Satunnaiset kuvat

Kesä ja virtaava vesi

Uusimmat

Blogin arkisto

109 Maailmanloppu tulloo

Maanantai 1.4.2019 klo 19:58 - yrjöpoeka

Nykyisin kaikki on pelottavaa. Kaikkialla on vain uhkia ja lopputuloksena ihmiskunnan satu on pian taputeltu. Näitä kuunnellessa tulee tunne, että mitä me sitten hössätään. Annetaan lopun tulla jos on kerran niin lähellä. Syödään kunnon ruokaa ja nautitaan elämästä kuten pitääkin. Mutta eihän se sellainen sovi suomalaisille. Synkkyyttä ja kurjuutta on luvassa. Kaiken lisäksi valtiovarainministeriön virkamiehet synkistelevät taustalla. Heillä on vain yksi sanoma. Hyvät ajat on menneet. Tekisi jo mieli sanoa, että laukaiskaa nyt nopeaan ne valmiit ydinpommit ja paukuttakaa koko pallo paskaksi. Loppuisi tuo jatkuva vinkuminen ja tavallisten ihmisten peloittelu.

Katsoin YLEN tuottamia uutisia tovi sitten ja siellä oikein kuvan kera kerrottiin ilmaston olleen mittaushistorian kuumin. Jokainen Kainuulainen tietää arjessa kaiken olevan ennallaan. Talvella on lunta kuten aina on ollut. On pakkasta ja kaikenlaista ilmaa. Aina on ollut kovia talvimyrskyjä ilman lämpötilojen vaihdellessa. Muistan itsekin 1960 luvulta asti säätilojen vaihtelut ja välillä pidin hyvinkin tarkkaa kirjaa säätiloista. 30 vuotta olin rajavartiolaitoksen palveluksessa ja siellä pidettiin tarkkoja kirjanpitoja säätiloista. Vaihtelua on aina ollut, mutta vuodenajat ovat olleet selkeitä.

Kainuussa vaikutti vuosituhannen vaihteessa sääprofeetta, jota kutsuttiin sammakkoprofessoriksi. Hän oli virtuoosi kertomaan hyviä juttuja ja osa vanhemmasta väestä uskoi hänen ennustuksiinsa paljon enemmän kuin ilmatieteen laitoksen ennustuksiin. Eräänä keväänä hän käytti puheissaan otsoniaukkoja erityisen paljon, koska silloin puhuttiin etelämantereen yläpuolella olevan aukkoja. Sammakkoprofessori sai tästä kimmokeen ja kertoi kaikille, että tuossa Ristijärven yläpuolella on otsoniaukko ja siksi eivät nyt ennustukset pidä kutiaan. Eihän siellä mitään aukkoa ollut ja ei sitä kukaan mitannutkaan.

Ihmiset kuitenkin uskoivat, kun ennustaja sanoi sen kevään auringon paahteen olevan erityisen kuuma otsoniaukon takia. Täällä on keväisin kaikkien ihmisten kasvot olleet mustina kun ulkosalla on paljon oltu. Yhtenä aamuna olin kauppa-asioilla ja kaupan aulassa vanhemmat ihmiset pitivät torikokouksiaan ja puheenaiheena tietysti säätila. Pienen hintelä mies kertoi isoon ääneen, että katsokaa nyt kuinka hän on mustunut sen otsiniaukon takia. Toiset myöntelivät vieressä, että onpa tosiaan. Kukaan ei miettinyt sitä tosiasiaa, että viikkojen istuksiminen pilkillä saa keväisin kasvot tummumaan.

Nyt ei kukaan ole huomannut ryhtyä sääprofeetaksi ja kertoa ilmastonmuutoksen vaikutuksista. Ihmiset on nyt peloiteltu siihen malliin, että he uskovat ihan kaiken mikä vakavalla naamalla esitetään. Juuri tänään YLEn uutisissa näytellään kuvaa kuivuneesta aavikosta. Maailmassa on paljon kuivuneita aavikkoja. On aina ollut ja tulee olemaan vastakin. Herkimmät ovat jo ihan valmiita hyppäämään kaivoon ja odottavat tuomiopäivää. Kevät on muutoinkin itsemurha altista aikaa ja nyt heille kerrotaan, että tee se nopeasti niin et joudu enempää kärsimään.

Pakollinen kepu lopetus ja tarinan opetus. Sipilä kuvitteli tänään Oulun vaalipanelissa olevansa itse Jumala. Vain hänellä olisi valta sanoa, ketkä saavat peloitella kansalaisia. Uskovaisena ihmisenä hänen tulisi muistaa, että joka itsensä ylentää, se alennetaan. Eikä tähän tarvita edes Jumalaa.

Siitä pitävät äänestäjät huolen.

Avainsanat: ihmiskunanlopunalkua, ilmastonmuutos, sammakkoprofessoritaistoheikkinen, otsoniaukot, jokaitsensäylentää

184 Raakkua pukkaa

Sunnuntai 24.9.2017 klo 19:10 - yrjöpoeka

Takavuosina ja yhä edelleen ovat voimissaan liito-oravat ja viitasammakot. Näillä uhanalaisilla lajeilla estetään kaikenlainen rakentaminen ja metsien järkevä käyttö. Näiden lisäksi ikuiset opiskelijat ovat usein löytäneet joitakin uhanalaisia kasveja ja muita eliöstöjä, joiden avulla työtä tekevien ihmisten toimintaa vaikeutetaan. Usea erinomainen hanke on saatu näin torpattua.

Yleensä virkamiehet hankkeita valmistellessaan tutkivat alueen kasvistot ja eläinlajit. Tämä ei tietenkään kaikille riitä, vaikka se tehtäisiin virkavastuulla. Joku aina ilmaantuu paremmaksi tietäjäksi. Hyvin pian sieltä löytyy liito-oravan kikkareita. Jos alueella on hiukankaan kosteikkoa alkaa viitasammakon haukku kuulua. Nämä lajit ovat olleet esillä uusien tuulivoimapuistojen rakentamisessa. Jotkut aivan vakavalla naamalla kertovat lepakoiden räjähtelevän ultraäänien takia. Koska niitä ei ihminen kuule, niiden täytyy olla vaarallisia.

Nyt on putkahtanut aivan uusi uhanalainen laji jokihelmisimpukka eli raakku. Vesivoimarakentajien esteenä tätä ei ole ilmeisesti vielä ennen käytetty. Olen varma siitä, että jatkossa raakkua löytyy sieltä, missä vesivoimaa tutkitaan. Liito-oravan kanssa on käynyt aivan samoin ja viitasammakko seuraa samaa kaavaa. Siksi olisikin aika pohtia vakavasti, ovatko eräät lajit uhanalaisia. Toisaalta näyttää siltä, että pelkkä epäilys näiden lajien olemassaolosta riittää. Itse olen vetänyt johtopäätöksen, ettei näitä lajeja ole edes tällä korkeudella. Varmaan joku ilmaantuu nyt kertomaan olevansa varma lajien olemassaolosta. Todisteena käytetään lajeille kelpaavia olosuhteita. Tiukan tullen joku löytää liito-oravan paskannuspuun ja pieniä papanoita.

Olen seurannut uutisointia jokihelmisimpukasta Sierilään liittyen. Sosiaalisen median aktiivit suorastaan hurmioituivat uudesta mahdollisuudesta estää voimayhtiön rakennushankkeet. Nykyaika antaa sosiaalisen median käyttäjille siivet. On mielenkiintoista katsoa, mihin raakun löytymisen mahdollisuus johtaa. Raakku tarvitsee lisääntyäkseen sellaisen virtaveden, jossa esiintyy lohi ja taimen. Näiden lohikalojen kiduksissa raakun toukat talvehtivat ja pudottautuvat takaisin kun lohikalat palaavat.

Hyväksyn raakun, mutta ensin on tutkittava, että onko niitä lohikaloja joessa. Jos ei ole, sitten on pohdittava voiko niiden paluuta jokeen edistää. Jos lohikaloja ei tule, raakut kuolevat lopulta vanhuuteen. Se voi kestää vielä satoja vuosia, koska raakut ovat pitkäikäisiä. Olisiko sitä ennen mahdolista poistaa vesitöistä rakennetut padot ja palauttaa lohi takaisin jokeen? Epäilen sitä vahvasti, koska alkuperäinen kanta on silloin jo kokonaan hävinnyt. Toki luonto on siitä ihmeellinen, että se osaa itse korjata tilanteen.

Lohenkalastajana toivon raakkujen tuovan lohet takaisin.

Avainsanat: uhanalaiseteliöstöt, liitoorava, viitasammakko, jokihelmisimpukkauhkaasierilänallashanketta,

172 Tajunnanvirtaa kalareissulla

Maanantai 4.9.2017 klo 15:53 - yrjöpoeka

Olin aamuaikaisella liikkeellä ajelemassa autolla kohti pohjoista. Lämpötila vaihteli ajon aikana +2 -1 asteeseen. Voimakas sumu, usva vaikeutti ajoittain ajamista. Auringon noustessa ja valon lisääntyessä itäinen puoli oli ajoittain aavemaisen punertava. Uutisissa on paljon puhuttu Pohjois-Korean ydinkokeista ja maan sotaisesta uhittelusta Yhdysvalloille. Näitä uutisaiheita pohdiskellessa ja valoa ihmetellessä, tuli mieleeni mahdollisuus Trumpin ehkäisevästä iskusta.

Vastakkain on pikkuinen pullistunut härkäsammakko ja omaan egoonsa tukehtuva mölysammakko. Pitänee pyytää anteeksi oikeilta luonnoneläimiltä näitä vertauskuvia, mutta minusta vertaus on osuva. Härkäsammakon katsotaan olevan haitallinen ympäristölle ja mölysammakon tehtävä on mölytä kaikiasta tehokkaimmin. Minä alan epäillä, että Kim niminen pullukkasammakko istuu tukevasti ydinpomminkestävässä bunkkerissa. Kaksoisolento saa ottaa iskun ensimmäisenä vastaan. Mölysammakko on uhonnut vertauskuvilla tulesta ja tuhosta.

Tämän aamuinen valonkajo toi mieleeni, että kyllä se voi olla todella lähellä hetki jolloin idästä nousee valonkajoa ja taivaanranta värjäytyy purppuraan. Maailma on muuttunut samaan tapaan oikulliseksi ja vaaralliseksi, kuin ihmiskunta oli 1930 luvulla. Sammakot pullistelevat ja jotkut kuvittelevat maamiinojen poistamisella ikuisen rauhan tulevan. Samaan tapaan useat valtiot ovat nyt hätää kärsimässä, koska omat puolustusvoimat ovat naivissa uskossa rapautuneet. Suomella on kiitos vahvojen puolustus- ja ilmavoimien, nyt kavereita kuten Ruotsi, pyrkimässä siivelle.

Toivottavasti maamme tekee pian päätöksen ja tilaa riittävästi F-35 koneita. Olemme olleet liikkeellä oikeaan aikaan, sekä tehneet oikeita liikkeitä. Hornet oli huippuhyvä ratkaisu ja siihen on saatu sellainen aseistus joka huomataan hieman kauempanakin. Sen mukana omat ilmavoimat ovat päivittäneet menetelmänsä uudelle vuosituhannelle. Siksi sen jatkumona on valittava seuraavan sukupolven kone F-35. Sen ensimmäiset koneet ovat kalliinpuoleisia hankkia, mutta uskon hinnan laskevan juuri uusien tilausten takia. Trump on luvannut työpaikkoja ja siksi hän tarvitsee Suomea.

Olen seuraillut omien ilmavoimien lentoharjoituksia ja aina olen tullut siihen tulokseen, että näihin minun veroeurojani on saanut käyttää. Samoin ajattelen nyt. Kansalaisten veroja voi hieman kihauttaa ylöspäin, jotta seuraavat koneet saadaan kotimaan sinitaivalle. Suomi on sen arvoinen maa.

F-35:sta iloinen veronmaksaja rakastaa.

Avainsanat: härkäsammakko, mölysammakko, epävakaaajanjakso, f35onsuomenseuraavataistelukone, luommelisäätyöpaikkojayhdysvaltoihin, trumpkiittää

103 Me kuollaan kaikki

Lauantai 14.11.2015 klo 17:23 - yrjöpoeka

Muutamia vuosia sitten Hyrynsalmella asusteli erinomaisen hyvä puhuja. Kainuunradio teki hänestä täällä erittäin tunnetun. Hän totteli taiteilijanimeä ”Sammakkoprofessori”. Yhtenä vuonna hän ennusti sammakkoa apuna käyttäen elokuun sään ihan kohdalleen. Siitä alkoi tavaton hypetys ja radiossa oli hänestä vähän väliä juttuja.

Taisto Heikkinen otti itselleen tuon tittelin ja hyvänä jutunkertojana se hänelle suotiin. Häntä kutsuttiin puhumaan ja ennustamaan säätä kaikkialle Kainuuseen. Ihmiset alkoivat aivan oikeasti uskoa hänen ennustuksiinsa. Vaikka hän ei osunut aina kohdilleen niin siihen hän kertoi syyksi otsoniaukon. Aukko hänen mukaansa muutteli jokavuosi paikkaansa ja siksi eivät ennusteet sattuneet prikulleen.

Se mikä hänen tarinoinnissaan oli vetävää, oli hänen verevä murretaituruutensa. Yhtenä kesänä eivät ennusteet sattuneet millään kohilleen ja sammakkoprofessori kertoi otsoniaukon siirtyilevän ihan jatkuvasti niin, ettei enää uskalla aurinkoa ottaa, koska se polttelee hänen hipiäänsä. Hän eleli jatkuvasti ulkosalla ja hänen parkkiintuneet kasvonsa olivat keväisin todisteena siitä, että kyllä se aurinko nyt polttaa.

Samana kesänä satuin yhtenä aamuna paikallisen kaupan eteisaulaan, johon oli saapunut vanhoja ukkoja eripuolilta Suomussalmea. Tietysti siinä puhuttiin säästä ja otsoniaukosta. Miehet vuorollaan takoivat istuessaan reisiään ja tenhottivat, kuinka oli keneltäkin aurinko polttanut kevätahavalla kasvoista ihon. Tottahan se oli. Toisilla se oli poltellut ihoa jo 50 vuotta, toisilla 60 ja muutamilla paljon kauemmin.

Ei sitä kukaan huomannut miettiä. Riitti, että itse sammakkoprofessori oli sanonut sen radiossa. Ja kaikki olivat kokeneet saman. Iho palaa. Sitä kuunnellessa ensin nauratti, mutta sitten välillä se tosissaan olo hieman säälitti. He oikeasti uskoivat tarinaan.

Tämä tarina on johdatuksena tähän päivään. On tapahtunut hirmutekoja Pariisissa. Tuhansien kilometrien päässä tapahtunut terroriteko on järkyttävä. Se tapahtui sellaisessa ympäristössä, jossa on miljoonittain erirotuisia ihmisiä. Meidän korvessamme he loistavat kuin majakat erilaisuuttaan. Siksi turvapaikanhakijat ja pakolaiset eivät ole uhka. Me itse olemme heille suurempi uhka. Sitä osoittavat iskut keskuksiin ja tuhopoltot eri rakennuksiin, joilla on jotakin tekemistä tämän turvapaikkatulvan kanssa.

Aivan samalla tavalla tänään sain kuulla tasavilta Kainuun miehiltä valtavaa pelkoa siitä, että isiksen tappajat ajavat meidät kodeistamme. Yhtenä miehenä he valoivat uskoa toisiinsa siitä tuhosta, joka meitä odottaa. Minun puheitani he eivät kuunnelleet. Televisiossa oli näytetty ruumiita. Sama toistuu netin ihmeellisessä maailmassa. ”Oikeassaolijat” huutavat siitä, että tästä olemme varoittaneet. Näin meille varmasti kohta tapahtuu.

Isis on meille uhka vain yhdessä tapauksessa. Sen pitää vallata ensin Venäjä. Meille uhka on aina tullut idästä ja se pätee tänään, huomenna, ensiviikolla ja pitkälle harmaaseen tulevaisuuteen.

Totta se on. Me kuollaan kaikki. Paikallinen hautausmaa odottaa meitä itsekutakin vuorollaan. Syynä on vanhuus.

Me pelätään täällä korvessa niin, että kuollaan vielä isiksen pelkoon!

Avainsanat: sammakkoprofessori, otsoniaukko, nähdäpariisijakuolla

062 Huutamalla elinvoimaa

Torstai 6.11.2014 klo 18:45 - yrjöpoeka

Tänään on uutisvirtaa hallinnut Talvivaara. Huutaminen ja ilakointi alkoi välittömästi sosiaalisessa mediassa ja samoin sitä alettiin huutaa myös perinteiseen mediaan. Jostakin syystä suurin huomio ja äänenpaino annetaan niille, jotka kaivosta ovat eniten vastustaneet. Pitkätukkaisia ja hapsupartaisia ilmestyksiä siteerataan ja heitä haastatellaan kuin voittajia. Miltä nyt tuntuu, kuten urheilutoimittajat pruukaavat kysyä.

Kaivoksen vastusjat uskovat maailman pelastuvan kaivoksen sulkemisella. Vastustajien mielestä huutamalla saadaan elinvoima lisääntymään. Kaikki kaivostoimintaan liittyvät hankkeet yritetään estää. Valittamalla kaikesta halvaannutetaan kaikenlainen yritteliäisyys teollisten työpaikkojen lisäämiseen. Jos ei muuta syytä löydetä, on vastustajilla aina takataskussaan jokunen liito-orava ja uutuutena ”haukkuva” viitasammakko. Näillä toimilla tämä vihreitten maailmanparannusjärjestö on takkutukkineen tekemässä Kainuusta susien suojelureservaatin. Se on muutamassa vuodessa jo toteutunut hyvin pitkälle.

Onneksi Kainuussa on myös olemassa vastuullisia tahoja, joiden mielestä Talvivaaran pelastaminen on välttämätöntä. Valtion mukaantulo oli tässä vaiheessa oikea ratkaisu. Nyt olisi toivottavaa, että löytyisi sellainen yhteistyötaho, joka ottaisi hoitaakseen kaivostoiminnan. Kainuu tarvitsee jokaisen teollisen työpaikan. Ilman niitä voimme unohtaa Kainuun elinvoiman.

Juuri nyt tarvittaisiin niitä vastuullisia Kainuun elinvoiman puolestapuhujia myös poliittisella rintamalla. Etulinjassa ovat istuvat Kainuulaiset kansanedustajat. Valitettavasti he pysyttelevät hiljaa ja osa heistä vastustaa kaivosta. Samalla he vastustavat sen työpaikkoja, sekä sen vaikutuksia Kainuun aluetaloudelle. Omat tuntemukset ovat heille tärkeämpiä, kuin Kainuun selviytyminen.

Minulle , joka alkuun olin hyvin kriittinen Talvivaaran vaikutuksista ympäristölle, kaivos on muuttunut suorastaan elinehdoksi. Me tulemme tarvitsemaan kaikki mahdolliset teolliset työpaikat joita kaivostoiminta voi maakuntaan ja lähialueille synnyttää. Metsien lisäksi juuri tämä kaivostoiminta kuuluu meidän runsaisiin luonnonvaroihin. Meillä jää maakuntaamme teollisten työpaikkojen lisäksi mittaamaton määrä luontoa ja hiljaisuutta. Luonto ja hiljaisuus tuovat mukanaan osalle väestöä työtä ja toimeentuloa.

Teolliset työpaikat tulevat jatkossakin olemaan maakunnan selviytymisen kannalta elintärkeitä.

Avainsanat: talvivaarankonkurssi, kainuunelinvoima, haukkuvaviitasammakko

061 Pikku perkeleitä

Torstai 19.12.2013 klo 14:32 - yrjöpoeka

Käväisin aamusella lehdet laatikosta ja kas, joukossa oli yleisjakeluna maakuntalehti. Etusivulta luin suuren otsikon, Liian sairaita hoitajiksi. Epäluuloisena avasi seuraavan sivun ja henkeä alkoi heti ahdistaa. Soten valtuutetut ottavat kantaa asioihin jotka eivät heille tippaakaan kuulu. On tietysti helppo ottaa kantaa asioihin joista ei ole vastuussa. Vastuussa he ovat sosiaali- ja terveydenhuollon budjetista. Yli 300 miljoonan euron budjetista ei osata olla mitään mieltä. Vastuussa he ovat niistä ylityksistä, joihin kunnat eivät ole antaneet rahoitusta. Heidän tehtävänsä oli asettaa budjetti raamiin.

Meinasi suusta tulla pikku p........, sitten hillitsin itseni. Luin uutisen uudelleen ja ihmettelin. Perussuomalaisten Kajaanilainen valtuutettu Eila Aavakare, haluaisi muuttaa työehtosopimusta tupakoitsijoiden osalta. Heille hän laittaisi työaikaa 15 minuuttia per/päivä lisää. Kahvinjuojat ilmeisesti sitten seuraavaksi. Se suurin p........ pääsi suustani, kun luin Pasi Meriläisen (sit) kommentit soten työntekijöiden sairaspoissaoloista.

Entisen alkoholistin, nyt kuivilla olevan, Meriläisen mukaan suurin selittäjä työstäpoissaoloille on soten-työntekijöillä viina! Luitte aivan oikein. Kun ei budjetista osata puhua, puututaan muiden ihmisten tekemisiin. Muiden tupakointi ja viinan juonti eivät ole sote-valtuutettujen tehtäviä, eikä puuttuminen työntekijöiden tekemisiin. Aavakare laittaisi keppiä hoitajille tupakoinnista ja Meriläinen viinanjuonnista!

Sote-hallituksen puheenjohtaja Raili Myllylä oli myös uutisen mukaan täysin pihalla. Häntä harmitti ainoastaan se, ettei hän ollut saanut sosiaalista luototusta sisälle soten-budjettiin. Maakunnallisiin luottamustehtäviin tuli runsaasti uusia ensikertalaisia, mutta viisautta se ei mukanaan tuonut. Onneksi edes Markku Tolonen (kesk) oli eri linjoilla kuin Myllylä. Hänelle miljoonilla oli väliä.

Maakunnan velka lisääntyy ja Tolosen kommenti oli uutisessa ainoa, joka edes viittasi jonkinmoiseen huolestumiseen. Nyt olisi syytä todella huolestua. Tulevana vuonna en aio jättää enää keskusteluja kunnan hallinnon piiriin. Tulen nostamaan aiheita julkiseen keskusteluun enemmän. Aion myös nyt katsoa jatkossa myös oman kuntani etua paremmin. Tähän asti olen yrittänyt ajaa koko maakunnan etua.

Valtionosuusuudistus tuo peliin nyt sellaiset ainekset, että jokaisen paikka tulee jatkossa heilumaan. Mikäli jatkamme maakunnallista sotea, sinne on puolueiden on mietittävä paremmin niiden valtaa käyttäviä. Puolanka toi peliin myös sellaisen esimerkin, että jatkavatko reuna-alueet eurojen kaatamista tehottomaan kaivoon? Uusi Sairaala on nostettava mammutti hankkeena heti keskusteluun ja pois virkamiesten pöytälaatikoista.

Harmillista, ettei lehden uutisesta löydy netistä mitään pikku uutista. Ilmeisesti Kainuun radio haastattelee iltapäivällä Eila Aavakaretta. Toivottavasti siitä löytyy linkki?

Toivottavasti tontut eivät kuulleet tänään työhuoneestani niitä pikku p......? Pukki voi pian jättää minut ilman lahjoja.

Lue lisää »

Avainsanat: voimasana, sammakko, sairaanhoitajatalkoholisteja, sairaathoitajat

049 ELY-keskukset laskemaan

Keskiviikko 16.10.2013 klo 10:43 - yrjöpoeka

Viimeisen kymmenen vuoden aikana ja jo aikaisemmin, on tyrmätty useita merkittäviä työllistäviä hankkeita. Aina on hankkeen pysäyttäjänä toiminut liito-orava. Moottoritien linjauksia muuteltiin eteläisessä suomessa ja pohjoisessa ei tahdo mikään hanke edistyä liito-oravien asuinpaikkojen takia. Metsähallituksen hakkuut ovat jatkuvan syynin alla, kaivostoiminta pyritään estämään kaikin mahdollisin keinoin. Kannetaan vaikka taskussa uhanalaisen kuusikon puiden alle liito-oravien papanoita. Mikäli liito-oravan voima ei riitä, aina löytyy jotakin muuta. Viimeksi viitasammakko haukkui ja kurnutti Mondo-mineralsin hankkeen puihin Paltamossa.

Muutama vuosi sitten kaatoi syysmyrsky tuhansia hehtaareja ikimänniköitä Suomussalmen itäosasta ja paljon enemmän sitten naapurivaltio Venäjän puolelta. Suomen puolelta ei saanut ottaa yhtään ainoata puuta pois, koska tuhoalueella oli sijainnut Natura-alue. Valtava määrä harvinaista, satoja vuosia vanhaa mäntyä on nyt siellä kasvattamassa erilaisten ytimennävertäjien joukkoa. Tavallinen metsänomistaja pakotetaan lain uhalla korjaamaan myrskytuhot, jottei vahingolliset kuoriaiset lisääntyisi liikaa. Kaikki terve järki on hukassa tämän vihreän terrorin takia.

Nyt pysähdytään aina yhteen kohteeseen ja lyödään uhka jokaisen silmille. Ei puhuta kokonaisuuksista eri eliöiden osalta. Uhanalaisuusleima on tuotu luontojärjestöjen avulla suomalaisten tietoisuuteen. Yksittäiset viranomaiset ovat usein tahdottomia nyökyttelijöitä, tai sitten voimaantuvat liito-oravien avulla vallastaan.

Oma arvioni on, ettei liito-orava ole koskaan ollut uhanalainen. Niitä on aina ollut ja tulee olemaan. Viitasammakot on nyt keksitty uusiksi alueiden elinvoiman pysäyttäjiksi.

Nyt on aika ELY-keskusten aloittaa jokaisessa maakunnassa pikaiset kartoitukset. Kartoituksissa on selvitettävä liito-oravien levinneisyys ja myös arvio siitä, ovatko ne uhanalaisia. Kaikki muutkin uhanalaiset eliöt ja kasvit on selvitettävä samoihin karttoihin. Uskon tällä selvityksellä saatavan jotakin tolkkua nykymenoon.

Terrorin välikappaleet liito-oravat, ovat syyttömiä ihmisten tyhmyyteen. Viranomaisten tehtävä on kertoa kansalaisille todellinen tilanne. Hallituksen tehtävä on turvata alueiden elinvoima. Valitusten ja uhkailujen kierre on katkaistava. Metsiä ja kaivannaisia on jalostettava kansalaisten hyvinvointiin.

Luonto kuuluu ihmisille ja ihminen luontoon.

Avainsanat: kainuunely, mondominerals, viitasammakkohaukkuu, vihreäterrori, ihminenjaluonto, kainuunelinvoima

047 Hulluus ja kurjuus

Keskiviikko 9.10.2013 klo 17:23 - yrjöpoeka

Suomi on todella sairastunut hulluuteen. Muuhun ei voi päätyä, kun kuuntelin eilen aamulla paikallisradion uutisia ja luin maakuntalehden päivällä. Viimeisten vuosien aikana on valtion ja kuntien hallintoon pesiintynyt kaikelta elämältä vieraantunut sukupolvi. Nämä kymmeniä vuosia opiskelleet maailmanparantajat ovat nyt pysäyttämässä kaiken tulevaisuuden rakentamisen Pohjois-Suomessa. Koko pohjoinen Suomi halutaan luontoreservaatiksi. Koko alue on yhtä Naturaa, tai siihen liittyviä alueita. Mikäli muilla alueilla meinataan tehdä mitään, sieltä löytyy viitasammakoita ja aina niin uhanalaisia liito-oravia.

Pohjoinen on aina elänyt metsistä ja sen tulevaisuus on edelleen siinä. Nyt on huomattu maailmalla ja suomessa , että pohjoisen tulevaisuuden pelastaa mahdollisesti kaivannaisteollisuus. Sen varaan on tehty paljon suunnitelmia uusien ratayhteyksien toivossa. Nimenomaan kaivannaisteollisuus on luonut tulevaisuuden uskoa ikääntyvien ihmisten kansoittamiin kuntiin. Lisääntyvä palvelujen tarve vaatii nyt ja tulevaisuudessa huomattavan määrän lisätuloa. Valtionosuuksien pudotessa kunnat tarvitsevat uusia tuloja ja uusia veronmaksajia. Mikäli hulluus jatkuu, koko Pohjois-Suomi muuttuu Eurooppalaisten viheralueeksi.

Pohjois-Suomea edustaa valtioneuvostossa ministeri Merja Kyllönen. Paljon on paikallisessa mediassa kehuttu ministeriä ja hänen aikaansaannoksiaan. Edellisen hallituksen aikana osoitettiin jokavuosi 23 miljoonaa euroa yksityisteiden harkinnanavaraisiin avustuksiin. Nämä valtionosuudet ovat olleet tuikitärkeitä, kun on kunnostettu rapistuvia yksityisteitä. Nämä tiet ovat tärkeitä kulkuyhteyksien ja puunhuollon kannalta. Mitä on pohjoisen ”oma” ministeri saanut aikaan?

2012 summa putosi 15 miljoonaan. Vuonna 2013 se romahti 9 miljoonaan. Esitys vuodelle 2014 on 5 miljoonaa euroa! Kataisen hallituksen leikatessa kaikesta mahdollisesta on ministerimme lyömässä lopullisen niitin pohjoisen tulevaisuudelle. Tässä näkyy ministerin kädenjälki. Kunnilla ei ole mahdollisuuksia tukea yksityisteitä. Samaan aikaan valtio on lisäämässä uusia tehtäviä kunnille.

Ministeri Merja Kyllösen avustuksella, elämältä vieraantuneet muuttavat Pohjois-Suomen lopullisesti Eurooppalaisten viheralueeksi.

Liito-oravia ja viitasammakoita esiintyy koko suomessa. Silti niitä kuvataan uhanalaisiksi. Aina kun tarvitaan, alueelta kuin alueelta löytyy yllättäen näitä otuksia.

Viitasammakot ja liito-oravat kiittävät. Ytimennävertäjistä puhumattakaan.

Avainsanat: siunattuhulluus, luontoreservaatti, natura, euroopanviheralue, merjakyllönenleikkaayksityistierahoitusta, viitasammakkovoitti, liitooravahyväkakkonen

133 Teerikin on viisaampi kuin brysselin herrat

Keskiviikko 13.10.2010 klo 21:50 - yrjöpoeka

Käväisin tänään kokous reissulla ja palatessani sieltä, vein uusimman Perussuomalainen lehden sammakkoprofessori Taisto Heikkiselle. Keskustellessamme kaikesta politiikan ja sään väliltä, hän lausui otsikon sanat. Heikkisen mukaan teeri tietää kesähelteillä tulevan sään vaihtelut, mutta brysselin herrat eivät tunnu tietävän mitään perukoiden elämästä.

Taisto Heikkinen on toipumassa keväisestä sairauskohtauksesta ja nyt juttua tuli aikalailla entiseen tapaan. Tapasimme 10.9 Hyrynsalmen markkinoilla ja nyt toin tapahtumasta muistoksi lehden kuvituksineen. Siinä keskustellessamme tuli esille kuvassa olevan sammakon kohtalo. Heikkinen oli vaimoineen mennyt paikalliseen markettiin asioille ja siinä jutustelun lomassa laskenut sammakon sisältävän pussin käsistään. Sitä ei olisi pitänyt tehdä, voro oli iskenyt heti ja nyt sammakko on kateissa. Laitan kuvan oheen ja toivon jonkun tunnistavan ja kertovan missä sammakko luuraa? Osaamattoman käsissä tämä talismaani voi tuottaa pelkkää harmia, ennustajan käsissä se toimii. Toivottavasti joku tuntee omantunnonpistoksen ja lähettää sen sammakkoprofessorin osoitteeseen Hyrynsalmelle.

hpim4265.jpg
  Taisto ja kadonnut sammakko

Aamuyön tunteina käteni piti minut tehokkaasti hereillä ja oli hyvää aikaa seurata Chilen kaivosturman loppuhuipennuksen alkua. Ensimmäisen kaivosmiehen paluu yli puolen kilometrin syvyydestä oli aika tunteikas tapahtuma. Tunteet olivat varmasti pinnassa kaikkialla, missä sitä seurattiin. Näyttää siltä, että huomenna aamulla Suomen aikaa, loputkin on nostettu takaisin elävien pariin. Huolimatta kielierosta, oli helppo lukea eleitä ja ilmeitä. Elämä on ihana asia.

Päivän antia on myös runsas palaute ja kannustus. Sain useita toiveita erilaisista keskustelun avauksista. Maakunnan säästövimma oli ykkönen, mutta ei ollut unohdettu paljon puhuttuja hallintoneuvostoja ja Vanhasta. Huomenna palaan aiheisiin paremmalla ajalla.

Viikonlopun kiireinen jakso maakunnan etelälaidalla vaatii myös valmistautumista. Huomenna on aika sille, nyt on kokeiltava, josko saisi kivulta nukutuksi.

tarra_200p.png
Kuva kertoo kaiken

Avainsanat: ennustajansammakkokateissa, etsintäkuulutus, chilenkaivosturma, talvisodanhenki, tätämaataeimyydäeikävuokrata

132 Kipu jatkuu

Maanantai 11.10.2010 klo 21:57 - yrjöpoeka

 

 

Päivän aikana ei selvinnyt vielä mitään ja tutkimukset jatkuvat buranaa popsien. Yö meni valvoen ja univelka vain lisääntyy.

Posti lähestyi minua tänään tiedotteella, että posti ei ollut onnistunut tunkemaan tulevaa lähetystä postilaatikkooni. Lähetys on 10 nippua perussuomalainen lehteä, eli 1500 kpl. Yhdistyksen joukot saavat ensiviikolla levitettävää ja myös muut tukijoukot. Hyvä juttu, täytynee viedä lehti myös Hyrynsalmen sammakkoprofessorille. Lupaus on pidettävä minkä annoin toritapahtumassa 10.9 Hyrynsalmella.

Talvi tekee tuloaan, yöllä oli välillä maa valkoisena. Aamuyöllä muuttui sitten vesisateeksi ja päivä oli sitten kostea ja tuulinen. Nyt illan aluksi on hieman lunta tullut ja ilma on todella kolea.

Kirjoitustöitä on piisannut ja olen myös opetellut veljeni ohjauksessa muokkaamaan sivustoani. Sain sivuilleni toimimaan PowerPoint esityksen, jota olen kokeillut kahdessa toritapahtumassa. Etusivulta se löytyy Diaesitys kohdasta.

Syksyn kokousruletti on alkamassa. Tapahtumia riittää niin yhdistyksissä, kuin myös erilaisissa luottamustehtävissä. Ei käy aika pitkäksi ylävesillä.

Avainsanat: kipeäolkapää, kipuvalvottaa, buranaaposkeen, sammakkoprofessoritaistoheikkinen, kirjaimillaonmerkitys, syyskokoustenvalmistelua