Satunnaiset kuvat

Kuningastaimen

Uusimmat

Blogin arkisto

012 Rikoksesta tuomitut kelpaavat puolueiden ehdokkaiksi

Maanantai 7.1.2019 klo 15:12 - yrjöpoeka

Vuosi alkaa mielenkiintoisissa merkeissä, mikäli on uskomista STT:n tekemään tutkimukseen. STT tutki millainen este rikostuomio on ehdokkuudelle suurimmissa puolueissa. En tiedä mikä on suuren puolueen kriteeri, kun mukana on myös RKP. Minä pidän sitä takiaispuolueena, samoin muutamaa muutakin. Mielenkiintoista on se, että rikostuomio ei ole puolueille kynnyskysymys. Se on ollut nähtävissä nykyisenkin eduskunnan kokoonpanossa. Vähän väliä on joku edustaja tuomioistuimessa.

Mikäli uutisointi pitää paikkansa, ehdokkailla on nyt kissanpäivät. Puolueet hakevat kissojen ja koirien kanssa ehdokkaita. Mikäli yhdessä puolueessa ei tärppää voi siirtää hakemuksensa lennossa seuraavan puolueen harkittavaksi. Puolueilla on eri näkemyksiä siitä, millainen rikollinen heille kelpaa. Puolueet lähtevät siitä, että mikäli rangaistuksen on kärsinyt niin kaikki käy. Omena varkaasta lastenraiskaajaan käy kaikille ja murhakaan ei siis ole esteenä.

Keskustan poliittinen asiantuntija Ilkka Miettinen kertoo näin Suomenmaa lehdessä: ”Asiassa ei voi kuitenkaan olla yksiselitteistä linjaa. Tapauskohtaisestikin on harkittava, miten vaikkapa kaukaiset tai merkitykseltään vähäisiksi katsottavat tapaukset vaikuttavat henkilön kykyyn toimia luottamukseen nojaavassa yhteiskunnallisessa päätöksenteossa.” Näin siis keskustan puoluesihteeri. Pitkä ja polveileva on tuo lause, mutta se antaa mahdollisuuden kaikkeen. Suomeksi sanottuna keskustalle käyvät pikkurikolliset ja isotkin tuhmurit kelpaavat. Luottamukseen nojaavassa päätöksenteossa käy siis suurenkin petoksen ja puhalluksen tehnyt ja rikoksensa kärsinyt?

Keskusta ja demarit kertovat kuitenkin heillä olevan nollatoleranssin rasismin suhteen. Muu siis käy. Vihreillä on sensijaan kaikki ovet sepposen selällään. Puoluesihteeri Lasse Miettinen linjaa sen näin:”Ei voida lähteä siitä, että kukaan koskaan mistään tuomittu ei voisi olla ehdolla. Jos jokainen menneisyyden hairahdus estäisi kansalaiset osallistumista demokratian toimintaan, meillä olisi todella suuri joukko suomalaisista vaalikelvottomia.” Näin linjaa Lasse Miettinen.

Puolueissa siis todellakinon sisäistetty rikollinen ajattelu niin hyvin, että suuren osan suomalaisista uskotaan olevan samanlaisia. Minä voin kertoa puolueille, että juuri eduskunnassa on suhteettoman suuri osa edustajista entisiä tuomittuja. Sitä vastoin miljoonat suomalaiset eivät koskaan joudu tekemisiin tuomioistuimien kanssa. Tämä ajattelussa oleva virhe estää puolueiden satraappeja näkemästä oikeata totuutta. Edustajia ja poliittisia puolueita todella yhdistää yksi asia. Heille oma etu on tärkein. Seuraavana on puolueiden etu. Siksi puolueille kelpaavat parhaiten sellaiset ketkut, joilla on runsaasti lainopillista kokemusta raastupien saleista.

Kokoomuksen puoluesihteeri Janne Pesonen kuittaa asian näin:”Pitkään mukana olleiden tai nykyisten kansanedustajien taustoja harvemmin tutkitaan.” Mitäpä tähän äänestäjä voisi sanoa. Ei korppi korpin silmää noki.

Luottamukseen nojaava yhteiskunnallinen päätöksenteko. Nämä sanat vaivaavat kyllä minua. Minä en voi äänestää puoluetta, joka hyväksyy ehdokkaiksi lainsäädäntään murhaajat, törkeiden petoksien tehtailijat, raiskaajat ja pedofiilit. Vaikka olisivat maallisen tuomion kärsineet.

Ilmeisesti rikos tuomio on laadun tae poliittisille puolueille.

Avainsanat: rikoksestatuomitutkelpaavatpuolueidenehdokkaiksi, luottamukseennojaavayhteiskunnallinenpäätöksenteko, suomalaisetsanalaskut, eikorppikorpinsilmäänoki

270 Lypsylehmän tappotuomio

Torstai 13.12.2018 klo 13:55 - yrjöpoeka

Viisaat ovat aina kertoneet, että lypsävää lehmää ei pidä tappaa. Se pitää suurenkin joukon leivässä, niinkauan kuin se elää. Tästä ollaan nyt luopumassa. Suomen viisaan ja osaavan hallituksen toimesta on näpätty pystyyn vaikka minkälaisia työryhmiä viimeisten vuosien aikana. Tämä viimeisin meinaa ajaa vihreätä linjaa pitkin äänestäjien sydämiin. Siinä on kepulaisilla miettimistä. He pohtivat nyt sitä, onko Sipilä keskustan vain vihreiden kosiskelija. Takahuoneissa puhistaan ja kerrotaan jo nyrkit taskussa, että rajansa se on Sipilänkin toimissa.

Nyt kysytään tietysti onko maatalouden alasajosta kyse? Ei ole. On kysymys siitä valtion budjetin varmimmista täyttöautomaatista mitä kuunaan on nähty ja kuultu. Kyse on autosta ja paremminkin autoilijoiden rahapussista. Hallituksen työryhmä laskettelee sellaisia lukuja, että jopa vihreätkin kalpenevat kateudesta. Haaviston leirissä varmasti jo mietitään, että nyt on omia lukuja rukattava vielä tiukemmiksi. Työryhmän ajatus oli se, että polttoaineiden hinnat nostetaan pilviin ja sitten kielletään bensiinin ja diesel polttoaineen käyttö 2045 mennessä.

Täytyy sanoa, että nyt ovat työryhmän lääkkeet jääneet ottamatta. On aivan turha kuvitella, että suomalaiset pystyisivät hankkimaan sähköautoja siinä määrin kuin työryhmä esittää. Autoja voidaan tietysti tehdä, mutta sitä varten pitäisi olla latauspisteiden verkosto valmiina kaikkialla. Sekään ei riitä. Pitäisi olla sitä sähköä siinä verkossa, mitä autot joisivat. Kaiken kukkuraksi Suomen verotyskäytäntö on pitänyt muutoinkin huolen siitä, että massiivisia määriä uusia autoja ei kansa pysty nielemään. On myös täysin selvää, että raakaöljyä pumpataan jatkossakin ja sitä jalostetaan vielä pitkälle tulevaisuuteen.

Harhaisia jopa uskonnollisia virityksiä ja kuvitelmia liikkuu nyt politiikkojen herätystä odottelemassa. Vihreille tämä malli kyllä käy, hehän eivät tarvitse autoa liikkuakseen. Heille riittää se, että taksit kulkevat ajallaan. Heille riittää se, että lentokoneet kulkevat ympäri maapalloa. Heille riittää se, että he voivat asettaa ihmisen elämälle Suomessa mahdollisimman paljon esteitä. Vasemmisto näyttää menevän samaan vipuun. Mikäli sen tekee, voi samalla hyvästellä kannattajansa Kainuussa ja muualla Pohjois-Suomessa. Sen se toki joutuu muutoinkin tekemään, koska kannattajat siirtyvät hautausmaiden herroiksi ikääntymisen takia. Uusia ei tule, koska nuoret loppuvat täältä.

Työryhmä on uskonut ja on ainakin uskovinaan. Niin sitten minäkin aloitan uskomisen ja riimittelen lopuksi muutaman jakeen.

Minä uskon autoon. Minä uskon ihmisen luomaan polttomoottorikäyttöiseen kulkuneuvoon. Minä uskon pyhään raakaöljyyn, jota pumpataan maan alta meidän ihmisten käytettäväksi.

Sillä katso, autolla maksetaan politiikkojen hillotolpat, jotka sikisivät kepulaisten toimesta. Sillä autolla kuljetaan paikasta toiseen ja sillä autolla maksetaan ihmeellisen soten menot. Sillä autolla siunataan hallituksen ja heidän ystäviensä pankkitilit.

Sillä meidän automme on pyhä peltilehmä joka siunaa istuvan ja jokaisen tulevan hallituksen toiveet. Pyhästä autosta sataa mannaa politiikkojen käyttöön.

Pyhä peltilehmä siunatkoon kolmiyhteisen hallituksen toimia ja ymmärrystä.

Avainsanat: sanalaskut, liikennepolitiikka, autoliikenteenpäästöt, pyhäpeltilehmä, isämeidänrukous

012 Ei oppi ojaan kaada

Torstai 11.1.2018 klo 10:15 - yrjöpoeka

Vanha sanalasku kertoo näin ja sitä on meidän uskominen. Ainakin kun seuraa meidän valitsemiemme kansanedustajien toimintaa. He ovat oppinsa saaneet seuraamalla maamme ylimmän virkamieskunnan toimintaa. Suomalaisille on oma hallintomme ja sitä liehakoiva media kertonut jo vuosikymmeniä, ettei meillä ole korruptiota. Eipä tietenkään ole, koska siitä ei puhuta korruptiona.

Sen sijaan meillä on pieni valtaa pitävien herrojen verkosto. Siitä käytetään tuttavallisesti hyväveli verkoston nimeä. Suomen pieni väkiluku on mahdollistanut sen, että vuosikymmenten kuluessa yhdet ja samat kasvot istuvat vallankammareissa. Siellä istuvat samat rikkaat suvut. Siellä istuvat samat 30 – 50 vuotta valtaa pitäneet polititikot. Poliittiset päättäjät pysyvät vallassa meidän avustamina ja meidän ”hyväksi” havaitulla puoluejärjestelmällä.

Kävi vaaleissa miten tahansa vuosikymmenten aikana, samat kasvot ilmestyvät kertomaan kuinka maa makaa. Näin tapahtuu vuosikymmenestä toiseen. Mikäli joku merkittävä puoluesatraappi kuitenkin tipahtaa eduskunnasta ja vallasta, hyväveli verkosto auttaa. Ensimmäisenä auttajana on muhkea sopeutumiseläke. Hyväveli tarvitsee edelleen yhteiskunnan tarjoamaa rahoitusta. Tämä siitä syystä, että pudonnut pystyy ylläpitämään saavutettua elintasoaan. Näin he asian ilmaisevat.

Hyväveliverkosto auttaa myös uuden palkkioviran järjestelyissä. Koska kaikki tuntevat toisensa, jostakin löytyy pian lupsakka tehtävä. Tehtävässä ei juurikaan tarvitse tehdä mitään, tärkeintä on, että palkan maksaa veronmaksaja. Sopeutumiseläke ropisee tilille tästä huolimatta. Pudonneet katsovat sen olevan oikeutettua. Lehtijutuissa nämä parasiitit pitävät eläkettä kärsimyskorvauksena. Heidän mielestään se on korvausta äänestäjien ymmärtämättömyydestä. He eivät osaa äänestää oikein.

2017 oli kansanedustajien toilailuja täynnä. On tasaisen varmaa, että meno jatkuu samankaltaisena myös armonvuonna 2018. Naisia puristellaan ja kouritaan. Viinaa juodaan ja örvelletään. Lakituvassa käydään kuulemassa tuomioita solvauksista ja vihapuheista. Mikään ei ole heille pyhää. Mikäli joku joutuu vaikeuksiin, ymmärtäjiä löytyy tukemaan kiusattuja. Onneksi raskaan työn raatamisen katkaisevat lyhyet lomajaksot. Hiihtoloma kevättalvella Saariselällä. Kesäloma kesäkuun puolestavälistä syyskuun alkuun. Talviloma joulukuun puolesta välistä helmikuun alkuun.

Näillä eväillä sitä jaksaa sitten puurtaa yhteiseksi hyväksi. Vaikka ymmärtämättömät kansalaiset kiusaavat erilaisilla aloitteilla. Kuten aktiivimallin perumisella ja sopeutumiselääkkeen lopettamisella. Mutta sitkeä on tämä edustajamme. Mitä hän nyt miettinee? Nyt varmasti pohditaan, pitäisikö kansalaisaloitteen allekirjoittajien määrää nostaa? Nämä aloitteet murentavat vakavaa työtä tekevien kansanedustajien työmoraalia ja arvovaltaa.

Mitä me opimme tästä? Itsenäisyyden alussa tapeltiin. Vastakkain parempiosaiset ja huonompiosaiset. Mikään ei ole sadassa vuodessa muuttunut. Sadanvuoden päästä tuleva sukupolvi arvioi riittikö 200-vuotta? Eipä taida muuttua, koska me äänestämme samat satraapit ja parasiitit valtaan seuraavissa vaaleissa. Me äänestäjinä olemme kyllä oppineet. Äänestämme kuten hyvätveljet haluavat.

Avainsanat: suomalaisetsanalaskut, hyväveliverkosto, satraapit, parasiitit, kansanedustajienlomat, sopeutumiseläke, kansalaisaloite

015 Ei oppi ojaan kaada

Maanantai 16.1.2017 klo 15:29 - yrjöpoeka

Vanha sanalasku kertoo olennaisen. Kaikki opetus, minkä elämäsi aikana saat, antaa sinulle eväitä osaamisen ja ymmärtämisen alueilla. Viime eduskuntavaalien alla puolueet julkisesti lupasivat, ettei opetuksesta leikata. Hallituksen ensimmäisinä töinä oli tietysti sellaisia päätöksiä, joilla on vaikutuksensa. Poliitikkojen kielellä sanottuna, sopeutetaan koulutus markkinoille sopiviksi. Kansan kielellä lakkautetaan ja leikataan.

Muutama päivä sitten Taivalkosken ammatillisen koulutuksen lakkauttamisesta kerrottiin alueen lehdissä. Valtapuolue keskustan alueelta valitut kansanedustajat heräsivät. Niilo Keränen kertoi olevansa tyrmistynyt. Ulla Parviainen vaati selvitystä. Valitettavan huonosti he ovat lukeneet oman puolueensa hallitusohjelman. Olisi sitä tietysti voinut Sipilän Juhalta joskus ohimennen kysäistä, että mitä se meinaa meidän koulujemme osalta. Tässä kohden sopii taas hyvä sananlasku: Kysyvä ei tieltä eksy.

Keskustan ja kokoomuksen silloiset johtomiehet esiintyivät leveästi hymyillen lasten kanssa kuvissa, kyltti käsissään. Siinä oli puolueen koulutuslupaus, koulutuksesta ei leikata. Paikalliset kansanedustajat ovat sen sitten sokeasti uskoneet. Koska lukeminen ja jatkuva opiskeleminen on raskasta, he jättivät lukematta hallitusohjelman pienellä präntillä olevat kohdat. Nyt he tyrmistyneinä vaativat selvitystä. Toivotaan, että Sipilän Juha on kiltillä päällä ja kertoo kuinka isänmaan etu vaatii kaikkien osallistuvan talkoisiin.

Julkisuudessa on eniten esitelty Sipilän Ja Stubbin leveitä hymykuvia. Perussuomalaisten Soini kantoi myös sellaista koulutuslupaus kylttiä. Koska kaikki tietävät sen, että tämä puolue on keskittynyt vain yhteen osaamaansa asiaan, ei sitä ole tästä vaadittu tilille. Koulutus ja siitä saatava oppi ei tälle puolueelle ole tärkeä. Pääasia on, että osaa sanoa tomerasti, vastustan maahanmuuttoa. Nyt puolue on hallituksessa ollessaan oppinut lisää sanoja. Opittuaan sanomaan, lepakot räjähtelevät, heillä on menossa nyt vaativa kolmas vaihe.

Käräjäoikeuksien tuomarit yrittävät saada heidät oppimaan sanan, joka tuottaa heille juuri nyt eniten vaikeuksia. Sanavapaus on sana, jota he ymmärtävät aivan toisin kuin käräjäoikeuksien tuomarit. Olemme nyt saaneet melkein joka päivä todistaa, kuinka jopa itkeä pillitettään tuomareiden edessä. Perussuomalaisten politiikan lyhyt oppimäärä on ymmärretty niin, että sanavapaus on vain heitä varten. Sitä ei heidän mukaansa ole tarkoitettu muiden ihmisryhmien käyttöön. Tuomarit ovat kärsivällisiä ja jatkavat kouluttamista.

Sananlasku sanoo : Ei tyhjä lato kattoa kaipaa. Tämä varmasti pitänee paikkansa. Jos on läpäissyt edes jotenkin suomalaisen peruskoulujärjestelmän, niin siellä on varmasti hyvin opetettu mikä on oikein ja mikä on väärin. Siellä on hyvin seikkaperäisesti kerrottu koulutuksen ja jatkuvan oppimisen tärkeys. Mutta hallituksen edustajat ovat olleet jukuripäitä, kuin seitsemän veljestä. Ei oppi ole tarttunut.

Joku viisas alanmies on sanonut: Haihtuu kuin Aperita aivoista. Taidatkos sen paremmin ilmaista.

Avainsanat: sanalaskutjasanonnat, koulutuslupaus, tynkkynenitkee, alanmies

040 Kiertoilmaisujen maa

Maanantai 30.5.2011 klo 10:08 - yrjöpoeka

Suomalaiseen tapaan ovat pesiytyneet hyvin erilaiset kiertoilmaisut. Asiaa ei kerrota suoraan, vaan annetaan kuulijoiden ja lukijoiden sen itse ymmärtää ja huomata. Eduskunnassa ei saa esimerkiksi sanopa keskustelussa suoraan, että toinen valehtelee. Sama asia ilmaistaan muka sivistyneesti niin, että kohde puhuu muunneltua totuutta. Tai sitten toinen käyttää totuutta säästeliäästi. Nämä korulauseet eivät kuitenkaan voi muuttaa itse asiaa. Eli vastapuoli valehtelee..

Toinen tapa kiertoilmaisuille ovat kansallisuuteen ja rotuun liittyvät määritelmät. Ei ole kovinkaan kaukana ne ajat, jolloin puhuttiin suoraan asioista. Jokaiselle kuulijalle tuli heti selväksi mistä oli kyse. Nyt ”sivistyneet” puhuvat ulkomaalaisista, tai maahanmuuttajista, tai peräti romaneista. Tämän puhuttelutavan uskotaan ehkäisevän rasismia.

”Pesee pesee kasvojaan, vaan ei valkene ollenkaan”, kysyttiin ennen kouluissa. Vastaukseksi ei silloin riittänyt ulkomaalainen, tai maahanmuuttaja. Tähän kysymykseen osaavat kaikki vastata edelleenkin ilman kiertoilmaisuja. Luetusta tai puhutusta, on ulkopuolisen pystyttävä tekemään johtopäätökset. Valtakunnan lehdet ovat sensuroineet itsensä kansalaisten mielistä. Suomalaisten tekemät rikokset julkistetaan suoraan valtaväestöön kuuluvien tekosiksi. Raiskausrikokset ovat paras esimerkki. Suomalaisen tekemä uutisoidaan heti suomalaisen tekemäksi. Enemmän aurinkoa saaneiden tekoset jäävät ilman rodullista tai kansallista määritelmää.

Vaalien jälkeen yksi jos toinen entisen vallan muinaisjäänteistä, on aloittanut ristiretken perussuomalaisia vastaan. Viimeisimpänä on jälleen presidenttimme, jolta irtoaa rasismikortti erityisen hanakasti. Aina silloin, kun vieraana on ulkomaan elävä, hän aloittaa itkuvirren perussuomalaisista. Itselleni on kuvottavaa kuultavaa, että oman maan kansalaisia mollataan vieraiden kuullen.

Halosesta ei ole itselläni ollut ennenkään erikoisen mairitteleva kuva, mutta liika on liikaa paskanpuhumisessakin! Entiset Stasin-urkkijat, eivät ole parhaita kertomaan, mitä suomalaisuuteen kuuluu. Sosiaalidemokraatit ovat tässä asiassa kaikkein heikoimmilla. Suomettumisen aikaa oltiin rähmällään idän suuntaan ja kanneltiin toisten suomalaisten puhumisista sinne. Nyt sama paskan jauhaminen omista kansalaisista jatkuu lännen suuntaan.

Miten ja milloin kansa kyllästyy tähän ja ajaa nämä pellet maanpakoon? Menkööt sinne, missä urkkijoita ja kantelijoita tarvitaan.

Olen hiljaa odotellut, milloin valtakunnassa on toimivaltainen hallitus? Katainen tekee väsyttämistaktiikan maailmaennätystä ja se on tietysti pakon sanelema juttu. Mikäli toteaa neuvottelujen olevan turhaa ajanhukkaa, pääministeri haaveet ovat menneen talven lumia.

Ei sillä tulevalla hallituksella ole kyllä mitään virkaa. Valtaa on nyt luovutettu maan rajojen ulkopuolelle ja seuraavat budjetit Katainen käy sitten hyväksyttämässä ensin Brysselissä. Siellä sitten katsotaan, minkä verran saa verovaroja käyttää oman maan kansalaisten hyvinvointiin

Onneksi Kreikassa tanssitaan zorbasta siihen malliin, että EU-uskovaisilla voi vielä mieli muuttua.

Avainsanat: kiertoilmaisu, puhutaanmuunneltuatotuutta, sanalaskut, stasinurkkija, menetettyvaltakirvelee, katainenväsyttää, kreikkalainenkansantanssi