Satunnaiset kuvat

Kuva kertoo oleellisen

Uusimmat

Blogin arkisto

016 Maailma liekeissä

Maanantai 21.2.2011 klo 21:02 - yrjöpoeka

Tänään on tullut Libyan vuoro. Sähköinen media on yhtäkkiä muuttanut koko Välimeren alueen uuteen uskoon. Itsevaltiudet romahtavat toinen toisensa perään. Vielä vuodenvaihteessa ei kukaan olisi uskonut, että useita vuosikymmeniä itsevaltiaina toimineita haihtuu historian sumuun.

Kuuntelin aamupäivällä radiosta Libyan tilannetta ja siellä kerrottiin Gaddafin palkanneen ulkomaisia palkkasotilaita turvaamaan hallintoaan. Päivän aikana uutiset ovat kertoneet täydellisestä anarkiasta. Oman maan kansalaisia vastaan rynnäköidään taisteluhävittäjillä! Uhreja tulee varmasti vielä paljon, mutta on varmaa, että Gaddafi häviää.

Tämä uutinen herätti mielenkiintoni yhden asian takia. Suomessa on vallassa sellainen poliitikkojen sukupolvi, joka luulee kaiken olevan ikuista. Sähköisen median on arveltu olevan nuorten ja nörttien puuhastelua. Itsevaltiaiden tavoin hallinnet puolueet kompastelevat nyt ja ihmettelevät perussuomalaisten kannatuksen kasvua. Kansalaiset löytävät tiedon tänään aivan muualta kuin puolueet haluaisivat. Vanhan kaartin media, on aivan saman ongelman edessä.

Kyvyttömyys nähdä muutoksenhalu ja sen voimakkuus, on yllättänyt valtaapitävät. Koska argumentit puolustautumiseen ovat menneet, aletaan etsiä syitä vaikka ulkonäöstä. Viikonlopun Alma-median lehdissä oli iso juttu perussuomalaisista. Politiikan toimittajana pitkään toiminut Raimo Viirret, koetti pureskella aihetta. Lähtökohtana näyttää aina olevan, vertaaminen SMP:n aikaan. Perussuomalaiset nähdään niin kirjavana porukkana, joita ei pysty kahlitsemaan ja kaitsemaan kukaan.  Toimittaja oli myös koettanut profiloida, keitä me olemme. Kirjava oli vaikutelma luonnehdinnoista.

Kannatuksen kasvun vain jatkuessa voimakkaana, on tultu tosiasian eteen. Timo Soinista voi tulla suurimman puolueen puheenjohtajana pääministeri. Toimittajat yrittävät nyt kertoa kaikin tavoin, miksi Soinista ei ole siihen tehtävään. Kansalaisia pelotellaan tulevasta ja yleisönosastot täyttyvät ulkonäköön liittyvistä herjoista. Argumentit ovat todella lopussa.

Puolueen puheenjohtajien valinnassa on aina ollut se, että puheenjohtajasta tulee automaattisesti pääministeri ehdokas. Perussuomalaiset ovat asiasta erittäin tietoisia ja Timo Soini hakkaa kyvyillään mennen tullen nykyisen pääministerin. Jopa kokovartalollaan!

Sähköinen media on tavallaan vallinnut koko viikonloppua ja siihen on kuulunut monenlaista vääntöä. Viikonlopun tärkein tapahtuma oli mielestäni, vaalipäällikön valinta Perussuomalaisten Kainuun-piirille. Valituksi tuli jykevä Toivo Kyllönen, hänellä on kokemusta ja hänen johdollaan on hyvä lähteä loppukiriin.

Tämän viikon aikana tulee useita merkittäviä asioita esille. Huomenna julkaistaan oma vaalilehteni paikallislehtien välissä. Lehden valmistelu oli itselleni todella suuri työ ja opetti asioista paljon. Kiitos kuuluu kaikille mukana olleille ja lopputuloksen osalta suuri kiitos Ylä-Kainuun toimitukselle. Titalle erityis kiitos koulutuksesta ja opetuksesta. Tukiryhmäni jäsenet saavat etulyönnin ja lukevat sen jo tänään omilta tietokoneiltaan.

Aamun uutisvirrasta huomenna tulee sanomalehti Kalevan gallup ja se voi viedä kahvinpurut väärään kurkkuun. Oma veikkaukseni on tarkalleen 19.9 % Oulun vaalipiirin kannatukseksi Perussuomalaisille. Joku menettää paljon..

Avainsanat: maailmanpolitiikka, sähköinenmedia, arabimaissakuohuu, gaddafinvuoromennä, kokovartalopolitiikkaa, pääministeritimosoini, gallupitsuorastaansojottavat

136 Naamakirjan luonti

Maanantai 18.10.2010 klo 21:42 - yrjöpoeka

Sosiaalinen ja poliittinen paine ajoi minut lisäämään sähköistä tiedonvälitystä. Päivän maakuntalehti käsitteli eduskuntavaaliehdokkaiden median käsittelytaitoa ja vanhakantaisuutta. Välittömästi uutisen jälkeen alettiin minulle soitella, että eikö sinulla ole facebookkia? Olen oikein hyvin pärjäillyt tähän asti ilman ja varmaan voin tulla toimeen jatkossakin, mutta kokeillaan nyt. Olen saanut tänään taas paljon opastusta verkon käsittelystä veljeltäni ja nyt pelkään, että en muista kuinka uudistukset tehtiin? Mistäpä minä tiedän, kuinka sotkuiseksi elämäni saan tämän avulla. Tässä voi käydä myös niin, että tämän facebookin suosio romahtaa ja taas kehitellään uusi tapa verkottua.

Laitoin sivuilleni Kainuun PerusS-nuorten poverit ja lisäsin linkin etusivulle. Nuorten jäsenmäärä kasvaa todella huimaa vauhtia ja on esimerkkinä meille, jotka toimimme vanhaan malliin. Vanhan kaartin porukka pitää rahahanoja tiukalla, onhan vaalivuosi edessä. Kaikesta huolimatta on erittäin tärkeää tulevassa syyskokouksessa huolehtia jälkikasvun kasvusta ja kehityksestä. Tämä nuorten joukko hallitsee uuden sähköisen verkon toimintamallit ja juuri heitä tarvitaan puolueen nuorentamisessa. Toivottavasti kaikki yhdistykset ovat vuosikokouksessa yksimielisiä nuorten toiveille? Heidän ykköstoiveensa on omien kotisivujen saaminen ja rajaton sähköpostilaatikoiden määrä ja se on minusta kohtuullinen toive. Uskon siihen, että ennen vuoden loppua sivut toteutuvat.

Olkapää on tulessa ja kaipaa lepoa, sekä jäävoidetta. Huomenna on aikainen ylösnousu ja Kajaaniin pitkä matka.

 

 

Avainsanat: sähköinenmedia, naamakirja, verkottuminen, kainuunperussnuoret, piirinsyyskokouspäättää