Satunnaiset kuvat

Kesä 2003

Uusimmat

Blogin arkisto

087 Relativismi

Torstai 22.10.2015 klo 19:43 - yrjöpoeka

Aamullinen kirjoitukseni on luettu hyvin. Se on kirjoittajan kannalta tietysti hyvä asia. Toinen asia on sitten, jos kirjoituksessani on epätarkkuuksia? Tästä syystä minua lähestyi eräs henkilö sähköpostilla.

Kirjoittajan mukaan olin väärässä siinä, että yleensä kirjoitan aiheesta. Koska hän on aikonut olla puheenjohtaja valinnassa mukana, on myös mahdolliset esteet oltava valinnan hetkellä tiedossa. Jäsenistöllä on oltava varmuus siitä, ettei asuminen ja työpaikka aiheuta jatkuvia ongelmia puheenjohtajan tehtävien hoitamiseen. Tämä sillä huomiolla, mikäli tulee valituksi. Tätä kohtaa kirjoituksessani ei pidä käsittää loukkaukseksi. Tämä on minun oma arvioni siitä, miltä se näyttää.

Toinen syy miksi avasin keskustelun piirin puheenjohtajuudesta, on minulle tärkein asia. Piiri on useita vuosia ollut vaihtuvien puheenjohtajien mylläkässä. Mitään johdonmukaisuutta toimintaan ei ole syntynyt. Jatkuva riitely ja pelien pelaaminen on syönyt kaiken ilon puoluetyöstä.Siitä työstä, jolla kannatus puolueelle saadaan. Puheenjohtajuutta ei myös enää pidä testamentata kenellekään etukäteen.

Tästä syystä olen tarkoin harkinnut, kuka voisi olla se, joka voi koota rivit yhteen. Silloin vuosia sitten, Jaana Sankilammen ollessa piirisihteeri, opin häntä jonkinverran tuntemaan. Kiersimme kahdestaan eri kuntien toreja. Silloin ei ollut ruuhkaa puoluetyön tekijöiksi. Jälkikäteen voi sanoa, että hänen suurin virheensä oli lähteä jytkyn jälkeen kansanedustajan avustajaksi. Elämä on.

Kirjoitin jo aamulla piirihallituksen kokoonpanosta ja arvioin, ettei heistä yhdenkään pitäisi olla mukana puheenjohtaja valinnassa. Piirihallitus aika yksituumaisesti teki erottamispyyntöjä eri henkilöistä. Siksi koen nyt olevan aika sille, että kokonaan uudet ja ryvettymättömät hankilöt lähtevät piiriä luotsaamaan.

Erottamisuhan alla ja melkoisessa myrskynsilmässä olleena, katson myös itseni jääviksi mihinkään luottamustehtävään piirissä. Saan jatkuvasti sosiaalisessa mediassa niin paljon sitä ihteään niskaani, että katson sen itselleni riittävän. Mutta tuskin se loanheitto tähän loppuu. Siitä on tullut vakio.

Kirjoittaja toivoi minun lopettavan arvosteluni häntä kohtaan. Minä lupaan sen tehdä, koska kirjoitteluni selvästi aiheuttaa hänelle kärsimyksiä. Sitä on hänen kuitenkin tarkoin pohdittava, että mikäli lähtee ja tulee valituksi puheenjohtajaksi, arvostelu kaikista tekemisistä kiihtyy. Puheenjohtajan tehtävien hoitaminen ei ole herkkähipiäisen hommaa.

Politiikkaa en kirjoituksistani kuitenkaan jätä, siinä on niin paljon ruodittavaa. Peleineen kaikkineen.

Avainsanat: relativismi, korostansanaaepäily, jytkynjälkeen