Satunnaiset kuvat

Spu rajan Monni

Uusimmat

Blogin arkisto

237 Mustaa vai valkoista

Tiistai 29.10.2019 klo 10:13 - yrjöpoeka

YK:n kehitysohjelman raportissa sanotaan suoraan, että maailmassa on noin 272 miljoonaa siirtolaista etsimässä itselleen parempaa huomista. He eivät lähde liikkeelle sodan takia, vaan uskoen löytävänsä paremman elämän muualta. Tänään tämä muu paikka on Eurooppa. Kaiken lisukkeena Eurooppa voi joutua myös ilmastopakolaisten kohteeksi. Heitä on arvioitu olevan noin 85 miljoonaa. Ilmastosyistä liikkeelle lähtevät tulevat Afrikasta.Tämä raportti kertoo sen, mihin Euroopan on syytä varautua lähimmän 30-vuoden aikana. Englannin kielinen raportti löytyy täältä.

2012 arvioitiin väestölaskentojen perusteella Euroopassa olevan 502,4 miljoonaa ihmistä. Euroopan väestön kasvu on hiipunut ja tuo luku ei kasva enää omilla konsteilla. Tämä johtuu Euroopan maiden väestön ikääntymisestä. Raportin sanoma on kuin taivaan lahja kaikille maahanmuuttoon kielteisesti suhtautuville ääripuolueille. Useissa Euroopan maissa rakennetaan rajoille aitoja ja maahantuloa kiristetään. Tätä tapahtuu myös meillä. Raportissa kerrotaan tutkitun sitä, mikä estäisi siirtolaisten lähtemisen vaaralliselle matkalle. Tutkimuksen mukaan ei mikään.

Tämä tutkimus ja ennusteet kertovat, että Euroopan väkiluku takuuvarmasti kasvaa lähimpien vuosikymmenten aikana. Kaikesta tästä tiedosta riippumatta, Euroopan valtiot kaivautuvat syvemmälle poteroihinsa. Uskomus siihen, että siirtolaisten tulvan voisi estää on mahdoton. Ilmoille on heitelty ajatuksia, että Välimerellä tulisi estää estää sotavoimin tulijoiden tulva. Tämäkin on ajatuksena täysi mahdottomuus. Kiihkomielisille se on ratkaisu, muttei suurimmalle osalle väestöä. Sotavoimia ei ole missään perustettu siviiliväestön tappamista varten. Adolf Hitler ja Josif Stalin olivat totalitäärisiä despootteja ja siksi poikkeuksia.

Lukiessani raportista tehtyjä uutisia, yksi asia saa minut mietteliääksi. Uutisissa aivan oikein kerrotaan näiden siirtolaisten lähtevän etsimään parempaa elämää. Näinhän se on aina ollut maapallolla. Suomesta on lähdetty siirtolaisiksi Amerikan mantereelle, Australiaan ja kaikkialle muuallekin. Siirtolaiset ovat lähteneet olemassa olevan tiedon perusteella etsdimään itselleen parempaa elämää. Tätä siirtolaisuutta on tarvittu siellä mihin he ovat menneet. Nyt unohdetaan, että sitä tarvitaan edelleenkin ja erityisesti teollisuusvaltioiden syntyvyyden laskun takia.

Uutisissa aivan selkeästi asetetaan Afrikasta lähtevät siirtolaiset eri asemaan, kuin valkoisten siirtolaisuus. Afrikkalaiset ovat uhka, joka tulisi torjua. Heitä ei nähdä millään tavalla mahdollisuutena. Kun luen ja kuuntelen Suomen eri puolueiden kannanottoja, sieltä nostetaan jatkuvasti esille, että Suomeen tulijat ovat kuulleet meidän hyvästä sosiaaliturvasta. Että he lähtisivät vaaralliselle matkalle päästäkseen nauttimaan sosiallitoimiston ynseistä palvelijoista. Tämän kaltainen tarinointi kertoo sanojista paljon. He eivät yritä edes ymmärtää lukemaansa. Kaivetaan päätä hiekkaan kuin strutsit.

Kuinka helposti me sanomme siirtolaisista ja pakolaisista näin: Kyllä meille saa tulla, mutta heidän tulee olla valkoihoisia. Jälkiteollisen Euroopan kansat pitävät Afrikasta tulijoita alkukantaisina. Tämänkaltainen keskustelu kertoo ylemmyydestä. Mutta se ei pelasta meitä siirtolaisten tulvalta.

Missä on se johtaja tai kansa, joka kertoo mitä Euroopan tulisi tehdä. EU:n komissio ja parlamentti näyttää olevan pihalla. Siellä ulosmitataan itselle leveämpää leipää. Euroopan tulevaisuus on sivuseikka.

Avainsanat: yhdistyneidenkansakuntienkehitysohjelma, siirtolaisuus, euroopanunioninväestö

068 Nuoressa vara parempi

Maanantai 24.11.2014 klo 10:28 - yrjöpoeka

Kirjoitin keväällä kolme kertaa maahanmuuttoaiheesta. Blogistani ne löytyvät maaliskuulta 2014 numerosta 022 alkaen. Kirjoitteluni aiheesta on aiheuttanut joillekin tukkoisen olon. Kirjoituksiani syytetään jopa puolueen periaateohjelman vastaisiksi. Minä en löydä puolueen ohjelmasta sellaista kohtaa. Siellä puhutaan maahanmuuttokriittisyydestä. Minä puhun hallitusta maahanmuuto ohjelmasta. Paremmin sanottuna siirtolaisuudesta.

Suomalaisia on lähtenyt 1980 luvulta lähtien joka ainoa vuosi 12000 – 14000 kappaletta siirtolaisiksi. Siksi ei ole mitään kummallista siinä, että minä toivottelen tervetulleiksi koulutettuja ihmisiä muista maista.

Kopioin tuohon alle erään kirjoituksen, joka paremmin kertoo syitä siihen, miksi minua vastustetaan. Sen kirjoitti aamusella facebookiin Kuhmon Mikko Polvinen. Omaa sukua Kinnunen.

Lainaus alkaa:

”Haluan nyt vielä korostaa yhtä viisautta, joka sekään ei ole minun keksimäni:
Ihmisen luonne paljastuu vasta sillä hetkellä, kun se joko voittaa tai häviää. Politiikassa ei hävitä koskaan. Saadaan vain luottamusta, mutta antakaa niin Yrjö Puuruse:lle, kuin muillekkin rauha ja arvostus kaikissa medioissa ja muutenkin.
Mainitsin tänään, että lehtikirjoittelut saa loppua toisista. Niin nettikirjoittelutkin, jos joku sellaista harrastaa.
Yrjölle nostan siitä hattua, että hän on mieltä ja sen kertoo. En ole hänen kanssaan asioista samaa mieltä kaikissa ainakaan, siksi en halunnut häntä jatkoon neljänneksi tai edes varalle kannattaa. Tein valintaani kahdesta syystä, toinen tuli kokouksessa esille elikkä hänen ikänsä on sama, kuin nyt jo valittujen keski-ikä.
Lisäksi maahanmuuttoon liittyvä eri näkemys on niin karkea, että tein samalla ajaessani itseäni varalle politiikkaa, jonka toivoisin olevan vahvemmin esillä puolueen ulosannissakin.
Muutos2011 ja itsenäisyyspuolue vetää väkeä, laimean perussuomalaisten maahanmuuttokriittisen keskustelun vuoksi. Yrjön kanta on hyvin maahanmuuttopositiivinen ainakin Syyrialaisten pakolaisten ottamisen suhteen. Lukekaa hänen blokiansa. En halua, että tätä linjaa edistää kansanedustajaehdokkaistamme kukaan.
Politiikassa saa ja pitää olla mieltä. Niin olen minäkin. Kannustetaan siihen, arvostetaan sitä.”

Lainaus päättyy. Vahvennin tuon kaikkein tärkeimmän osan hänen viestistään.

Melkoisen sekavasta kirjoituksesta selviää kauna minun maahanmuutokirjoittelustani. Muutos 2011 ja Itsenäisyyspuolueen paremmasta vetovoimasta Polvinen nyt julkisesti ilmoittaa haaveilevansa. Minä voin toivottaa hänelle tervemenoa paremman tuulen mukaan. Minä jatkan työtäni perussuomalaisten parissa. Aiemmin uhkailivat Kyllönen ja Meriläinen julkisessa lehtikirjoittelussa loikkausaikeistaan. Nyt Polvinen ilmoittautuu samaan joukkoon. Tämän takia heillä oli eilen tiivis ja hyvä yhteistyö kaikissa äänestyksissä. Keskustalaisen Kuhmon valtuuston puheenjohtajan Anneli Kinnusen poikana, hänelle ei ole oikein vielä selvinnyt oikea poliittinen koti.

Olen vastaillut koko aamun puheluihin ja viesteihin, joita eilisen päivän jälkeen on suorastaan tulvinut. Kainuun Sanomien jutun ilmestyttyä eilen illalla, juoksi kotisivujeni laskuri kahden tunnin aikana yli tuhannen kävijän. Muutama tapaaminen on jo sovittu tälle päivälle. Iltapäivällä jatkuu luottamustehtävien hoito.

Kuten Timo Soini kirjoittaa Peruspomon takakansilehdellä: Menestyksen myötä vastustus kasvaa.

Avainsanat: maahanmuutto, siirtolaisuussuomesta, siirtolaisuussuomeen.poliittinenkotikateissa

061 Uusi pohjoinen

Maanantai 3.11.2014 klo 14:38 - yrjöpoeka

Uusi Pohjoinen – Suunta Suomelle! Tällä nimellä kulkee Pohjois-Suomen neuvottelukunnan esitys hallitusohjelmaan 2015. Esityksen ovat sorvanneet yhdessä Kainuun liitto, Keski-Pohjanmaan liitto, Lapin liitto ja Pohjois-Pohjanmaan liitto. Asiakirja sisältää hyviä elementtejä pohjoiselle alueelle. On aivan eri asia, mitä pääsee mukaan uuden hallituksen neuvottelupöytään. Pohjoisten puolueiden olisi erittäin hyvä tehdä asian tiimoilta yhteistyötä. Mikäli kaikki Lapin ja Oulun tulevat kansanedustajat olisivat sitoutuneita asiaan, ohjelmalla olisi parempi mahdollisuus toteutua.

Kaikkien hyvien asioiden ulkopuolelle jää sitten yksi tärkeä asia. Ohjelmassa puhutaan ammattikorkeakoulun ja yliopistokeskusverkoston turvaamisesta. Kuinka turvata tämä pohjoiselle äärimmäisen tärkeä osaamiseen liittyvä verkosto? Voiko sen turvata pelkällä toiveella? Riittääkö toiveeksi näiden liittojen ääripositiiviset väestöennusteet? Nämä toiveet eivät perustu muuhun kuin pelkkään uskoon ja toiveeseen.

Meidän olisi ensiksi tunnustettava inhorealistinen todellisuus ja luotettava enemmän väestörekisterikeskuksen tilastoihin. Ne tilastot kertovat karua kieltään. Alue menettää todella nopeasti lisää nuorta väestöä etelän kasvukeskuksiin. Kaupungistuminen on tullut laajenevana ilmiönä teollistuneeseen maailmaan ja kehitys on kiihtyvä. Uskoon ja toiveeseen perustuvana tulevaisuuspaperi ei auta näitä rakenteita. Mitä sitten pitäisi tehdä?

Olen aikaisemmin käsitellyt kirjoituksissani maahanmuuttoa sellaisilta alueilta, joissa sodan takia on miljoonien ihmisten muodostamia pakolaisleirejä. Meillä on tilaa ja rakennettua infraa. Meillä on kaiken lisäksi se tärkein asia näille ihmisille. Meillä on rauhallista. Rajamme ovat maailman turvallisimmat. Meillä on puute tulevaisuuden työntekijöistä ja erityisen nopeasti asia konkretisoituu hoitoalalla.

Olen saanut kirjoituksistani paljon myönteistä palautetta. On pidetty erinomaisena sitä, että nimenomaan perussuomalaisena pohdiskelen aihetta. Erityisen hyvänä on pidetty kirjoitusteni pohdintaa, kuinka voimme selvitä tulevaisuudessa. Vastustajiakin on ja todella intohimoisia. On huudettu minun toimivan puolueohjelman vastaisesti. Negatiiviset puheet ja vastustaminen tulee kokonaisuudessaan omasta perussuomalaisesta puolueesta. Mutta he ovat aivan yksittäisiä henkilöitä. Heille kaikki on mustavalkoista.

Itse olen asiaa pohdiskellessani tullut siihen tulokseen, että me puhumme väärillä termeillä tästä minun esiin nostamasta aiheesta. Meidän pitäisi puhua siirtolaisuudesta! Mallia me voisimme ottaa Uudesta-Seelannista ja Australiasta, USA:ta unohtamatta. Siellä on tarvittu uusia siirtolaisia ja siellä tarvitaan niitä edelleen. Loppua ei ole näkyvissä, koska me teollistuneet kansat olemme unohtaneet lasten tekemisen.

Heitän nyt pallon liikkeelle. Puhukaamme siirtolaisuudesta. Minne me kohdistamme katseemme, kun haemme siirtolaisia? Minkä ikäistä väestöä me haemme? Pitääkö uusien siirtolaisten olla hyvin koulutettuja? Mihin työhön me tarvitsemme siirtolaisia? Kysymyksiä on paljon.

Kun tarkastelen Kainuun ja erityisesti kotikuntani Suomussalmen lähivuosien väestöennusteita, minulle tulee tunne, että olemme myöhässä pohdiskeluissa. Olen pohdiskellut aikaisemmin Syyrian sodan tilannetta ja sen antamia mahdollisuuksia. Ukrainan kriisi on lähempänä. Maan itäosista pakenee jatkuvasti väestöä, etsimään turvaa.

Ihmiset ovat liikkeellä. Maailma on levoton. Meillä on tarve ihmisistä. Meillä on tilaa. Meillä on tyhjenevä koulutusverkosto.

Pallo on pyöreä ja se on liikkeellä.

Avainsanat: uusipohjoinen-suuntasuomelle, kaupungistuminenpohjoisenuhkana, siirtolaisuus