Satunnaiset kuvat

Usva aamu

Uusimmat

Blogin arkisto

081 Asiapolitiikan paluu

Torstai 7.5.2020 klo 10:23 - yrjöpoeka

Olen alkuvuodesta asti kirjoittanut siitä, että perussuomalaisten alamäki on alkanut ja sdp nousee suurimmaksi Sanna Marinin johdolla. Osa entisistä kavereistani politiikassa oli sitä mieltä, ettei minulla ole mitään kosketuspintaa elämästä ja vähiten politiikasta. Sain niinsanotusti rapaa silmilleni. Pitkin kevättä nämä tahot ovat hiljenneet ja juuri tänään voin heittää heille kysymyksen. Kenellä ei ole kosketuspintaa elävässä elämässä politiikkaan?

Lueskelin aamulla uutisesta kertovien juttujen kommentiosioita. Nyt on ääni muuttunut ja tulosta yritetään selitellä kaikin mahdollisin tavoin. Vihonviimeisenä lauseena kerrotaan, että kyllä hymyt hyytyvät kun koronatilanne pahenee syksyllä. Toinen hyvä argumentti on trollirintamalla ollut se, että jossakin vaiheessa alkaa karu poliittinen arki. Sen jälkeen suurmestari Halla-aho pääsee jälleen vauhtiin. Tässä kohden on kysyttävä, milloin suurmestarilta on tullut suuria talous- ja finanssiosaamisen avauksia? Montako suurta sote-politiikan avausta häneltä on tullut? Kukaan ei muista, koska niitä ei ole koko puolueella.

Koronasta on paljon puhuttu. Tänään puhuttiin myös gallupista, kun kävin pakollisilla asioilla keskuskylällä. Jostakin kumman syystä minulta aina tivataan mielipidettä politiikan ajankohtaisista asioista. Koska kirjoitan paljon ja ilmaisen surutta mielipiteeni, niin suullisesti sitä tulee vielä sujuvammin. Yhteisymmärrys oli siitä, että nyt on päästy takaisin asiapolitiikkaan. Minua iäkkäämmät keskustelijat olivat sitä mieltä, että juuri Marinin selkeä ja rauhallinen ulosanti selkeine perusteluineen on tuonut sdpn ykköseksi. Tähän on helppo yhtyä. Sdp on nyt hyvässä taitekohdassa. Kuntavaalit lähestyvät ja Marinin avulla sdp tulee saamaan runsaasti uutta nuorempaa verta ehdokkaiksi valtuustoihin. Erityisesti naisia.

On pakko vielä jatkaa politiikan saralla. Keskusta on esittänyt valtiovarainministeriön kansliapäälliköksi ulkomaalaisasioissa meritoitunutta Päivi Nergiä. Keskustaa ei haittaa, vaikka perustuslakivaliokunta selvittää, onko Nerg syyllistynyt eduskunnan harhauttamiseen. Suomeksi tässä olisi puhuttava valehtelusta ja petoksesta. Samoin Nergistä on menossa tutkinta, koska hänestä on tehty rikosilmoituksia. Kun tällaisia aiheita jostakin huippuvirkaan nimitettävästä on julkisuudessa, luulisi tyhmimmänkin tajuavan ettei Nergillä ole sijaa eduskuntatalossa. Mutta, koska kyse on kepusta ja sen ehdokkaasta, tämä käy ymmärrettäväksi. Vielä enemmän kun kyse on Juha Sipilän opetuslapsesta.

Sdpn Antti Rinne on ilmoitt6anut puolueen puheenjohtajana, ettei Nergin nimittäminen käy. Sitä on kepulaisten vaikea sulattaa. Keskusta muilutti ja savusti Antti Rinteen pääministerin paikalta. On siis päivän selvää, että jossakin vaiheessa on lasku maksettava. Laskun aika on kansliapäällikön täytössä. Kepulaiset tiesivät tämän politiikan raadollisuuden. Siitä huolimatta he kuvittelivat, että sdp ei tässä kohden käyttäisi tilaisuutta hyväkseen. Sanna Marinin ei tarvitse puuttua koko juttuun edes pitkällä tikulla. Päätös on puolueen tekemä ja siihen on pääministerin tyydyttävä.

Ay-jyränä Antti Rinne taitaa sen pelin mitä kepu on iänikuisesti harrastanut. Tässä voisivat perussuomalaiset kertoa kepuleille, saat mitä tilaat.

Avainsanat: ylenkannatusmittaus, sannamarin, happamiaovatpihjalanmarjat, päivinerg, , opetuslapsi, saatmitätilaat

224 Tappaminen luvalla ja ilman

Tiistai 23.10.2018 klo 10:22 - yrjöpoeka

Vuosi vuoden jälkeen elokuvateattereihin ilmestyy James Bond uudessa taistelussaan kuningattaren tappajana. Tänään näitä elokuvia esitetään jatkuvasti uusintoina. Elokuvista intoillaan ja niitä kehutaan. Erityisen hohdokkaita ovat Bondin alle sänkyyn joutuvat kurvikkaat naiset. Näistä tyttösistä tulee sen jälkeen julkkiksia. Media seuraa näitä julkkuja ja päänäyttelijän James Bondin elämää. Kaikki pitävät normaalina, että elokuvissa esitetään salaisen palvelun agentin riehumista tappajana. Ei omassa maassaan, vaan kaikkialla maailmassa. Tätä puolustellaan tietysti vapaan maailman puolustamisena.

Naapurimme Venäjä on osoittanut, että heidän tappajansa voivat toimia James Bondin kotimaassa samoissa tehtävissä. Tappamassa ilman, että heitä pysäytetään. Kaikenlisäksi näissä venäläisten tekemissä murhissa kuolee sivullisia. Venäjä on tunnettu siitä, ettei siellä välitetä muutamien sivullisten kuolemista. Heille se on välttämätön paha. Lisäksi olemme oppineet tuntemaan venäläiset siitä, että mikäli he jäävät kiinni murhista he kieltävät kaiken. Samankaltaista toimintaa on toisessa suurvallassa Kiinassa. Interpolin johtajana toimiva Kiinan kansalainen meni käymään kotimaassaan ja katosi saman tien. Kiina ja Venäjä ovat valtiojohtoisia ja nämä maat katsovat voivansa tehdä mitä vain muusta maailmasta välittämättä.

Kaikkialla maailmassa on sellaisia valtioita, jotka katsovat voivansa kulkea tappamassa omia kansalaisiaan. Saudi-Arabia on viimeisin hylkiövaltio tässä sarjassa. Maan kansalaisen, toimittaja Jamal Khasoggin mentyä käymään oman maansa konsulaatissa Turkissa hänet tapettiin. Viimeisimmät tiedot kertovat karua kieltään siitä, että murha oli maan kuningashuoneen tilaama. Öljynsä avulla heillä on suhteet kunnossa suurvaltoihin. Kaiken lisäksi suurvallat myyvät miljardeilla aseita kuningashuoneen käyttöön. Näillä aseilla kuningashuone pitää köyhän väestön kurissa.

Euroopan valtioiden puhuessa aseidenvienti kiellon puolesta pieni Suomi epäröi. Suomi myy valtion luvalla asetarvikkeita ja ajoneuvoja kuninkaan armeijalle. Nämä kaupat ovat niin pieniä, että Suomen tulisi pysäyttää kaikki kaupankäynti tähän diktatuuriin välittömästi. USA ja presidentti Trump kyllä huolehtivat maan aseistamisesta. Trumpille diktatuuri ei merkitse mitään, hänen omat kauppasuhteensa vaativat maan pysymistä nykyisen johdon hallinnassa. Mikäli valta vaihtuisi tasavallaksi, ei olisi ollenkaan varmaa miten maa jatkossa käyttäytyisi. USA ja Venäjä ovat molemmat aseiden suurkauppiaita ja haluavat olla jakamassa ölyvarallisuutta. Molemmat haluavat sitoa arabimaita oman vaikutusvaltansa alle. Samalla tavalla toimivat suurvallat viime vuosisadalla molempien maailmansotien aikana.

Kaikilla suurvalloilla on kyky ja tahto kulkea aseiden kanssa maailmalla. Julkisesti ja salaisesti. Heillä on sitä varten salaiset organisaatiot. Tästä huolimatta nämä valtiot kauhistelevat sitä, että arabimaiden hajotessa maailmalla voi kulkea hallitsemattomia tappajia. Suurvallat ovat itse tämän saaneet aikaan. James Bondit ja muuta salaisen palvelun tappajia ihannoivat eivät huomaa, että todellisuus on nyt ja tulevaisuudessa vielä raaempi. Taas kerran on toistettava eräs suomalainen sanalaskuksi muuttuva lause.

Saat mitä tilaat.

Avainsanat: jamesbond, salainenpalvelu, venäjänmyrkkymurhatenglannissa, jamalkhasoggi, saudiarabiankuningashuone, saatmitätilaat

210 Porvarihallitus vs. ay-liike

Tiistai 9.10.2018 klo 9:55 - yrjöpoeka

Nykyinen puhelimeni ja erityisesti liittymäni on oikutellut viimeisten viikkojen aikana. Pystyn sillä soittamaan, mutta minun suuntaani on todella vaikea saada yhteyttä. Toisinaan joku puhelu tulee normaalisti lävitse. Hyvää on ollut se, että puhelinmyyjät ovat melkein sataprosenttisesti kadonneet. Olin operaattoriin kahdesti yhteydessä ja lopulta kävin liikkeessä asioimassa. Käynnin yhteydessä todettiin vikaa kortissa ja se vaihdettiin. Yhteyden saanti liikkeessä kyllä onnistui hyvin. Palattuani kotiin laitoin viestin veljelleni kokeilla toimiiko puhelin. Kolme kertaa kokeiltuaan hän uskoi, ettei se toimi. Eikä se todellakaan toimi kun vaimoni yrittää soittaa. Operaattori on sanonut, ettei linjoissa voi olla vikaa, mutta epäilen sitä suuresti. Onneksi minulla on toinen prepaid yhteys rajatun piirin tiedossa.

Tänä aamuna puhelimeni päätti toimia, kun toisessa päässä oli riittävän tulisieluinen ja rikinkatkuinen soittaja. Eilinen kirjoitukseni oli aiheuttanut suuren närkästyksen. Minulla ei olisi oikeutta arvostella yksittäistä mielipidekirjoitusta ja levitellä sitä julkisesti. Yritin kertoa, että kirjoitus oli tarkoitettu julkisuuteen ja haluttu painettuna lehden palstoille. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, minä sain kuulla olevani uskonnonvastainen. Kirjoituksessani ei ollut uskonnonvastaisuutta, enemmänkin ihmettelyä siitä, kuinka uskonto ja politiikka on Kuusamossa kietoutunut yhteen. Pidän mielipidekirjoituksen allekirjoitusta erityisesti arveluttavana, koska siinä kirjoittaja alleviivaa minkä yhteisön puheenjohtajana hän on asian ottanut esille. Suomeksi sanottuna vaalilampaille kerrotaan, että vain kepulaiset ovat hyviksiä. Vastustajat itsestään perkeleestä. Ja tämä kaikki seurakuntavaaleissa?

Päätoimittaja Petri Karjalainen on nyt ottanut pääkirjoituksessaan kantaa ay-liikkeen rooliin. Kirjoituksesta sain selville, että mikäli vaaleissa on valittu porvarihallitus ay-liikkeellä ei ole siihen sanomista. Tässä hän on oikeassa. Nykyinen hallitus on todella tehnyt porvarillista politiikkaa. Sitä ei ole ay-liike pystynyt, eikä voinut estää. Toinen asia on se, että ay-liike ei nielemättä sulata hallituksen puuttumista lakialoitteilla työelämän pelisääntöihin. Koska sananvaltaa ei ole hallituksen päätöksiin, on ainoa keino käyttää järjestöjen oikeutta lakkoilla. Porvarihallitus ei suinkaan tarkoittane sitä, että aikaisemmat sopimukset ay-liikkeen kanssa vedetään vessanpöntöstä? Sipilän vetämä hallitus on tätä kovasti yrittänyt tehdä ja nyt hallitus viimetöikseen päätti puuttua irtisanomisoikeuteen. Siitä syystä ay-liike sanoi, kiitti minulle riitti.

Sitä kyllä kummastelen, miksi halllitus saisi tehdä mitä tahansa ja ay-liikken pitäis hyväksyä kaikki kurmotus? Minusta tässä haisee vanha patruunain henki. Työnantaja on jumala ja työläisen osa on olla lakki kourassa portinpielessä. Kyllä suomalaisessa demokratiassa ay-liike toimii pitkäjänteiseti ja puolustaa omien jäsentensä etuja. Hallitus on ihan omilla toimillaan ajanut itsensä nurkkaan ja kun ei muuta voida uhriudutaan. Kukaan aikaisempi hallitus ei ole näin voimallisesti halunnut kokeilla mitä ay-liike sietää.

Kuten Timo Soini on sanonut: Saat mitä tilaat.

Avainsanat: koillissanomat, pääkirjoitus9.10.2018, seurakuntavaalienpolitisoiminenkuusamossa, vaalilampaat, petrikarjalainen, timosoini, saatmitätilaat

207 Tyhmyys on pysyvää

Perjantai 5.10.2018 klo 20:10 - yrjöpoeka

Hallitus on nyt todella eksyksissä, kun se on antautunut Suomen Yrittäjien lobbaukselle. Kokoomus on tässä ollut se moottori ja tämä hallitus ei oikeasti nyt ole enää elävässä elämässä. Torailu ja tappelu kikyn niellyttä ay-liikettä vastaan saa nyt sinetin. Sivusta seurattuna ei voi kuin ihmetellä, miksi hallitus jääräpäisesti ajaa irtisanomisen helpottamista. Etenkään siitä syystä, ettei kukaan vielä tiedä sen vaikutuksia. Ainoa mikä tiedetään on se, että kanslaisten yhdenvertaisuus loppuisi tämän lain myötä.

Siksi ei pidä ihmetellä työntekijäliittojen nousua vastarintaan. Ay-liikkeen on aivan pakko ajaa jäsentensä etuja ja hallitus syöttää sille lapaan. Seuratessani mediasta asian kiehumista, on satavarmaa, että olemme nähneet vasta ripauksen siitä mihin ay-liike pystyy. Auto- ja kuljetusalan mukaan tullessa voimme joutua katselemaan kaupoissa tyhjiä hyllyjä. Ensimmäisenä liitto hiljentää satamat ja se on myrkkyä hyvässä liikkeessä olevalle viennille. Hallituksen toimet ovat täysin vastuuttomia, toki sillä on oikeus tehdä esityksiä ja eduskunnalla ne hyväksyä. Mutta voi kysyä millaisella pyssyllä ammutaan omaan nilkkaan.

Hallitus on tehnyt kautensa aikan epäkuranttia lakivalmistelua ja tämä on sitä samaa. Hallituksen esitys on siis koskettamassa nyt 10-hengen ja sen alle olevia yrityksiä. Tämän vaikutuksia on sanottu mitättömiksi, mutta maamme yrityskenttä on valtaosiltaan juuri noita mikroyrityksiä. Suomen yrittäjien sivuilla luvuksi sanotaan 93,3%. Tätä taustaa vasten katsottuna kyse ei ole pienestä asiasta. Ovatko mikroyrittäjät todella halunneet päästä irti työvoimastaan. Siis suomalaisesta työvoimasta.

Koska olen epäluuloinen tuomas, niin näen tässä sen jujun. Ajetaan suomalainen kallis työvoima ulos ja otetaan tilalle halpatyöntekijöitä. Kielitaidottomat eivät siten osaisi ajaa omia etujaan ja olisivat huomattavasti halvempia työntekijöitä. On todella tiedossa mielenkiintoiset viikot ennen kekriä. Koska vanhat tavat on syytä ottaa kunniaan, niin SAK ja muut liitot voivat näyttää kuinka työväki kiertää toreilta toreille. Sinne eivät kepulaisten henekeittopadat enää silloin sovi. Sipilä ja kepu-satraapit saavat luimistella aitovierillä.

Tuttuun tapaansa Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtaja Häkämies vaatii nyt lakkojen rajoittamista lailla. Tämä hallitus on kyllä osoittanut sellaista typeryyttä, että se voi hyvinkin puuhata viimetöikseen sellaisen lain. Tällä hetkellä SDPn ei tarvitse tehdä enää mitään vaalien voittamiseksi. Hallitus tekee nyt vaalityötä SDPn hyväksi. Ay-väki on nyt hitsautumassa yksimieliseksi ja valmiina toreille. Mikäli toreilla ollaan jatkuvasti, voi melkein kuulla kun gallupin laskurit raksuttavat SDPlle kolmosella alkavaa lukua. Tällä hetkellä ei ole enää väliä, missä vaiheessa vaalit ovat.

Keskustan kentillä voi alkaa pian turbulenssi, kun alkiolaistaustaiset voimat aloittavat keskustelun puolueen suunnasta. Sipilän kannattajat ovat sen pystyneet tähän asti estämään. Suomi100 on takana. Sadan vuoden aikana kasvanut ay-liike toimii nykyisten lakien mukaan. Lakien joita ovat edelliset sukupolvet laatineet yhteiseksi hyväksi. Yhdessä puolueiden ja ay-liikkeen kanssa hyväksytyt pelisäännöt kestävät aikaa. Nyt hallitus kokoonpanollaan ja olemattomalla kannatuksellaan kuvittelee murtavansa ay-liikkeen.

Kuka sanoikaan: Saat mitä tilaat?

Avainsanat: suomenyrittäjät, mikaelpentikäinen, kikysopimus, autojakuljetusalanliitto, , yleislakko, saatmitätilaat

118 Kummastellaan ja uhriudutaan

Maanantai 29.5.2017 klo 10:23 - yrjöpoeka

Otsikon mukainen toiminta on kuulunut tämän vaalikauden aikana persujen yksityisomaisuudeksi. Nyt siihen on tulossa muutos. Keskusta on aloittanut oman uhriutumisensa ja kummastelunsa. Kääriäinen kummastelee sitä, ettei talouskasvu näy jollakin viiveellä keskustan kannatuksessa. Pitäisi kummastella sitä, onko keskustan tekemisillä mitään osaa ja arpaa talouden viriämisessä. Mielestäni ei ole.

Puolue sattui nyt olemaan sellaisessa hallituksessa, jonka aikana lama näyttää päättyvän. Nousun avaimet ovat kansainvälisillä areenoilla. Sieltä on tullut tarve ja siihen suomalaiset yritykset hanakasti vastaavat. Tilauskantojen kasvun myötä myös työvoimaa tarvitaan lisää. Keskustan kummastelun aiheeksi voisi nostaa sen, että se on määrätietoisesti tehnyt päätöksiä heikoimpien kurittamiseksi. Keskustan tehtävänä näyttää olevan ilmaisen työvoiman jakaminen.

Keskustan kannatus on viimeisessä gallupissa vajonnut todella alas. Siellä se oli vielä joitakin vuosia sitten. Sitten äidinmaidosta keskustalaisuuden imeneet heräsivät ja halusivat puolueen valtaan. Persujen sanontaa käyttäen, saivat mitä tilasivat. Kepu pettää aina sanonta pitäisi jokaisen jo muistaa. Viimeksi puolue ilmoitti laittavansa Suomen kuntoon. Lupasi hoitaa kaikki vauvasta vaariin. Piti lupauksensa. Leikkaukset ja kuritus on kohdistunut vauvoihin ja vaareihin.

Nyt puoluejohto kummastelee, etteivät kansalaiset ymmärrä heidän tekemisiään. Kokeilisivat edes joskus tehdä ihmeen. Hoitaa lupauksensa. Persuilla on sama ongelma ja vielä suurempana. Kaikki lupaukset on petetty. Mitä nyt vähän kurmotettu turvapaikanhakijoita ja pakolaisia. Keskusta puolueessa selitellään ja kummastellaan sitä, ettei suosion lasku näy kokoomuksen kannatuksessa. Ei tietenkään näy, koska kokoomus on tehnyt niinkuin on äänestäjilleen luvannut. Keskusta ja persut ovat totelleet kuin kiltit puudelit. Mersun ja Audin takapenkit saavat pussihousumiesten olon herraskaiseksi.

Lueskelen netin kautta kaikkia mahdollisia lehtiä ja myös kaikkien puoluejulkaisuja tasapuolisesti. Nyt viikonloppuna olen saanut naureskella kepun selityksille Suomenmaassa. Sosiaalisen median sankari kepun Mikko Kärnä on todella pahasti hukassa, Jopa omat arvostelevat hänen puheitaan ja avauksiaan. Se ei tiedä hyvää seuraavissa eduskuntavaaleissa. Olisi pitänyt pysyä virkavapaalla Utsjoen kunnanjohtajan virasta. No, on siinä kyllä aikamoinen estekin edessä. Kuntalaiset eivät halua enää tätä miestä kuntansa johtoon. Tenojoki laaksossa kytee vastaisku. Samoin koko Lapin alueella.

Kepu puolustaa pääministeriä terhakasti. Se on tietysti oikein. Puolueessa pidetään ajojahtina YLE-kohusta alkanutta keskustelua. Puolue ja Sipilä itse pitävät keskustelua vääränä ja epäoikeudenmukaisena. Muistuttavat vielä, ettei korkein oikeusviranomainen löytänyt moittimista Sipilän toimissa. Yhden asian puolue autuaasti jättää kertomatta ja haluaa sen unohtaa. Sipilän ja puolueen toimet voivat olla juridisesti oikein. Mutta kansalaisten silmissä ne näyttävät aivan muulta. Kansalaisten tajunnan virran unohtaminen kostautuu ja se juuri näkyy gallupeissa.

Mutta ei. Keskusta puhuu niin totta kuin osaa. Siksi kepu on aloittanut uhriutumisen. Kummastellaan tätä yhdessä.

Avainsanat: uhriutuminen, suomenmaa, miksitalouskasvaanytsuomessa, hsgallup, saatmitätilaat, puhunniintottakuinosaan

103 Itseskeskös yskiskelet

Sunnuntai 4.9.2016 klo 19:04 - yrjöpoeka

Olen pitänyt blogiani nyt muutaman vuoden ja kirjoittamisesta on tullut tapa. On rentouttavaa istahtaa koneen äärelle ja aloittaa kirjoittaminen. Joskus se on vaikeampaa ja sanoja joutuu etsiskelemään. Toisinaan ajattelupuoli on valmistanut asioita päivän mittaan sellaiseen järjestykseen, että tekstiä tulee itsestään.

Kaikki eivät kirjoittamisestani pidä. Eikä se suinkaan ole tarkoitukseni. Kirjoitan koska se tuntuu hyvältä tavalta laittaa ajatukset luettavaan muotoon. Joskus olen saanut kirjeitä, joissa todetaan viranomaisen taholta, ettei tutkintaa ole syytä aloittaa. Nämä ovat johtuneet joidenkin lukijoiden älähtämisestä, kun kirjoitus on sattunut iholle. Yhden kerran olen joutunut myös raastupaan. Se sattui viime vuonna.

Kaikenkaikkiaan, joku aina lukee kirjoituksiani peräti suurennuslasilla. Etsitään virheitä ja loukkaannutaan sanomisistani. Sitten on se joukko lukijoita, jotka kannustavat minua edelleen kirjoittamaan. Heltä saan aina kuulla myös kiitoksen sanan. Jokainen blogin pitäjä ja kirjoittaja, kuten minäkin, on otettu kannustuksesta ja kiitoksista.

Sain eräältä kirjoituksiini suivaantuneelta viestin, että turhaan minä kirjoittelen. Kukaan ei kuulemma lue sepustuksiani, näin totesi hän. Tähän on sanottava, että viestin lähettäjä on ainakin yksi lukija. Mikäli on uskomista Suomi24 törkypalstoille, on kriittisiä lukijoita muitakin. Jos kirjoitukseni saavat muut tarttumaan koneittensa näppäimistöön, se on hyvä asia. Äreät ja kiivaat kirjoitukset minun mollaamiseksi saavat monet tuntemaan suurta mielihyvää.

Kun aikoinani aloitin kirjoittamisen, en tiennyt blogin pitämisestä juuri mitään. Kotisivujeni ilme on säilynyt muuttumattomana, minä vain kirjoitan. Olen joskus pohtinut, pitäisikö minun muuttaa sivujeni ilmettä? Jotkut vakituisista seuraajistani ovat kertoneet, että anna olla sivujen samankaltaisena. Kuvia elämästäni haluttaisiin lisää. Kuvia tulen tulevana syksynä ja talvena lisäämään. Aion myös hieman muuttaa sivujeni ilmettä ja päivittää etusivun kuvia.

Lehtiin kirjoittamisen olen jättänyt aikalailla kokonaan. Oman alueen maakunnallinen aviisi ei tarvitse minun mielipiteitäni ja siksi totesin tarjoamisen olevan täysin turhaa. Muutamia muistokirjoituksia olen kuitenkin kirjoitellut paikallislehtiin. Kirjoittamalla blogiani saan sanottua asiani parhaiten. Se on tietysti selvää, että lukijakuntani on rajallinen, eikä tavoita sanomalehden tavoin suurta lukijakuntaa.

Joskus jokin juttuni on saanut ihan mukavasti kiinnostusta. Edellinen päivitykseni keräsi reilut 3000 kävijää vuorokaudessa. Minulle se on hyvä taso. Tätä kirjoittaessani sain palautesoiton lukijaltani ja puolueen jäseneltä. Kirjoitukseni 2.9 oli hänen mielestään asiaa. Erityisesti hän oli pitänyt alkuosan tekstistä. Toiseksi hän kertoi olevan varmaa, että pian puuhataan erottamistani, koska kritiikkini sattuu puoluejohtoon.

Mikäli se sattuu kipeästi, olen silloin oikeassa. Olen ollut jo pitkään todella huolestunut puolueeni linjasta. Puolueeni on sortunut syyttelemään muita puolueita, kun pitäisi puhua vain omasta puolueesta. Nyt muut puolueet saavat puolueemme johdon avustuksella ilmaista mainosta. Taas kerran toistan puolueen mielilauseen: Saat mitä tilaat.

Taidanpa pian itsekseni yskiskellä.

Avainsanat: sananlasku, yksiskeskösyskiskelet, saatmitätilaat

099 Saat mitä tilaat

Maanantai 9.11.2015 klo 11:37 - yrjöpoeka

Tämä lause sopii moneen tarkoitukseen. Sitä on viimeaikoina käytetty myös vastaiskuun tekijöitään kohtaan. Lause voi tulla todella tutuksi seuraavan vuoden aikana. Tällä tarkoitan oman puolueeni, Perussuomalaisten tilaa Kainuussa.

Ensi vuosi on todella tärkeä kaikille puolueille, koska seuraavana keväänä pidettävissä vaaleissa valitaan uudet kunnanvaltuutetut. Samoilla vaaleilla valitaan myös valtuutetut kokonaan uusiin suurvaltuustoihin. Niissä vaaleissa ratkaistaan tosiasiallisesti maakuntien valta. Hallituksen aikaansaama sopu viikonvaihteessa sinetöi tämän.

Samoin eilen sinetöitiin perussuomalaisten Kainuunpiirille kokonaan uusi puheenjohtaja ja uusi hallitus. Tässä kohden ei edes tarvitse ennustaa, että nyt saatiin tilattua todella maahanmuuttovastainen kokoonpano. Kainuun syrjäsillä perukoilla korpikuusien kätköissä, umpihankien keskellä pelätään jatkossa mummoja vaanivia raiskaajia. Jokaisessa erilaisessa ihmisessä nähdään kätkeytynyt ISIS-taistelija.

Yleinen kokous on valintansa tehnyt ja se on varmasti oikeassa valinnoissaan. Onko valinta virheellinen, jää historian tulkittavaksi. Itse kyllä näen näiden valintojen johtavan siihen, että puolue menettää loputkin naiskannattajat. Viimeisimmät mielipidetutkimukset osoittivat juuri naisten kaikkoavan puolueesta ja siirtyvän vasemmalle ja vihreisiin.

Vihamielinen suhtautuminen erilaisuuteen poistaa naiset erittäin tehokkaasti tukijoukoistamme. Vihamielinen suhtautuminen pakolaisiin ja turvapaikanhakijoihin ei saa kannatusta naiskannattajilta. Jokaisessa meissä on tervettä epäluuloa erilaisuutta kohtaan, mutta se ei saisi sumentaa normaalia maalaisjärkeä. Naiset ovat nähneet tämän pelonlietsonnan ylitse.

Kirjoitin alussa tulevan vuoden tärkeydestä. Se on sitä. Tulevaisuuden valtuustoissa valitaan päättäjiä, jotka ratkaisevat omien alueittensa ihmisten asioista. Erityisesti tarvitaan osaamista sosiaali- ja terveydenhuollon asioista, unohtamatta elinkeinoelämää ja aluekehitystä. Ehdokkaita ei pitäisi asettaa, eikä valita sen perusteella, kuinka he pelkäävät maahanmuuttajia. Kuinka he pelkäävät erilaisuutta. Mikäli näin tapahtuu, silloin saa mitä tilaa.

Olen aamunajan kuunnellut radiota ja sieltä tulevaa uutisointia. Tuhkaa ja tulikiveä tuntuu satavan päällemme jatkossa. Kainuu menettää kaiken. Uusisairaala-hanke on epävarma. Yöpäivystys lakkaa KAKSn mäeltä. Tämän lietsonnan keskellä on muistettava, että samoja pelkoja heräteltiin ihmisiin, kun terveyskeskuksista katosi yöpäivystys. Mikään ei ole mennyt huonompaan suuntaan.

Nyt pitäisi päinvastoin lähteä miettimään, mitä mahdollisuuksia uusi tilanne meille antaa. Tekniikan kehittyminen on muuttanut selkeästi jatkuvan päivystyksen tarvetta. Erittäin hyvin toimiva ensihoito on kaikille Kainuulaisille se kaikkein tärkein asia. Ensihoito on potilaan luona kaikista nopeimmin ja hoito voidaan aloittaa heti.

On siis satsattava mahdollisimman hyvään ensihoitovalmiuteen. Samoin on vaadittava tiestön nopeaa kuntoon saattamista. Seinien sijasta satsauksia elinkeinojen parantamiseen.

Ja se pelkojen lietsominen, se pitäisi lailla kieltää!

Avainsanat: saatmitätilaat, soteuudistus, itesehallintoalueet

080 Uutta etsimässä

Maanantai 12.10.2015 klo 18:54 - yrjöpoeka

Olen pohdiskellut erästä asiaa pitkään ja tänään se nytkähti sitten liikkeelle. Pieni ryhmä kokoontui yhdessä pohtimaan, voidaanko polkaista tämä hanke liikkeelle. Sovimme, että kokoonnumme kuukauden päästä katsomaan, mitä olemme saaneet aikaan ja kuinka asiassa jatketaan. Toivottavasti saamme ajatukselle ilmaa siipien alle ja saisimme haalituksi testiryhmän tammi – helmikuun vaihteeseen ensi vuonna.

Testiryhmään haluamme saada mukaan joukon kovakuntoisia, itsensä likoon laittavia ja että he ovat valmiita laittamaan kaiken peliin. Sen jälkeen saisimme faktaa pöytään ja voisimme aloittaa suunnittelun. 2017 täyttää Suomi 100-vuotta ja silloin olisi tarkoitus aloittaa. Kaikenkaikkiaan tämä päivä on ollut hyvä. Perästä kuuluu, sanoi torvensoittaja.

Perästä on kuulunut myös poliittisella rintamalla. Vesa-Matti Saarakkala ei pitänyt lupaustaan, vaan otti ja perui puheensa. Surullinen episodi hänen osaltaan, eduskuntaryhmässä ei varmasti nyt omat asiat etene. Toinen sankari keräilee nimilistojaan ja jos olisin ennustaja, sanoisin hänelle tulevan häädön. Aikaisemmassa elämässään hän pyrki BB-talossa piereskelemällä julkisuuteen, mutta joutui häädetyksi sieltä. Ei ole ihme, kun on nähty tämä nykyinen meno.

Toinen asia missä ei enää tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja, on Syyrian nykytilanne. Venäjän lähetettyä taistelukoneet alueelle, on hyvin pian edessä tilanne, jossa joko lännen tai idän lentäjä laukaisee ensimmäisen ohjuksensa toista konetta vastaan. Lisää voi seurata hyvin nopeassa rytmissä, ennekuin kukaan ehtii sanoa, että hetkonen. Tässä toimii eräs hyvin perussuomalainen lausahdus: Saat mitä tilaat! Tästä lauseesta uhkaa tulla todella pelottava.

On vielä sanottava tuohon aloitukseen palatakseni, että pitkästä, pitkästä aikaa istuin sellaisessa joukossa, joka ei kertaakaan esittänyt asiasta negatiivisia ajatuksia. Sanoin sen palaverin lopuksi ääneen ja myös muut olivat havainneet saman. Olisipa useammin kokoontumiset tällaisia. Toivoa on vielä!

Vaimon kanssa yhdessä vietetty viikonloppu oli antoisa. Sivistyssanaa käyttääkseni, se voimaannutti.

.

Avainsanat: suomi100, piereskelyäbb-talossa, saatmitätilaat

056 Kesätauko, vai onko sitä

Keskiviikko 29.7.2015 klo 9:43 - yrjöpoeka

Kuvittelin juhannuksen jälkeen, että Suomi hiljenee ja mitään ei tapahdu. Kuvittelu oli turhaa. Ei tarvita kuin pienen pieni risahdus perussuomalaisten joukosta, silloin media villiintyy. Kansanedustaja Immosen päivitykset yöaikaan olivat sellainen viritys, että nyt ovat kaikki päivystävät dosentit palkattu kommentoimaan aihetta. Televisio on täynnä tuomiota. Tietty osa viherpunakoista hyppii ja riekkuu toreilla. Ja media suoltaa ymmärrystä kiihotukselle perussuomalaisia kohtaan.

Palatessani kalastusreissulta pohjoisesta, putosin keskelle kiehuvaa mediamylläkkää. Immonen on lähtenyt lomailemaan ja muut saavat paikata hänen jättämäänsä aukkoa. Oli ilo seurata televisiosta maanataina, kun kolme perussuomalaista nuoremman polven edustajaa oli kuultavina aiheesta. Tätä vain lisää. Immoselta niin hyvä avaus, etteivät perussuomalaiset olisi koskaan saaneet rahalla asialleen näin hyvää näkyvyyttä!

Immosen tyyli ei ole minun tyylini. Viikonloppu ja yöaika ja kukaties annos alkoholia, ei ole parasta lääkettä lähteä sosiaaliseen mediaan. Ei siltikään, vaikka sen hyvin Immonen hallitseekin. En puutu hänen sanavalintoihinsa, ne ovat tuttua Immosta. Mikäli hän olisi tehnyt päivityksensä syksyllä, kukaan päivystävä dosentti ei olisi herännyt.

Surullista on omien puolutovereiden luistelu. Toisaalta olen siihen tottunut täällä kotikainuussa. Toista puukotetaan surutta selkään, heti kun tilaisuus tulee. Aivan samoin kuin täällä, ollaan heti vaatimassa puoluejohdolta erottamisia. Huonoista sanavalinnoista huolimatta, Immosen sanoman ytimessä on puolueen hyväksymä linjaus muuttaa maahanmuuttopolitiikkaa. Niille linjauksille ovat äänestäjät antaneet vaaleissa siunauksensa.

On kuitenkin paikallaan kerrata erityisesti eduskuntaryhmässä erilaisia media sääntöjä. Ehkä paras on muunnos alkoholi mainoksesta, ” Jos otat, et mesetä!”

Olen vuoden alusta asti odotellut puoluetoimistolta jotakin viestiä Kainuunpiirin tilanteeseen. Mitään ei ole kuulunut. Sinä aikana vanhat viholliset ovat liittoutuneet ja nyt heidän yhteisenä vaatimuksenaan on minun erottamiseni puolueesta. Viimeisin saamani tieto on, että taas kerran puolusihteeriltä on tullut ilmoitus jostakin aikamäärästä. Aiemmin se oli vaalien jälkeen, nyt asiaan palataan puoluekokouksen jälkeen.

Vettä on virrannut vuoden vaihteen jälkeen niin paljon Emäjoessa, että kohta teen itse päätökseni asiasta. Kaikenlaiset onnenonkijat ja nuljukset ovat pesiytyneet puolueeseen. He ovat ilmestyneet vasta 2011 jytkyn jälkeen. Mikäli puoluejohto jatkaa nykyisellä linjallaan, puolueesta häviävät aatteen ihmiset. Tilalle puolue saa sellaista joukkoa, joita äänestäjät hyvin pian häpeävät.

Onko niin, että vaalisloganimme realisoituu? Saat mitä tilaat

Avainsanat: immosgate, maahanmuuttoideologia, saatmitätilaat

023 Matthijs van Boxsel

Perjantai 27.2.2015 klo 14:05 - yrjöpoeka

Jatkan pohdiskelua Perussuomalaisten Kainuunpiirin toimintaa koskien. Olen aihetta käsitellyt viimevuoden puolella ja vielä vuodenvaihteen jälkeenkin. Osaavat ja sanavalmiit naiset on siivottu ulos ja loput ovat kiltisti niille kuuluvassa naisten roolissa. Edellinen piirin puheenjohtaja (nainen) pyysi usein apua puoluetoimiston suunnasta. Koska sitä ei tullut nykyjohto lakeijoineen vei vallan. Näillä toimilla on saatu riidat siivottua maton alle. Tämä rauha siunattaneen nykyjohdon pyynnöstä 19.3.2015 Kajaanin kaupungintalolla.

Onko rauha todellinen ja riidat ratkottu? Eipä taida olla. Viimeisin ilmoitus levottomuuksien jatkumisesta tuli eilen iltapäivällä 26.2.2015 klo 16.03. Piirisihteeri Teemu Niva ilmoitti eroavansa tehtävistään ja palauttavansa piiritoimiston avaimet ja piirin pankkikortin leikattuna piiritoimistoon 27.2.2015. Teemu Niva kommentoi eroaan seuraavasti: ”Koska osa varmasti spekuloi asialla, niin voin myöntää että osansa on myös 1. vpj:n ja allekirjoittaneen henkilökemioiden toimimattomuudella. Keskustelu kun tyrehtyy yleensä argumentointivirheisiin (argumentum ad auctoritatem, ad hominem abusivis, argumentum ad consequentiam).
Näin ollen katson, että myös piirin kannalta on paras, jotta ylimääräinen kitka poistuu.”

Suomeksi sanottuna piirinpuheenjohtajaksi Kettusen ja Kyllösen tuella pyrkinyt ja päässyt Kananen on jatkanut piirin toiminnan halvaanuttamista. Koska yhdistyksemme ei ole vielä virallisesti eronnut piiristä, tulee muutamia asioita tarkastella hieman tarkemmin. Yhdestä piirihallituksen kokouksesta emme ole saaneet yhteenvetoa varapuheenjohtaja Kanasen vastustettua sitä. Toisesta olemme saaneet. Piirisihteerin erottua tehtävistään, nousee esille muutamia laillisuuskysymyksiä.

Emme tiedä onko edellisen piirinpuheenjohtajan (Maarit Nurmi) eroa käsitelty pykäläasiana piirihallituksessa. Mikäli näin tehtäisiin, pitäisi heti kutsua ylimääräinen piirikokous valitsemaan uusi puheenjohtaja. Saamani tiedon mukaan puheenjohtajan valintaan palataan vasta vaalien jälkeen. Tilanne on mielestäni laiton ja sääntöjen vastainen. Onko tilanne oikeudellisesti vielä se, että edellinen piirinpuheenjohtaja on lain edessä laillinen puheenjohtaja, koska eroa ei ole käsitelty?

Piirin sääntöjen mukaan piirin tilien käyttöoikeus on piirinpuheenjohtajalla ja piirisihteerillä. Tästä päivästä lähtien piirillä ei ole tilinkäyttöoikeuksia yhdelläkään toimijoista. Oikeudellisesti tilanne on mielenkiintoinen. Miten esimerkiksi pankki suhtautuu tilanteeseen, kun piirillä ei ole sääntöjenmukaisesti valittua puheenjohtajaa? Me itse voimme tulkita laveasti sääntöjämme, muitten tahojen ei siihen tarvitse alistua. Pankki joutuu tutkimaan sääntöjämme tarkemmin ja lakia noudattaen.

Piirin syyskokouksessa syyteltiin silloista johtoa melkein kaikesta mahdollisesta. Syyttelyissä oli mukana kaksi ehdolla olevaa. Nyt he joutuvat vastaamaan itse tästä tilanteesta.

Saat mitä tilaat.

Avainsanat: matthijsvanboxsel, argumentum, saatmitätilaat

066 Tilasinko minä

Perjantai 21.11.2014 klo 12:55 - yrjöpoeka

Saat mitä tilaat! Se on meidän tuttu sanontamme. Nyt tuntuu siltä, että tilasinko minä aivan kaikkea? Viimeiset viikot ja erityisesti viimeiset päivät ovat olleet vilkkaita kokouksien suhteen. Valmistautuminen niihin ja myös matkustaminen vaativat oman veronsa. Yöunet ovat olleet viimeaikoina kohtuullisen huonot. Tiistaina oli kunnanhallituksen budjettikokous ja jouduin menemään siihen flunssaisena. Eilinen oli alunperin minulla vapaapäiväksi merkitty. Sain kuitenkin pyynnön lähteä edustamaan puoluettamme TEHY:n alueellisten koulutuspäivien paneliin. Minä tietysti lupauduin.

Nyt tuntuu siltä, että jossakin vaiheessa olisi pitänyt hieman hellittää. Viimeyönä sain sitten tilauksena lisämausteen. Yskä lähtee yskimällä sanotaan. Ei lähtenyt viimeyönä. Vähän ennen aamukuutta lopulta tilanne rauhoittui ja sain vajaan tunnin unet. Pikaisen valmistautumisen jälkeen kävin hoitamassa vetovastuuni yhdessä tilaisuudessa. Nyt on tämän viikon hommat hoidettuna. Yksi asia on vielä. Yskä. Yöllä se ei loppunut ja kun kokeilin päivänokosia, lopetin kokeilun. Yskä loppunee aikanaan. Niin se on aina loppunut.

Eilinen TEHY:n tilaisuus Kuusamon Rukalla, oli todella hyvä. Soteasiat ovat usealle vaikeita ja eivät ne ole helppoja itsellekään. Eivät erityisesti tuossa tilaisuudessa, ammattilaisten edessä. Paikalla oli sosdem, vasemmisto, KD ja minä edustin perussuomalaisia. Keskusta ja vihreät loistivat poissaolollaan. Ammattijärjestöjen huoli on todella aiheellinen. Jokaisen mieltä kaihersi kysymys, mihin menet sote? Hallitus on tehnyt päätöksen soteasiassa ja nyt joka suunnasta kuuluu yksi kysymys. Mitä oikein on päätetty?

Itse olen alkanut todella pelätä sitä, että koko sote ratkaisu on myöhässä. Mikäli ratkaisu olisi saatu hallituskauden alussa, tilanne olisi toinen. OP-Pohjolan laajentaessa omaa lääkärikeskus konseptiaan koko valtakuntaan, näyttää tilanne muuttuvan. Jäävätkö tehdyt ratkaisut torsoiksi ilman asiakkaita? Tehdäänkö uusia rakenteellisia investointeja tyhjän päälle? Keskittyvätkö lääkärit näihin uusiin yksityisiin palvelukeskuksiin? OP-Pohjolan kokeilu pääkaupunkiseudulla kertoo siitä, että tehoa ja nopeutta uudella konseptilla saadaan. Kalliisti palkatut lääkärit eivät pyörittele peukaloitaan toimimattomien tietokoneiden edessä. Asiakkaiden pompottelu viikkojen ajan hoitojen perässä on kokeilussa loppunut.

Siirtyvätkö ihmiset tulevaisuudessa vakuutusten piiriin? Jäävätkö pienituloiset nauttimaan yleisestä terveydenhuollosta jonotteluineen viikkokausien ajaksi? Ovatko tulevaisuuden terveyskeskuslääkärit kaikki ulkomaalaisia, jotka tekevät työn halvemmalla? Tätä kankeata byrokraattista järjestelmää kuormittavat jatkossakin kankeat organisaatiot, koska kaikille poliittisille tahoille on löydettävä vastuullinen luottamustoimi.

Sote aiheuttaa varmasti kaikille toimijoille vielä pitkään kysymyksiä. En ole pohdintojeni kanssa ainoa. Toisaalta julkinen järjestelmä on niin kankea, ettei se ketterästi pysty muuttamaan tehtyjä suunnitelmia. Muutama vuosi sitten tehty suunnitelma viedään loppuun, vaikka maailma ympärillä on muuttunut aivan toiseksi.

Yksi asia on itselle varmistunut. Kuntaratkaisu olisi pitänyt päättää ensin valmiiksi mahdollisine liitoksineen. Perustuslaki suojaa huudetaan apuun ja siihen huutoon vastaa yksi gallup kasvanut puolue. Soppa on valmis. Soteasia siirtyy sivuseikaksi.

Avainsanat: saatmitätilaat, yskälähteeyskimällä, omasairaala

027 Kevätväsymystä

Keskiviikko 9.4.2014 klo 20:00 - yrjöpoeka

Normaalisti kevätväsymyksestä puhutaan, kun pitkän ja pimeän talven jälkeen kevään kirkkaus iskee päälle. Minua väsyttti ja väsyttää muutamien ihmisten uskomattoman luupäinen toiminta. Kaikenlisäksi nämä ihmiset ovat omaa puoluettani ja minä joudun selittelemään toreilla heidän tekemisiään. Sanon kyllä jokaiselle kysyjälle, etteivät nämä henkilöt edusta koko puoluetta. He edustavat vain ja ainoastaan itseään.

Ensimmäisenä turhautumista ja väsymystä aiheuttivat kaksi kansanedustajaa. Pentti Kettunen ja Maria Tolppanen. Kettunen huolestuneena naisten asemasta, teki lakialoitteen synnyttävien suomalaisnaisten eläkeiän laskemiseksi. Maria Tolppanen halusi vuorostaan parantaa miesten asemaa Suomen armeijassa, esittämällä miesten tukan ja parran vapaata kasvua. Nämä molemmat ehdotukset tehtiin heti aprillipäivän jälkeen. Molemmat aloitteet ovat tekijöidensä mukaan vakavasti tehtyjä.

Nämä molemmat esitykset olivat minun mielestäni todella syvältä. Masennus ja väsymys iski keskellä kirkkainta maaliskuista kevättä. Olen useita päiviä pohtinut, voiko noita edes kommentoida mitenkään. Eilisen 8.4.2014 Kainuun Sanomien mielipide palstalla Kajaanilainen pienten lasten isä Lauri Nyman löi sitten täysilaidallisen kansanedustaja Kettusen silmille. Se sai myös minun kirjoitusintoni kirkastumaan. Lopullisesti kirjoitusinto parani, nähdessäni järjestösihteeri Joukamo Kortesalmen tuottaman uuden lehti-ilmoituksen facebookissa.

Kuusamossa yritetään ratsastaa maahanmuuttovastaisuudella eurovaaleihin ja on mielestäni todella heikko esitys. Eurovaaliehdokas Jussi Halla-Aho on tuotu asiantuntijaksi perusteelliseen pakolaiskeskusteluun. Miten on mahdollista käydä massiivista julkista kampanjaa aiheesta, joka ei ole millään tavalla Kuusamolaista todellisuutta? Kuusamossa ei ole yhtään ainoata pakolaista. Siellä käytiin vastaikään keskustelua, olisiko mahdollista ottaa vastaan AVI:n tarjoamia pakolaisia. Kaiken lisäksi lukumäärä oli todella pieni, 25 syyrian pakolaista.

Puolueemme on maahanmuuttokriittinen ja arvostan Halla-Ahon tiukkaa asiantuntemusta ja kuivakkaa esitystapaa. En pidä siitä, että Halla-Ahon mielipiteillä yritetään ratsastaa täällä, missä ei ole yhtään pakolaista. En hyväksy tätä tapaa, jolla puolueestamme yritetään luoda mielikuva yhden asian liikkeenä. Pakkasen ja lumen keskelle en usko syntyvän mitään moskeija- ja minareetti-viidakkoa. Meillä on omat minareetit ABC-merkillä varustettuna ja moskeijoina suuret kauppakeskukset. Siellä riittää suomalaiskansallista pulinaa ja öyhkettä aivan omasta takaa.

Olen lueskellut juuri näinä päivinä Timo Soinin ”Peruspomo” kirjaa. Kirja kertoo aivan toisenlaisesta todellisuudesta. Olemme moniarvoinen ja suvaitseva puolue. Puoluettamme yrittää käyttää hyödykseen yksittäiset politiikkaan pyrkijät, joille kaikki keinot ovat luvallisia. Valitettavasti nämä keinot vahingoittavat yhteistä etua.

Yritä näitten kanssa sitten vakuuttaa äänestäjille, että olemme vakavasti otettava puolue. Tälle touhulle nauravat kohta naurismaan aidatkin. Vakavasti otettavia poliitikkoja?

Nyt näyttää siltä, että saamme mitä tilaamme.

ps.kirjoitus aukeaa toisin, kun laittaa väsymys sanan tilalle vi.......n.

Avainsanat: turhautuminen, kevätväsymys, vitutus, saatmitätilaat

024 Kevätkokouksen antia

Maanantai 24.3.2014 klo 11:37 - yrjöpoeka

Perussuomalaisten Kainuun-piirin kevätkokous pidettiin eilen Kajaanissa. Tupa oli täynnä puolueen toimijoita. Kokous oli hyvähenkinen ja kevätkokouksen asiat nuijittiin pöytään vähillä puheilla.

Kokouksessa käytiin todella vilkas keskustelu EU - vaaleista. Kokous tuki yksimielisesti puolueen EU - vaali ohjelmaa ja oli valmis hyvään vaalityöhön. Piirikokouksessa hyväksyttiin hallituksen laatima julkilausuma. Laitan sen tuohon alle jokaisen luettavaksi.


Kohti parempaa Eurooppaa – valitse Perussuomalaiset!

Perussuomalaiset on ainoana eduskuntapuolueena johdonmukaisesti vastustaneet liittovaltiokehitystä. Tulevissa vaaleissa ratkaistaan, säilyvätkö Euroopassa itsenäiset kansallisvaltiot. Onko Suomella tulevaisuudessa lainkaan omaa päätöksentekoa ja omaa budjettivaltaa.

Perussuomalaiset kannattavat niitä Euroopan kriittisiä voimia, jotka haluavat kevyemmän unionin. Perussuomalaisten tavoitteena on uudistaa unionia ja palauttaa päätöksentekoa lähemmäksi kansalaisia. Emme hyväksy epädemokraattisen komission päätösvaltaa, joka kaventaa jäsenmaiden itsenäistä päätöksentekoa.

Äänestämättä jättäminen on kannanotto liittovaltiokehityksen jatkumiselle. Äänestämällä perussuomalaista ehdokasta, varmistat Suomen kansallisen edun kohti parempaa Eurooppaa. Nykyiset hallituspuolueet kannattavat Euroopan kriisimaiden tukipaketteja, joita perussuomalaiset ovat johdonmukaisesti vastustaneet.

Perussuomalaiset ovat asettaneet kansan käytettäväksi 20 hyvää ehdokasta. On 20 hyvää syytä käydä vaaliuurnilla. Valitse omasi.

Saat mitä tilaat.

Avainsanat: perussuomalaistenkainuun-piiri, julkilausuma, perussuomalaisteneuvaaliehdokkaat, saatmitätilaat