Satunnaiset kuvat

Taimen 50cm

Uusimmat

Blogin arkisto

044 Sapienti sat

Lauantai 25.2.2017 klo 18:16 - yrjöpoeka

Torstaina julkaistu juttu puoluevalinnasta jaksaa puhuttaa. Olen saanut useita yhteydenottoja, joissa minulta on suoraan kyselty, mikä motiivi minulla on siirtyä vasemmiston ryhmään sitoutumattomaksi. Toinen kysyjiä askarruttava seikka on ollut uteliaisuus siitä, mitä minulle on luvattu. Kolmantena aprikoinnin kohteena on se, uskonko saavani riittävästi ääniä läpimenoon.

Nämä kysymykset ovat tietysti oikeutettuja, mutta kahteen ensimmäiseen saa vastauksen pelkästään lukemalla julkaisemamme kirjoitus. Lisäksi olen julkaissut blogissani saman tekstin ja myös lisäjuttua sen jälkeen. Tuo kolmantena oleva arviointi mahdollisuuksistani, ei mietitytä kannattajiani ja tukijoitani. Heille minä olen aivan sama ihminen. He uskovat äänestäjien ymmärtävän lukemansa ja sen lisäksi olen juuri äänestäjiltäni saanut runsaasti positiivista palautetta.

Tukijani ja äänestäjäni ovat seuranneet persujen elämöintiä ja kaiken kohun aiheuttamaa häpeää. He ovat myötäeläneet kanssani persujen mahalaskun ja he ovat myös tukeneet minua ratkaisussani. Olen sen sanonut läheisilleni, etten jaksa enää selitellä ja hävetä kehäkolmosen sisäpuolella tapahtuvaa elämöintiä. Kunnallisessa luottamustehtävässä tärkeimpiä ovat oman alueen ihmisiin kohdistuvat päätökset. Koska maailma on murroksessa, joudumme kohtaamaan muualla asuvien ihmisten hätää.

Oman kuntani alueelle tulevat ihmiset ovat samassa asemassa kaikkien kanssa. Meidän on hoidettava ongelmamme ja ne eivät poistu huutelemalla. Ne eivät poistu rajat sulkemalla, vaikka kuinka huudettaisiin. Kunnissa on meidän suvakkien tehtävänä hoitaa asiat ja kuunnella sanavapauden nimissä tapahtuvaa huutelua ja solvaamista. Siksi olen valintani tehnyt, että voin jatkossa pystypäin ja häpeämättä katsoa siihen yhteisöön, jossa työtäni teen.

Kuten edellisessä kirjoituksessani totesin, minulle ei ole luvattu mitään ja minä en ole vaatimassa mitään. Lisään tähän vielä sen, että en ole pyrkimässä mihinkään. Motiivinani on ainoastaan kertoa ympäristölle, että nyt on kaikkien aika miettiä omia arvovalintojaan. Haluan tällä myös ilmaista tukeni moniarvoiselle perustuslaille. Oikeusministerille on tehtävä näissä kuntavaaleissa selväksi, että ministerin tuki on kadonnut. Perustuslaki on kansan turvaksi rakennettu. Sitä eivät oppimattomat saa avata.

Vielä ennen viime vaaleja tämä puolue mekasti olevansa uusi työväenpuolue. Onko joku kuullut enää lausettakaan asiasta? Ei ole. Puolue on valtaan tultuaan, kurittanut eniten juuri niitä köyhiä ja työttömiä, jotka hyvässä uskossa äänestivät puolueen valtaan. Nyt nämä kannattajat ymärtävät heihin kohdistuneen suuren kusetuksen. He eivät enää tee toiste samaa virhettä. Puheet perustuslain näpelöimisestä kohdistuisivat eniten juuri näihin ihmisryhmiin. Siksi ja siitä syystä, tulen pitämään ääntä perustuslain puolesta.

Suoli24 sivustolle ja maakuntalehden uutisen alle kirjoittavat nimettömät vastustajani voisivat lukea tämän tekstin uudelleen ja uudelleen. Jospa se joskus valo ja ymmärrys valaisisivat pimeimmänkin huoneen.

Repetitio mater studiorum est

Avainsanat: sapientisat, suvakki, suomenperustuslaki