Satunnaiset kuvat

Ensimmäinen

Uusimmat

Blogin arkisto

140 Muumio ja munat

Tiistai 27.10.2020 klo 14:04 - yrjöpoeka

Tämän päivän ehdottomasti paras uutinen on kuin parhaasta Kauniit ja rohkeat sarjasta. Ikinuori Paavo Väyrynen ilmestyy keskustan nykypäivän satraappien kiusaksi, kun hänet on valittu keskustan ruotsinkielisen piirijärjestön ainoaksi ehdokkaaksi. Puoluevaltuusto siunaa valinnat ja satavarmaa on, että puolueen johto yrittää torpata muumion paluun. Puoluesihteeri on jo valmiiksi kertonut omia juttujaan, joilla yritti vaikuttaa ruotsinkielisen piirijärjestön esitykseen. Piirijärjestössä on kuitenkin yhtä sinnikkäitä miehiä, kuten on ehdokaskin.

En ole enää pysynyt laskuissa kuinka monen puoluejohtajan ja puoluesihteerin yöunet Paavo Väyrynen on vienyt. Useita sukupolvia on vierinyt ja vain Paavo jaksaa tehdä politiikkaa. Puoluesihteeri Pirkkalaisen on turha toivoa tältä piirijärjestöltä naisehdokasta, koska siellä tiedetään kuinka lyhytikäisiä virassaan ovat naiset keskustassa. Heitä valitaan aina ajoittain silmänlumeeksi jopa puheenjohtajiksi. Ruotsinkieliset uskovat siihen, että Väyrynen on ikuinen. Häneen voi luottaa, koska hän haluaa vain puheenjohtajan pestejä. Paavoa on kaduttanut jo kymmeniä vuosia yksi asia. Hän luovutti puheenjohtajuuden kerran ja toista kertaa hän ei sitä aio enää tehdä.

Pohjoisen matkailuyritykset eivät sitten ikinä opi. He kehittelevät aina uuden kohderyhmän, jolle aletaan kehittää matkailuun liittyviä ohjelmapalveluja ja majoituksia. Jokainen muistaa kuinka yhdessä vaiheessa Suomen tiestöt pursuivat joulun ja uudenvuoden aikaan äkkirikastuneiden venäläisten toinen toistaan suuremmista autoista. Jokaisessa pohjoisen matkailupitäjässä oltiin onnesta ymmyrkäisinä. Venäjän kielen tärkeydestä vaahdottiin jokaisessa seminaarissa joita pitäjien satraapit pitivät. Mutta sitten iski arki Venäjällä ja ja se oli venälästen omaa syytä.

Itku ja parku täytti pohjoisen. Kyynelten kuivuttua ja useiden karvalakki lähetystöjen jälkeen eduskunnassa mieli valaistui. Seuraavaksi kohderyhmäksi valikoituivat miljardin kiinalaisen massat. Kiinalaiset huomasivat, että täällä pohjoisessa on todella puhdas ilma ja siitä tuli heidän statuksensa, jolla he leveilivät kotimassaan. Jälleen kerrran matkailuväki löi munat yhteen koriin ja suunnitteli palvelut rikkaiden kiinalaisten varaan. Köyhille suomalaisille ei edes kuviteltu tarjottavan mitään. Satoja ja taas satoja erikoisia lasikupoli igluja ilmestyi lapin tuntureille. Näiden vuorokausi hinnat laitettiin heti sille tasolle, että köyhät suomalaiset eivät häiritsisi. Järkevillä suomalaisilla ei todellakaan ollut halua maksaa yhdestä yöstä yli tuhatta euroa.

Jokaisen miljoona satsauksen siivellä Lappiin syntyi tuhansien ja taas tuhansien koirien massamaisia laumoja. Nämä vetokoirat kävivät hinaamassa Kiinan äkkirikkaita pikaisella retkellä ja hinta jälleen posketonta nylkemistä. Kiinalaisille kävi kuten venäläisillekin. Yhtäkkiä kaikki loppui. Lasikattoiset iglut kammottavinen hintoineen jäivät ilman yöpyjiä. Kuten aina, heti alkoi poru. Jälleen vaikutetaan eduskunnan politiikkoihin. Tänään osataan myös kertoa kyynelsilmin, kuinka koirat joudutaan lopettamaan. Eläinrakkaat humpuukkin uskovat ovat alkaneet kerätä rahaa koirien ruokintaan.

Lopettakaa itku ja laittakaa koiralaumat Finnairin koneilla Kiinaan. He tietävät mitä koirille tehdään. Samaan kyytiin voitten laittaa myös iglut. Kiinalaiset alkavat kasvattaa niissä ruokaa. Laittakaa näille kasvihuoneille sellainen hinta, että kiinalaiset rikkaat tappelevat tästä luksuksesta.

Muumio on kotimainen ja pysyvä. Iglu ei.

Avainsanat: muumionpaluu, paavoväyrynen, lapinmatkailu, munatyhdessäkorissa, lasiiglut, rekikoirat