Satunnaiset kuvat

Mänty

Uusimmat

Blogin arkisto

041 Poliittisen vallanalasajo II

Torstai 12.9.2013 klo 10:05 - yrjöpoeka

Kirjoitin 1.9 kuntouttavasta työtoiminnasta ja virkanaisten käyttämästä vallasta. Asiaa tutkiessani törmäsin samassa asiassa myös oman kuntani virkanaisten käyttämään valtaan. Kainuun sote esitti kysymyksen kuntouttavasta työtoiminnasta Kainuun kunnille. Vastauksen antoi aivan oikein kuntien- ja kaupunkienhallitukset, paitsi Suomussalmi. Kotikuntani vastauksen olikin antanut hallintojohtaja Aila Virtanen! Ei ole ihme, jos ilmassa oli äimistelyä ja ihmettelyä, kysyessäni asiasta edellisessä kunnanhallituksessa. Asia ilmeni minulle tutkiessani sote-hallituksen kokouksen esityslistaa ja sen liitteitä eiliseltä päivältä eli 11.9 pidetystä kokouksesta.

Turhaan on demokraattisesti valitut luottamusorganisaatiot tehtävissään. Mitä vähemmän saamme tietoomme, sitä sutjakammin hommat hoituvat. Näin ilmeisesti on opittu toimimaan aikaisemmin. Nyt tiedon karttuessa tulen vaatimaan asioihin muutosta. Tarkastuslautakunta voisi omalta osaltaan tutkia, onko tämä vallitseva käytäntö Suomussalmen kunnan organisaatiossa? Sote-kuntayhtymässä se näyttää olevan sitä. Onneksi näyttäisi siltä, että muutama luottamushenkilö on herännyt kyselemään asiasta. Maakuntalehtemme ei kiinnostunut, eikä kirjoitukseni mielipideosastolle antanut aihetta roskakoria pitemmälle.

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kävi piirin vieraana sunnuntaina. Kävimme hyvin antoisan poliittisen keskustelun ja piiri toi esille niitä ajatuksia, mitä odotamme uudistuneelta puoluejohdolta. Avoin ja välitön keskustelumme tulee saamaan jatkoa. Keskitymme jatkossakin kokonaisuuksiin ja tulevaisuuden kehittämiseen. Kainuu haluaa olla muiden mukana kehittämässä puoluettamme. Toivotan puoluesihteerille kainuulaisittain unta ja näläkeä.

Avainsanat: kuntouttavatyötoimintakainuussa, virkamiesvalta, luottamusmiehettyhjänpanttina, suomussalmenkunnantarkastuslautakunta, riikkaslunga-poutsalo