Satunnaiset kuvat

On hetki sininen...

Uusimmat

Blogin arkisto

037 Elämän ihme

Lauantai 28.4.2012 klo 21:40 - yrjöpoeka


Tyttäreni esikoinen Ilona soitti minulle torstaina ja pyysi minua hakemaan hänet mummolaan viikonlopuksi. Soitto oli odotettu, tyttäreni oli viimeisillään raskaana. Perjantai aamupäivällä saimme soiton, että synnytyksen aika on tullut. Olimme Ilonan kanssa aamupäivän sisällä, koska ulkona tuli kaatamalla vettä. Vesisateen muututtua tihkuksi, laitoimme sadevaatteet päälle pyöräretkeä varten. Siinä vaiheessa Ilonan isä soitti ja kertoi siskon syntyneen.

Polkupyöräretki oli iloista kilkatusta ja intoa siitä, että nyt on pikkusisko syntynyt. Saimme uuden tytön kuvan kännykkään ja sitä oli pakko käydä näyttämässä mummolle hänen työpaikallaan. KAKS:n mäellä on menossa ripuli epidemioita ja emme päässeet käyttämään Ilonaa siellä. Onneksi on viikonloppu ja mummon kanssa riittää nyt tekemistä. Sunnuntaina saamme sitten nähdä uuden tulokkaan ja Ilona saa nähdä pikkusiskon. Jännitystä riittää ja sitä on mukava elää.

Tänään sain olla mukana virittelemässä ja etsimässä Puolangan ehdokkaita syksyn kuntavaaleihin. Aurinkoisen kelin siivittäminä Puolangan Rompe-markkinoilla kävi väkeä. Saimme myös useita ehdokas suostumuksia allekirjoitettuna ja se oli todellinen yllätys. Puolangalla on tulossa syksyn vaaleissa suunnan muutos. Kokonaan uusia kasvoja on nousemassa mukaan ja myös eri-ikäisiä , ammatillinen jakautuma on myös erittäin hyvä. Ehdokas suostumuksen allekirjoittaneet eivät tule olemaan Iltalehden lööpeissä ja Ajankohtaisen kakkosen kauna ohjelmassa.

Perussuomalainen kevät on tulossa Puolangalle.

Kotiin saavuttuani en voinut vastustaa kiusausta, oli aivan pakko työntää Kawasaki tallista ja käydä pieni ajolenkki aurinkoisella tiestöllä.

Kevät tuo todella uutta elämää aivan jokapaikkaan. Se on aina ihme!

Avainsanat: elämänihme, lapsenlapsensyntymä, pikkusisko, kuntavaalikampanjanavaus, ehdokassuostumus, rompemarkkinat, ihme

049 Muutto, muutto?

Sunnuntai 16.10.2011 klo 21:51 - yrjöpoeka

Ja vielä kerran muutto. Tämän vuoden aikana olen opiskellut muuttoa ja siihen alkaa pikkuhiljaa tottua. Omien tavaroiden jatkuva siirtely paikasta toiseen saa tavarat lopullisesti sekaisin. Katselin juuri tänään kalastusvälineitäni ja totesin tarvitsemieni tarvikkeiden olevan hukassa.

Talvella matka oli pidempi ja siitä oli omat hankaluutensa. Nyt muutin omien tavaroiden osoitetta 50 metriä etelään ja samalla muutin äitini tavarat samaan osoitteeseen. Kaikkiaan olen nyt tehnyt kolme muuttoa samalle vuodelle. Hyvää jatkuvassa muutossa on ollut se, että nyt tiedän kuinka paljon nurkkiin on kasaantunut tarpeetonta roinaa. Ensivuoden aikana on tehtävä reissu ”rompe-markkinoille”, jotta minulle tarpeeton tavara löytäisi uudet omistajat.

Muutto ruljanssi katkaisi myös nettiyhteyteni pitkäksi aikaa. Hermot joutuivat todella koetukselle yrittäessäni hoitaa asioita mokkula yhteyden avulla. Yhteyden toiminta oli todella ongelmallista ja todella katkonaista. Annoin lopulta koneiden jäähtyä aivan rauhassa.

Nyt ikivanha pöytäkoneeni taitaa tulla tiensä päähän ja sen uusiminen alkaa olla käsillä. Yrittäessäni saada skype toimimaan, jymähti koko rakkine tukkoon. Virta piti katkaista ja aloittaa kokonaan uudelleen. Saaneekohan mistään sellaista uudempaa konetta, joka myös toimisi yli 10 vuotta? Epäilen vahvasti. Tämän päivän vehkeet tehdään lyhyen elinkaarimallin mukaan. Kuluttajan pitää kuluttaa, siitähän herra Katainen (lausutaan: käteinen) jatkuvasti meitä koettaa muistuttaa.

Viikonvaihteen aikana sain osallistua 100-vuotis syntymäpäivä juhliin Kuhmossa. Pietikäisten kaksoisveljekset täyttivät 50 vuotta ja pitivät yhteiset pippalot. Juhlat olivat todella onnistuneet ja siitä suuret kiitokset juhlien isäntäväelle. Markku Pietikäinen on toiminut Rajavartioliiton pääluottamusmiehenä yhtäjaksoisesti jo yli 20 vuotta. Oman työurani aikana tutustuin suureen joukkoon rajavartiomiehiä ympäri suomea ja nyt sain pitkästä aikaa tavata heitä näissä juhlissa.

Koiramiehiä vanhoilta hyviltä ajoilta oli myös joukossa ja jutut olivat yhteisiä. Illan aikana ehdimme myös saunoa ja löylyt olivat hyvät. Löylyvesi oli erinomaista, jälkivaikutuksena hienoista hilpeyttä. Juhlien aikana pohdimme usean tutun kanssa myös sitä, kenen vuoro on juhlia seuraavana. Ihmisellä on vain yksi elämä ja siksi ihmissuhteista on pidettävä huolta. Olen tullut siihen tulokseen vuosien mittaan ja siksi aion tavata ”vanhoja” tuttujani edes kerran vuosikymmenessä.

Tulevalla viikolla aion pitää vapaata ja käydä lopultakin metsästämässä, kalastus on myös kuvassa mukana. Laitoin metsästysvarusteet kuntoon aamua varten ja kasasin perhokalastusvälineet autoon. Huomenna on edessä reipasta ulkoilua ja nokipannukahvit makkaran paistoineen tuovat jo nyt veden kielelle.

 

Avainsanat: asuinpaikanmuutto, roudaaminen, tarpeetontaroinaa, rompemarkkinat, rajavartioliitto, edunvalvonta, kulutusjuhlat, syntymäpäiväjuhla, markkupietikäinen