Satunnaiset kuvat

metsakurjenpolvi3

Uusimmat

Blogin arkisto

015 Muisti lyhyt

Keskiviikko 27.1.2016 klo 10:41 - yrjöpoeka

Ihmiskunnan muisti tuntuu käyneen lyhyeksi. Toisen maailmansodan aikana Euroopassa suoritettiin ei toivottujen kansanosien totaalista tuhoamaista. Euroopan silloinen suurvalta Saksa oli sen pääosassa. Silloinen Neuvostoliitto suoritti myös miljoonien kansalaistensa tuhoamisen ja siinä sivussa siirsi Siperiaan naapurimaiden kansoja.

Sodan jälkeen Eurooppa oli täynnä pakolaisia. Kaikesta oli puutetta ja eniten ruoasta. Euroopan kansojen toipuessa sodasta käytiin jälkipyykkiä ja toivottiin sodan opetusten säilyvän kansakuntien muistissa. Erityisesti Saksa on joutunut elämään mustan menneisyytensä kanssa. Siksi ei ole ihme, että nyt Eurooppaa koettelevassa turvapaikanhakijoiden tulvassa se ilmoitti aluksi ottavansa kaikki tulijat.

Nyt Euroopassa on menossa sodan opetusten rehabilitointi. Pakolaisten lähtömaissa esiintyvä julmuus ja tuhoamistaistelu ei liikuta enää meitä Eurooppalaisia. Sieltä pakenevia kohdellaan epäinhimillisesti ja heidän pakonsa sodan alta nähdään pelkuruutena. Tämä koskettaa erityisesti miehiä. Suurvaltojen pommitusten ansiosta erityisesti Syyriassa on useita alueita, joissa tuhotaan ihmisiä nälkään.

Lähi-idän ja Afrikan alueilla on erittäin suuri syntyvyys ja miespuoliset pyrkivät etsimään muualta mahdollisuuksia parempaan elämään. Sotien jälkeen syntyneissä suurissa ikäluokissa tapahtui myös meillä sama ilmiö. Paremman elämän toivossa lähdettiin sitä etsimään Ruotsista. Siellä oli töitä ja Suomeen syntynyt miehinen liikakansoitus purkautui.

Jostakin kumman syystä nyt meille tulevaa miesjoukkoa nimitellään elintasosurffareiksi. Jokaisessa tilanteessa pieni äänekäs joukko kertoo aivan pyytämättä, etteivät tulijat ole tulossa töihin. Tulijoita pidetään oppimattomina ja kouluja käymättöminä. Todellisuus on valitettavasti aivan toinen. Sitä todellisuutta ei haluta kuunnella. Ihmetellään vain, että kuinka heillä voi olla AiPadeja.

Suomessa on menossa samakaltainen tilanne, kuin oli sotien alla ja aikana. Vastapuoli yritetään esittää epäinhimillisenä ja oppimattomana. Tulijat yritetään esittää raakalaisina, joiden ainoana tarkoituksena on tuhota maamme ja raiskata naisemme. Maailmansodan alla ja aikana Eurooppa koki samanlaisen massapsykoosin. Niitä kansalaisia, jotka yrittävät muistutella huutajien äänekästä joukkiota uhkaillaan. Sama tapahtui myös sotien alla.

Lukiessani uutisvirrasta lasten kuolemista nälkään, tunnen häpeää Suomalaisena. Samaan aikaan meillä kuskataan ruokaa sioille ja kaatopaikoille. Maataloudella on vaikeuksia, kun Venäjän kauppa on romahtanut. Mietimme pää punaisena, mihin ruokaa voisi viedä. Tätä pohtiessani herää yksi kysymys? Voisiko ruoan vienti nälkäänäkeville, pysäyttää millään tavoin pakolaistulvaa?

On todella surullista, kuinka erityisesti politiikoilla on muisti lyhyt. Kuinka huonosti he muistavat menneisyyden. Heidän valinnoillaan on maamme tulevaisuudelle suuri merkitys. Meidän pitäisi muistaa, mihin tällainen voi johtaa. Jätän sen pohtimisen lukijoiden tehtäväksi.

Avainsanat: tuhoamissodankäynti, rehabilitointi, massapsykoosi, sodanopetukset