Satunnaiset kuvat

Titti

Uusimmat

Blogin arkisto

056 Lisää koronan hyviä puolia

Tiistai 31.3.2020 klo 12:05 - yrjöpoeka

Rikollis syndikaatit ovat Itä-Euroopassa huomanneet, että tuotantovälineet on evakuoitava heti Suomesta. En usko heidän olevan järin huolestuneita viruskuolemista, mutta tuotanto välineet ovat heille ensisijainen asia. Voi jo takuuvarmasti sanoa, että kriisin mentyä tuodaan tuotantovälineet jokaiseen kaupunkiin takaisin.

Romanian syndikaatti poisti kerjäläiset pikaisesti pois ja tämä on säikäyttänyt perussuomalaiset ja erityisesti Halla-ahon. Mistä he nyt pitävät messua katujen kulmilla ja ostokeskuksissa. Kaiken huipuksi sisäministeri Maria Ohisalo löi rajat kiinni. Eilen Ohisalo kertoi tiukennuksista länsirajalle. Viimeinenkin valttikortti on viety nyt persuilta. Heistä ei ole kukaan juuri nyt kiinnostunut. Kaikki puhuvat johtoviisikosta ja Sanna Marin on kaikkien huulilla. Persujen sylttytehtaalla on nyt tuumaustunnin paikka.

Osa heidän some vastaavistaan pykää erilaisia meemejä naamakirjaan. Eivät ole keränneet suurta suosiota, vaikka ihmiset ovat tänään jatkuvasti tietokoneillaan. Nyt koittivat populisteille ankeat ajat. Ihmiset ovat tänään kiinnostuneita asiapohjaisesta puheesta. Tällä on valtava vaikutus suurta suosiota nauttivan perussuomalaisten johdolle. Uskon Halla-ahon tajuavan mihin suuntaan juna on lähtenyt kulkemaan. SDP nousee kannatuskuopastaan ja kaikkien inhokkien äiti kepu nostaa myös kannatustaan. Perussuomalaisten lisäksi menettäjänä ovat vihreät. Ohisalo ei ole onnistunut viestinnässään. Hän on inhokki ihmisten mielissä.

Jokainen muistaa millainen meteli oli jokin aika sitten, kun vahvemmat oluet vapautettiin markettien hyllyille. Pilvin pimein eri alojen asiantuntijoita vakuutteli kuinka suomalaisten huono viinapää repeää lopullisesti. Näin ei käynyt, suomalaiset ovat muuttaneet kulutustaan miedoimpien juomien puoleen ja kulutus on muutoinkin laskussa. Kuten aina kriisien keskellä, erilaiset tuomiopäivän julistajat ilmestyvät kuopistaan. Nyt aloittivat samat tahot julistuksen alkoholin vaaroista. Koronakriisin kerrotaan antavan suomalaisille mahdollisuuden jatkuvaan juomiseen kotien kätköissä.

Näiden tuomiopäivän pasunistien puheet eivät perustu muuhun, kuin omaan ahdistukseen. Helsingin sotejohtaja joutuu olemaan töissä etulinjassa ja ei itse pääse tissuttelemaan. Ihminen on kade ja haluaa kieltää toisilta edes sen mahdollisuuden. Ihmisillä on kuitenkin juuri nyt paljon muuta tekemistä. Etelässä ovat kevät työt käsillä ja niissä riittää puuhasteltavaa vapaa aikoina kotipihoilla. Pohjoisessa on nautittu upeasta talvisäästä. Tungosta ei ole, vaan ihmiset ajoittavat ulkoilun juuri heille sopivaan ajankohtaan.

Itsellä on tilanne nyt sellainen, että perheemme lemmikki Sharpei tyttö Usva pitää huolen siitä, että sopivin väliajoin on lähdettävä kävelylle. On uskomatonta kuinka hiljainen on kylä päivisin, vaikka ihmiset ovat pääosin kotonaan ja lapset myös.

Olen sanonut tämän jo useasti. Covid-19 virus tuottaa siunauksen kaikille kiireeseen tukehtuneille ihmisille. Terveen elämän ja ajankäytön.

Usva.jpg
Sharpei Usva

Avainsanat: rikollissyndikaatit, romaniankerjäläiset, mariaohisalo, sharpeiusva

049 Olympiahuumaa ja tyytymättömyyttä

Keskiviikko 21.2.2018 klo 17:46 - yrjöpoeka

Näyttää vahvasti siltä, että Suomen mitalisaalis jää todella ohkaiseksi käynnissä olevista olympialaisista. Kolme pronssia ei ole mitään sen rinnalla, että naapurimme Norja sai tänäänkin (21.2) kolme (3) kultamitalia. Kaiken huipuksi Suomen naisten jääkiekkojoukkue sai pronssia ja miesten joukkue paluulipun. Tämä jääkiekosta kohkaaminen on ollut posketonta ja nyt se sai nenilleen kunnolla. Täytyy sanoa, että onneksi olivat naiset mukana. Naisten ei tarvitse hävetä kotiinpaluuta, heillä on jotakin tuliaisina.

Miesten hiihto on todella syvällä suon uumenissa. Olisikohan aika lähteä oikeasti treenaamaan ja pois sieltä Jyväskylän hapenottotesteistä. Lahden katasrofin aikana miesten aika kului liikaa laboratorioissa ja sen tulokset me hyvin tiedämme. Olisiko aika siirtää valmennus joukkuevalmennukseksi, kuten Norjassa tehdään. Suomessa on vallalla kivikautinen usko siihen, että yksin puurtaminen on se paras muoto ja välillä käväistään laboratoriossa testeissä. Norjassa laitetaan koko ryhmä mäkeen ja jokainen harjoitus on samalla joukkueen sisäinen testi ja kilpailu. Vuosia jatkunut yhdessä treenaaminen tuottaa aivan toisenlaista tulosta. Sen tuloksen voi jokainen nähdä mitalitilastosta.

Kovat pakkaset ovat antaneet itselle ja Usva-neidolle mahdollisuuden todella seurata kisoja. Seurasimme tänään naisten ja miesten parisprintti viestejä. Mitä enemmän toimittaja meuhkasi sitä kuumempana kävi Usva-neiti. Miesten kisoja seuratessa se hyppäsi sylistäni ja meni aivan television ruutuun kiinni. Hyvä kun sain naurultani kuvaa otettua. Kun tuli selväksi, ettei Suomi menesty ja toimittaja hiljeni, Usva laittoi silmät kiinni ja nukahti syliini. Urheilu on raskasta huvia ja käy voimille.

unnamed.jpg
Usva metelöi kun Suomen hiihto ei kulje.

Patria kohu ei laannu ja sitä ei vähennä tänään pidetty tiedoitustilaisuus. Tilaisuutta ei olisi tarvinnut edes pitää, oli se sen verran ympäripyöreää vedätystä. Voimme olle varmoja, että tulevina päivinä toimittajat saavat selville lisää epäselvyyksiä. Yhtiön johto yrittää pestä itseään puhtaaksi, mutta kuten alusta asti olemme nähneet, selittäjien korvat heiluvat. Tänäänkin itselle tuli tunne, että Patrian toimitusjohtaja puhui muunneltua totuutta. En tiedä miksi, mutta olen tottunut luottamaan siihen, että ihmisen puhuessa muunneltua totuutta sen aistii. Näin tunsin tänäänkin. Tulemme näkemään vielä uusia totuuksia aiheesta. Olisi mielenkiintoista kuulla Supon Pelttarin näkemys aiheesta?

Tilastojen mukaan työttömyys vähenee. Työttömillä on töitä ja Suomi pelastuu. Virallisesti kuitenkin tunnustetaan, että väheneminen johtuu pätkätöistä ja silppu työsuhteista. Tilastot kohentuvat, mutta työläisen eläketurva ei kohene. Kaiken lisäksi nämä pätkätyölliset joutuvat turvautumaan ns. köyhäinapuun. Sosiaalitukia siirretään toisesta taskusta toiseen. Tilastoihin tulisi merkitä vain ne ihmiset, jotka ovat saaneet oikeaa työtä. Työtä jolla työntekijä ja hänen perheensä tulevat toimeen. Nyt kaunistetaan vain tilastoja ja keskustan jäsenten hyvää mieltä tupailloissa.

Onneksi on olemassa Väyrynen. Sipilän lähtölaskenta on alkanut. Nyt kepun kentällä pelimiehet tarkoin haistelevat ilmaa. Siellä haistetaan kasvanut tyytymättömyys kepun linjaan. Väyrynen ja muki voivat myydä vielä hyvin.

Avainsanat: miestenjääkiekkojoukkuesaipaluulipun, joukkuetreenitkunniaan, norjanmalli, sharpeineitousva, patriakohu, sipilänlähtölaskenta, väyrysenmuki

048 Telkun töllöttäjät

Maanantai 19.2.2018 klo 19:55 - yrjöpoeka

Olympialaisten alla kuvittelin, että seuraan vain perinteisiä hiihtolajeja televisiosta. Viime perjantain jälkeen olen nyt ”pakotettu” viettämään pitkiä päiviä kotosalla ja sisällä. Olemme vaimoni kanssa aina olleet koiraihmisiä ja nyt saimme kotiimme todella ihanan SharPei pennun. SharPei koirarotu on karvoitukseltaan heikko ja nyt kovilla pakkasilla ei ulkosalla käydä kuin pakollisilla tarpeilla.

Siksi nyt on aikaa lojua koiran pennun kanssa lattialla ja ottaa päivisin luvallisesti torkkuja tasaisin väliajoin. Väliajoilla katselemme televisiosta urheilua ja nyt ei ole väliä mitä lajeja sieltä tulee. Usva-neito on ollut yllättävän kiinnostunut television ohjelmista ja se osaa todella ilmehtiä osuvasti kun selostajan ääni kovenee. Tänään katsoimme Mika Poutalan luistelua ja pidin kamerani valmiina. Usva oli surullisen ja totisen näköinen, kun Poutala ei saanut mitalia.

IMG_20180219_145639-EFFECTS.jpg
Ei ole totta... Mika Poutala epäonnistui..

Viikonloppuna Usva katseli sohvalla istuen miesten viestiä ja kun se ei sujunut hyvin, solahti alas sohvalta lattialle nukkumaan. Mikäpä siinä sitten oli itselläkin pötkähtää Usvan viereen. Nyt on menossa leimautumisvaihde ja minä olen nukkunut öisin koiran vieressä. Aaamuyöstä Usva on aina kainalossa ja kuono korvassani. Kun itseäni alkaa päivällä ramaista, ei tarvitse kuin laskeutua matolle, niin kaveri löytyy heti kainaloon. Nyt on pakkasviikko, joten nyt löydämme hyvän päivärytmin.

Aiemmin ei ole minulla ollut näin aktiivista rotua, joka kokeilee aivan kaiken mitä hampaisiinsa saa. Matot saavat huutia. Paperi on sille aivan vastustamatonta tavaraa. Vessapaperirullaa on mukava levitellä kaikkialle. Kaikki ulokkeet ja seinien kulmat saavat kokeilevan pureskelun. Purulelut eivät kiinnosta, vaan kaikki se jota ei saisi purra. Metalli, muovi, puu ja kaikki mahdollinen on nyt koetuksella. Ja se viaton ilme sinisissä silmissä, kun antaa hänelle hieman toruvaa palautetta. Mitä minäkö, ne näyttävät sanovan ja saman tien kokeilee hampaitaan johonkin muuhun.

Ystävät ovat toisaalta kummastellen kyselleet, miksi tämä rotu. Koiraihmiset pitävät valintaa aivan onnistuneena. Olen samaa mieltä. Itsellä ikääntyminen tuo runtuja kasvoille, joten olemme pian samankaltaisia. Usva kasvaessaan täyttää nyt löysän ihonsa ja siliää. Minä rutistun joten tasoissa ollaan. Kuva ohessa.

IMG_20180216_145225.jpg

Nyt meistä on tulossa telkun töllöttäjiä. Loppukisat sujahtavat syöden ja nokosia ottaen. Siinä sivussa kuvaan Usvan ilmeikkäitä arviointeja suomalaisten onnistumisista.

Avainsanat: sharpei, sohvaperunat, mikapoutala, suomenmiestenviestinelikko