Satunnaiset kuvat

metsakurjenpolvi3

Uusimmat

Blogin arkisto

096 Nyt on tolkku hävinnyt lopullisesti

Torstai 5.11.2015 klo 11:45 - yrjöpoeka

Suomen hallitus pinnistelee suurten asioiden parissa. Asioiden joiden tarkoituksena on pelastaa Suomi niminen laiva ajautumasta taloudelliseen kurimukseen. Tänään torstaina (5.11) on kerrottu olevan sote-asiassa ratkaisun päivä. Itse olen asiassa pessimisti ja luulen, että asioita vatkataan vielä toinen mokoma. Jos nyt onnistuu, taputan käsien lisäksi myös jalkojani.

Tässä yhteisessä pinnistelyssä on mukana myös oma puolueeni Perussuomalaiset. Julkisuudessa meitä lyödään juuri nyt kuin vierasta sikaa. Seiska lehti on aloittanut ja sitä muut jatkavat, kertomuksen rikosilmoituksesta ministeri Hanna Mäntylää koskien. Tässä voi selkeästi nähdä, että ilmoitus on jätetty kesällä ja nyt on sen julkistamiselle oikea ajankohta. Sote-ratkaisun aatto. Pidän tätä pelkkänä kiusantekona, mutta pahana. Tällä halutaan vaikuttaa puolueemme julkikuvaan.

Julkisuusmyllytyksen keskellä olisin odottanut omilta toimijoilta nyt äärimmäistä pidättyvyyttä. Media hakee juuri nyt, laskevien gallup tilastojen huumaamana, jatkuvasti kohtia millä lyödä lisää. Ja juuri tänään tuli sitten ulos Perussuomalaisten Kainuunpiirin puheenjohtaja Ari Korhonen. Hän väittää radiossa ja lehdistössä, puoluehallitukselta mopon karanneen käsistä ja vaativan piiriä tekemään laittomia päätöksiä. Mitä lienevät olleet sitten piirihallituksen vaatimukset yksittäisten jäsenten erottamiseksi puolueesta?

Lakimiehenä ja juristina hän ei aio laittomia päätöksiä tehdä. Minun saamieni tietojen mukaan sellaisia vaatimuksia ei puoluehallitus ole Kainuunpiirille edes esittänyt. Liekö pettymys purkautumassa puolueeseen nyt näin, kun kuningastie kansanedustajuuteen pysähtyi vaaleissa. Nyt laskevien ennusteiden kasvaessa lienee valmis loikkaamaan puolueesta ulos. Kenties etsimään seuraavia vihreitä oksia?

Sääntömääräisen syyskokouksen piirihallitus on päättänyt viisaudessaan pitää tulevana sunnuntaina, eli isänpäivänä ja vielä iltaehtoolla klo 18.00 alkaen. Tämä ilmeisesti siitä syystä, ettei paikalle tulisi juuri ketään ja Korhonen voisi testamentata puheenjohtajuuden seuraavalle pyrkijälle. Tästä on tulossa piirille Kainuuntapa. Jäsenistöllä ei asiassa ole juuri sanavaltaa.

Yhdellä kertaa jäsenistö käytti valtaansa kuten piti. Johdon testamenttaaminen ei auttanut ja Maarit Nurmi valittiin puheenjohtajaksi. Siitä alkoi vihanpito ja kiusaaminen. Se johti lopulta siihen, että Maarit Nurmi erosi kesken toimikautensa. Tukea työlleen hän ei saanut miesvaltaisista yhdistyksistä. Ei siitä huolimatta, että miesjäsenet olivat hänet tehtävään valinneet.

Pidän piirin puheenjohtajan toimia käsittämättöminä. Hänen jos kenekään pitäisi tietää, että juuri nyt vaadittaisiin malttia. Puolueelle ja puoluehallitukselle pitäisi taata työrauha. Mutta ei. Kesken kovien vääntöjen piti lyödä lisää tomua puoluejohdon silmille. Olen itse ollut viimeisen vuoden myllytyksen jälkeen vetäytymässä sivummalle, mutta nyt on pakko kommentoida tätä tomutusta.

Kuten median tapoihin kuuluu, siellä uutiset vääristyvät helposti. Niin tässäkin jutussa. Ylen uutisessa puhutaan piireistä, kun pitäisi puhua yhdistyksistä. Uutisten pääasia on, että Kainuulainen tolkku lakimies väittää puoluehallituksen toimivan laittomasti.

Kyllä tolkku on hukassa.

Avainsanat: soteratkaisu, tolkkuhukassa, tolkkulakimies