Satunnaiset kuvat

On hetki sininen...

Uusimmat

Blogin arkisto

094 Salaliittoja ja uhriutumista

Maanantai 15.6.2020 klo 13:43 - yrjöpoeka

Aamun lukukierros puolueiden medioissa antoi kaksi silmiinpistävää aihetta ruodittavaksi. Perussuomalaisten Suomen Uutiset oli läiminyt lehtensä täyteen punavihreiden salaliittoja. Persut näkevät hallituksen tekevän ”kansalta” salassa vaikka mitä. Erityisesti ulkomaalaiset ovat saanet lehden toimituksen valppaaksi. Matias Turkkila takoo samoja näppäimiä ja tällä toistolla vakuutetaan oman ”kansan” silmät ja korvat näkemään pelkkiä salaliittoja. Oma tekeminen on jäänyt täysin unholaan. Persujen tulisi muistaa, että mitä enemmäån he puhuvat vain muiden puolueiden asioista, se alkaa ennenpitkää vaikuttaa omien kannattajien ajatteluun.

Keskustan Suomenmaa kertoo sitten uhriutumisesta. Ensin palataan menneisyyteen ja entiseen pääministeri Mari Kiviniemeen. Kun Katri Kulmuni erosi, niin nyt keskusta ja sen päälehti haluaa uhriutua ja rypeä menneissä. Nyt heidän sanomansa on, ettå keskustan naiset ovat uhreja. Heidän asettamansa johtajat saavat julkisuudelta eriarvoistavaa kohtelua. Lehti oikein alleviivaa sanomaa, että jos Kulmunilla olisi ollut munat jalkovälissä, hänen ei olisi tarvinnut erota. Kyllä miestäkin olisi vaadittu eroamaan, mutta johtuneeko sitten munista, että he eivät eroa. Eivät ainaklaan ennen, kuiun valtakunnan oikeus on todennut heidät kelpaamattomiksi.

Keskustan ja heidän lehtensä on aivan turha syytellä muita puolueita ja mediaa eriarvoistavasta kohtelusta. Heidän tulisi miettiä, miksi miehet puolueessa eivät aina halua olla puheenjohtajina? Onko siihen syynä se, etteivät he usko hallituksen kestävän ja siksi laitetaan naiset eturiviin siksi ajaksi, että seuraavat vaalit ovat ovella ja naiset epäonnistuneet? Eivätkö samat miehet, jotka nostavat naiset ensin johtajaksi, huuda kohta uuden puheenjohtajan perään? Kulmunin saatua rapaa niskaansa ovat jo samat miehet nostamassa toista naista eturiviin. Kepun miespuoliset sutkit osaavat laskea, että’ ei myöskään Saarikko onnistu puheenjohtajana pitkään.

Keskusta on viemässä persuilta uhriutumisen viitan. Kulmuni ja muu puolue ihmettelee, ettei kansa ymmärrä heidän kirkasta sanomaansa. Minä voin sen kertoa ilman konsultin palkkiotakin. Kansa tietää aivan liian hyvin kepun sanoman. Eivät ihmiset halua nähdä ummehtunutta valtapolitiikkaa, jotra kepu tuottaa. Kepua vaivaa hieman sama kuin persujakin. Heistä on kuoriutunut yhdenasian liike. He haluaisivat kaupunkeihin, samaan aikaan he vastakkain asettelevat maaseutua ja kaupunkeja. Kepun ongelma on jastkossakin se, etteivät he ymmärrä suurimpien kaupunkien ongelmia. Ei, he haluavat valtapoliittisista syistä piperrellä syvällä maaseudun rauhassa.

Kepussa eli kuvitelma, että Juha Sipilä liikemiehenä nostaisi heidät lantatunkion reunalta kapunkien parrasvaloihin. Jokainen muistaa miten se päättyi. Sipilän johdolla suututettiin suurkaupunkien johto ja kaupunkien ihmiset. Ne ihmiset muodostavat kaupunghin. Työttömät, työläiset, ay-liike ja suurteollisuus. Kaupungeissa ymmärretään maaseudun tärkeys, mutta siellä ei ymmärretä sitä, että maaseudun takuumiehenä esiintyy yksi puolue. Kepun johto ei osaa tätä ymmärtää. He aikuisen oikeasti toitottavat julkisuuteen, että vain kepu on ainoa maaseudun takuumies.

Kyllä kansa tietää julisti Veikko Vennamo. Kepua ja persuja yhdistää Vennamon perintö. Herraviha ja salaliitot joita he näkevät kaikkialla.

Avainsanat: suomenuutiset, salaliitot, marikiviniemi, veikkovennamo, kylläkansatietää

107 Luottamusta tai vihaa

Tiistai 24.11.2015 klo 10:53 - yrjöpoeka

Viimeisen vuoden aikana on entistä enemmän noussut esille luottamus tiedoitusvälineisiin. Sosiaalinen vaihtoehtomedia on nostanut tämän ykkösaiheekseen. Sosiaalisen median epäusko on silmiinpistävää. Verkossa kerrotaan päivästä toiseen, kuinka esimerkiksi YLE on kaikkein epäluotettavin. Kaiken tämän päälle, samaiset mediat verkossa pitävät myös viranomaisten tiedoittamista epäluotettavina ja valheellisina.

Mikään tutkimus ei mene läpi, vaan huuto ja meteli jopa salaliitoista nousee keskusteluissa esille. Nämä salaliitto ajatukset ovat olleet erityisen suosittuja maahanmuuton vastustajien keskusteluissa ja viestinnässä. Näkyvin väheksyjä on Jussi Halla-aho. Vuosikaudet hän on nostanut tikunnokkaan erityisesti YLEn uutisoinnin. Tätä profeettaa uskovia on noussut esiin ja heidän äänensä sosiaalisessa mediassa on kova.

Vastavuoroisesti huutajiin liittyy vihervasemmisto. Heille kaikki mitä maahanmuuton vastustajilta tulee, on valheellista propagandaa. Vastavuoroisesti he pitävät omia sepustuksiaan jumalan sanaan verrattavina. Näkyvillä vihervasemmiston agitaattoreilla on omat seuraajansa ja huuto on aivan yhtä kovaa kuin heidän fasisteiksi nimeämillään vastustajilla.

Huuto ei enää taida näillä osapuolilla riittää. Vihervasurit anarkisteineen ovat päättäneet aloittaa taistelun vastustajiaan vastaan itsenäisyyspäivän iltana. Oikeanlaidan kannattajat ovat useita vuosia järjestäneet soihtukulkueen Helsingissä ja heidän aatteensa on näkyvä isänmaallisuus itsenäisyyspäivänä. Vasenlaita ei ilmeisesti tänävuonna halua mellakoida  poliiseja vastaan. Todennäköistä kuitenkin on, että poliisit ovat siellä välissä.

Yle on tutkituttanut kansalaisten luottamusta uutisointiin ja erityisesti YLEen. Luottamus on tutkimuksen mukaan lisääntynyt selkeästi ja syyksi tutkimus nostaa epävakaan kansainvälisen ja yhteiskunnallisen tilanteen. Olen tutkimuksen kanssa samaa mieltä. Nykyinen verkkoaika tuo tietoa joka tuutista. Tieto on valikoitua ja suunnattua. Mistään ei aina saa selvää mihin tiedot perustuvat. Toisaalta siellä on selkeästi myös tutkittua tietoa. Valitettavasti sitä tietoa käytetään valikoidusti. Vain silloin kun siitä on hyötyä omalle viestille.

Suomalaiset ovat vakaata kansaa ja valtaosa kuuntelee ensimmäisenä Ylen uutisoinnin. Osa kansalaisista seuraa melkein ainoastaan sosiaalista mediaa ja uskon, että nämä epänormaalit ajat pienentävät tätä joukkoa. Itse uskon ajan olevan sellaisen, että tiukimmat ”uskovat” ryhmittyvät omien sananjulistajiensa taakse. Pienentyvin, mutta entistä agressiivisempien joukkojen meteli jatkuu ja yhteenottoja ”uskovien” välillä on odotettavissa.

Kaikessa tiedottamisessa ja sen omaksumisessa on eroja ihmisten välillä. Laumaeläiminä vaikeiden aikojen vallitessa, jokainen meistä yrittää etsiä luotettavimman uutislähteen.

Siksi en pidä ihmeenä YLEn luotettavuutta.

Avainsanat: luottamusyleen, salaliitotsuomessa, laumaeläimet