Satunnaiset kuvat

Harjus 47cm

Uusimmat

Blogin arkisto

077 Messias kutsuu opetuslapsiaan

Torstai 28.2.2019 klo 18:30 - yrjöpoeka

Kokoomus on aloittanut Antti Rinteen möyhentämisen. Kokoomuksen toivot twiittailevat Rinteen lisäävän veroja ja jakavan heidän rahojaan. Kokoomus on tehnyt omat suorituksensa ja se ei ole isolle osalle kansaa ollut hyväksi. Osalle sen on ollut mannaa taivaasta. Nimittäin hyväosaisille. Hyväpalkkaiset toimihenkilöt kiittävät veronalennuksista. Pääoman omistajat hinkuvat lisää hyvää, koska nyt he ovat saaneet itse vaatia mitä haluavat ja se on tullut paluupostissa. Kokoomus on myös jakanut yksityistämisen ilosanomaa ja siitä eivät ihan kaikki vanhukset ole varmoja, tykätäkkö vai kuolla pois. Useissa yksiköissä onkin kokoomuksen siunauksella kuolleisuus noussut.

Juha Sipilä on julkaissut vaalikirjan ja siitä on jaettu medioiden avulla ilosanomaa vaalikarjalle. Päällimmäisenä on noussut esille Messias Sipilän vetoomus. Messias vetoaa opetuslapsiinsa ja pyytää, ettei SDP saa nousta jakamaan heidän käärimiään voittoja. Tämä on taattua Messiaan sanomaa. Sitä samaa jota hän on jakanut koko vaalikauden. Eipä ole ihme, että minäkin olen saanut kuulla arvion, jossa Messiaan väitetään olevan oikeammalla kuin kokoomus. Minä kyllä allekirjoitan tämän arvion. Messias on pyörittänyt kepulaisten valtakoneiston suojaavan kätensä alle.

Usea on kysynyt, miksi keskustan valtakoneisto sietää Messiaan tekemiset? Voisin heittää kehiin oman arvioni aiheesta. Jossakin vaiheessa keskustalla oli rahoja ja arkistoja erityisesti perunakellareissa. Puoluesihteerinä hääri muuan Jarmo Korhonen. Silloin keskusta oli todella vahva ja sillä oli sormensa pelissä vähän joka paikiassa. Sitten remmiin astui lautakasojen ja ruususten unien näkijä, Matti Taneli Vanhanen. Lauta-matiksi häntä kutsuttiin joissakin yhteyksissä. Silloin katosivat voimat ja valta. Samalla keskusta velkaantui ja sillä ei ollut enää voimaa tehdä näyttäviä kampanjoita.

Perussuomalaisten jytkyt söivät runsaasti puoluetukirahaa. Sitä olisi tarvittu, koska suuret sponsorit olivat hukanneet keskustan. Ne jättivät vallasta pudonneen etsimään itseään. Lopulta kohtalo, tai oikeammin johdatus, puuttui peliin. Messias saapui häkäpönttö savuten keskustan tupailtoihin ja koska oltiin muutoinkin vahvalla lestadiolaisuus alueella, messiasta kuunneltiin. Alamaissa oleva opetuslapsien joukkio tarvitsi kipeästi johdatusta ja erityisesti rahaa. Messiaan mukana tulvehti ihana eurojen tuoksu.

Lopulta oli myös puoluetoimiston väen kiirehdittävä kumartamaan Messiasta. Eurojen tuoksu oli velkaiselle puolueelle siunaus. Siksi Apollonkadun väki haluaa pitää Messiaan ohjaksissa. Hänellä on sanomaa ja erityisesti ne kaivatut eurot kuulevat hänen kutsunsa. Näin meni hetken aikaa. Sitten alkoivat kentällä olevat vanhoilliset kysellä, onko Messiaalla Alkiolaista perimää. Onko hän Anne Bernerin lumoissa, seireenin joka ilmestyi tyhjästä. Messiaan tuella hän aloitti Pohjoisen-Suomen näivettämisen. Sen tuloksena opetuslapset ovat jättämässä mestarinsa.

Messias ei luovuta, vaan hän kirjoitti laintaulut seuraajilleen. Messiaalla on näky. SDP on itsestään saatanasta. Sillä on Antti Rinteen kasvot.

Mummoille aiotaan jakaa lisää vaippoja ja lisätä hoitajia. Julkista sosiaali- ja terveydenhoitoa aiotaan parantaa. Yksityisiä voittojen käärijöitä aiotaan verottaa hieman enemmän ja valvoa tiukemmin.

Messias kirjoittaa. Sellainen ei käy. Ei minun Suomessani.

Avainsanat: juhasipilänpamfletti, häkäpönttöauto, lentokapteeni, puoluesihteerijarmokorhonen, anttirinne, sdp

018 Joululoma päättyi

Keskiviikko 3.2.2016 klo 20:35 - yrjöpoeka

Suomen kansan valitsema eduskunta on pitänyt joululomansa. Kaksi kuukautta on kivasti mennyt. Palkka on juossut ja on voinut harrastaa. Ai niin, joitakin edustuksia on ollut. Kunnat ja maakunnat ovat porsaansa syöttäneet ja toivomuksiaan esittäneet. Onneksi kohta alkaa kesäloma. Siinä kulahtaa supsikkaasti kesä. On se raskasta päättäjän osa. Mutta jokainen kantaa ahtaina aikoina kortensa kekoon.

Nyt loman jälkeen voi alkaa pohtimaan porukalla hallituksessa, että kuinka noilta pienempi palkkaisilta saisi muutaman lomapäivän nipsaistua. Valtakunnan etu vaatii sitä. Ainakin se kerrotaan vakavalla naamalla kansalle, tiedoitusvälineille ja muulle medialle. Sivukuluja on leikattava ja työn tuottavuutta nostettava. Tämä on veikeää puuhaa, sitä tehdessä voi haaveilla, millaisia roposia tästä raskaasta työstä eduskunnan palkkiotoimikunta on kehitellyt.

Kansalle keppiä ja lomia pois. Eduskunnalle reilusti täysiä satasia ja sitä lomaa olisi hyvä saada lisää. Muutama pikkujuttu häiritsee. On löytynyt rajoilta ylimääräisiä tulijoita ja niistä pitäisi päästä. Annetaan poliisille lisää varoja. Niillä he voivat hankkia lisää mellakkavarusteita. Supolle reilusti lisää, ettei vaan kukaan ”cokis olli” pääse roiskimaan liemiä ministereiden niskaan.

Kyllä se ahistaa, kun tämän kiireen keskellä pitäisi ehtiä päättämään sote-asioista. Kansanedustajan työvuosi on niin lyhyt, ettei siinä kummoisia juttuja ehdi väkertää. Onneksi on noita päteviä apulaisia tekemään hommia kansan puolesta. Kansa ei tietysti puoluesihteereitä ole valinnut mihinkään, mutta heillä on pätevyys pohtia tulevien vaalien kohtaloita. Muitakaan pienempi hommia unohtamatta.

Nyt tämä edustuksellinen elin on sopinut (päättänyt) eduskunnan puolesta seuraavien kuntavaalien ajankohdan. Koska homma ei rulettanut kunnolla ja vaalien ajankohtaa oli jo päätetty jatkaa, niin nyt jatkettiin vielä lisää. Nyt vaalit sopivat oikein mallikkaasti kohdilleen. Vaalilakien mukaan vaalikausi on neljä (4) vuotta. Puoluesihteereiden avustuksella tämä vaalikausi on nyt viisi (5) vuotta.

Minulle tuli mieleen tätä touhua seuratessa, että pitäisikö eduskunnan sijasta valita päättäjiksi pelkät puoluesihteerit? Saataisiin kertaheitolla kunnon säästöt aikaiseksi! Gallupeilla mitattaisiin puolueiden kannatuksia ja jokaisen puolueen tulisi saada vähintään viiden (5) prosentin kannatus. Sitten puolueet kävisivät sisällään kipakat vaalit ja valitsisivat ikiomat puoluesihteerit. Näistä veitikoista sitten kansa äänestää rytkäyttäisi. Nokkamies olisi eniten saanut. Hänen arvonimekseen voisi laittaa vaikka ajatollah.

Eduskunnan työ on muuttunut omien etujen haalimiseksi, että jokainen muu tapa olisi parempi. Parhaat pellet ovat keksineet, että arvovaltta voi nakertaa parhaiten tekemällä kansalaisaloitteen. Tämän lain tarkoitus ei varmasti alunperin ollut tällainen. Aloitteen tarkoituksena oli lisätä kansalaisten vaikuttamismahdollisuuksia. Aikaisemmin ahkerat edustajat väkersivät aloitteita talon sisällä. Parhaat tekivät tuhansia aloitteita edustaja kaudellaan.

Aikaisemmin he arastellen nostivat palkkojaan. Onneksi keksittiin palkkiotoimikunta. Nyt on otettava vastaan muiden tekemät päätökset rutisematta. Kuten muutkin työläiset.

Minä kyllä nimitän kansanedustajia kuhnureiksi.

Avainsanat: kansanedustajanjoululoma, puoluesihteeritsopivatkuntavaaleista, kuhnurit

035 Pihvi hukassa ? vai onko

Maanantai 5.8.2013 klo 15:49 - yrjöpoeka

Olen parivuotta odotellut puolueeltani selkeitä poliittisia linjauksia tulevaisuuteen. Samoin olen odotellut sitä, kuinka kenttä aiotaan yhtenäistää. Vaaleista on jo mennyt liian paljon aikaa. Nyt alkaa olla viimeinen aika tehdä jotakin.

Puolue on perustanut kolme järjestösihteerin vakanssia ja ne virat eivät ole olleet julkisessa haussa jäsenistön keskuudessa. Järjestösihteereiden toimenkuva on suloisen selkiintymätön ja jokainen heistä kiertää kenttää oman tulevaisuuden rakentaminen päällimmäisenä. Seuraaviin vaaleihin on helppo lähteä, kun puolue maksaa kilometrit ja palkan vaaleihin asti.. Puolue on hukkaamassa äänestäjien antaman mahdollisuuden pienten asioiden näpertelyyn. Minä voin ilman palkkaakin kertoa puoluehallitukselle ja puoluesihteerille, mitä kenttä on vailla.

Odotin myös puoluehallitukselta ja johdolta selkeää toimintasuunnitelmaa, kuinka ja kuka kiertää kenttää kertomassa puolueen linjaukset. Puolueen kasvun mukana rahaa on virrannut puolueen kassaan. Suuri mielenkiinto tuntuu nyt olevan se, kuka saa hallita rahavirtoja. Ketään ei tunnu kiinnostavan tärkein asia, puolueen rivien hitsaaminen yhteisten asioiden taakse. Ilman palkkaakin osaan kertoa puoluetoimistolle, että nyt johdon on kierrettävä kenttää luomassa yhteishenkeä.

Nyt kentällä kiertelevät yksittäiset kansanedustajat, järjestösihteerit ja eurovaaliehdokkudesta kamppailevat. Jokaisella on kerrottavana oma henkilökohtainen linja. Yksi haluaa ruotsinkielestä eroon, toisella on maahanmuuttajia kohtaan antipatiaa ja vielä joku haluaa eurosta eroon. Jokainen korostaa julistuksissaan vain omaa näkemystä asiaan. En ole löytänyt näiden kiertäjien kertomuksista puolueen linjaa. Nyt tarvitaan todella selkeitä puolueen linjauksia sote-uudistukseen ja kuntauudistukseen. Samoin tarvitaan vahvaa näkemystä, kuinka Suomi saadaan nousuun henkisesti ja taloudellisesti. Näkemystä tarvitaan jos aiotaan muuttaa eriarvoistumisen kierrettä. Työelämä tarvitsee myös ajatuksia tulevaisuudesta, mikäli aiomme pitää kiinni työväen äänestäjistä.

Väheksymättä mitenkään tulevia eurovaaleja ja tulevia kansanedustajan vaaleja, minun mielestäni ne ovat kuitenkin toissijaisia. Uusia jäseniä virtaa puolueeseen ja he tarvitsevat nyt selkeän ja vahvan pihvin, mitä pureskella. Puoluesihteerivaalin odotettiin tuovan selkeyden tilanteeseen ja siihen ladattiin paljon. Nyt on ollut sitten kesälomatauko ja vaalien antama hypetys on suurinpiirtein laskeutunut viemäristä alas. Uuden puoluesihteerin tulisi pikaisesti aloittaa kentän kiertäminen ja sekalaiset järjestösihteerit olisi heti laitettava kilometritehtaalle. Puoluesihteeri saa tarvitsemansa tiedon jäsenistön ja äänestäjien tarpeista kenttäkierroksella. Piirien puheenjohtajat ja piirisihteerit ovat puoluesihteerin selkäranka.

Tämä kierros pitää tehdä heti alkusyksyn aikana.

Kirjoituksesta tuli sekava. Ilmeisesti mietintäni sekavasta tilanteesta ei paranna ajatuksia ja kirjoittamisen taitoa.

Nyt aion laittaa näpertelemäni perhot tositoimiin. Teno odottaa. Samoin jäämeren lohi.

lohiranta.jpg

Avainsanat: pihvi, perussuomalaistenpuoluesihteeri, järjestötyö.matkasaarnaaja, teno, jäämerenlohi

030 Veli Timo

Tiistai 25.6.2013 klo 14:24 - yrjöpoeka

Joensuun puoluekokous lähestyy ja siksi ajattelin kirjoittaa sinulle avoimen kirjeen. Olen joutunut pohtimaan puolueemme tilaa ja sitä, minkälaiset voimat ovat sitä muuttamassa. Muuttamassa sellaiseen suuntaan, mikä on kauhistus itselleni. En ole kauhistukseni kanssa yksin. Olen joutunut käymään pitkiä keskusteluja puoluetta kannattavien ja puolueen jäsenten kanssa aiheesta. Puolueesta voi alkaa pako, ellei meno muutu. Tärkein asia keskusteluissa on ollut, puolueen ohjelmatyön heikkous ja johtaminen. Puoluetoimiston tilasta puhumattakaan.

Eduskuntavaalien aikana tunsin kentällä ihmisten kasvavan tyytymättömyyden ja halun muuttaa poliittista maailmaa. Perussuomalaiset tarjosivat johdollasi erittän hyvän vaikuttamiskanavan ja äänestäjät tekivät muutoksen mahdolliseksi. Ennustin silloin, että puolueen kasvun myötä saamme ongelmia sisään tulvivista pyrkyreistä. Se uhka on toteutunut ja järjestöön on virrannut henkilöitä, jotka saavat elinvoimansa kaiken vastustamisesta ja jatkuvasta myyräntyöstä vaaleilla valittuja edustajia kohtaan. Nyt näitä henkilöitä on pyrkimässä puoluekoneistoon ja tunnen voimatonta raivoa ja häpeää sen edessä.

Puolueen puheenjohtajaa ei vielä kukaan uskaltanut haastaa. Siksi on menossa varjovaali puoluesihteerin paikasta. Se vaali kertoo kuinka paljon pyrkyryyttä ja uskoa omiin kykyihin ihmisillä riittää. Itse näen, että ainoastaan kahdella pyrkijöistä on mahdollisuuksia hoitaa menestyksekkäästi vaativa virka. Nyt haetaan julkisuutta vain itselle. Puolueen etua ei kukaan muista katsoa.

Kaikki ovat odottaneet puoluekokousta ja muu ohjelmatyö on jäänyt sivuseikaksi. Usko siihen, että puoluekokous toisi valinnoillaan muutoksen menoon on vallalla. Se ei tuo sitä, ellei puoluehallitus anna selkeitä ohjeita ja päätöksiä puoluesihteerin toimenkuvasta ja vallasta. Puoluetoimisto on nähdäkseni halvaantunut ja sen toiminta ja johtaminen on uuden puoluesihteerin ensisijainen tehtävä. Mutta puoluesihteerille on annettava diktaattorin valta puolueen johdon taholta.

Julkisuudessa on kerrottu sinun olevan kiinnostunut menosta Brysseliin seuraavissa vaaleissa. Sitä uskoa olet itse lisännyt uutisoidessasi, että avauspuheenvuorossa kerrot uutisen. Minä pelkään sitä uutista.

Hyvä veli! Olet aina kertonut johtavasi joukkojasi edestä. Se on ainoa oikea tapa. Mikäli nyt puolueemme kasvettua suureksi, siirryt Brysselin lihapatojen ääreen, et enää johda joukkojasi edestä. Puolueemme tarvitsee juuri nyt vahvaa johtajuutta kasvukipujen takia. Toivon sinun harkitsevan vielä mahdollisuutta jäädä johtamaan kasvattamaasi puoluetta edestä.

Puolue tarvitsee juuri nyt sinua Veli Timo!

Avainsanat: timosoini, joensuunpuoluekokous, puoluesihteerivaali, brysselinlihapadat, edestäjohtaminen

026 Kuka Perussuomalaisten puoluesihteeriksi

Keskiviikko 8.5.2013 klo 7:45

Minulta on viimeaikoina kyselty, miksi kannatan puoluesihteeri kisassa Jari Lindströmiä? Miksi en kannata Kainuusta tulevaa ehdokasta? Mikä oikeus minulla on tulla muille kertomaan, kuka pitää valita? Muutamien taholta olen saanut nimityksen vanha jäärä. Valtaosa ymmärtää oikein hyvin, että minulla on selkeä mielipide aiheesta. Puoluesihteeri kisa ratkaisee hyvin pitkälle sen, mihin suuntaan ja miten puolue jatkossa kehittyy. Henkilöllä on todella väliä.

Kisaan on tullut ehdokkaita vähän jokapuolelta maata. Kainuusta peräti kaksi. Tällä hetkellä pyrkijöitä on kuusi. Todennäköisesti saamme vielä joitakin lisää. Miksi tuo paikka kiinnostaa näin paljon, voi kysyä? Suurin syy lienee lähestyvät eduskuntavaalit. Valtaosa haluaa olla mukana siksi, että näin kasvot jäävät puoluekentän mieleen paremmin. Samoin saadaan julkisuutta myös omalla alueella. Valitettavasti siinä voi myös käydä niin, ettei se välttämättä ole pyrkimyksille hyväksi.

Puolueen kasvettua suureksi viime vaaleissa tuli ongelmaksi se, että organisaatio oli pienen puolueen organisaatio. Se on vain korostunut viime aikoina. Puoluetoimisto ei ole pystynyt palvelemaan kentää sillä tavoin kuin olisi hyvä. Itsestä on tuntunut usein, että kuka sitä oikein johtaa? Puolueen puheenjohtaja sitä ei voi tehdä. Hänen pitää keskittyä politiikan tekoon. Puoluesihteeri on täysin näkymättömissä. Puoluetoimiston näkyväksi hahmosi on noussut ”työmies” Matti Putkonen. Putkonen näyttää ottaneen vallan toimistossa, koska sitä ei kukaan muu pidä käsissään.

Nyt tarvitaan organisaation johtoon sellainen hahmo, jolla on kokemusta luottamusmiehen hommista jo valmiiksi. Puoluesihteerin työ on mielestäni luottamusmiehen työtä. Siinä pitää osata neuvotella useiden erisuuntiin vetävien tahojen kanssa. Samalla pitää osata organisoida kenttä ja toimisto. Puoluesihteerin pitää olla tarvittaessa luja ja määrätietoinen. Puoluesihteerin tulee olla itsenäinen toimija. Ei pienten ryhmien puolesta puhuja ja sanansaattaja. Puoluesihteerin tehtävä on niitata kenttä yhteisen asian taakse.

Minä ole päätynyt Jari Lindströmiin juuri näistä edellämainituista syistä. Kansanedustajuus on juuri nyt jopa eduksi tehtävän hoitamiselle. Eduskuntaryhmän pitää juuri nyt tietää, missä puoluetoimistossa mennään. Olen arvioinut jokaista muutakin pyrkijää, mutta en näe heillä olevan nyt edellytyksiä tehtävään. Tämä on minun arvioni. Muilla voi olla toisenlaiset arviot.

Puoluesihteerin valinta on jokaisen henkilökohtainen valinta. Minulla aktiivisena toimijana on myös oikeus ja jopa velvollisuus kertoa valintani etukäteen. Vaikka olisin vanha jäärä.

Siksi Jari Lindström.

Avainsanat: jarilindström, perussuomalaistenpuoluesihteeri, pääluottamusmies, kansanedustaja, vanhajäärä

030 Niin minä mieleni pahoitin

Torstai 12.4.2012 klo 0:04 - yrjöpoeka


Kirjoitin maaliskuussa ihmissuhdejohtamisesta ja sen jälkikaikuna olen saanut soten-virkanaiset lukemaan blogiani. Sitä seurataan nyt suurennuslasin kanssa ja pahoitetaan mieli yhtä usein kuin sivuni avataan. Nyt on kiireesti pyydettävä anteeksi, että olen maininnut vajaamielishoitajan tutkinnon suorittaneen nimen. Tutkinnon mainitsin, koska hän itse ilmaisi sen moneenkertaan 20.3 olleessa tilaisuudessa.

Koska hän on nyt niin mielensä pahoittanut ja kokenut tulleensa loukatuksi suurena johtajana, muutan ilmaisua. Vajaamielishoitajan tilalla käytän vastedes ilmaisua prinsessa. Tämä sana ilmaisee mielestäni hyvin sen, kuinka herkkiä tämän ajan suuret virkanaiset voivat olla.

Päivä on ollut uskomattoman raskas. Lautakunnan kokous kesti ja kesti ja päivän toinen tilaisuus siirtyi jo aikapaljon myöhemmäksi. Kotiin kuitenkin ehdin illaksi ja ajomatkan ajan olen saanut istua puhelinta kunnellen. Päivän raskautta lisäsi usean minuun yhteyttä ottaneen huoli omaisestaan ja huoli huomisesta. Kahden vuoden aikana Kainuu on muuttunut ihmisten mielestä todella paljon ja se on totta. Säästäminen ja leikkaaminen ajavat palveluja tarvitsevat asiakkaat ja maakunnan työntekijät uupumukseen ja toivottomuuteen.

Samaan aikaan kun maakunnan työntekijöille ei saa ottaa sijaisia, kunnissa on varaa lisätä kovapalkkaisia tyhjäntoimittajien virkoja. Kunnat huutavat johtajiensa suulla maakunnan sote-palveluille, että lähipalvelut on turvattava. Samaan aikaan pitää valmiiksi alijäämäisestä budjetista leikata lisää 6 miljoonaa euroa ja kuntien tahdosta. Yhtälö on täysin mahdoton.

Tänään on ollut musta päivä. Prinsessa-päivä.

Näillä mennään. Nyt on aika unelle vaimon vieressä.

Avainsanat: mielensäpahoittaja, prinsessamaineolo, vajaamielistätouhua, rappiollaonhyväolla, henkilöstöntoivottomuus, tyhjäntoimittajanvirka, hallintosihteeri, mustapäivä

185 Hiihtokausi jatkuu

Maanantai 2.11.2009 klo 22:36 - yrjöpoeka

Kyllä ovat kelit suosineet hiihtämistä, tänään lähti vaimoni myös kokeilemaan miltä se tuntuu. Säätila oli tänään hieman plussan puolella, mutta lumen alta hohkava kylmä teki sen, että keli oli todella jäinen. Luonnossa oli todella hiljaista ja nyt vaimokin uskoi sen, että hirviä on jäänyt vielä paljon eloon. Pienriistan jälkiä ei ole missään, ainoastaan hirven polkuja on joka paikassa.

Puhelin on soinut viikonlopun aikana ja sen jälkeen ja palautetta olen saanut myös sähköpostiin. Kiitoksia kaikille kannustajille, teitä todella tarvitaan aivan siitä syystä, että usko tekemiseen säilyy.

Erityisen iloinen olen yhdistyksen sihteerin löytymisestä ja se on aivan oma tarinansa. Sattumalla voi joskus olla ihmeellisiä vaikutuksia ja usea todella helpottunut kannattaja on iloinnut samasta asiasta. Vuosien kokemuksella voin sanoa, että yhdistyksen toiminnan kannalta sihteeri on kaikkein tärkein. Vaikka yhdistyksessä toimiminen on yhdessä tekemistä, tarvitaan kuitenkin joku, joka tekee taustalla paljon ohjaus työtä. Joku näkymätön, jolla on paperit ojennuksessa ja joka huolehtii yhdistyksen juoksevista asioista.

Politiikan moraalista ja tästäkin asiasta puhuttiin torilla. Suuret puolueet ovat kehitelleet niin sanotun maantavan ja sen ansiosta ei ole enää välitetty laista ja moraalista euronkaan vertaa. Tavalliset perussuomalaiset omistavat vielä perinteisen moraalin ja oikeudentunnon ja se tulee seuraavissa vaaleissa näkymään. Perjantain aikaan kävi juttusillani sellaisia ihmisiä, jotka ei viime vaaleissa äänestänyt ollenkaan. Nyt he aikoivat hoitaa asian ja äänestää perussuomalaisia. Kuten Timo Soini on joskus maininnut, taistelu jatkuu tien suunnassa.

Huomenna hiihtokausi jatkuu ja se on ihmisen moraalille hyväksi. Hiljentyä omien ajatusten kanssa keskellä hiljaisuutta ja kysyä itseltään onko lautakasojen välissä elämää?

Avainsanat: säätila, palautetta, sihteeri, moraalista, perussuomalaiset, timosoini, lautakasa