Satunnaiset kuvat

Taimen väsytys 3

Uusimmat

Blogin arkisto

003 Auringonlaskun puolue

Tiistai 19.1.2021 klo 18:54 - yrjöpoeka

Keskusta puolue on ollut usein kritiikkini kohteena ja sille on syynsä. Tärkein syy on se, että kotimaakuntani alueella on keskusta pitänyt koko elinaikani poliittista valtaa. Vallan rapautuminen alkoi vasta 2011 eduskuntavaaleista, silloin perussuomalaiset nousivat esille ja keskusta oli suurin menettäjä. Samoin vuosituhannen alusta lähtien kiihtyi maaltamuutto ja ikääntyneen väestön kuolleisuus vie juuri keskustalta eniten vakio kannattajia. Samoin on käynyt myös vasemmistolle. Nyt nämä molemmat puolöueet ovat kaikkein tiukimmilla kun he etsivät epätoivoisesti ehdokkaita kuntavaaleihin 2021.

Keskusta on kuvitellut viimeisten vuosien aikana, että heidän kannatuksensa nousee löytämällä uusi puheenjohtaja. Valitettavasti puolue ei edelleenkään ymmärrä kuinka väestökato ja perussuomalaisten nousu lyö heityä korville. Katri Kulmuni ei vaihtoviikoilla tuonut mitään nostetta. Annika Saarikko huudettiin pelastajaksi, mutta sekään ei auta. Vaikkakin Saarikko on hyvä esiintyjä, ei se kannatusta kasvata gallupeissa ja kuntavaaleissa. Mitä lähemmäs kuntavaalit tulevat, sitä ahdistuneempi on keskustan johto.

Puolue pääsi valtaan Kekkosen aikaan ja se kaukaisen muiston varassa johto yrittää uskotella parempaa tulevaisuutta. Keskusta on kaikissa kuntavaaleissa tähän saakka saanut listansa täyteen oman maakuntani alueella. Nyt se on tilanteessa, jossa se ei saavuta kuin hieman yli puolet ehdokasasettelun tavoitteestaan. Täällä keskustan ydinalueella se tietää romahdusta ja se on lopun alkua puolueelle. Sen verran olen armelias, että kepu jää vasemmiston tasolle valtakunnan gallupeissa. Ehkä hieman paremmaksi. Viime eduskuntavaalit näyttivät jo suunnan ja se vahvistuu kevään kuntavaaleissa.

Keskustan kannattajat ovat maakunnassa valumassa persujen joukkoon. Se ei ole ihme, koska keskustan kannattajissa on aina asunut maahanmuutto vastaisuus ja muukalaispelko. Soini aloitti kepun vallan purkamisen ja Halla-ahon vyörytys vie nyt lopuista valtaosan. Jo Kekkosen aikana kepun väkeä vyöryi SMPn kannattajiksi. Se puolue oli täynnä seteliselkärankaisia ja Kekkosen avulla SMP tuhottiin. Persujen kanssa heillä ei ole enää Kekkosta apurina, vaikka sen muistoilla puolue vielä elää.

Lapista lähtenyt Mikko Kärnä on niin perussuomalainen kuin olla saattaa, mutta hän ei ole uskaltanut loikata. Sen sijaan hän yrittää vasemmalta ohitse. kurmottamalla vihreitä, joka on vasemmiston perillinen. Tätä vihreät eivät tietystikään tunnusta, mutta näin se nähdään heidän politiikastaan. Nyt Kärnä huomasi Helsingissä, että kaupunki työntää lumet mereen ja vihreät eivät saa suutaan auki. Vihreät ovat vahvoja kaupungissa ja siksipä Kärnä paiskasi rikosilmoituksen kaupungin toimista lumiasiassa. Nyt vihreät joutuvat vastaamaan, miksi he ovat sallineen lumen purkamisen mereen kaupungin päätösten vastaisesti. Kärnä pelaa nyt vihreiden areenalla ja tämä tietää vaikeuksia vihreiden pääkaupunki strategialle.

Kepulla on nyt samankaltainen ongelma kuin Trumpin ydinjoukolla. Mistä löytäisi lokoisan yhteiskunnan maksaman työpaikan poispotkituille satraapeille. Eduskunnasta pudonneet järkyttyneet kansanedustajat ovat pikkuhiljaa istutettu jos jonkinlaiseen virkaan maakunnissa.

Kuntavaaleissa 2021 putoaa paikallisia despootteja. Heillä voi olla tukalampaa, koska persut pyrkivät kuskin paikalla

Avainsanat: väestökato, keskustapuolue, kekkosenhaikailu, puheenjohtajienvaihtoviikot, smp, seteliselkärankaiset, kuntavaalit2021

212 Uutisia ja uutisia

Torstai 9.11.2017 klo 11:12

Kuuntelin ja nyt luin arvioita keskustapuolueen tilasta ja mitä mieltä puoluevaltuuskunnan jäsenet ovat puheenjohtajansa tilasta. Kyselyjä aina silloin tällöin tehdään. Niiden tarkoituksena on aina tehdä uutinen. Se uutinen tehdään nimenomaan kyselijän tahdon mukaisesti. Itse ihmettelen sitä, että näihin kyselyihin yleensäkään vastataan. Miksi vastailla seuraavan kesän puoluekokouksen suorittamaan puheenjohtajan valintaan.

Jokainen on huomannut, kuinka nopeasti tuuli kääntyy ja suosikista tulee pahis. Yli puolenvuodenpäähän ajoittuva kysely on mielestäni täysin turha. Monta asiaa ehtii tapahtua siihen mennessä. Mikäli puolueiden aktiivit lähtevät tällaiseen hömppäjulkisuuteen, se johtaa ennenpitkää turmioon. Eräänlaisena esimerkkinä voineen pitää SMP,n nousua ja tuhoa. Samoin sen perillisen Perussuomalaisten tuhoa. Erityisesti tämänkaltaisten räyhäkkäiden puolueiden kimppuun käy valtaa kosiskeleva media. Näiden molempien puolueiden tuhoa valmisteltiin melkein yhteistyössä median ja ikiaikaisen valtakoalition toimesta.

Median toimia seuratessa tulen miettineeksi, miten perussuomalaisten hajoamisen jälkeen median hyökkäily suuntautui sinisten suuntaan? Rasismista ja kaikesta muukalaisvihasta irtisanoutuva osapuoli näyttää median suhteen kaikkein pahimmalta vaihtoehdolta. Kenttäväki näyttää miettivän asioita rauhallisemmin ja valitsevan itse puolensa. Se näkyy nyt pikkuhiljaa kun persujen valtuustoryhmiä lakkaavat eri kunnissa. Samaan aikaan Siniset perustavat uusia paikallisosastoja ja piirejä. Luulen kyllä seuraavissa vaaleissa usean nykyisen näkyvän persun vielä valitsevan sinisen vaihtoehdon.

Houkutuksia ilmestyy tasaisin väliajoin myös itselleni. Politiikassa oloani ei ole unohdettu eri puolueiden piirissä. Kyselyjen mukaan kokemukselleni olisi nyt tarvetta. On suorastaan rohkaisevaa ja innostavaa kuulla, kuinka isänmaanetu vaatii minun mukanaoloani. Vielä muutama vuosi sitten olin useimpien kurmotettavana ja minun toivottiin katoavan. Eivät nämä kyselijät silloin avanneet suutaan. Nykyinen aika unohtaa nopeasti menneet ja puolueiden strategit laskevat kaikkia mahdollisia tekijöitä tarvittavan. Tämä on itsellekkin tuttua arviointia.

Koska olen helposti houkuteltavissa erilaisiin juttuihin ja usea kyselijä oli seurannut mitä olen nyt tehnyt. Olen lähtenyt mukaan erilaisiin tapahtumiin ja pienten paikallisyhdistysten toimintaan. Juuri siellä on eniten tarvetta ihmisille, joilla on heidän tarvitsemaansa osaamista. Puolueiden tarpeet ja laskelmat eivät tänään kohtaa minun tekemisiäni. Puolueet saavat selvitä isänmaan tarpeista ilman minua. Annan aikaani ja osaamistani vapaaehtoisjärjestöille ja erilaisille yhdistyksille. Tämä on tavallaan palaamista juurilleni, sinne mistä lähdin.

Nyt minulla on repussani jotakin sellaista, mitä olisin kaivannut aloittaessani. Nyt minulla on mahdollisuus antaa osaamiseni toisten käyttöön. Itse toivon sen auttavan ihmisiä oman lähiverkoston toiminnan järjestämisessä. Osaamisen lisäksi mukaani on karttunut suuri määrä ihmissuhdeverkostoja. Nämä verkostot avaavat pienille yhdistyksille ovia ja helpottavat niiden arjen toimintaa.

Puolueissa toimiminen on historiaa. Nyt on kansalaistoiminnan aika.

Tämä riittää tänään itselleni.

Avainsanat: keskustanpuoluevaltuustonjäseniltävahvatukisipilänjatkolle, tuuliviiriyllätalonkaton, smpnperilliset, sinistenuusiapiirijärjestöjäperustetaan, kansalaisvaikuttamisenaika, ihmissuhdeverkostot, hiljainentieto, kokemuksellinenosaaminen

150 Palkinto odottaa

Torstai 10.11.2016 klo 16:25 - yrjöpoeka

Melkein näillä sanoilla kertoi puhelimessa tuohtunut ”oikea” perussuomalainen. Hänen mukaansa minun päiväni ovat luetut puolueessa. ”He” keräävät kirjoituksiani sitä varten, että puoluehallitus potkii minut pellolle. Kirjoitukseni ”nuivista” oli ollut hänelle liikaa ja hänen mukaansa kaikille ”oikeille” perussuomalaisille. Nyt ei olisi armoa odotettavissa, näytöt oli kerätty minun blogistani. Olenkin pannut merkille, että kävijämääriin suhteutettuna muutamien viime päivien aikana, sivujani on selattu valtavan paljon. Tästä kiitos kuulunee ”heille”.

Ilmaisin hänelle, että kirjoitukseni ovat sitä varten julkisia, että niitä saavat kaikki lukea. Muutkin kuin perussuomalaiset. Niitä saa tulostaa omaa käyttöä varten. Mikäli aikoo niitä julkisesti esitellä, olisi mielestäni hyvin suotavaa mainita lähde kirjoittajasta. Tässä kohtaa langan toisessa päässä tuli hiljaista. Lopulta pienen kakistelun jälkeen hiljaisempi kysymys, mikä lähde? Huuto alkoi, kun kerroin, että minun nimeni ja oikein kirjoitettuna.

Kirjoituksistani on usea hänen mukaansa löytänyt sen puolueen, mihin olen loikkaamassa. En saanut vastausta missä kirjoituksessa olisi sellainen kohta, koska en itse muista sellaista kirjoittaneeni. Palkinto puheiden seasta ennen puhelun katkeamista, erotin vielä sanan ”vitun suvakki”. Tämä lienee jokin uudissana?

Olen joskus aiemminkin sanonut perussuomalaisten tilaisuuksissa, joissa on heiluteltu kirjoituksistani olevia kopioita, että tulostakaa vapaasti. Voin antaa muutaman riisin tarvittaessa tulostuspaperia, jotta ei tulisi kuluja tulostajille niin paljoa. Sanon saman edelleenkin. Tulostakaa vapaasti! Kirjoitukseni ovat vapaasti luettavissa. Toisaalta tulostaminen on turhaa, koska kirjoitukseni ovat esillä tänään, huomenna ja tulevaisuudessa. Mikäli niistä löytyy niin hyviä blogi-kirjoituksia, että ne luetaan myös puoluehallituksessa, hyvä tulee.

Oma tahtoni olisi, että tulostakaa aikajärjestyksessä vaikka tämä vuosi kokonaan. Silloin saa ajatuksistani paremman kokonaiskuvan. Älkää välittäkö oikeinkirjoitusvirheistä. Minun oli nuorempana siirryttävä 15-vuoden iässä hankkimaan elanto suurelle perheelle. Koulunkäynti ja oikeinkirjoitustaito jäi nuorempien osalle. Mutta toivottavasti saatte nyt selvää tekstistäni. Valitan tätä puutettani syvästi.

On oikein jännittävää odotella sitä palkintoa, mikä minulla on luvassa. Odotan oikein malttamattomana. Vanhempana minulle on selkeästi tullut sellainen lapsenomainen malttamattomuus. Lastenlapsilla sellainen on ja ilmeisesti olen saanut heiltä uustartunnan. Itse omassa lapsuudessani en muista saaneeni koskaan mitää lahjoja. Ei silloin jaettu lahjoja, eikä ollut varaakaan.

Onneksi nyt on isänpäivä heti edessä ja saan siinä jäähdyttää malttamattomuuttani.

Hip-hip hurraa! Minut palkitaan!

Avainsanat: oikeaperussuomalainen, smp, puoluehallituserottaa, vitunsuvakki,

018 Erinomainen ulostulo

Perjantai 6.2.2015 klo 18:27 - yrjöpoeka

Kainuulaiset istuvat kansanedustajat haluavat puuttua populistisesti uuden sairaalan kilpailutukseen ja erityisesti tehtyyn hankintapäätökseen. Niillä ansioilla, mitä nämä herrat ovat neljän vuoden aikana saaneet aikaan, ei voi mennä muiden tekemisiä arvostelemaan. Olen usein arvostellut sotejohtajaa, nyt en. Virkatehtäviinsä kuuluvana asiana hänen alaisuudessaan on kilpailutus käyty ja arvioitu. Uskon enemmän näihin asiantuntijoihin, kuin pommikoneen miehistöön.

Tämä on siitä syystä erinomainen ulostulo, koska kohta on vaalit. Äänestäjien on tiedettävä ja nähtävä, ketkä ovat populisteja. Äänestäjät hyvin tietävät mitä nämä herrat ovat saaneet aikaan. Määrä ei todellakaan korvaa laatua. Merja Kyllösen poistuttua laatu on laskenut todella jyrkästi. Tulevissa vaaleissa on erinomaista se, että myös maakuntalehti on nimennyt tämän herrajoukon. Todella erinomainen ulostulo! Ja juuri oikeaan aikaan. Heidän on syytä aloittaa työhuoneen tyhjentäminen. Torkkupeitot on jätettävä seuraajille.

Tällä vaalikaudella ovat seisovat poliittiset vedet liikkuneet todella arvaamattomasti. Kaikki kainuulaiset tietävät Sotkamon ja siellä kunnajohtajan ajojahdin, sekä poliittisen sekamelskan. Sekoilu sen kuin jatkuu ja kunnanjohtaja jatkaa. Kuten pitääkin. Naapurikuntani Taivalkoski on saanut myös vedet liikkeelle. Siellä on myös ollut keskustalla aina vahva edustus. Perussuomalaisten nousun myötä, siellä on revennyt keskustan sisällä linjariitoja. Samalla on aloitettu kunnanjohtajan kurmottaminen. Kaikesta huolimatta kunnanjohtaja jatkaa.

Kuusamossa on viimeisten kahden vuoden aikana käyty sellaista kampanjaa, ettei sitä ole aiemmin näillä selkosilla koettu. Kaupunginjohtaja on saanut seurata ottelua sivusta. Kepun hirmuhallinto on ollut maalitauluna ja sen sivujuonteina on istuttu käräjiä. Julkisesta herjaamisesta on jo tuomio lyöty pöytään. Jääneekö viimeiseksi? Seurakuntavaaleissa oli ensimmäisen kerran raju ja räikeä vaalikamppailu. Keskusta voitti. Sen ei tarvinnut tehdä mitään, koska yksi ainoa ihminen pystyi yhdistämään Kuusamon seurakuntalaisten sielut. Sama henkilö jatkaa mesomistaan ja nyt kansanedustaja vaaleissa. Voi perussuomalaista puoluetta. Tappiota ei voine välttää. Tässä ei ole mitään erinomaista!

Erinomaista on ollut se, ettei tänä talvena tarvitse mennä minnekään kuntosalille. Lumitöitä todella on riittänyt. Ja talvea on jäljellä. Tänään oli todellinen aurinkopäivä. Ensimmäisen kerran pitkään aikaan aurinko näyttäytyi ja se todella lämmitti. Kyllä se kesä on sieltä tulossa.

Oli erinomainen tulos,

menin tänään ulos.

Avainsanat: kainuunuusisairaala, torkkupeitot, smppekkakäsmä

080 Unohdetun kansan ääni

Tiistai 11.12.2012 klo 12:55 - yrjöpoeka

Näillä sanoilla määriteltiin aikoinaan Suomen Maaseudunpuoluetta. Se oli sitä aikoinaan ja nyt sen perillisenä jatkaa Perussuomalaiset. Uskaltavatko perilliset nyt ja jatkossa olla unohdetun kansan ääni? Tätä kysymystä olen joutunut viime aikoina pohtimaan, miettiessäni puolueen kasvusta aiheutuneita kärhämöitä.

Puolueen ollessa pieni tuo otsikon määritelmä oli jokaisen mielissä. Äänestäjäkunta ja ehdokkaat olivat sitä. Nyt ehdokasasetelmat ovat radikaalisti muuttuneet ja joukossa on runsaasti erittäin hyvin koulutettua väkeä. Sitä väkeä tarvitaan puolueen saadessa valtaa valtakunnan tasolla. Valitettavasti puolueen aatteellinen työ on siirtynyt samalla syrjään ja tilalle on tullut näkyviin alastonta valtapolitiikkaa.

Ensi vuosi on niinsanottu välivuosi ja silloin on kiinnitettävä huomiota puolueen sisäiseen tilaan. Kenttäväki kaipaa aatteellista julistusta ja yhteenkuuluvuutta. Vain sen työn avulla voimme kasvaa ja kehittyä puolueena. Aatteen ja talkootyön merkitystä on vähätelty ja uskoteltu asioiden hoituvan puolueen saamien rahojen avulla. Ilman voimakasta talkootyötä puolue ei voi kasvaa.

Tehtyäni nyt useita vuosia voimakasta talkootyötä Kainuun maakunnan toreilla olen nähnyt sen tuoman voiman. Nyt on uskallettava jatkaa sillä linjalla. Kaksi edellistä vuotta on ollut muiden puolueiden vaalirahoitussotkua ja se on antanut äänen unohdetulle kansalle. Tämä kansa oli kyllästynyt rahan voimalla mellastaviin puolueisiin ja oli valmis antamaan tukensa perussuomalaisille. Puolueemme sai sen tuen. Annetusta tuesta on nyt pidettävä huolta ja puhuttava sen puolesta.

Kunnallisvaalien jälkeen Kainuussa on käyty maakunnallista keskustelua puolueiden välisestä paikkajaosta. Neuvottelut on nyt ilmeisesti saatettu loppuun ja valta jaettu. Ensimmäinen tuntemus kuulopuheiden perusteella on pettymys johtavien paikkojen jaosta. Perussuomalaiset saivat Kainuussa vaalivoiton ja tulivat samalla toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Itselleni on valtava pettymys, etteivät neuvottelijat ottaneet sote-hallituksen puheenjohtajan paikkaa puolueellemme.

Paikkaa tarjottiin meille, mutta neuvottelijoiden silmissä Kainuun-liiton paikat olivat tärkeämpiä. Olisin halunnut, että puolue edes yrittää vastata unohdetun kansan ääneen. Se ääni on useita vuosia kertonut toimimattomista sote-palveluista. Tämä ääni on halunnut muutosta vanhojen puolueiden tapaan toimia. Nyt olen pettynyt ja en ole sen pettymyksen kanssa yksin.

Tiedän kyllä, että se paikka on vaikea ja siinä saa kuulla arvostelua. Siitäkin huolimatta sen nyt saa hoidettavakseen muut ja he tulevat kestämään siitä saamansa arvostelun.

Tähän on tultu ja en ole väärässä siinä, että äänestäjät eivät tätä sulata valintojen tultua julki.

Avainsanat: unohdettukansa, smp,