Satunnaiset kuvat

2003 ja 5.3kg

Uusimmat

Blogin arkisto

033 Ukin ja mummon ilona

Lauantai 6.3.2010 klo 20:38 - yrjöpoeka

Ilona tyttö käväisi yhden yön vieraanamme ja nyt jäi ainakin itselle, todella ikävä. Eilinen päivä oli todella pitkä, sain autoni huoltoon ja sitten sain odotella koko päivän. Pitkä siitä tuli senkin takia, että Ilona tuli jo päivällä ja jouduin vetelehtimään muualla. Onneksi auto tuli kuntoon ja ehdimme vaimoni kanssa jonkin verran lievittää yhteistä ikäväämme. Aamu ja pois lähdön aika on aina pahinta ja sellaiselta se tuntui jälleen. Mutta pieni toivo on, kahden viikon päästä useampi yö yhdessä.

Tänään sain lopultakin iltapäivällä, lähteä kuntoilemaan aurinkoiseen iltapäivään. Yöt ovat nyt todella kylmiä ja iltapäivästä aurinko lämmittää mukavasti, niin tänäänkin. Mukavalta tuntui kuntoilun jälkeen istahtaa vaimoni lämmittämään saunaan. Jyrki poikani tuli viikonlopuksi kotiin ja nyt vietämme iltaa yhdessä, televisiota katsellen ja minä katselen välillä, mitä löytyy netin salaperäisestä maailmasta.

Huomenna riittää valmistautumista ensi viikon kokouksiin ja muutama kirjallinen juttu pitäisi saada valmiiksi. Odottelen kahden kirjoittamani yleisönosasto kirjoituksen kohtaloa, jäävätkö ne toimituksen roskakoriin, vai pääsevätkö ne lehden sivuille. Viime aikoina on alkanut tuntua siltä, että lehtien yleisönosastot ovat tulleet tiensä päähän. Julkinen media on alkanut muistuttaa julkista valtaa, toistaa ja puolustaa niitä asioita, joita valta tuo julkisuuteen. Tämä näkyy erityisesti paikallisella tasolla. Mielestäni media alkaa olla arveluttavassa tilassa siinä vaiheessa, kun lehti alkaa puolustaa kunnan poliittisen johdon toimia. Lehti voi toki puolustaa joitakin kunnan tekemiä toimia ja päätöksiä, mutta ei niin, että joka ainoa asia minkä ns. kunta tekee, on oikein. Kuntalaiset joutuvat näkemään sen, kuinka yhtä jalkaa media ja julkinen valta kulkevat. Miksi mieleeni luikertelee uudelleen myös oma asuinkuntani, Suomussalmi?

Tämä on sellainen asia, johon on syytä palata tuonnempana.

Avainsanat: sukusaaga, ihmisenikävätoisenluo, paikallislehti, ruskeakielisyys, suomussalmi