Satunnaiset kuvat

Tenolaiset

Uusimmat

Blogin arkisto

042 Paljon melua tyhjästä

Tiistai 29.3.2016 klo 10:38 - yrjöpoeka

Arkkipiispa Kari Mäkisen lausuntoa MTV haastattelussa käytetään kiihkoilijoiden toimesta surutta hyväksi. Haastattelusta kerrotaan oma tulkinta ja tulkinnalla lietsotaan vihaa ja epäsopua. Tämä lietsonta suunnataan omille kannattajille. Haastattelun luettuaan jokainen sivistynyt kansalainen voisi itse tehdä tulkintansa. Mutta sitä ei tehdä. Luotetaan vääriin profeettoihin. Kristittyjen pitäisi tietää, mitä väärät profeetat ovat saaneet historiassamme aikaan.

Koska perussuomalaiset facebook sivuillaan kuvan kera jatkavat kirkon vastaista kampanjaa, lisään minä referaatin Turun Sanomien uutisesta. 26.3.2016 lehti uutisoi aihetta seuraavalla tavalla. Luku ja ymmärrystaitoinen voi itse rakentaa oman mielikuvan siitä, mitä arkkipiispa Kari Mäkinen tarkoitti.

Lainaus alkaa:

Kirkko on varautunut kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden suojelemiseen, kertoi arkkipiispa Kari Mäkinen MTV:n haastattelussa. Mäkisen mukaan kirkko ei voi käännyttää oveltaan ihmisiä, jotka etsivät turvaa. Arkkipiispa muistuttaa, että kirkon tehtävä Suomessa on rakentaa rauhaa kristittyjen ja muslimien välillä.

Turun arkkihiippakunnan kansainvälisen työn hiippakuntasihteeri Anssi Nurmi kertoo, että seurakuntien varautuminen tarkoittaa muun muassa avunantoa koskevan ohjeistuksen päivittämistä tilanteeseen, jossa avunhakijoiden joukossa on turvapaikanhakijoita.

– Kielteisen päätöksen saaneiden kohdalla tuki voi tarkoittaa esimerkiksi asianajajan konsultaatiota, tilapäistä hätämajoitusta tai tuen hankkimista sieltä, minne kielteisen päätöksen saanut karkotetaan. Hätämajoitus kestää sen aikaa, kun asianajajaa on konsultoitu. Tyypillisesti muutaman yön.

Nurmi korostaa, että seurakunnat eivät piilottele ketään. Kirkko toimii turvapaikka-asioissa yhteistyössä viranomaisten kanssa. Nurmen mukaan yhteistyö on sujunut hyvin.

– Tavoitteena on varmistaa, että prosessi on mennyt oikein ja turvapaikanhakija on saanut kaiken avun, mikä hänelle kuuluu. Seurakunta on yhteydessä poliisiin ja kertoo avoimesti tilanteesta.”

Lainaus päättyy.

Kansanedustajien luulisi ymmärtävän lukemansa. Viikonlopun aikana julkaistujen facebookin päivitysten jälkeen en ole siitä ollenkaan varma. Näitä päivityksiä on jaettu ja niistä on tykätty samanmielisten toimesta. Sitä hehkutetaan kansan äänenä. Kirkosta eromista kannatetaan ja siihen kehoitetaan. Pitkälle on tultu sivistyksessä. Kansanedustajat kiihottavat eroamaan kirkosta.

Minä jatkan kiihottamista. Erotkaa rauhassa. Väärien profeettojen sanomalla ei ole siunausta.

Facta loquuntur.

Sapienti sat.

Avainsanat: arkkipiispakarimäkinen, turvapaikkakirkosta, sanottusanakatoaakirjoitettusanapysyy