Satunnaiset kuvat

Titti

Uusimmat

Blogin arkisto

035 Globaalin maailman mahdollisuudet

Tiistai 25.2.2020 klo 11:49 - yrjöpoeka

Suomalaisilla on usko, että oikeuslaitos ”hyysää” rikollisia. Vahvana elää usko sosiaalipuolen ihmisillä siihen, etteivät ankarat rangaistukset paranna rikollisia. Siksi julkisuuteen on pesiytynyt kuva, jossa rikollinen paapotaan ja rikoksen uhri saa kärsiä nahoissaan. Julkisuudessa on usein näytetty toteen yksi asia. Mikäli rikoksen uhri koskettaa rikolliseen joutuu itse syyrtettyjen penkilloe. Kansalaisten tuskaa lisää se, että rikollinen saa aina yhteiskunnan antaman oikeusavun ilmaiseksi. Uhri saa aina valmistautua maksamaan viulut. Omat ja rikollisen kustannukset, sekä kärsimyskorvaukset.

Tänään saamme melkein livenä seurata mediassa neljännestä (4) murhasta tuomion saanutta tapausta. ”Metsuri” liikanimellä varustettu murhaaja valittaa saamastaan uudesta tuomiosta. Veli-Matti Huohvanainen (metsuri) pääsi vankilasta edellisen murha tuomionsa jälkeen 2015. 50-vuotias Huohvanainen on siis murhannut aikuis iällään jokaisella kymmenellä vuodella. Mikään ei osoita hänen parantuneen murhaamisvietistään. Lyhyet tuomiot eivät häntä paranna, vaan päinvastoin lisäävät seuraavan murhan todennäköisyyttä. Olkoonkin, että hänen uhrinsa eivät ole olleet mitään pyhäkoululaisia. Siitä huolimatta yhteiskunnan tulisi suojata elämää.

Muualla maailmassa on selvää, että useista murhista saa sellaisen tuomion, ettei vapautta ole eikä ikinä tule. Suomessakin on mahdollisuus tuomita tahdonvastaiseen hoitoon pitkiksi ajoiksi. Sitä käytetään hyvin säästeliäästi. Kansalaiset eivät myöskään luota siihen, että murhaaja istuisi kovin kauaa missään kärsimässä tuomiotaan. Jos ei joku presidentti armahda, niin joku ammattilainen toteaa hänen parantuneen. Parantuminen loppuu yleensä ensimmäiseen ryyppyjuhlaan. Tappajiksi syntyneet eivät juuri koskaan ole tehneet oikeita töitä, vaan he ovat olleet aina yhteiskunnan tuen varassa.

Tuomioita tulis jakaa sellaisella periaatteella, että jos olet työelämässä ja tehnyt virheitä, rangaistukset olisivat lievemmästä päästä. Sellaiset rikolliset, jotka eivät koskaan ole edes yrittäneet tehdä mitään hyödyllistä tuomittaisiin aina murhasta heti vähintään 25-vuoden rangaistukseen. Sen jälkeen tutkittaisiin mahdollisuutta vapauteen, mutta se ei olisi automaatti. Mikäli vankilassa tapahtuisi tuomion aikana mitään väkivaltaan tuomitun toimesta, se pidentäisi välittömästi rangaistusta. Vapauteen todella pääsisi hyvällä käytöksellä. Mikäli rötöstely ja väkivalta jatkuisi vapaudessa seuravalla kerralla ovet sulkeutuisivat lopullisesti. Psykopaatit eivät paranee silittämällä.

1800-luvulla tuomitut karkotettiin Siperiaan pakkotöihin. Siellä he saivat oppia tekemään työtä leipänsä eteen. Maailma on muuttunut globaaliksi. Aiemmin kotipitäjässä tuotettu materiaali valmistetaan tänään siellä missä kustannukset ovat edullisimmat. Siksi olisi syytä siirtää vankilapalvelut sinne, missä ne halvimmalla tuotetaan. Naapurimme Venäjä tarvitsee työvoimaa kaukaisessa idässä, koska syntyvyys on sielläkin rajussa laskussa. Suomi säästäisi ja Vernäjä opettaisi vangit ruumilliseen työhön. Murhista tuomitut oppisivat 25-vuoden aikana säännölliseen ja järjestelmälliseen elämään.

Tietysti nyt sanotaan, ettei tämä ole oikeusvaltiossa mahdollista. Ei kukaan pitänyt tehtaiden muuttamista Kiinaan 1960-luvulla mahdollisena. Kukaan ei sitä tänään aseta kyseenalaiseksi. Kaikki pitävät sitä järkevänä.

Paras vaihtoehto on länsivaluuttaa tarvitseva Pohjois-Korea. Siellä on valmiina työleirejä ja tehokasta sopeutumisvalmennusta.

Avainsanat: velimattihuohvanainen, sarjamurhaaja, rikollistenhyysäämistä, siperia, globaalimaailma,

126 Suomen puolustus vaarassa

Torstai 8.6.2017 klo 20:21 - yrjöpoeka

Suomessa on tunnetusti huono hallitus, mutta yhdessä asiassa se on hyvä. Suomen puolustaminen ulkoista uhkaa (Venäjää) vastaan on ensimmäistä kertaa 70-vuoteen nostettu kellareista esille ja näkyville. Kahden edellisen presidentin aikana Suomen asevoimia ja sen varustusta alasajettiin. Maamiinat ovat siitä hyvä esimerkki. Nyt ympäristössä tapahtuneet muutokset on otettu tosissaan ja se on Suomelle hyväksi.

SDP oli vallassa Kekkosen ajoista asti ja erityisesti Tarja Halosen valtakaudella puolustusvoimiamme ajettiin alas. Yritettiin tehdä sama kuin Ruotsissa. Siellä lakkautettiin asevelvollisuus, uskoen sosiaalidemokraattisesti ikuiseen rauhaan ja onnelaan. Usea muukin Euroopan maa tuudittautui näihin demareitten, vasemmiston ja vihreitten sanomaan asevoimien turhuudesta. Niistä voidaan olla sitäkin mieltä, mutta onneksi reaalimaailma ja erityisesti Venäjä paalutti asevoimien merkityksen uudelleen.

Ei tarvitse kuin yksi vallanhimoinen kahjo sodan aloittamiseen, kuten Putin Venäjällä on osoittanut. Onneksi meillä ei ehditty lakkauttaa asevelvollisuutta. Reserviläisten määrää kyllä Halosen ja SDPn toimesta hivutettiin alaspäin. Nyt on hyvä hetki palauttaa riittävä varustus suuremmalle reserviläisarmeijalle. Riittävän vahva ja hyvin aseistettu joukko laittaa myös agressiivisen naapurin miettimään kahdesti omia toimintojaan.

Nyt olen huolissani tulevaisuudesta. Kepu on laskemassa housuihinsa Sipilän takia. Persut ovat kusessa omista syistään ja voivat joutua ikuiseen kadotukseen satiaispuolueena. Juuri nyt tarvitaan vahvoja päätöksiä Suomen liittoutumisesta ja ilmavoimien hävittäjähankintojen osalta. Mikäli homma etenee hallituksen hajoamiseen, tai pohjan muutokseen, voimme sanoa hyvästit puolustuksen vahvistamiselle.

Vasemmisto, SDP ja vihreät uskovat erilaiseen onnelaan ja heille armeija on kirosana. Siitäkin huolimatta, että sen ansiosta he voivat mellastaa vapaassa Suomessa. Vasemmiston puheenjohtaja kertoi juuri eilen illalla TVn parhaaseen katseluaikaan, että heidän ehdokkaansa on paras, koska runoilee ja haluaa kukkia asetella aseitten piippuihin. Hankala siinä on puhua rauhasta ja kukkia asetella, kun luoti on tulossa vastaan. Joskus tuntuu uskomattomalta, kuinka naiveja ja hyväuskoisia höppänöitä vasemmiston ja vihreitten piirissä asustelee. Toisaalta se ei ole ihme, koska he eivät ole opiskelunsa ohella oikeaa arkea eläneetkään.

Nyt tarvitaan vahvaa johtajuutta ja tulevaisuuden näkemistä realistisena. Siksi on lähetettävä anomus liittymisestä läntiseen puolustusliittoon, NATOon. Yhtä pikaisesti on tehtävä päätös tämän hetken parhaimman koneen ostamiseksi ilmavoimien tarpeisiin, eli suomeksi sanottuna tilaus F – 35 koneista. Sillä päätöksellä on todellista merkitystä ja sen päätöksen ansiosta voimme olla kohtuudella varmoja siitä, että maamme rajoja kunnioitetaan jatkossakin.

Valitettavasti hallituspuolueet ovat oman kohelluksensa takia uhraamassa Suomen puolustusvoimien tarpeet. Kohelluksensa ansiosta puolueet häviävät seuraavat vaalit. Sen jälkeen autioituvat vihreiksi puolustusvoimien kasarmit.

Tämä ei ole unta, vaan realistinen todellisuus. Venäjä osaa käyttää hyväkseen hyväuskoisia hölmöjä. Samoin teki edeltäjäkin Neuvostoliitto. Hölmöjen osa oli silloin karsea, eikä se ole siitä miksikään muuttunut.

Avainsanat: suomenpuolustusvoimat, tarjahalonenjamaamiinat, agressiivinenvenäjä, sensuroimatonpäivärinta, lianderson, ilmavoimienkonehankinta, f35, siperiaopettaa

092 Flirttailua

Torstai 29.10.2015 klo 11:25 - yrjöpoeka

En pidä siitä, että eräs itänaapurin oikeistopuolue koettaa flirttailla Perussuomalaista puoluetta ja puolueen jäseniä. Kaikenlainen kosiskelu on mielestäni lytättävä välittömästi. Itänaapurin ääripuolueet ovat valtapuolueen käsikassaroita ja sillä tiellä odottaa Siperia. Jokaisen suomalaisen tulisi ymmärtää historian opetukset. Suurvalta pelaa omia pelejään ja hyväksikäyttää hyväuskoisia typeryksiä.

Takavuosina oli olemassa niinsanottuja kotiryssiä ja he hoitivat suomalaisia hyväuskoisia typeryksiä. Myös tänään on havaittavissa samanlaisia ilmiöitä. Inhottavimpana esimerkkinä on Johan Bakcman. Hän on oman maansa syöjä pahimmasta päästä. Erilaisilla sosiaalisen median keskusteluareenoilla esiintyy myös lukuisa joukko ns.trolleja. Heidän tehtävänsä on ujuttaa jokaiseen keskusteluketjuun Venäjä myönteisiä juttuja. Samoin he haluavat häiritä muita.

Jostakin syystä historia on alkanut toistamaan itseään. 1930 luvulla elettiin aikaa, jolloin ääriliikkeet voimistuivat. Meillä oli oikealla ja vasemmalla omat äänekkäät huutajat, aivan kuten tänään. Vain se on poikkeuksena, että itärajan takana ei ole kommunistivaltio. Tästä huolimatta se käyttäytyy aivan samalla tavoin. Siksi äärivasemmalla olevat nuoleskelijat, esittelevät itseään suurina ystävinä. Historiasta pitäisi oppia myös se, että ystävät ensimmäisinä joutuivat epäsuosioon.

Olen itse ollut erittäin kriittinen maan myymisistä, erityisesti venäläisten omistukseen. 2011 vaalien alla se oli yksi minun vaaliteemoistani. Silloin se ei saanut vastakaikua. Nyt on onneksi osittain herätty siihen, että omistukset voivat johtaa suuriin ongelmiin. Tämä on erityisen ongelmallista lähellä itärajaa olevissa kunnissa. Venäjä on ilmoittanut oikeudekseen puolustaa kansalaisiaan ja heidän omaisuuttaan myös rajojensa ulkopuolella.

Tätä Venäjän uhkausta on uskottava. Heillä on nyt tarve pullistella sotavoimillaan. Siksi he ovat lähteneet myös Syyriaan. Suurvallan on saatava nykyaikaista sotakokemusta ja kenttäkokemusta eri aselajeilleen. Samalla kalusto kehittyy ja uudistuu. Sitä uudistusta odotellessa pienen Suomen on syytä olla flirttailemasta venäläisten kanssa.

Suomen on huolehdittava omasta vahvasta puolustuksestaan, yleisestä asevelvollisuudesta ja kansallisesta yksituumaisuudesta. Suomen on pikaisesti katseltava kumppaninsa lännestä.

Minä en flirttaile. Minä haluan Suomen liittyvän Natoon.

Avainsanat: venäläisetkosiskelevatperussuomalaisia, suomensyöjät, siperianvankileirit

029 Joukkotuhonta

Sunnuntai 8.4.2012 klo 10:23 - yrjöpoeka


Kainuun maakuntahallitus antoi 19.12.2011 Talousarvion 2012 täytäntöönpano ohjeet hallintokunnille. Kumileimasimena toimiva maakuntahallitus teki kuten kunnanjohtajat halusivat.

Leikkauksien toimeenpano ja vastuu vyörytettiin alas aina viimeiseen työntekijään. Jokainen on nyt joutunut antamaan lähiesimiehilleen ja nämä sitten ylöspäin, listan niistä toimista joilla vaaditut säästöt saadaan aikaan. Tällä toimella jokainen työntekijä saatiin osasyyllisiksi leikkauksiin. Työntekijät jotka ovat voineet pahoin aikaisempien säästötoimien aiheuttamista vaikutuksista, joutuvat nyt entistä ahtaammalle työn eettisyyden osalta.

Sosiaali- ja terveyslautakunta ilmaisi 2.11.2011 pidetyssä kokouksessa, ettei annettu raami mahdollista suoriutumista annetuista velvoitteista. Kunnanjohtajien tahto tuli kansalaisten lisääntyvien palvelutarpeiden edelle. Maakuntavaltuusto ei myöskään voinut asialle mitään, päätösvalta rahoituksesta oli ja on kunnajohtajilla. Kuntien luottamusjohto oli jo aikoja sitten pudonnut sosiaali- ja terveystoimen asioista ulos. Palvelutarpeiden kasvua ei ole mielestäni ymmärretty enää kunnissa. Kunnat ovat käpertyneet miettimään vain yhtä ja ainoaa asiaa. Kuinka säilyttää virkamiesten asema. Kuinka säilyttää kunnantalon seinät koskemattomina. Tämäkö lienee kuntien olemassaolon oikea tarkoitus?

Valmiiksi miljoonia alimittaisesta budjetista leikataan nyt lisää useita miljoonia. Tämä toimi tulee aiheuttamaan ennenaikaisia kuolemia. Vuoteenomana olevien vanhusten jättäminen useita käyntikertoja vuorokaudessa vähemmälle, on heitteillejättöä. Vaipoista säästäminen tapahtuu siinä ohessa, koska vanhusten juottamisten määrä vähenee. Samaan aikaan esimiesten tärkeimpänä asiana on saada kaikki työntekijät saman katon alle ja kellokortin leimaajiksi. Sillä ei ole niin väliä, että monessa tapauksessa saadaan valtavasti työaikaa hukkaantumaan pelkkään ajeluun kellokortin leimaamispaikalle.

Kehitysvammaisten yksikkökokoja halutaan kasvattaa kuten nykyaikaisilla karjatiloilla. Aikaisempina vuosina kehitysvammaisten päivä- ja työtoiminta on ollut keskeytyksissä vain heinäkuun ajan. Nyt säästöjen nimissä nämä ovat suljettuna 3 kuukautta, kesäkuusta – elokuun loppuun. Sijaisten käyttäminen on kielletty ja jo nyt sairaslomilla olevien tilalle ei saada ottaa ketään. Näin kehitysvammaisten asuinpaikoista on tullut säilöntäyksiköitä. Ihmisoikeuksista ei enää puhuta.

Tulevaisuuden ratkaisuksi Kainuuseen on kaksi mahdollisuutta. Riisutaan turha hallinto ja perustetaan joko yksi Kainuun-kunta tai sitten Kainuun-maakunta, joka hoitaa kaiken. Toinen mahdollisuus on palauttaa kaikki ennalleen ja jokainen kunta hoitaa oman sosiaali- ja terveystoimensa. Siperia opettaa.

Sosiaali- ja terveyslautakunta on tällä hetkellä turhan panttina. Maakuntahallitus toteuttaa kunnanjohtajien käskystä Kainuulaisten joukkotuhontaa.

Avainsanat: joukkotuhonta, ihmisoikeudet, vanhustenheitteillejättö, työneettisyys, siperiaopettaa