Satunnaiset kuvat

Harjus 47cm

Uusimmat

Blogin arkisto

062 Joulu

Tiistai 24.12.2013 klo 11:31 - yrjöpoeka

Toivotan kaikille lukijoilleni Hyvää ja Rauhaisaa Joulua!

Nyt on aika yhdessäololle ja hyvälle ruoalle. Säätiedoitukset ovat luvanneet todella hyviä ulkoilukelejä, joten on syytä nauttia ulkoilusta levon lomassa. Pilviset kelit tuovat talven sinisyyden mukaan ja siitä voi nauttia enää lyhyen hetken. Valo alkaa lisääntymään ja sinisyys kalpenee.

Itse olen nauttinut talven sinisyydestä aina. Tämä kuva kertokoon siitä hetkestä. Lumikengät tai sukset jalkaan ja maastoon nauttimaan hiljaisuudesta. Yksin tai yhdessä.

hpim4513.jpg3-crop.jpg
Sininen Jouluntaika!

Avainsanat: joulu, sininenhetki, talvipäivänseisaus

009 Talven sinistä hämäryyttä

Tiistai 19.1.2010 klo 20:56 - yrjöpoeka

Olen saanut tehdä rauhassa hiihtoladun pohjia lumikengillä, kova tuuli on hieman kiusannut. Erityisesti tänään, pakkasta oli aamupäivällä -23 ja todella kova tuuli. Nykyajan vaatetuksella saa tuulen vaikutuksen poistettua, mutta jäljet tuuli juoksuttaa umpeen aukeilla. Eilen vallitsi todellinen tammikuun sininen hämäryys ja tänään sain hetken nauttia auringon tuomasta valosta. Laitan molemmilta päiviltä kuvan tuonne kuvakansioon.

Yöjuna asiasta olen ajoittain kirjoitellut ja ottanut asiaan kantaa. Liikenneministeri teetti selvityksen entisillä selvittäjillä ja se on sanottava, että vastaus on kysyjän mukainen. Maakuntalehtemme Kainuun Sanomat on nyt viimein kiinnostunut asiasta ja se on erittäin hyvä. Vuosia meni niin, että kukaan ei oikein innostunut aiheesta. Ilmastonmuutokseen liittyvät asiat mielestäni pakottavat miettimään asiaa uudelta pohjalta ja ottamaan kokonaisuuden huomioon. On paljon taloudellisempaa kuljettaa pohjoisen huolto junalla kuin kumipyörillä maanteillä. Ministeri on kokoajan puhunut yöjuna asiassa Oulun kautta kulkevasta yhteydestä. Kainuulaisia se yhteys ei palvele millään tavalla, entinen yhteys itäistä rataa myöten on edelleen paras ja erityisesti lyhyin reitti. Tulevaisuudessa on huomioitava myös koillisen alueen juna selvitykset viime syksyltä. Siinä selvityksessä lähdetään siitä, että juna yhteys jatkuisi Kontiomäeltä taivalkoskelle ja sieltä Kuusamoon. Taivalkoskella on tärkein asia tulevaisuudessa Mustavaaran kaivoksen saaminen rautatien vaikutusalueelle. Kuusamon kohdalla puolestaan matkailu on se vetovoimatekijä ja on myös muistettava muu liikennöinti rautateillä. Juna yhteydet eivät tällä hetkellä palvele Kainuuta ja Itä-Suomea tasapuolisesti muuhun maahan verrattuna.

Avainsanat: sininenhetki, talviliikunta, yöjuna, liikenneministeri,