Satunnaiset kuvat

On hetki sininen...

Uusimmat

Blogin arkisto

060 Riippumaton tiedoitus ja Suomen Toivo

Torstai 8.3.2018 klo 17:21 - yrjöpoeka

Neljän vuoden välein saamme hallituksen ja yhden totuuden. Kaikki mitä se puuhaa on ainoata oikeaa. Oppositio on se joka räksyttää. Näin se liike on jatkunut jo minun muistini ajan. Muistini on 65-vuoden ajalta. Varhaisimmat muistikuvani kertoivat, että tiedoitusvälineitä hallitsi vasemmisto. Kun kuuntelen vaikkapa tänäpäivänä mitä hallituspuolue keskustan kannattajat puhuvat, radio on edelleen vasemmiston hallussa. Kokoomus ei aiheesta puhu mitään, koska se tekee omaa politiikkaansa sivuilleen kuikuilematta ja radiosta välittämättä.

Keskustalla on juuri tänään hätä ja hyvä mieli. Hallitus on sekaisin soten valinnanvapauslain saamisesta eduskunnan käsittelyyn. Puolueella on nyt tulinen kiire, jotta sen hellimä maakuntamalli saataisiin maaliin ja keskustan hallintaan. Seuratessani sosiaalista mediaa ja keskustan oman lehden uutisten jakoa sinne, tunnistan puolueen kentän hermoilun. Jokaista keskustelijaa, joka yrittää kysellä aiheesta vakavasti artikuloiden aletaan nimittää samantein räksyttäjiksi. Kun argumentit loppuvat aloitetaan henkilökohtaisuuksiin meno.

Keskustan puoluelehdellä ja sen entisillä maakuntalehdilla on tällä hetkellä sama sävel ja juuri se saa ainakin minut entistäkin epävarmemmaksi koko lakihankkeen osalta. Lehdet ja puolueen satraapit vannovat byrokratian vähenevän. Itse en usko siihen ollenkaan. Minä uskon virkamiesten kasvavaan valtaan ja väestönvähenemisestä kärsivissä maakunnissa keskustapuolueen absoluuttiseen valtaan.

Ajatellaanpa vaikka ihan hiljaa tilannetta Kainuussa. Uudellamaalla ja Kainuussa on molemmissa asetettava aivan samankaltaiset himmelit kasaan. Se mikä tässä on somaa, niin Uudellamaalla oli 2016 vuoden lopulla 1640000 asukasta. Kainuussa oli 2017 vuoden alussa yli 73000 asukasta. Eli Uudellamaalla melkein 1,6 miljoonaa asukasta enemmän. Uusimaa kasvaa väestöltään jatkuvasti ja Kainuu supistuu hyvin pian alle 70000 asukkaan. Molemmille siis samat himmelit. Kun miettimistä vielä hieman jatketaan ja otetaan se maakunnille haviteltu verotusoikeus käsittelyyn pieni ihminen sykertyy mahdottoman edessä.

Minä uskon että suuremmilla kokonaisuuksilla voi olla verotusoikeus, mutta että vähäväkisellä kepusatraappien täyttämällä Kainuullakin. Ei hyvää päivää. Tämä sote on juuri nyt saatava kaadettua, jotta kaatuisi tämä maakuntamalli. Seuraavassa uudistuksessa on palattava siihen 5-alueen systeemiin. Muutama vuosi sitten puuhattiin ERVA-alueita 5-alueen pohjalta ja se oli hyvä. Samaa pohdittiin myös tämän hallituksen alkuvaiheilla. Keskustan vaatimukset voittivat ja nyt heillä on todellinen kiire saada 18 maakuntaa vahvistetuksi. Millään muulla ei keskustalaisille ole oikeasti merkitystä.

He tietävät häviävänsä tulevat eduskuntavaalit. Mutta jos he saavat maakuntamallin jalalle, satraappien valta sementoituu. Siitä on sitten helpompi lähteä seuraavan hallituskauden jälkeen hakemaan keskustalle vaalivoittoa.

Persut saivat mitä tilasivat. Keskustalla on nyt kotiinlähdön aika. Suomen Toivo voi Vapaavuoren tuella pitää verotusoikeuden valtiolla. Se on Kainuulle hyväksi.

Avainsanat: yhdentotuudensuomi, reporadio, vihervasemmisto, sotenvalinnanvapauslaineduskuntakäsittelyyn, maakuntienverotusoikeus, kepusatraapit, suomentoivo

061 Muunneltu totuus

Torstai 28.4.2016 klo 10:19 - yrjöpoeka

Eduskunnasta on tullut varsinainen valehtelijoiden klubi, mikäli uskomme viimeaikojen uutisia. Valtiovarainministeri aloitti pehmeät puheet ja selvisi siitä anteeksi pyytämällä. Puhui muunneltua totuutta tarkoituksella harhauttaa, tai sitten puhui mitä sylki suuhun toi. Venkoilusta asian tiimoilta voi sanoa, että kyseessä oli eduskunnan harhauttaminen. Aleksander sitten otti ja pyysi useaan kertaan anteeksi. Entistä hitaammalla puheenrytmillä varustautuneena valtiovarainministeri luo nyt puuttuvaa uskottavuutta.

Jatkoa tuntuu seuraavan. Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka on astunut samaan kerhoon. Paljon räväkämmin hän syytteli sosdemien Timo Harakkaa valehtelijaksi eduskunnan istunnossa. Entisenä TV-toimittajana Harakka tuntee tutkivat kaverinsa ja on saanut käsiinsä oikeat paperit, mitä lyödä pöytään. Yön yli nukuttuaan Toivakka astui MTVn aamutenttiin pyytelemään anteeksi. Juridiikasta aikansa pulistuaan kertoi olevansa pahoillaan ja pyyteli anteeksi harhauttamisiaan. Nyt hänet on sitten harjattu puhtaaksi ja kokoomuksen puoluetoimistossa huokaistaan helpotuksesta.

Kokoomuksen kohdalla tämä tuntuu toimivan. Muiden puolueiden kohdalla tämän kaltainen peli ei ole toiminut. Ministerit ovat joutuneet lähtemään, mikäli ovat jääneet kiinni valehtelusta, tai sitten eduskunnan harhauttamisesta. Vihreiden Heidi Hautala joutui kävelemään ulos ministeriautosta. Huippuna voitaneen pitää pääministerinä toimineen Anneli Jäätteenmäen eroa. Silloinkin toimivat sosdemit moottorina. Kysyä voisi nyt, mikä erottaa kokoomuksen ministerit muiden puolueiden ministereistä?

Tästä varmaan voisi löytää kolme pointtia ja huudahtaa; fantastista. Itselle on tullut mieleen, että sosdemit hiillostavat kokoomusta ulos hallituksesta. Ovi olisi sitten auki sosdemien siirtymiselle päättäjän paikalle. Sitä en sano, että laatu heikkenisi, muuta en usko laadun paranemiseen. Samankaltaista sakkia he ovat. Sosdemeillä on kuitenkin muita puolueita paremmat kontaktit tutkiviin toimittajiin. Puolue on myös onnistunut rekrytoinnissaan oikein hyvin. Toisaalta se ei ole vaatinut suuria ponnisteluja. Yleisradio on aina ollut Reporadio. Punainen ja nyt myös vihertävä.

Muiden puolueiden pitäisi nyt aloittaa pitkäjänteinen nuorisovalmennus. Tavoitteena miehittää tulevaisuuden media omilla kasvateilla. Kaikki olisivat tietysti poliittisesti sitoutumattomia. Harhauttamismielessä heidät voisi opettaa puhumaan vihertäviä ajatuksia. Tämä työ voi kestää 10-20 vuotta, mutta tuloksena olisi sitten kamppailu suurimman puolueen paikasta. Näin isoa kalaa kannattaa todella pyytää.

Minua kummastuttaa sellainen mahdollisuus, ettei kotikuntani torilla ole tänä Vappuna minkäänlaista toimintaa. Ei makkaran ja kahvin myyntiä. Ei vappupallokauppiaita. Yksikään poliittinen puolue ei ole ilmoittanut lähtevänsä torille puheita pitämään. Yksi tuttavani sanoi jo aamusella, että kai sitä on lähdettävä sitten jonnekin ihmisten ilmoille.

Vapun säästä näyttää nyt poikkeuksellisesti tulevan tosi hyvä. Johtuisiko poikkeuksellinen hiljaisuus siitä. Perinteisesti vappuna on tuivertanut rivakka koillistuuli ja lumi- ja räntäsade on ollut usein seuranamme.

Tämän jutun kolme pointtia ovat: Eduskunnan harhauttaminen, anteeksipyytäminen ja Reporadio. Fantastista!

Avainsanat: muunneltuatotuutta, kolmepointtia, reporadio