Satunnaiset kuvat

Joulukuun 31

Uusimmat

Blogin arkisto

109 Maailmanloppu tulloo

Maanantai 1.4.2019 klo 19:58 - yrjöpoeka

Nykyisin kaikki on pelottavaa. Kaikkialla on vain uhkia ja lopputuloksena ihmiskunnan satu on pian taputeltu. Näitä kuunnellessa tulee tunne, että mitä me sitten hössätään. Annetaan lopun tulla jos on kerran niin lähellä. Syödään kunnon ruokaa ja nautitaan elämästä kuten pitääkin. Mutta eihän se sellainen sovi suomalaisille. Synkkyyttä ja kurjuutta on luvassa. Kaiken lisäksi valtiovarainministeriön virkamiehet synkistelevät taustalla. Heillä on vain yksi sanoma. Hyvät ajat on menneet. Tekisi jo mieli sanoa, että laukaiskaa nyt nopeaan ne valmiit ydinpommit ja paukuttakaa koko pallo paskaksi. Loppuisi tuo jatkuva vinkuminen ja tavallisten ihmisten peloittelu.

Katsoin YLEN tuottamia uutisia tovi sitten ja siellä oikein kuvan kera kerrottiin ilmaston olleen mittaushistorian kuumin. Jokainen Kainuulainen tietää arjessa kaiken olevan ennallaan. Talvella on lunta kuten aina on ollut. On pakkasta ja kaikenlaista ilmaa. Aina on ollut kovia talvimyrskyjä ilman lämpötilojen vaihdellessa. Muistan itsekin 1960 luvulta asti säätilojen vaihtelut ja välillä pidin hyvinkin tarkkaa kirjaa säätiloista. 30 vuotta olin rajavartiolaitoksen palveluksessa ja siellä pidettiin tarkkoja kirjanpitoja säätiloista. Vaihtelua on aina ollut, mutta vuodenajat ovat olleet selkeitä.

Kainuussa vaikutti vuosituhannen vaihteessa sääprofeetta, jota kutsuttiin sammakkoprofessoriksi. Hän oli virtuoosi kertomaan hyviä juttuja ja osa vanhemmasta väestä uskoi hänen ennustuksiinsa paljon enemmän kuin ilmatieteen laitoksen ennustuksiin. Eräänä keväänä hän käytti puheissaan otsoniaukkoja erityisen paljon, koska silloin puhuttiin etelämantereen yläpuolella olevan aukkoja. Sammakkoprofessori sai tästä kimmokeen ja kertoi kaikille, että tuossa Ristijärven yläpuolella on otsoniaukko ja siksi eivät nyt ennustukset pidä kutiaan. Eihän siellä mitään aukkoa ollut ja ei sitä kukaan mitannutkaan.

Ihmiset kuitenkin uskoivat, kun ennustaja sanoi sen kevään auringon paahteen olevan erityisen kuuma otsoniaukon takia. Täällä on keväisin kaikkien ihmisten kasvot olleet mustina kun ulkosalla on paljon oltu. Yhtenä aamuna olin kauppa-asioilla ja kaupan aulassa vanhemmat ihmiset pitivät torikokouksiaan ja puheenaiheena tietysti säätila. Pienen hintelä mies kertoi isoon ääneen, että katsokaa nyt kuinka hän on mustunut sen otsiniaukon takia. Toiset myöntelivät vieressä, että onpa tosiaan. Kukaan ei miettinyt sitä tosiasiaa, että viikkojen istuksiminen pilkillä saa keväisin kasvot tummumaan.

Nyt ei kukaan ole huomannut ryhtyä sääprofeetaksi ja kertoa ilmastonmuutoksen vaikutuksista. Ihmiset on nyt peloiteltu siihen malliin, että he uskovat ihan kaiken mikä vakavalla naamalla esitetään. Juuri tänään YLEn uutisissa näytellään kuvaa kuivuneesta aavikosta. Maailmassa on paljon kuivuneita aavikkoja. On aina ollut ja tulee olemaan vastakin. Herkimmät ovat jo ihan valmiita hyppäämään kaivoon ja odottavat tuomiopäivää. Kevät on muutoinkin itsemurha altista aikaa ja nyt heille kerrotaan, että tee se nopeasti niin et joudu enempää kärsimään.

Pakollinen kepu lopetus ja tarinan opetus. Sipilä kuvitteli tänään Oulun vaalipanelissa olevansa itse Jumala. Vain hänellä olisi valta sanoa, ketkä saavat peloitella kansalaisia. Uskovaisena ihmisenä hänen tulisi muistaa, että joka itsensä ylentää, se alennetaan. Eikä tähän tarvita edes Jumalaa.

Siitä pitävät äänestäjät huolen.

Avainsanat: ihmiskunanlopunalkua, ilmastonmuutos, sammakkoprofessoritaistoheikkinen, otsoniaukot, jokaitsensäylentää

103 Me kuollaan kaikki

Lauantai 14.11.2015 klo 17:23 - yrjöpoeka

Muutamia vuosia sitten Hyrynsalmella asusteli erinomaisen hyvä puhuja. Kainuunradio teki hänestä täällä erittäin tunnetun. Hän totteli taiteilijanimeä ”Sammakkoprofessori”. Yhtenä vuonna hän ennusti sammakkoa apuna käyttäen elokuun sään ihan kohdalleen. Siitä alkoi tavaton hypetys ja radiossa oli hänestä vähän väliä juttuja.

Taisto Heikkinen otti itselleen tuon tittelin ja hyvänä jutunkertojana se hänelle suotiin. Häntä kutsuttiin puhumaan ja ennustamaan säätä kaikkialle Kainuuseen. Ihmiset alkoivat aivan oikeasti uskoa hänen ennustuksiinsa. Vaikka hän ei osunut aina kohdilleen niin siihen hän kertoi syyksi otsoniaukon. Aukko hänen mukaansa muutteli jokavuosi paikkaansa ja siksi eivät ennusteet sattuneet prikulleen.

Se mikä hänen tarinoinnissaan oli vetävää, oli hänen verevä murretaituruutensa. Yhtenä kesänä eivät ennusteet sattuneet millään kohilleen ja sammakkoprofessori kertoi otsoniaukon siirtyilevän ihan jatkuvasti niin, ettei enää uskalla aurinkoa ottaa, koska se polttelee hänen hipiäänsä. Hän eleli jatkuvasti ulkosalla ja hänen parkkiintuneet kasvonsa olivat keväisin todisteena siitä, että kyllä se aurinko nyt polttaa.

Samana kesänä satuin yhtenä aamuna paikallisen kaupan eteisaulaan, johon oli saapunut vanhoja ukkoja eripuolilta Suomussalmea. Tietysti siinä puhuttiin säästä ja otsoniaukosta. Miehet vuorollaan takoivat istuessaan reisiään ja tenhottivat, kuinka oli keneltäkin aurinko polttanut kevätahavalla kasvoista ihon. Tottahan se oli. Toisilla se oli poltellut ihoa jo 50 vuotta, toisilla 60 ja muutamilla paljon kauemmin.

Ei sitä kukaan huomannut miettiä. Riitti, että itse sammakkoprofessori oli sanonut sen radiossa. Ja kaikki olivat kokeneet saman. Iho palaa. Sitä kuunnellessa ensin nauratti, mutta sitten välillä se tosissaan olo hieman säälitti. He oikeasti uskoivat tarinaan.

Tämä tarina on johdatuksena tähän päivään. On tapahtunut hirmutekoja Pariisissa. Tuhansien kilometrien päässä tapahtunut terroriteko on järkyttävä. Se tapahtui sellaisessa ympäristössä, jossa on miljoonittain erirotuisia ihmisiä. Meidän korvessamme he loistavat kuin majakat erilaisuuttaan. Siksi turvapaikanhakijat ja pakolaiset eivät ole uhka. Me itse olemme heille suurempi uhka. Sitä osoittavat iskut keskuksiin ja tuhopoltot eri rakennuksiin, joilla on jotakin tekemistä tämän turvapaikkatulvan kanssa.

Aivan samalla tavalla tänään sain kuulla tasavilta Kainuun miehiltä valtavaa pelkoa siitä, että isiksen tappajat ajavat meidät kodeistamme. Yhtenä miehenä he valoivat uskoa toisiinsa siitä tuhosta, joka meitä odottaa. Minun puheitani he eivät kuunnelleet. Televisiossa oli näytetty ruumiita. Sama toistuu netin ihmeellisessä maailmassa. ”Oikeassaolijat” huutavat siitä, että tästä olemme varoittaneet. Näin meille varmasti kohta tapahtuu.

Isis on meille uhka vain yhdessä tapauksessa. Sen pitää vallata ensin Venäjä. Meille uhka on aina tullut idästä ja se pätee tänään, huomenna, ensiviikolla ja pitkälle harmaaseen tulevaisuuteen.

Totta se on. Me kuollaan kaikki. Paikallinen hautausmaa odottaa meitä itsekutakin vuorollaan. Syynä on vanhuus.

Me pelätään täällä korvessa niin, että kuollaan vielä isiksen pelkoon!

Avainsanat: sammakkoprofessori, otsoniaukko, nähdäpariisijakuolla

132 Kipu jatkuu

Maanantai 11.10.2010 klo 21:57 - yrjöpoeka

 

 

Päivän aikana ei selvinnyt vielä mitään ja tutkimukset jatkuvat buranaa popsien. Yö meni valvoen ja univelka vain lisääntyy.

Posti lähestyi minua tänään tiedotteella, että posti ei ollut onnistunut tunkemaan tulevaa lähetystä postilaatikkooni. Lähetys on 10 nippua perussuomalainen lehteä, eli 1500 kpl. Yhdistyksen joukot saavat ensiviikolla levitettävää ja myös muut tukijoukot. Hyvä juttu, täytynee viedä lehti myös Hyrynsalmen sammakkoprofessorille. Lupaus on pidettävä minkä annoin toritapahtumassa 10.9 Hyrynsalmella.

Talvi tekee tuloaan, yöllä oli välillä maa valkoisena. Aamuyöllä muuttui sitten vesisateeksi ja päivä oli sitten kostea ja tuulinen. Nyt illan aluksi on hieman lunta tullut ja ilma on todella kolea.

Kirjoitustöitä on piisannut ja olen myös opetellut veljeni ohjauksessa muokkaamaan sivustoani. Sain sivuilleni toimimaan PowerPoint esityksen, jota olen kokeillut kahdessa toritapahtumassa. Etusivulta se löytyy Diaesitys kohdasta.

Syksyn kokousruletti on alkamassa. Tapahtumia riittää niin yhdistyksissä, kuin myös erilaisissa luottamustehtävissä. Ei käy aika pitkäksi ylävesillä.

Avainsanat: kipeäolkapää, kipuvalvottaa, buranaaposkeen, sammakkoprofessoritaistoheikkinen, kirjaimillaonmerkitys, syyskokoustenvalmistelua