Satunnaiset kuvat

Sininen hetki

Uusimmat

Blogin arkisto

061 Pikku perkeleitä

Torstai 19.12.2013 klo 14:32 - yrjöpoeka

Käväisin aamusella lehdet laatikosta ja kas, joukossa oli yleisjakeluna maakuntalehti. Etusivulta luin suuren otsikon, Liian sairaita hoitajiksi. Epäluuloisena avasi seuraavan sivun ja henkeä alkoi heti ahdistaa. Soten valtuutetut ottavat kantaa asioihin jotka eivät heille tippaakaan kuulu. On tietysti helppo ottaa kantaa asioihin joista ei ole vastuussa. Vastuussa he ovat sosiaali- ja terveydenhuollon budjetista. Yli 300 miljoonan euron budjetista ei osata olla mitään mieltä. Vastuussa he ovat niistä ylityksistä, joihin kunnat eivät ole antaneet rahoitusta. Heidän tehtävänsä oli asettaa budjetti raamiin.

Meinasi suusta tulla pikku p........, sitten hillitsin itseni. Luin uutisen uudelleen ja ihmettelin. Perussuomalaisten Kajaanilainen valtuutettu Eila Aavakare, haluaisi muuttaa työehtosopimusta tupakoitsijoiden osalta. Heille hän laittaisi työaikaa 15 minuuttia per/päivä lisää. Kahvinjuojat ilmeisesti sitten seuraavaksi. Se suurin p........ pääsi suustani, kun luin Pasi Meriläisen (sit) kommentit soten työntekijöiden sairaspoissaoloista.

Entisen alkoholistin, nyt kuivilla olevan, Meriläisen mukaan suurin selittäjä työstäpoissaoloille on soten-työntekijöillä viina! Luitte aivan oikein. Kun ei budjetista osata puhua, puututaan muiden ihmisten tekemisiin. Muiden tupakointi ja viinan juonti eivät ole sote-valtuutettujen tehtäviä, eikä puuttuminen työntekijöiden tekemisiin. Aavakare laittaisi keppiä hoitajille tupakoinnista ja Meriläinen viinanjuonnista!

Sote-hallituksen puheenjohtaja Raili Myllylä oli myös uutisen mukaan täysin pihalla. Häntä harmitti ainoastaan se, ettei hän ollut saanut sosiaalista luototusta sisälle soten-budjettiin. Maakunnallisiin luottamustehtäviin tuli runsaasti uusia ensikertalaisia, mutta viisautta se ei mukanaan tuonut. Onneksi edes Markku Tolonen (kesk) oli eri linjoilla kuin Myllylä. Hänelle miljoonilla oli väliä.

Maakunnan velka lisääntyy ja Tolosen kommenti oli uutisessa ainoa, joka edes viittasi jonkinmoiseen huolestumiseen. Nyt olisi syytä todella huolestua. Tulevana vuonna en aio jättää enää keskusteluja kunnan hallinnon piiriin. Tulen nostamaan aiheita julkiseen keskusteluun enemmän. Aion myös nyt katsoa jatkossa myös oman kuntani etua paremmin. Tähän asti olen yrittänyt ajaa koko maakunnan etua.

Valtionosuusuudistus tuo peliin nyt sellaiset ainekset, että jokaisen paikka tulee jatkossa heilumaan. Mikäli jatkamme maakunnallista sotea, sinne on puolueiden on mietittävä paremmin niiden valtaa käyttäviä. Puolanka toi peliin myös sellaisen esimerkin, että jatkavatko reuna-alueet eurojen kaatamista tehottomaan kaivoon? Uusi Sairaala on nostettava mammutti hankkeena heti keskusteluun ja pois virkamiesten pöytälaatikoista.

Harmillista, ettei lehden uutisesta löydy netistä mitään pikku uutista. Ilmeisesti Kainuun radio haastattelee iltapäivällä Eila Aavakaretta. Toivottavasti siitä löytyy linkki?

Toivottavasti tontut eivät kuulleet tänään työhuoneestani niitä pikku p......? Pukki voi pian jättää minut ilman lahjoja.

Lue lisää »

Avainsanat: voimasana, sammakko, sairaanhoitajatalkoholisteja, sairaathoitajat