki Tenolla

Uusimmat

Blogin arkisto

159 Valitanko turhaan

Maanantai 14.8.2017 klo 16:17 - yrjöpoeka

Sain eilisestä kiukkuisen palutteen. Valtatien liikennettä ei voi kiukuttelijan mukaan enempää laskea. Hän on kyllä väärässä. Minun esitystäni pitää tarkentaa siten, että muuttuva nopeusrajoitus olisi aamuisin ehkä puolituntia ja enimmillään tunti ennen koulujen alkamisaikaa. Iltapäivisin puolituntia riittää, kun pienimmät lapset kulkevat koulusta pois. Autoilijalta tämä noin kilometrin pätkällä oleva rajoitus söisi vain 10 – 20 sekuntia kiireisestä ajasta.

Pyysin palautteen antajaa menemään kävelylle arkiaamuna keskustan ja Kaljuskylän risteyksen välille. Minä uskon, että aivan iholta kulkeva raskasliikenne ei tunnu turvalliselle. Aamuruuhka ei kestä kauan, mutta kuten tänäänkin, joillakin on kiire keskustan ja Teboilin välillä. Kiire loppuu kun pääsee turisemaan muiden kiireisten kanssa puoleksi- tai aivan kokonaiseksi tunniksi. Toinen suunta on Risteen alueelle kiirehtiminen, siellä kiire loppuu. Säästö ajassa on muutamia sekunteja, mutta jatkuva vaaran aiheuttaminen johtaa lopulta väistämättä onnettomuuteen.

Palautteen antajan mukaan, minulla on liian herkkä nahka valittaa kaikesta. Valittaja voi tietysti olla oikeassa ja omasta näkökulmastaan näin varmasti myös on. Nyt en valita omasta syystä, vaan yhteisistä pelisäännöistä ja ongelmista niissä. Samalla olen pyrkinyt pohtimaan myös keinoja vaikuttaa asiaan. Haastankin koulutoimen luottamushenkilöitä ja virkamiehiä kulkemaan arkiaamuna koululaisten kulkemaa reittiä valtatien reunustalla.Heitän haasteen myös kunnajohtaja Asta Toloselle. Kulkekaa tätä jalkakäytävää lasten seassa ja seuratkaa ajoneuvoliikennettä. Joinakin aamuina voitte kokea yllätyksiä.

2018 helmikuussa on tarkoitus järjestää seuraava The Ruthless Raja-hiihto. Usea hiihtäjä odottelee malttamattomana milloin ilmoittautuminen alkaa. Mikäli luontokaupunki Kuusamo jatkaa hiljaiseloaan ja en saa virkamiehiltä vastausta, on pohdittava hiihtoa kokonaan toisesta näkökulmasta. Vaihtoehto on olemassa ja sen on se, että hiihto tapahtuu kokonaisuudessaan Suomussalmen kunnanrajojen sisällä. Enempää ei voi kohta enää hidastella, koska valmistelut ja joukkojen kokoaminen kestää kuukausia. Kuin pisteenä iinpäälle sähköpostini ei ole toiminut pitkiin aikoihin ja en ole vielä löytänyt syytä sille.

Koska aloitin valittamisen valitan myös nyt siitä, että selkäni on todella kipeä. Pihalla odottaa sorakuorma levittämistä ja kun kokeilin sen levittämistä, oli antauduttava kivun edessä. Kivistävä kylkiluu ei lääkärin mukaan ole murtunut, mutta oma epäilys siitä on olemassa. Kielellinen ongelma ulkomaisen lääkärin kanssa oli sellainen, että koin helpommaksi ottaa lisää buranaa.

Hankala on keskustella, kun yhteinen kieli puuttuu ja ei tule täysin ymmärretyksi. Lääkäritilanne kyllä on hyvä, sitä ei käy kiistäminen. Paljonko hyötyä näistä ulkomaisista lääkäreistä on, jää nähtäväksi. Oma arvaus on, että ihmiset ottavat mieluimmin buranaa. Kun lopulta on pakko, saa ambulanssi tai ruumisauto viedä loppusijoituspaikkaan.

Lopuksi tästä on annettava kiitos järjestelmälle. Potilaat katoavat ja säästöä tulee. Hyvästä tuloksesta voi sitten palkita isompia johtajia.

Avainsanat: valtatie5suomussalmella, muuttuvanopeusrajoitusaamuisin, theruthlessrajahiihto, luontokaupunkikuusamo, ulkomaisetterveyskeskuslääkärittuovatsäästöä, kieliongelmaesteenääpotilaanjalääkärinvälillä

029 Tärkeä päivä

Perjantai 3.2.2017 klo 11:32 - yrjöpoeka

Lähden tänään Kuusamoon ja tarkemmin sanoen Iivaaran Eräkartanoon. Huomenna aikaisin aamulla klo 08.00 starttaavat hiihtäjät kohti etelää. Etappeina Hossa - Martinselkosen Eräkeskus ja päätepiste Raatteen Portti. Matkoina 50 - 100 - 150 km. FatBike-pyörät lähtevät kohti Hossaa samalle reitille klo 11.00 matkana 50 km.

Laitan oheen muutamia linkkejä, joista saa tietoa tapahtumasta. Tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa.

http://ruthlessraja.endurancekainuu.fi/fi/

https://www.facebook.com/theruthlessraja/

http://www.tulospalvelu.fi/gps/2017rajahiihto/

https://secure.onreg.com/onreg2/startlist/index.php?id=3496

Ensimmäinen on Kainuun Liikunnan kotisivu, toinen tapahtuman facebooksivut. Kolmantena on tapahtumassa GPS-seuranta 100 ja 150 km hiihtäjille. Neljäntenä osallistujalista.

Minut saa kiinni tapahtumapaikoilta puhelimella ja sähköpostilla. Yhteydet voivat olla välillä hukassa tuon rajan läheisyyden takia. Jatkan päivitystä sunnuntai illan aikana.

Näillä mennään. Lähden Kuusamoon.

Avainsanat: theruthlessraja, ultrahiihto, fatbike, rajahiihto, hossa, raatteenportti