Satunnaiset kuvat

Perhonheittokurssi/ kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

012 Ei oppi ojaan kaada

Torstai 11.1.2018 klo 10:15 - yrjöpoeka

Vanha sanalasku kertoo näin ja sitä on meidän uskominen. Ainakin kun seuraa meidän valitsemiemme kansanedustajien toimintaa. He ovat oppinsa saaneet seuraamalla maamme ylimmän virkamieskunnan toimintaa. Suomalaisille on oma hallintomme ja sitä liehakoiva media kertonut jo vuosikymmeniä, ettei meillä ole korruptiota. Eipä tietenkään ole, koska siitä ei puhuta korruptiona.

Sen sijaan meillä on pieni valtaa pitävien herrojen verkosto. Siitä käytetään tuttavallisesti hyväveli verkoston nimeä. Suomen pieni väkiluku on mahdollistanut sen, että vuosikymmenten kuluessa yhdet ja samat kasvot istuvat vallankammareissa. Siellä istuvat samat rikkaat suvut. Siellä istuvat samat 30 – 50 vuotta valtaa pitäneet polititikot. Poliittiset päättäjät pysyvät vallassa meidän avustamina ja meidän ”hyväksi” havaitulla puoluejärjestelmällä.

Kävi vaaleissa miten tahansa vuosikymmenten aikana, samat kasvot ilmestyvät kertomaan kuinka maa makaa. Näin tapahtuu vuosikymmenestä toiseen. Mikäli joku merkittävä puoluesatraappi kuitenkin tipahtaa eduskunnasta ja vallasta, hyväveli verkosto auttaa. Ensimmäisenä auttajana on muhkea sopeutumiseläke. Hyväveli tarvitsee edelleen yhteiskunnan tarjoamaa rahoitusta. Tämä siitä syystä, että pudonnut pystyy ylläpitämään saavutettua elintasoaan. Näin he asian ilmaisevat.

Hyväveliverkosto auttaa myös uuden palkkioviran järjestelyissä. Koska kaikki tuntevat toisensa, jostakin löytyy pian lupsakka tehtävä. Tehtävässä ei juurikaan tarvitse tehdä mitään, tärkeintä on, että palkan maksaa veronmaksaja. Sopeutumiseläke ropisee tilille tästä huolimatta. Pudonneet katsovat sen olevan oikeutettua. Lehtijutuissa nämä parasiitit pitävät eläkettä kärsimyskorvauksena. Heidän mielestään se on korvausta äänestäjien ymmärtämättömyydestä. He eivät osaa äänestää oikein.

2017 oli kansanedustajien toilailuja täynnä. On tasaisen varmaa, että meno jatkuu samankaltaisena myös armonvuonna 2018. Naisia puristellaan ja kouritaan. Viinaa juodaan ja örvelletään. Lakituvassa käydään kuulemassa tuomioita solvauksista ja vihapuheista. Mikään ei ole heille pyhää. Mikäli joku joutuu vaikeuksiin, ymmärtäjiä löytyy tukemaan kiusattuja. Onneksi raskaan työn raatamisen katkaisevat lyhyet lomajaksot. Hiihtoloma kevättalvella Saariselällä. Kesäloma kesäkuun puolestavälistä syyskuun alkuun. Talviloma joulukuun puolesta välistä helmikuun alkuun.

Näillä eväillä sitä jaksaa sitten puurtaa yhteiseksi hyväksi. Vaikka ymmärtämättömät kansalaiset kiusaavat erilaisilla aloitteilla. Kuten aktiivimallin perumisella ja sopeutumiselääkkeen lopettamisella. Mutta sitkeä on tämä edustajamme. Mitä hän nyt miettinee? Nyt varmasti pohditaan, pitäisikö kansalaisaloitteen allekirjoittajien määrää nostaa? Nämä aloitteet murentavat vakavaa työtä tekevien kansanedustajien työmoraalia ja arvovaltaa.

Mitä me opimme tästä? Itsenäisyyden alussa tapeltiin. Vastakkain parempiosaiset ja huonompiosaiset. Mikään ei ole sadassa vuodessa muuttunut. Sadanvuoden päästä tuleva sukupolvi arvioi riittikö 200-vuotta? Eipä taida muuttua, koska me äänestämme samat satraapit ja parasiitit valtaan seuraavissa vaaleissa. Me äänestäjinä olemme kyllä oppineet. Äänestämme kuten hyvätveljet haluavat.

Avainsanat: suomalaisetsanalaskut, hyväveliverkosto, satraapit, parasiitit, kansanedustajienlomat, sopeutumiseläke, kansalaisaloite

015 Ei oppi ojaan kaada

Maanantai 16.1.2017 klo 15:29 - yrjöpoeka

Vanha sanalasku kertoo olennaisen. Kaikki opetus, minkä elämäsi aikana saat, antaa sinulle eväitä osaamisen ja ymmärtämisen alueilla. Viime eduskuntavaalien alla puolueet julkisesti lupasivat, ettei opetuksesta leikata. Hallituksen ensimmäisinä töinä oli tietysti sellaisia päätöksiä, joilla on vaikutuksensa. Poliitikkojen kielellä sanottuna, sopeutetaan koulutus markkinoille sopiviksi. Kansan kielellä lakkautetaan ja leikataan.

Muutama päivä sitten Taivalkosken ammatillisen koulutuksen lakkauttamisesta kerrottiin alueen lehdissä. Valtapuolue keskustan alueelta valitut kansanedustajat heräsivät. Niilo Keränen kertoi olevansa tyrmistynyt. Ulla Parviainen vaati selvitystä. Valitettavan huonosti he ovat lukeneet oman puolueensa hallitusohjelman. Olisi sitä tietysti voinut Sipilän Juhalta joskus ohimennen kysäistä, että mitä se meinaa meidän koulujemme osalta. Tässä kohden sopii taas hyvä sananlasku: Kysyvä ei tieltä eksy.

Keskustan ja kokoomuksen silloiset johtomiehet esiintyivät leveästi hymyillen lasten kanssa kuvissa, kyltti käsissään. Siinä oli puolueen koulutuslupaus, koulutuksesta ei leikata. Paikalliset kansanedustajat ovat sen sitten sokeasti uskoneet. Koska lukeminen ja jatkuva opiskeleminen on raskasta, he jättivät lukematta hallitusohjelman pienellä präntillä olevat kohdat. Nyt he tyrmistyneinä vaativat selvitystä. Toivotaan, että Sipilän Juha on kiltillä päällä ja kertoo kuinka isänmaan etu vaatii kaikkien osallistuvan talkoisiin.

Julkisuudessa on eniten esitelty Sipilän Ja Stubbin leveitä hymykuvia. Perussuomalaisten Soini kantoi myös sellaista koulutuslupaus kylttiä. Koska kaikki tietävät sen, että tämä puolue on keskittynyt vain yhteen osaamaansa asiaan, ei sitä ole tästä vaadittu tilille. Koulutus ja siitä saatava oppi ei tälle puolueelle ole tärkeä. Pääasia on, että osaa sanoa tomerasti, vastustan maahanmuuttoa. Nyt puolue on hallituksessa ollessaan oppinut lisää sanoja. Opittuaan sanomaan, lepakot räjähtelevät, heillä on menossa nyt vaativa kolmas vaihe.

Käräjäoikeuksien tuomarit yrittävät saada heidät oppimaan sanan, joka tuottaa heille juuri nyt eniten vaikeuksia. Sanavapaus on sana, jota he ymmärtävät aivan toisin kuin käräjäoikeuksien tuomarit. Olemme nyt saaneet melkein joka päivä todistaa, kuinka jopa itkeä pillitettään tuomareiden edessä. Perussuomalaisten politiikan lyhyt oppimäärä on ymmärretty niin, että sanavapaus on vain heitä varten. Sitä ei heidän mukaansa ole tarkoitettu muiden ihmisryhmien käyttöön. Tuomarit ovat kärsivällisiä ja jatkavat kouluttamista.

Sananlasku sanoo : Ei tyhjä lato kattoa kaipaa. Tämä varmasti pitänee paikkansa. Jos on läpäissyt edes jotenkin suomalaisen peruskoulujärjestelmän, niin siellä on varmasti hyvin opetettu mikä on oikein ja mikä on väärin. Siellä on hyvin seikkaperäisesti kerrottu koulutuksen ja jatkuvan oppimisen tärkeys. Mutta hallituksen edustajat ovat olleet jukuripäitä, kuin seitsemän veljestä. Ei oppi ole tarttunut.

Joku viisas alanmies on sanonut: Haihtuu kuin Aperita aivoista. Taidatkos sen paremmin ilmaista.

Avainsanat: sanalaskutjasanonnat, koulutuslupaus, tynkkynenitkee, alanmies

102 Vaipua maanrakoon

Perjantai 2.9.2016 klo 18:01 - yrjöpoeka

Olin mukana eräässä virkamiesten ja kuntien johtavien luottamusmiesten ja -naisten yhteispalaverissa. Yleensä puheenvuoron saanut puhuu tiukkaa asiaa. Nyt sain kuunnella yhdeltä osanottajalta oikean saarnan, jossa oli julistuksen makua. Puhuja puhui aivan kuin puhuisi omille äänestäjilleen. Sitä oli vaikea naama peruslukemilla kuunnella. Oli todella vaivaantunut olo.

Seurasin eilen mielenkiinnolla päivän tärkeintä uutista, hallituksen ensivuoden budjetin julkistamista. Sitä seuratessa minulle tuli jälleen erittäin vaivaantunut olotila. Ulkoministeri Soini aloitti toiseksi suurimman puolueen puheenjohtajana oman puolueen asioiden käsittelyllä. Suomi välillä vihreitä ja vasemmistoliittoa. Niitä saa ja pitääkin suomia, mutta areena oli nyt totaalisen väärä. Jos ette kerro kenellekään, minua suoraan sanoen hävetti katsoa ja kuunnella oman puolueeni puheenjohtajaa.

Itse olen politiikassa oppinut sen, että on puhuttava tiukasti asiaa. Pysyttävä aiheessa. Omasta itsestä ei kannata puhua. Toisia poliittisia ryhmiä on kunnioitettava virallisissa tilaisuuksissa. Vaalitilaisuudet ovat asia erikseen, siellä voi suomia vastustajiaan äänestäjille. Nyt nämä kaksi esimerkkiä saivat minut tuntemaan otsikon tavoin. Halusin vaipua maanrakoon. Häpeästä.

Maailman tilanne on kaikin tavoin sekaisin. Vielä kesän alussa Venäjä ja Turkki olivat avoimen konfliktin partaalla. Erityisesti sen jälkeen, kun Turkki ampui alas venäläisen hävittäjän. Nyt aivan yllättäen maat kehuivat toisiaan ja sopu on mitä parhain. Jostakin kumman syystä mieleeni tulee toisen maailmansodan alusajat. Silloinen Neuvostoliitto solmi yllättäen ystävyys sopimuksen Saksan kanssa.

Vahva Turkki Venäjän etelälaidalla islamvaltiona ei innosta Venäjää. Venäjä pitää omien rajojen kupeessa kovaa komentoa pienille islam-uskoisille valtioille. Sotaa käydään tarvittaessa. Olisiko Venäjän oppikirjoissa luku, millä ja miten vaikutaan ja hidastetaan uuden mahdin kasvua lähipiirissä? Sotaisa ja rauhaton Turkki itsevaltaisen johtajan Erdoganin johtamana, ei varmasti Kremlin itsevaltaista johtajaa rauhoita. Yhtymäkohdat Neuvostoliiton ja Saksan yllättävään sopimukseen ovat samansuuntaisia.

Turkin ja Venäjän lähestyminen voi tuoda myös meille tulevana talvena pakolaisvirran. Mikäli Euroopan kaakkoisraja saadaan tukittua, pakolaiset etsivät uutta reittiä Eurooppaan. Suomella on hyvin muistissa viimetalvi ja turvapaikanhakijoiden virta Venäjältä. Mikäli Turkki ei saa viisumivapautta, se voi toteuttaa uhkauksensa uudesta pakolaistulvasta.

Minä näen selkeänä uhkana sen, että nämä kaksi itsevaltaista johtajaa päästävät pakolaistulvan tulemaan Venäjän kautta Suomen kaakkoisrajalle. Viimetalvena Venäjä ilmoitti, ettei se voi estää ihmisten matkustamista. Kaikenlisäksi Venäjä haluaa vaikuttaa Suomen politiikkaan ja poliitikkoihin. Suomessa on aina ollut niitä, jotka nuoleskelevat itäistä naapuriamme. Heitä nimitetään myöntyväisyysmielisiksi.

Sillä taas ei ole mitään tekemistä hyvien naapuruussuhteiden kanssa. Näitä myöntyvaisyysmielisiä on omassa puolueessani ja suurimmassa hallituspuolueessa. Minulla on heille oma nimitys, jätän sen kuitenkin tässä kertomatta. Aivan sen takia, että minua hävettää kuunnella ja katsoa sellaisia ihmisiä.

Vaivunko maarakoon tässäkin, häpeästä.

Avainsanat: sanalasku, vaipuamaanrakoon, idänjalännenjakolinja, myöntyväisyysmieliset

040 Kiertoilmaisujen maa

Maanantai 30.5.2011 klo 10:08 - yrjöpoeka

Suomalaiseen tapaan ovat pesiytyneet hyvin erilaiset kiertoilmaisut. Asiaa ei kerrota suoraan, vaan annetaan kuulijoiden ja lukijoiden sen itse ymmärtää ja huomata. Eduskunnassa ei saa esimerkiksi sanopa keskustelussa suoraan, että toinen valehtelee. Sama asia ilmaistaan muka sivistyneesti niin, että kohde puhuu muunneltua totuutta. Tai sitten toinen käyttää totuutta säästeliäästi. Nämä korulauseet eivät kuitenkaan voi muuttaa itse asiaa. Eli vastapuoli valehtelee..

Toinen tapa kiertoilmaisuille ovat kansallisuuteen ja rotuun liittyvät määritelmät. Ei ole kovinkaan kaukana ne ajat, jolloin puhuttiin suoraan asioista. Jokaiselle kuulijalle tuli heti selväksi mistä oli kyse. Nyt ”sivistyneet” puhuvat ulkomaalaisista, tai maahanmuuttajista, tai peräti romaneista. Tämän puhuttelutavan uskotaan ehkäisevän rasismia.

”Pesee pesee kasvojaan, vaan ei valkene ollenkaan”, kysyttiin ennen kouluissa. Vastaukseksi ei silloin riittänyt ulkomaalainen, tai maahanmuuttaja. Tähän kysymykseen osaavat kaikki vastata edelleenkin ilman kiertoilmaisuja. Luetusta tai puhutusta, on ulkopuolisen pystyttävä tekemään johtopäätökset. Valtakunnan lehdet ovat sensuroineet itsensä kansalaisten mielistä. Suomalaisten tekemät rikokset julkistetaan suoraan valtaväestöön kuuluvien tekosiksi. Raiskausrikokset ovat paras esimerkki. Suomalaisen tekemä uutisoidaan heti suomalaisen tekemäksi. Enemmän aurinkoa saaneiden tekoset jäävät ilman rodullista tai kansallista määritelmää.

Vaalien jälkeen yksi jos toinen entisen vallan muinaisjäänteistä, on aloittanut ristiretken perussuomalaisia vastaan. Viimeisimpänä on jälleen presidenttimme, jolta irtoaa rasismikortti erityisen hanakasti. Aina silloin, kun vieraana on ulkomaan elävä, hän aloittaa itkuvirren perussuomalaisista. Itselleni on kuvottavaa kuultavaa, että oman maan kansalaisia mollataan vieraiden kuullen.

Halosesta ei ole itselläni ollut ennenkään erikoisen mairitteleva kuva, mutta liika on liikaa paskanpuhumisessakin! Entiset Stasin-urkkijat, eivät ole parhaita kertomaan, mitä suomalaisuuteen kuuluu. Sosiaalidemokraatit ovat tässä asiassa kaikkein heikoimmilla. Suomettumisen aikaa oltiin rähmällään idän suuntaan ja kanneltiin toisten suomalaisten puhumisista sinne. Nyt sama paskan jauhaminen omista kansalaisista jatkuu lännen suuntaan.

Miten ja milloin kansa kyllästyy tähän ja ajaa nämä pellet maanpakoon? Menkööt sinne, missä urkkijoita ja kantelijoita tarvitaan.

Olen hiljaa odotellut, milloin valtakunnassa on toimivaltainen hallitus? Katainen tekee väsyttämistaktiikan maailmaennätystä ja se on tietysti pakon sanelema juttu. Mikäli toteaa neuvottelujen olevan turhaa ajanhukkaa, pääministeri haaveet ovat menneen talven lumia.

Ei sillä tulevalla hallituksella ole kyllä mitään virkaa. Valtaa on nyt luovutettu maan rajojen ulkopuolelle ja seuraavat budjetit Katainen käy sitten hyväksyttämässä ensin Brysselissä. Siellä sitten katsotaan, minkä verran saa verovaroja käyttää oman maan kansalaisten hyvinvointiin

Onneksi Kreikassa tanssitaan zorbasta siihen malliin, että EU-uskovaisilla voi vielä mieli muuttua.

Avainsanat: kiertoilmaisu, puhutaanmuunneltuatotuutta, sanalaskut, stasinurkkija, menetettyvaltakirvelee, katainenväsyttää, kreikkalainenkansantanssi