Satunnaiset kuvat

Pyhäinpäivä 2009

Uusimmat

Blogin arkisto

033 Vastustamisella käyttövoimaa

Torstai 10.3.2016 klo 15:55 - yrjöpoeka

Viimeiset kaksikymmentä vuotta ovat vihreätä mellastaneet Suomen politiikassa. Joukkoon sujahtivat vanhat taistolaisänkyrät ja heillä on ollut vahva asema tässä liikkeessä. Puolue on aina vastustanut sähköntuotantoa. Erityisesti ydinvoima on ollut näitten ikuisten opiskeljoiden hampaissa, tuntuu että enemmän tukassa.

He ovat valittamisillaan halvaannuttaneet useasti eri hankkeet. Kettingit kuuluvat heidän varusteisiinsa niin erottamattomasti, että heidät pitäisi niillä kiinnittää pysyvästi paikoilleen. Media huomion he ovat aina saaneet puolelleen. Pitkään kouluja käyneet, elämästä kokonaan vieraantuneet toimittajan alut jakavat heidän aatteensa.

Viimeiset kymmenen vuotta vastustus on muuttunut myös esityksiksi. Hallituksissa he ovat päässeet vaikuttamaan siihen, että kalliita tukiaisia on erilaisille energian tuotantomuodoille jaettu. Aurinko on heidän lempilapsensa, tuulivoimasta puhumattakaan. Bio-taloutta on hehkutettu tulevaisuuden uusiutuvana energia muotona.

Pikkuhiljaa ovat teollisuus ja yritykset sitten lähteneet mukaan tähän yrityksille edulliseen liiketoimintaan. Aurinkoenergian valjastamisessa olemme vielä aika lapsenkengissä. Ensimmäiset bio-tuote tehtaat ovat nyt nousemassa. Tuulivoimapuistoja on sitten aivan eri malliin perustettu ja uusia nousee kuin sieniä sateella. Hankalinta on pitkä valmisteluprosessi kaavoituksineen ja kuulemisineen. Näiden hankkeiden myötä luulisi ikuisten opiskelijoiden olevan tyytyväisiä?

Kuten olemme oppineet, eivät ole tyytyväisiä. Aivan ensimmäiseksi kaikki valitustiet käytetään tarvittaessa kaavoituksen jarruttamiseksi esimerkiksi tuulivoimapuistoja varten. Jokaisessa korkeammassa ja tuulisessa paikassa on erittäin tärkeitä liito oravan asuinpaikkoja. Vaarojen notkoissa voi haukkua viitasammakko. Puissa voi olla eri lintulajien pesiä. Ensin halutaan tuulivoimaa ja sitten ei enää ole paikkaa minne se pystyttää.

Kun tästä vaiheesta on päästy vuosien väännön jälkeen eteenpäin, nousevat alueen asukkaiden kuulemistilaisuuksissa framille erilaiset koulutetut uskomustieteen edustajat. Kuuluvat samaan liikkeeseen. Tuulivoimala aivan ensimmäiseksi aiheuttaa heidän sielulleen vamman nousemalla näköpiiriin. Roottorin lavan liike aiheuttaa heille moninaisia vaivoja. Koulutettuina valittajina he kuulevat myös sellaisia ääniä, joita muut eivät kuule. Sitten valitetaan. Valitettavan pitkään.

Bio-talous on kasvussa. Eri tehdashankkeiden varmistuessa, vihreät pääsevät taas perinteiselle kettinki linjalle. Suomen metsät ovat tuottaneet puuta erittäin hyvin. Metsissä on jakovaraa kansantalouden kasvulle. Vihreille ja heidän käsikassaroilleen, alkaen Luonnonsuojeluliitosta, puihin koskeminen on majesteetti rikos.

On todella kummallista, että heidän ajamiensa asioiden alkaessa toteutua, niitä aletaan vastustaa? Toisaalta se ei ole kummallista. Vihreät ovat aina saaneet käyttövoimansa kaiken sellaisen vastustamisella, josta olisi kansantaloudelle hyötyä.

Kettinki ja vihreät. Erottamattomat.

Avainsanat: biotalous, aurinkovoimalat, tuulipuistojenkaavoitus, tuulipuistotvastatuulessa, rautaajakettinkiä