Satunnaiset kuvat

Kuva kertoo oleellisen

Uusimmat

Blogin arkisto

93 Puoluekokous tuli ja meni

Tiistai 19.5.2009 klo 13:31 - yrjöpoeka

Koko viime viikko oli suoranaista matalalentoa maakunnan sisällä ja sitten päälle upea viikonloppu Seinäjoen puoluekokouksessa.

Aurinkoinen keli antoi oman säväyksensä kokoukselle. Öisin oli etelässäkin todella kylmä, neljän (4) asteen pakkaset useana yönä.

Olin oikeassa kun ennustin puoluekokous paikan käyvän ahtaaksi. Seinäjokisali pullisteli ja väkeä istui seinänvierillä ja seisomapaikat olivat loppuunmyytyjä. Osa liian myöhään paikalle tulleista joutui katselemaan kokousta eteistiloissa olevista televisioista. Kokouksen alku viivästyi yli 40 minuuttia ja kokous venyi useita tunteja pitemmäksi kuin oli ensi päivälle suunniteltu. Kyllä puolueen kasvu kuului ja näkyi, jokaisella oli halua esiintyä ja jokaiselle luottamuspaikalle oli suoranainen tungos. Kokousväki asetti minut puoluevaltuusto paikalle, edustamaan Kainuun-piiriä. Uusien sääntöjen takia valtuuston rooli korostuu, erityisesti henkilövalinnoissa. Valtuusto tulee valitsemaan jatkossa puoluehallituksen 7 jäsentä vuosittain, tämä tuo uutta jännitettä ja potkua hallitustyöskentelyyn.

Perussuomalainen kenttäväki oli todella innoissaan ja valmiina tekemään kovaa kenttätyötä. Toki joukossa on niitäkin, jotka haluavat rusinoita pullan päältä, mutta arki tulee olemaan todella karua. Ilman kovaa työtä ei rusinoita jatkossa uusien sääntöjen myötä irtoa.

Maanantaille osui vielä maakuntavaltuuston kokous ja päivä vierähti taas pitkälle iltaan. Lopultakin sain iltamyöhällä lähteä vaimoni kanssa pyöräretkelle ja elimistö alkoi heti palautua viikon mittaisesta jatkuvasta istumisesta.

Kotitöitä niin pihalla kuin sisälläkin ja nyt on saatava viimeistellyksi ensi viikon valtuustoseminaarin puherunko. Siinä joutuu ylävesien kulkija puristelemaan ohimoitaan..

Avainsanat: seinäjoki, puoluekokous, perussuomalainen, ylävesi