Satunnaiset kuvat

Hartaushetki/kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

211 Tarttuvia tauteja

Tiistai 7.11.2017 klo 10:04 - yrjöpoeka

Näinä aikoina on todellista muotia huutaa kuinka naisia ahdistellaan. Kuinka nainen ei saa olla haluamansa naisen kanssa. Olen hieman odotellut miten Suomen miehet aikovat osallistua tähän kaapista ulostuloon. Jenkeissä ovat myös miehet aloittaneet ja siellä kohteena toinen miesnäyttelijä. Kuten tunnettua, on vain sana sanaa vastaan. Mutta se riittää sosiaaliselle medialle ja mestaus alkaa. Joskus voi selvitä, ettei mitään ollut tapahtunutkaan. Kohteen kannalta sillä ei ole merkitystä, hänet on ikuisesti leimattu.

Tällä en tarkoita että vähättelisin tapahtuneita ja aliarvioisin naisia ja sukupuolisesti toisenlaisia. Mutta tämä on nyt muotia ja pitää uskaltaa myös arvostella ilmiötä. Ilmiö se on, vaikka joku muuta sanookin. Tämän aasinsillan kautta sitten varsinaiseen aiheeseeni. Myös tästä on tullut ilmiö. Aikuiset ovat saaneet tämän aivan itse aikaan. Muistan armeija ajoiltani, kuinka joissakin paraateissa ja katselmuksissa seisoimme asennossa ja sitten pitkään suljetussa muodossa. Usein kävi niin, että joku pyörtyi paikallaoloon ja jännitykseen. Se oli erittäin tarttuva tauti lähellä seisoviin. Joskus miestä kaatui kuin luokoa.

Tämä aiheeni on niinsanotut homekoulut. Terveet aikuiset ovat saaneet päähänsä, että heidän lastensa kaikki vaikeudet ovat peräisin julkisista rakennuksista. Koskaan ei kukaan terveysalan ammattilainen lähde perkaamaan lasten oireita kotoa käsin. Kaikki huutavat homeen kouluissa vieneen lapset tehohoitoon. Vanhemmat mesovat ja järjestävät erilaisia huuto tilaisuuksia. Niissä tilaisuuksissa kaikki on huonosti ja lasten henki vaarassa. Tilaisuuden kokoajat ovat itsekin erittäin ahdistuneita ja kokevat koulun sisäilman saaneen voimaan heidät pahoin.

Mitä enemmän vanhemmat tätä tekevät, sitä enemmän myös lapset ahdistuvat. He kokevat lopulta aivan oikeita oireita, koska vanhemmat niin sanovat. Ja vika on vain ja ainoastaan julkisissa rakennuksissa. Se onkin tässä kummallista, että samat rakentajat ovat rakentaneet myös muiden ihmisten asunnot. Samoilla rakennusteknisillä ratkaisuilla. Melkein voin sanoa ilman suurempaa ammatillista osaamiosta, että suurin osa pienrakennuksista on ilman kunnollista kosteuseristystä. 70- ja 80-luvuilla rakennetuissa taloissa on aivan liian matalat kivijalat ja ne ovat asuntomarkkinoilla tällä hetkellä suurin ongelma.

Vanhemmat pientalot on rakennettu korkeammille kivijaloille ja niissä ei ole ongelmia, ellei niihin ole rakennettu kellaria. Suurin osa rakennusten ongelmista poistuisi rakennusten seinustojen avaamisella ja kunnollisella salaojituksella. Myös homeongelmista kärsivien pitäisi tarkastaa omat asuntonsa ensimmäiseksi. Toki ongelmia on 70-luvulla rakennetuissa matalissa kouluissa. Se on surullisen totta.

Suomussalmi ilmoittaa nyt suunnittelevansa monitoimitaloa, tilaa tulisi 6720 neliötä. Entisiä neliöitä on useita kymmeniä tuhansia. Ne ovat nyt sitten virattomia ja huonoja. Voin jo sanoa etukäteen, että heti kun niitten purkamista suunnitellaan alkaa suojelukampanja. Niille suunnitellaan suojelijoiden toimesta vaikka mitä kulttuurintuottamista ja kyläläisten olohuonetta.

Siinä vaiheessa ne ovatkin terveitä. Suojelijoina samat ihmiset.

Avainsanat: #metoo, muotiaollasukupuolisestierilainen, pyörtyminenparaateissa, vainjulkisissarakennuksissaongelmia, rakennustensalaojituksissapuutteita, tyhjätjulkisetrakennukset, olesittenmieliksi