Satunnaiset kuvat

Hetki Tenolla

Uusimmat

Blogin arkisto

120 Olemmeko jo muslimeita

Maanantai 26.9.2016 klo 9:51 - yrjöpoeka

Saara Aalto laulaa Britannian X-Factor kilpailuissa. Hänen suorituksiaan on jostakin kumman syystä vähätelty ja aina löytyy jokin negatiivinen puoli, jota sitten hehkutetaan. Näin kävi eilisen esiintymisen jälkeen. Iltapäivälehti aloitti runnomisen, kertomalla kuinka Saara Aalto buuattiin ulos kisasta. Lehden mukaan brutaalisti. Toimittajilla on vaikeuksia löytää sellaisia sanontoja, joka parhaiten lukijoita koukuttaisi.

Lehden uutista on sitten jaettu sosiaalisessa mediassa ja vähätelty kaikin mahdollisin tavoin. Suomalaisista löytyy uskomaton määrä negatiivisuutta. Yllättäen Saara Aalto jatkaa kisassa, koska hänelle jaettiin ns. villi kortti. Itse laulaja on ikionnellinen ja sen uskoo. Näissä kisoissa ei kotikaraoke laulajat menesty. Suomalaisia sosiaalisen median kommentoijia tämä tilanne harmittaa ja siitä seuraa kaikki mahdollinen vähättely.

Olen kummeksunut tätä erityisesti naisiin kohdistuvaa vähättelyä. Miettikääpä itsekukanenkin, jos Saara Aallon tilalla olisi mies? Haastattelua pukkaisi ja media olisi onnesta soikeana. Suomalaiset jääkiekkoilijat ovat erinomainen esimerkki. He ovat miehiä ja heidän luisteluistaan uutisoidaan jokaikinen aamu. Haastattelua pukkaa ja naistenlehdissä esitellään myös vaatekaapin sisältö. Naistoimittajat osaavat hehkuttaa miesten seksikkyyttä siinä samalla.

Formula ajajat ovat miehia. Heidän, samoin kuin kiekkoilijoiden miljoonista ei olla kateellisia. Mutta auta armias , jos joku nainen ansaitsee enemmän kuin keskivertomies, silloin kadehditaan ja mollataan. Mikäli autonajaja on nainen, hänen ajamistaan ja osaamistaan vähätellään. Naisjohtajien ammattitaitoa väheksytään. Seuratkaapa esimerkiksi, kuinka Suomen hallituksen naisministereitä ja heidän osaamistaan mollataan?

Yritysjohtajana tunnetuksi tullutta Anne Berneriä kammetaan ministerin paikalta kaikin tavoin. Hänen osaamistaan vähätellään ja samalla etsitään syitä hänen erottamisekseen. Suomalaisten miestoimittajien sopulilauma tekee kaikkensa ja kansalaiset uskovat Bernerin olevan itsestään perkeleestä. Hänen viakseen laitetaan kaikki mahdollinen. Hänellä on liikaa omaisuutta. Hänen pahin vikansa on kuitenkin se, että hän on osaava, pätevä ja määrätietoinen. Sitä eivät pienet miehet siedä.

Vuosittain jaetaan miesurheilutoimittajien toimesta parhaan urheilijan palkinto. Naisen pitää olla todella erikoisen hyvä pärjätäkseen. Olympia kultaa pitää vähintäänkin olla plakkarissa. Mikäli joku keihäänviskojamies on saanut pronssia, hän kyllä ohittaa helposti kultaa ja kunniaa tuoneen naisen. Aina löydetään hyviä syitä nostaa miesten saamaa meriittiä paremmaksi.

Viimeisten vuosien aikana suomalaisten mieliin on iskostettu islamin uskonnon ja muslimimiehien olevan maailman pahimpia naisten alistajia. Islamilaisessa maailmassa kuohuu, siellä soditaan ja siitä on seurannut pakolaisten vyöry kaikkialle maailmaan. Tämän pakolaisuuden takia heidän syykseen on luettu kaikki paha. He ovat raiskaajia, murhaajia ja mikä pahinta. Heillä on Ipadit!

Näitä asioita pohtiessa mieleeni tulee väkisin ajatus, olemmeko me muslimimiehiä parempia naisten kohtelussa? Luommeko muista kulttureista tulevista miehistä huonompaa kuvaa siksi, että peitämme omat miehiset virheemme?

Omien naistemme vähättelyn ja aliarvioimisen.

Avainsanat: saaraaalto, xfactor, anneberner