Satunnaiset kuvat

kesan loppu

Uusimmat

Blogin arkisto

045 Elämä on

Sunnuntai 26.2.2017 klo 14:00 - yrjöpoeka

Kokonainen viikko vierähti nopsaan, kun seurassamme oli kaksi vilkasta lastenlasta. Tyttöjen kanssa ulkoiltiin, käytiin luistelemassa ja hieman kaupoissa. Tytöt saivat touhuta mielipuuhassaan leipomisen parissa. Kipeine polvineen mummon rooli oli katsella kauempaa tyttöjen menoa. Minun roolini oli ikuistaa hyviä hetkiä ja kuunnella iloisia ääniä.

Vuorokausi on mennyt nyt aivan kahdestaan ja on se sanottava, lapset ja lasten äänet tuovat elämän taloon. Taloon jossa kaksi ikääntyvää myhkäilee keskenään. Aamulla katselin ottamiani kuvia ja kiitin hiljaisessa mielessä elämää lastenlapsista. Välillä on ikävä, mutta tämä nykytekniikka onneksi tuo äänet ja kuvan reaaliajassa näkyville. Seuraava tapaaminen on jo lukkoon lyöty ja huhtikuussa on käytävä junaradan päässä.

Aamun hätkähdyttävin uutinen oli Terhi Kiemungin erottamisuutinen perussuomalaisesta puolueesta. On sitä usea odottanut, mutta puoluehallituksessa on ollut sellaiset suojelijat, ettei siitä ole tullut valmista. Olisiko nyt ollut erilainen kokoonpano ja se on käytetty hyväksi. Erottaminen on valitettavasti jo myöhästynyt liike. Näitä erottamisia eivät ole jaksaneet odottaa enää kauempaa ne lukuisat aktiivit, jotka vaihtavat nyt puoluetta. Puoluehallitus saa nyt sitä mitä on tilannut. Joukkopaon.

Uuninpankkopoikana tunnettu Sakari Timonen kirjoitti blogissaan hyvin KELAn ongelmista. Vaimoni on juuri nyt KELAn ongelmien uhri. Vaimoni toimitti viikkoja sitten ison paperinivaskan toimistoon käsittelyä varten. Käsittelyä ei näillä näkymin kukaan ehdi aloittaa, vaan vaimoni yksityisyrittäjänä ehtii kahden kuukauden sairasloman päättää ja aloittaa työskentelyn.

Olen samaa mieltä kuin Timonen. Aikaa on ollut, vaikka lampaat söisi. Mutta eipä se ole auttanut, suma seisoo ja tavalliset ihmiset kärsivät sen nahoissaan. Ei paljoa lohduta johtajan vakuuttelut, että töitä tehdään niska limassa. Niska olisi pitänyt laittaa limoittumaan jo aikaa sitten. Nälkiintynyttä ei johtajan vakuuttelut auta. Allekirjoitan tuon Timosen pelon siitä, että jossakin vaiheessa jollakin keittää yli. Syyllisiä ei silloin ilmaannu. Viisaat päät aloittavat puhumisen mielenterveyden ongelmista ja poliisien resurssien riittämättömyydestä. Näin se aina menee.

Tuleva viikko on kiireinen. Olen siihen itse syyllinen, koska en osaa sanoa kaikeen ei. Mutta se ei haittaa, koska kaikki eteen tuleva on mielenkiintoista. Samankaltainen oli myös mennyt viikko.

Elämä on, kaunis ja rikas!

Avainsanat: elämällekiitos, skypepuhelut, terhikiemunki, uuninpankkopoika

038 Kevät huumausta

Maanantai 26.5.2014 klo 13:12 - yrjöpoeka

Oikukas kevät on näyttänyt kaikki mahdolliset puolensa. Yhtenä viikkona sataa lunta ja myrskyää. Toisena viikkona paistaa sitten aurinko siihen malliin, että nahka palaa. Pääsi palamaan, kun olin liian kauan auringossa yhteen kyytiin. Mahtava lämpöaalto on tuonut kesän kotimaisemiin jo toukokuussa. Nyt tänään on arki palannut ja säätila on normaali vuodenaikaan nähden. Lämpötila on lähellä nollaa ja armoton koillistuuli puhaltelee. Tästä se kevät jatkuu.

Näiden kahden kuluneen viikon aikana olen saanut nauttia Saksassa asuvan lapsenlapseni vierailusta. Fenno-poika pellavapää on vienyt ukin ja mummon sydämen. Ensimmäinen viikko meni lunta ihmetellessä ja toinen viikko helteessä. Mukavaa on ollut ja nyt talo on hiljainen. Viimeisellä lämpöviikolla talon muuta väkeä piinasi todella ärhäkkä vatsavirus. Jostakin kumman syystä se ohitti minut. Siitä selvittiin ja tätä kirjoittaessani Fenno lienee jo Bremenissä kotonaan ja isän luona. Onneksi tekniikka on kehittynyt ja Skype on olemassa.

Eurovaalit tulivat ja menivät. Vaalien alla ja lähelle ennakkoäänestystä kentällä oli hyvä tunnelma. Tuloksesta voi nähdä ja olen jo saanut kuulla, että ihmiset kokivat tuloksen olleen jo selvillä ennen vaalipäivää. Median tekemä työ kantoi hedelmää ja väki joka olisi voinut muuttaa tuloksen jäi kotiin. Itsellä on vaikea hyväksyä minkäänlaisia selityksiä sille, ettei käynyt äänestämässä. Median etukäteen rummuttama vaalitulos olisi ollut muutettavissa kohtuullisen helposti.

Tämän tuloksen kanssa on nyt sitten elettävä ja siitä ei voi valittaa. Vain Väyrysellä on siihen yksinoikeus. Luulen kyllä vasta nyt alkavan varsinaisen vaalituloksen muiluttamisen.

Ensimmäisenä sen aloittaa kokoomuksen Stubb, joka ei todennäköisesti ehdi Brysselissä meppinä käydä. Väyrynen on jo ilmoittanut tulevansa ensikeväänä kansanedustajaehdokkaaksi. Vasemmisto käyttänee myös ensikeväänä Kyllösen vetoa ja asettaa hänet ehdokkaaksi. Pitäisi oikeastaan laatia laki siellä eurostoliitossa, että valittu meppi voi poistua tehtävistään, vain kuoleman tai todella vakavan sairauden takia.

Nyt on tehtävä vielä tarkempi analyysi eurovaaleista Kainuun osalta. Näitä tulevat tekemään kaikki tahot. Mukavaa puuhaa näin kesän alla.

Hengitystie oireista kärsiville viimeisen vuorokauden reippaat sateen ovat tuoneet helpotuksen. Siite- ja katupöly ovat saaneet nenän vuotamaan ja silmät punoittamaan.

Silti, kevät on parasta vuodenaikaa!

Avainsanat: keväthuumaus, skype, väyryselläyksinoikeus, hengitystieoireet