Satunnaiset kuvat

Silloin nuorena

Uusimmat

Blogin arkisto

018 Erinomainen ulostulo

Perjantai 6.2.2015 klo 18:27 - yrjöpoeka

Kainuulaiset istuvat kansanedustajat haluavat puuttua populistisesti uuden sairaalan kilpailutukseen ja erityisesti tehtyyn hankintapäätökseen. Niillä ansioilla, mitä nämä herrat ovat neljän vuoden aikana saaneet aikaan, ei voi mennä muiden tekemisiä arvostelemaan. Olen usein arvostellut sotejohtajaa, nyt en. Virkatehtäviinsä kuuluvana asiana hänen alaisuudessaan on kilpailutus käyty ja arvioitu. Uskon enemmän näihin asiantuntijoihin, kuin pommikoneen miehistöön.

Tämä on siitä syystä erinomainen ulostulo, koska kohta on vaalit. Äänestäjien on tiedettävä ja nähtävä, ketkä ovat populisteja. Äänestäjät hyvin tietävät mitä nämä herrat ovat saaneet aikaan. Määrä ei todellakaan korvaa laatua. Merja Kyllösen poistuttua laatu on laskenut todella jyrkästi. Tulevissa vaaleissa on erinomaista se, että myös maakuntalehti on nimennyt tämän herrajoukon. Todella erinomainen ulostulo! Ja juuri oikeaan aikaan. Heidän on syytä aloittaa työhuoneen tyhjentäminen. Torkkupeitot on jätettävä seuraajille.

Tällä vaalikaudella ovat seisovat poliittiset vedet liikkuneet todella arvaamattomasti. Kaikki kainuulaiset tietävät Sotkamon ja siellä kunnajohtajan ajojahdin, sekä poliittisen sekamelskan. Sekoilu sen kuin jatkuu ja kunnanjohtaja jatkaa. Kuten pitääkin. Naapurikuntani Taivalkoski on saanut myös vedet liikkeelle. Siellä on myös ollut keskustalla aina vahva edustus. Perussuomalaisten nousun myötä, siellä on revennyt keskustan sisällä linjariitoja. Samalla on aloitettu kunnanjohtajan kurmottaminen. Kaikesta huolimatta kunnanjohtaja jatkaa.

Kuusamossa on viimeisten kahden vuoden aikana käyty sellaista kampanjaa, ettei sitä ole aiemmin näillä selkosilla koettu. Kaupunginjohtaja on saanut seurata ottelua sivusta. Kepun hirmuhallinto on ollut maalitauluna ja sen sivujuonteina on istuttu käräjiä. Julkisesta herjaamisesta on jo tuomio lyöty pöytään. Jääneekö viimeiseksi? Seurakuntavaaleissa oli ensimmäisen kerran raju ja räikeä vaalikamppailu. Keskusta voitti. Sen ei tarvinnut tehdä mitään, koska yksi ainoa ihminen pystyi yhdistämään Kuusamon seurakuntalaisten sielut. Sama henkilö jatkaa mesomistaan ja nyt kansanedustaja vaaleissa. Voi perussuomalaista puoluetta. Tappiota ei voine välttää. Tässä ei ole mitään erinomaista!

Erinomaista on ollut se, ettei tänä talvena tarvitse mennä minnekään kuntosalille. Lumitöitä todella on riittänyt. Ja talvea on jäljellä. Tänään oli todellinen aurinkopäivä. Ensimmäisen kerran pitkään aikaan aurinko näyttäytyi ja se todella lämmitti. Kyllä se kesä on sieltä tulossa.

Oli erinomainen tulos,

menin tänään ulos.

Avainsanat: kainuunuusisairaala, torkkupeitot, smppekkakäsmä