Satunnaiset kuvat

Aamu ja lohi

Uusimmat

Blogin arkisto

209 Kipeä..

Torstai 10.12.2009 klo 10:20 - yrjöpoeka

Viime yö oli todellinen painajainen, jos ei ollut hiki, sitten paleli vaikka vaatteita lisäsi koko ajan. Lihakset meni kipeäksi ja yskä sai keuhkot tuntumaan revityiltä. Huolimatta keuhkoputken tulehduksesta, tuntuu siltä, että nyt on se paljon puhuttu sikainfluenssa päällä. Kaksi päivää oli ääni kadoksissa ja nyt se alkaa palautua lääkekuurin ansiosta.

Unen puute tekee olon tokkuraiseksi, olen yrittänyt torkkua sohvalla. Yskä pakottaa vähän väliä nousemaan ylös ja todella paksua limaa on syljettävä vessan pönttöön.

Tämä on todella harmillista, nyt sataisi lunta ja on luvattu pakastuvaa. Hiihtokelit ovat todella hyvät ja nyt tulee turhauttava tauko liikkumiseen.

Mutta ei auta, nyt on olo todella kipeä.

Avainsanat: sikainfluenssa, lääkekuuri, tokkurainen, kipeä

186 Erikoinen päivä

Keskiviikko 4.11.2009 klo 18:49 - yrjöpoeka

 

 

Tänään oli kahdella tapaa erikoinen päivä. Ensimmäiseksi sain aamusella pohtia Ilonan kanssa, isän ja ukinpäivän lahjaa. Kerroin Ilonalle, että ukille on kaikkein tärkein lahja isänpäivänä, joko nähdä hänet, tai sitten kuulla puhelimen välityksellä. Pääsimme aamujutuissa yhteenvetoon, että on sittenkin ukin parempi hankkia jokin puuttuva Hello Kitty tuote hänelle. Emmekä aio kertoa asiasta muille kuin mummulle.

Toinen historiallinen tapahtuma oli sitten lautakunnan kokouksessa. Lautakunta on koko toimintansa ajan pohtinut elämän ja kuoleman kysymyksiä. Rahojen riittävyys on ollut ainainen huolenaihe ja toinen päivittäinen tekijä on ollut väestön ikääntyminen. Positiivisten ja iloisten asioiden puute on suorastaan näivettänyt lautakunnan, mutta tänään alkoi elämä virrata lautakunnan harmaannuttamiin joukkoihin.

Lautakunnan työpöydälle nostettiin esille maakunnan tulevaisuuden usko, potra poika! Kuivien asioitten seassa oli terveellistä kuulla lapsen ääntä ja nähdä kuinka positiiviset ajatukset alkoi virrata harmaantuneissa päissä. Lähetän sydämellisiä onnentoivotuksia sinne Kainuun Amerikkaan, Sotkamoon, onnea koko perheelle ylävesiltä!

Surullista on kuitenkin, sikainfluenssan lisääntyminen erittäin nopeasti. Muutama päivä sitten uutisoitiin siitä, että kaikki terveydenhuollon henkilöt eivät halua rokotetta, eikä myöskään osa väestöstä. Nopeasti ihmisten luonto muuttuu, kun todellisuus astuu lähemmäksi. Tänään on jo uutisoitu siitä, että ihmiset alkavat jo uhkailla terveydenhuollon henkilöitä rokotteiden puuttumisen vuoksi. Kuopiossa oli oikein asetettu vartijoita terveysasemille. Uhkausten esittäjät ovat olleet niitä, jotka eivät kuulu riskiryhmiin. Omasta mielestään he kuitenkin kokevat olevansa etuoikeutettuja, tämmöisiä oireita nousee pintaan kriisiajan kohdalla. Itsekkyyttä ja silkkaa typerää, oman eduntavoittelua, elämää.

Päivä on pelastettu hyvien tapahtumien vuoksi ja erityisesti siksi, olen kotona jälleen ja sauna on lämpiämässä.

Loppuun vielä linkki päivän Ylä-Kainuusta.

Avainsanat: ilona, ukki, hellokitty, lautakunta, potrapoika, sikainfluenssa, kuopio, elämä, sauna