Satunnaiset kuvat

Tikankontti

Uusimmat

Blogin arkisto

164 Naiset, viina ja tiedustelu

Tiistai 11.6.2019 klo 10:30 - yrjöpoeka

Tänään käydään Helsingin käräjäoikeudessa kaksoiskansalaisuuden kimppuun. Paremminkin kyse on tuntemattomasta työsyrjintää kokeneesta Venäjän kansalaisesta, joka on saanut Suomen kansalaisuuden. Sehän tapahtuu melkein aina niin, että ummikko venäläinen nainen nai suomalaisen miehen. Näitä on Suomessa tuhansittain.

Tämä ilmiö ei ole vanha, vaan alkoi Neuvostoliiton romahdettua 1990- luvun alussa. Ensin tuli yksittäisiä naisia suomalaisten poikamiesten rakastuttua päätäpahkaa anteliaisiin naisiin. Lopulta tästä naimisesta tuli kauppatavaraa. Enimmäisinä tulleet pääsivät kehumaan kotimaansa maatuskoille, kuinka täällä oli ylen ihanat oltavat. Ja vapaita poikamiehiä oli pilvin pimein pitkin maaseutua. Naimattomat naiset aloittivat retkeilyn poikamiesten luokse ja hyvin pian poikamiesten laumat olivat häviämässä sukupuuttoon maaseudulta.

Alussa kelpasivat maahanmuuton aineksiksi kaikenlaiset reppanat. Melko pian maahantulleet huomasivat, että Suomessa on helppo valikoida kumppaninsa. Maaseudulta siirryttiin kaupunkeihin ja nyt ainakin Itä-Suomi on miehitetty Venäjän kansalaisilla. Heistä suurin osa lienee saanut Suomen kansalaisuuden. Mutta minun tietääkseni yksikään ei halua luopua Venäjän kansalaisuudesta. Ainakaan tästä ei ole uutisoitu. Sinällään kaksoiskansalaisuudesta ei pitäisi olla haittaa. Eikä sitä ole ainakaan länsimaiden kansalaisten kohdalla. Kyse onkin aina Venäjän kansalaisista. Ongelma on siinä, että Venäjä ja Putin ovat ilmoittaneet pitävänsä kaksoiskansalaisia aina Venäläisinä. Venäjä on myös ilmoittanut puolustavansa kansalaisiaan vaikka sotavoimin. Lisäksi heillä on tapana vaatia ehdottomia ”palveluksia” kansalaisiltaan myös ulkomailla. Niistä pyynnöistä ei voi kieltäytyä, koska silloin voi sattua onnettomuuksia.

Tänään Venäjä tunnetaan sotilaallisesta uhoamisestaan ja siitä, että maassa on voimia jotka haluavat palauttaa vanhat rajat takaisin. Rauhanomaisesti niitä ei saada, joten on turvauduttava sotavoimiin. Venäjä on sitä myöskin tehnyt. Suomi kymmenine tuhansine kaksoiskansalaisineen on tänään oikeasti turvallisuus uhka. Kaikki työpaikat sotilaallisissa työpisteissä ovat haluttuja Venäjän tiedustelulle. Kyseisessä tapauksessa työ oli keittiöllä. Sitä kautta erityisesti naisilla on valtavasti mahdollisuuksia saada sotilaita kierrokseensa. Rakkautta vannova antelias nainen. Siinä on sotilailla housuissa pitelemistä.

En väitä kyseisen henkilön kohdalla tätä, mutta uhka on todellinen. Kuka tahansa voi tutustua Neuvostoliiton/Venäjän tiedustelujärjestelmien toimintaan. Tiedustelulle pieninkin työpaikka antaa uusia mahdollisuuksia seuloa materiaalia. Seulonnan avulla löydetään sitten kohteet, keitä pitää saada kierrokseen. Naiset ovat harmittomina ja ihastuttavina aina olleet miesten mieleen. Tuntemattomassa Sotilaassa on myös kohtia, joissa sotilaat nauttivat naisten läsnäolosta juopotellen. Parasta tiedustelua ovat siis naiset ja viina. Ne tainnuttavat suomalaisen soturin tehokkaammin kuin tykistötaistelut jatkosodan Valkeasaaressa.

Puolustusministerinä Jussi Niinistö yritti saada kiellon aikaan. Nyt ovat vallassa sellaiset voimat, joille on ominaista liehitellä itäistä naapuria. Tähän ei pidä mennä, vaikka sitä tänään pahoin pelkään. Oppositiossa olevat perussuomalaiset ovat liehittelyssään aivan omassa sarjassaan. Heille kelpaavat venäläisten rahat, naiset ja viina. Onneksi he eivät ole hallituksessa. Mutta vaivansa on heistä vieläkin. Oman maan syöjiä ei Suomessa kaivata.

Eikä Venäjän kaksoiskansalaisia. Heihin luottaa Venäjä. Minä en.

Avainsanat: kaksoiskansalaisuudenuhka, venäjäntiedustelu, sotilaallinenuhka, rakkausavioliitot, tuntematonsotilas

070 Tuntematon työläinen

Keskiviikko 20.2.2019 klo 19:46 - yrjöpoeka

Tilastojen mukaan meillä on satojatuhansia työttömiä. Nyt on puhuttu siitä, että hoiva-alalle pitäisi heti saada noin 4000 uutta työntekijää. Mutta ihme ja kumma, hallituksessa ihmetellään sitä, että mistä ne tekijät revitään. Timo Soinin esityksen mukaan Filippiineiltä. Sieltä voitaisiin tuoda kymmeniä tuhansia kielitaidottomia hoitajia. Hallitusta ei kiinnosta, että meillä on suomenkielen taitoista väkeä satojatuhansia työttöminä. Ei pitäisi olla vaikeata löytää joukosta väkeä, jotka pystyvät hoitotyöhön vanhusten parissa.

Se ei ole mitään rakettitiedettä, vaan toimintaa suomenkielisten ihmisten parissa. Mutta se ei ole käynyt pääministerin mielessä. Hallitukselle eivät siis suomalaiset kelpaa, koska heille pitäisi maksaa oikeaa palkkaa. He kelpaavat kyllä samantasoisiin töihin, mutta vain 9 euron palkalla. Ei siis ihme, etteivät kansalaiset arvosta hallitusta, joka ei arvosta kansalaisiaan. Tämä arvostuksen puute näkyy kaikkialla ja kaikessa.

Tuntematon sotilas on sana jota arvostetaan. Tuntematon työläinen on samanarvoinen, mutta vähätelty kummajainen. Olisiko tuntemattoman työläisen aika nousta esille. Käydä vetämässä punainen viiva. Sen jälkeen katsoa, mihin se riittää. Tiedän yhden asian mihin se riittää. Työttömiä kansanedustajia ilmaantuu itkemään karua kohtaloaan.

Heistä tulee laiskoja luusereita.

Avainsanat: aliarvostettutyötön, hoitajienpuute, suomenkielivanhustyönedellytys, punainenviiva, tuntematonsotilas

056 Boikottia ja hameen alusia

Perjantai 8.2.2019 klo 18:58 - yrjöpoeka

Eurovision laulukilpailuja pukkaa ja sen mukana on aloitettu puheet boikotoinnista. Koska Israel oli voittaja viimekerralla niin tottakai meiltä löytyy niitä, joiden mielestä kisoja ei siellä saa pitää. Lisäksi jotkut ns. taitelijat eivät aio mennä paikalle. Heidän mielestään Israelin sotilaat ovat itsestään perkeleestä. Ilmeisesti sotilaiden tulisi ottaa kiltisti kuula kalloonsa ja suostua räjäytettäväksi. Ampujina ja räjäyttäjinä toimivat palestiinalaiset. Heillä on ikiaikaiset vihasuhteet juutalaisiin. Lisäksi heillä ei ole sotilasasuja. Vain hame.

Nämä boikotin puuhaajat pitävät epäoikeutettuna sitä, että Israelin miehet ovat sotilasasuissa kun he ampuvat siviilejä. Valitettavasti nykyaikainen sota ei ole verrattavissa vanhoihin ensimmäisen maailmansodan aikaisiin käytäntöihin. Silloin oli selvää vielä, että sotilaspukuiset ampuivat sotilaspukuisia. Tänään maailma on sellainen, ettei meistä kukaan tiedä milloin ja missä jokin ääriliikkeen ns.sotilas iskee tai räjäyttää ihmisiä. He eivät koskaan pukeudu sotilasasuihin, koska silloin he olisivat tunnistettavissa. Palestiinalaiset erityisesti haluavat olla sivilien seassa, jotta sotilasasuisten olisi vaikeampi ampua väkijoukkoon. Israelin sotilas on asepukuinen.

Boikotin aloittajien tulisi kertoa niille toiselle osapuolelle, että on fiksua pukeutua sotilasasuihin. Tämä siitä syystä, että kansainväliset lait koskettavat sotilasasuisia toisin. Heitä voidaan syyttää sotarikoksista ihmisyyttä vastaan. Palestiinalaisia ja muita maailman eri terroristijärjestöjä ei voi, koska he piiloutuvat siviilien sekaan. Minä pidän kaikkia aseissa olevia siviilipukuisia terroristeina ja heihin pitää soveltaa vain ja ainoastaan pikatuomioita. Heidät on ammuttava heti kiinni saamisen jälkeen. Ainoastaan sotilaspukuiset ovat turvassa. Antautuneet ja haavoittuneet sotilaat nauttivat kansainvälisen oikeuden suojaa.

Boikotoijien tulisi hieman enemmän pohtia mitä he suustaan hyvää tarkoittaen suoltavat. Arabihuivi kaulassa on hyvä jeesustella ja kertoa, että toisten tappaminen on oikeutetumpaa kuin toisten. Heille on normaalia, että siviilipukuiset terroristit saavat ampua sotilaspukua pitäviä Israelilaisia. Minulle molemmat väestöryhmät ovat samanveroisia. Minä en erottele heitä millään tavalla. Ainoa missä katson palestiinailaisten asemiesten olevan väärässä on juuri heidän tapansa piilottautua naisten ja lasten selän taakse. Minulle he ovat vastenmielisiä pelkureita. Mikäli haluaa suojata omaa kansaansa, pitää olla rohkeutta pukeutua omaan kansalliseen univormuun.

Kansalliset asevoimat ovat yksi itsenäisen kansakunnan kulmakivistä. Palestinnalaiset eivät ole tätä joko ymmärtäneet, tai sitten he kertakaikkiiaan haluavat piiloutua mummojen, naisten ja lasten kaapujen alle. Israelilaiset ovat muutamia kertoja joutuneet koko arabimaailman kohteeksi. Useiden maiden asevoimat ovat yrittäneet nujertaa tämän pikkuisen kansan. Joka kerta he ovat selviytyneet voittajina ja tuhonneet vastustajien asevoimat. Vihollisten keskellä on aivan selvää, että asevoimat vastaavat kaikkiin aseellisiin iskuihin.

Siinä on suomalaisten aivan turha boikotoida Euroviisuja. Kisat pidetään ja siellä on hyvä meininki. Toki tiedän sen, että näitä hameenhelman alla kyhjöttäviä pelkureita riittää.

Yksikään asepukuinen joukko ei iske kisoihin. Vain pelkurit. Hame heille.

Avainsanat: eurovisionlaulukilpailu, boikotointi, kaijakärkinen, sotilaspukuinenjoukko, sotarikokset

079 Hallitus aseistaa Odinin soturit

Tiistai 3.4.2018 klo 18:41 - yrjöpoeka

Olen useasti ihmetellyt intoa lisätä poliisen määrää. Kansakuntamme väkiluku lisääntyy niin sitkaasti ja samalla syntyvyys on on tyystiin loppumassa. Valtaosa maamme väestöstä on suuria ikäluokkia, ovatko he muuttumassa vaarallisiksi? Oma arvioni on edelleen se, ettei meillä ole näköpiirissä sellaisia uhkia, että poliisien määrää pitäisi lisätä. Ymmärrän toki sen, että vanhenevat poliisit tarvitsevat lisää johtavien päälliköiden virkoja. Sitten he pääsevät kekkuloimaan presidentin vuosittaisille juhlille rinnukset mitaleja kilisten.

Nyt hallitus on ulostanut reservipoliisi hankkeen ja siihen tutustuessani tunnen kylmiä väreitä. Kirjeopiskelulla muutamassa tunnissa näille reservipoliiseille annettaisiin jopa ampuma-aseen käyttö oikeus! Ihan uskomatonta tuubaa! Olen itse elänyt virkatehtävissä ja ase on kuulunut siihen jokapäiväisesti. Lähtökohta kaikessa asekoulutuksessa on ollut se, että sitä on harjoiteltava säännöllisesti. Sitä on valvottava aseasaintuntijoiden valvonnassa. Aseiden käytölle on lakien ja asetusten nojalla asetettu erittän korkea kynnys. Nyt kirjeopiskelulla nämä epäämääräiset joukot saisivat puuttua kohta kaikkeen uhaksi kokemaansa.

Minä kirjoitin epämääräiset joukot siitä syystä, että hallituksen suunnasta tulevat viestit ovat olleet kaikilla kommentteja antaneilla hieman erilaisia. On eläkeläisiä poliiseista ja sotilaista, on armeijan käyneitä sotilaspoliiseja. Ketkä oikeasti haluavat sotilaspoliiseiksi? Esimerkiksi kaikki Odinin soturit ovat sellaista joukkoa. Nahkatukkaisia ja halukkaita pamputtamaan muita. Olen aivan varma, että näihin reservijoukkoihin tulisi sellaista väkeä, joilla on matala kynnys väkivallan käyttöön.

Kuulen jonkun sanovan, että maalaan piruja seinälle. On syytä maalata isoja piruja. Miten sotien aikana rintamamiehet suhtautuivat sotilaspoliiseihin? Sitä on syytä miettiä ja paljon. Meillä on jo nyt erittäin hyvin koulutettu rajavartioston ammattiväki. Se on aina ollut käytettävissä erikoistilanteissa. Samoin puolustusvoimat ovat olleet mukana tarvittaessa eri viranomaisten kanssa.

Tämän takia en näe mitään syytä ryhtyä maalailemaan uusia uhkakuvia ja aseistamaan epämääräisiä joukkoja. Vuosia ovat useat tahot ovat olleet huolestuneita maassamme olevista suurista asemääristä. Nyt on syytä todella huolestua, jos virka-aseiden kanssa heiluvat joukot, joilla ei ole päivittäistä aserutiinia ja jatkuvaa aseenkäytön koulutusta. Oma ammuskelu ei tässä riitä. Kaiken tulee olla valvottua ja tiukasti säänneltyä. Tästä johtuen Suomen poliisi ei koskaan ole ollut asehullu ja ampunut ensiksi. Silloin kun asetta on käytetty on aina osuttu raajoihin ja kohde on jäänyt henkiin.

Sosiaalisessa mediassa ovat nyt vallalla innostuneet huudot. He ovat sitä mieltä, että tätä on tarvittu. Kysyä voi mihin? Mikä on se kohde joihin nämä suunnattaisiin? En todellakaan näe mitään syytä levittää valtion aseita tuhansittain. Aseita on armeijan varikoilla ja niitä jaetaan kriisien tultua tarvittavalle määrälle hyvin johdettuja sotilajoukkoja.

Pelosta vapisevat ministerit voivat työntää jääpuikon istumalihaksien väliin, jotta hermot eivät menisi. Poliisijohdolle voi jakaa prenikoita. Siitä he tulevat ikionnellisiksi.

Veronmaksajat kiittävät. Hyvä diili halvalla.

Avainsanat: resevipoliisit, hallitusaseistaaodininsoturit, rintamamiehetjasotilaspoliisit, aseenkäytönjatkuvakoulutusjohdetusti, suomenpoliisieioleasehullu, jääpuikkojajaprenikoita

069 Paskaa SDPn tuulettimessa

Lauantai 17.3.2018 klo 17:53 - yrjöpoeka

SDPn "nuorison" edustajat Erkki Tuomioja ja Sirpa Paatero ovat avanneet sanaisen arkkunsa. Tiedotteellaan he vaativat puolustusministeriä puuttumaan MPKn (Maanpuolustuskoulutusyhdistys) toimintaan. MPK kouluttaa nuoria Metso-leireillä luonnon tuntemukseen ja siihen kuuluu myös metsästyksellisenä osiona ampumaharjoituksia. Pienoiskivääri on voimakkain ase harjoituksissa ilma-aseiden lisäksi. Maanpuolustuskoulutusta yhdistys ei nuorille tarjoa. Metso leirejä he järjestävät metsästysjärjestöjen toimeksiannosta.

Nyt nämä SDPn "nuoret" ovat kertomassa, että MPK laittomasti kouluttaa nuoria sotilaallisiin tehtäviin. He ihannoivat Neuvostoliiton ja DDRn nuorten isänmaallisia leirejä joissa ammutaan kaikilla mahdollisilla sotilasaseilla. Kaiken lisäksi asepuvussa. Nämä valtiot ovat jo muuttaneet manan majoille. Neuvostoliiton perillinen Venäjä antaa aivan samaa sotilaskoulutusta ja se sopii näille rauhanaktivisteille. Ei ole näillä ns.kansanedustajilla enää muuta tehtävää. Nyt he ovat saaneet päähänsä heittää paskaa tuulettimeen. Idiootteja ovat he. Parempi on etten sano enempää. Paljon olisi vielä nasevia ja sopivia lauseita mielessä.

Kirjoitin 15.3 asiantuntijoista. Nyt sain lukea Uuninpankkopojan kirjoituksen samasta aiheesta ja se on todella hyvä. Voit lukea sen tästä. Vuosikymmenten kokemuksen jälkeen olen oppinut arvostamaan oikeita asiantuntijoita. En näitä maksettuja ja korruptoituneita hyypiöitä. Oikeat asiantuntijat antavat lausuntoja koulutuksen ja kokemuksen pohjalta ja pysyvät niissä. Korruption raiskaamat virkamiehet ja -naiset laulavat sen mukaan kuka maksaa mistäkin. Politiikkoa syytettäisiin takinkäännöstä. Näiden ns.asiantuntijoiden kerrotaan vain ottaneen opikseen ja huomanneen hallituksen esityksen olevankin erinomainen. Maksettuja hyypiöitä ovat nämä.

Kokoomuksella on edessään vielä mielenkiintoisia aikoja. Jos Väyrynen saa keskustan hereille, niin maakuntamalli saa vielä kokoomuksen kentän tulille. Kesäkuuhun on vielä pitkä aika. Jos kerran Pohjois-Korea ja USA pystyvät huhtikuussa sopimaan omat asiansa, niin soten ja maakuntamallin kaatuminen on siihen verrattuna pelkkä tussahdus.

Avainsanat: erkkituomioja, sirpapaatero, maanpuolustuskoulutusyhdistys, putinnuoretjasotilaskoulutus, uuninpankkopoika, kärsätkaukalossa

041 Antakaa hänelle banaani

Maanantai 12.2.2018 klo 10:41 - yrjöpoeka

Venäjä, Kiina ja Pohjois-Korea ovat malliesimerkkejä maista, joissa sotilasparaateilla on suuri merkitys. Näiden maiden johtajat haluavat esitellä aseita, armeijoita ja valmiuttaan käyttää niitä. Afrikassa mahtavat paraatit ja upeat värikkäät pellepuvut ovat enemmän sääntö kuin poikkeus. Mitä mitättömämpi valtio, sitä suurellisemmat pippalot. Aseidenmyyjä valtiot, kuten USA, Kiina, Venäjä ja entiset itäeuroopan valtiot hierovat käsiään jokaisen sotilasvallankaappauksen jälkeen.

Aseiden avulla valtaan nousseet hallitsevat omilla armeijoillaan. Tämä toimii niin kauan kuin joukot saavat kaiken haluamansa. Diktaattorien haudoilla ovat useimmat hautausmaat täytetty. Kuka muistaa Irakin Saddam Husseinia. Hänelle oli kaikkein tärkeintä näytellä vahvaa sotilasjohtajaa ja vahvaa armeijaa. Sotilaalliset taidot olivat köykäiset ja siksi USAn sotilasteknologia murskasi hänen kalustonsa ja siinä samalla armeijan. Aaavikot täyttyivät miljardien arvoisista sotaromuista. USA hävitti itäisen teknologian tuotteet ja aloitti heti omien aseiden kylvämisen kaikille halukkaille Irakissa.

Nyt on ilmaantunut uusi suureksi sotilajohtajaksi pyrkivä pelle. Tämä pelle on USAn presidentti Trump. Käydessään Euroopassa hän sai samalla nähdä Ranskan pienen presidentin järjestämän sotilasparaatin. Vähänkö oli Trump kade tästä. Koska Trump pitää itseään messiaana, hän haluaisi maailmman mahtavimman sotilasparaatin Washingtonin kaduille. Hän ei saanut sitä vielä virkaanastujaisiinsa, mutta nyt hän on vallassa ja kaikki on mahdollista. Trumppia ottaa päähän myös ylensyöneen Pohjois-Korean sammakon pullistelu ja näyttävät spektaakkelit. Mahtavat ja värikkäät paraatit ovat olleet kuin sodanjulistus ja nyt hän haluaa paraateja esittelemään USAn asemahtia. Kuten hän aiemmin ilmaisi itseänsä, hän haluaa olla se jolla on suurempi nappula.

USAn sotilaat eivät ole samaa mieltä. He haluavat pitää panssarit varikoilla valmiusasemissa. Osama bin Ladenin eliminoijaksi mainittu erikoisjoukkojen sotilas Robert O'Neill on ilmaissut tämän sotilaan mielipiteen hyvin. ”Me valmistaudumme. Me taistelemme. Sotilasparaati on kolmannen maailman paskaa.”

Hän on oikeassa. Antakaa Trumpille banaani.

Avainsanat: pohjoiskoreansotilasparaati, kolmannenmaailmandiktaattorit, saddamhussein, kimjongun, trumpinsuurempinappula, osamabinladen

023 Turhautumista ja maanpuolustusta

Maanantai 22.1.2018 klo 10:17 - yrjöpoeka

Sain eilen mahdollisuuden toimia lipasvartijana presidentinvaalien ennakkoäänestyspaikalla. Tasainen virta vaelsi äänestämään ja ihmisten olemuksissa oli varmuutta. Itselle tuli tunne, että äänestäjät haluavat tehdä selväksi, kenet he haluavat presidentiksi. Lippaalla käväisseet olivat tyytyväisiä saatuaan äänensä annetuksi. Kipakassa pakkasessa paikalle tulleet kertoivat, ettei äänestäminen ainakaan sään puolesta ollut estynyt.

Eilisen illan televisio lähetykseen kuului vielä MTVn järjestämä vaalitentti. Itselle tuli kyllä tunne, että ehdokkaille oli aika selvää missä mennään. Gallupeissa jämätiloilla olevat olivat selvästi turhautuneita. Samaa voi myös sanoa keskustan Matti Vanhasesta. Hän oli entistä harmaampi. Väyrynen ei myöskään ollut enää terässä. Hänelle ei kyllä annettu enää mahdollisuutta pyörittää omaa peliään, kaikki on jo kuultu vuosikymmenten aikana. Muut ovat aina väärässä ja häntä vastaan. Vaikka hän on aina ollut oikeassa.

Itse tunnen kyllä suurta turhautumista kuunnella ja katsoa näitä kuluneita harmaita naamoja. Ei edes munasarja Kyllöseltä irronnut mitään uutta. Minusta jatkossa pitäisi miettiä, kannattaako näitä vaalipaneleja järjestää joka kanavalla erikseen? Ennakkoäänestyksen alettua ei näillä ole enää merkitystä. Ne aiheuttavat turhautumista, kun päivänselviä asioita jankutetaan päivästä toiseen. Yksi selkeä iso vaalipåaneli kertoo kyllä äänestäjille sen olennaisen henkilöistä. Niinkuin jo ei tunnettaisi näitä vanhoja naamoja. Harmaita jankuttajia.

Tunsin turhautumista kun olin itse ehdolla kansanedustajan vaaleissa 2011. Olin silloin todella huolestunut suuren naapurimaamme kansalaisten innosta ostella maata ja kiinteistöjä Suomesta. Kaikki nämä ostot suuntautuivat sotilaallisesti tärkeisiin kohteisiin. Pidin aihetta silloin ja pidän sitä myös tänään todella tärkeänä maamme puolustamisen kannalta. Krimin valtaus osoitti kuinka vihreät miehet ilmestyivät tyhjästä ja heillä oli aseet ja varusteet. Varusteiden kanssa he eivät tulleet rajan ylitse. Kaikki varustus oli tuotu maahan ennakolta ja miehet tulivat paikalle turisteina. Yhtäkkiä maa oli miehitetty.

Suomessa on paljon sellaisia kiinteistäjä venäläisten omistuksessa, joiden käyttötarkoitus on hämärän peitossa. Kiinteistöjä, joille kuljetetaan jotakin rekoilla. Kiinteistöjä, joissa ei ole mitään toimintaa, mutta siellä käydään ajoittain erilaisilla kuljetusvälineillä. Olin todella turhautunut silloin, koska kaikki vannoivat naapurimme viattomuuden eteen. Kainuussa ei tunnettu huolta, vaan jokaisessa kunnassa poliittiset päättäjät odottivat lisää ostajia tyhjeneville kiinteistölle. Kaikki odottivat venäläisten tuovan leivän heidän pöytäänsä. Onneksi Krimin romahdus toi lännen pakotteet ja tulva idästä taukosi.

Tänään luen huojentuneena ministeri Jussi Niinistön puheesta 224 maanpuolustuskurssin avajaisissa Helsingissä. Luettavissa tästä. Nyt ministeri on puhunut juuri sillä tavalla kuin pitääkin. Toivottavasti valtioneuvoston kanslian asettama työryhmä antaa mietinnössään toukokuussa sellaisia eväitä, jolla valtio ottaa tilanteen valvontaansa. Se on toinen kysymys, olemmeko myöhässä? Useita vuosia on menetetty uskomalla sellaiseen mahdollisuuteen, että lehmät lentävät.

Toivottavasti Mainilan laukauksista käytävä keskustelu puhdistaa vaikkua korvista. Itsenäisen Suomen on syytä olla terveellä tavalla epäluuloinen.

Avainsanat: presidentinvaalit2018, pienielelipaskeräys, harmaatehdokkaat, vihreätmiehet, kriminvaltaus, sotilaskohteidenmyyntivenäläisilleuhkasuomelle, mainilanlaukaukset, ulkoministerilavrov, molotov

230 Minä lupaan ja vannon

Perjantai 1.12.2017 klo 12:30 - yrjöpoeka

Nyt on aika aloittaa ilmoitusten teko virkakoneistolle. Lähinnä ilmoitukset vastaanottaa tuttu poliisi. Lupaan olla ensivuonna erittäin ahkera tällä saralla. Lämmittely tarkoituksessa aloitan jo tämän vuoden puolella. Aloitan työn tutkimalla erilaisten hörhöjen suoltamia sepustuksia aatteistaan. Mistä tämä tomeruus nyt on tullut, kuulen kysymyksen?

Minä kuten moni muukin on käynyt armeija palveluksen. Siellä on vannottu juhlallisesti vala tai sitten annettu vakuutus. Vala velvoittaa jokaista meitä. Valan toisen kappaleen teksti on silkkaa asiaa. Lueskelin valankaavaa näin itsenäisyyspäivän alla ja sain vahvistuksen sille, että minun velvollisuuteeni on tehdä vallankumouksellisista liikkeistä ilmoitus esivallalle. Kirjoitan tuon kappaleen seuraavaksi, jotta muutkin muistaisivat sen.

Minä tahdon kaikkialla ja kaikissa tilanteissa, rauhan ja sodan aikana puolustaa isänmaan koskemattomuutta, sen laillista valtiojärjestystä sekä valtakunnan laillista esivaltaa. Jos havaitsen tai saan tietää jotakin olevan tekeillä laillisen esivallan kukistamiseksi tai maan valtiojärjestyksen kumoamiseksi, tahdon sen viipymättä viranomaisille ilmoittaa.”

Kuten valansisältö kertoo, minulla on velvollisuus heti tehdä ilmoitus kumouksellisista liikkeistä. Sama koskettaa myös muita liikkeitä, jotka haluaisivat muuttaa Suomen valtiojärjestystä. Kannustan jokaista valan tai vakuutuksen antajaa seuraamaan ääriliikkeiden julistuksia ja toimintaa. Kaduillamme ei tarvita epäjärjestystä lietsovia joukkioita. Kaikista uhkaavista joukkioista kaduilla on heti tehtävä ilmoitus. Suomi ja sen turvallisuuskoneisto on varustautumassa erilaisiin uhkiin ja niihin kuuluu myös tunnuksettomiin yhdenmukaisiin asuihin sonnustautuneet joukkiot.

Nämä joukkiot eivät kunnioita isänmaata ja sen esivaltaa. Nyt kielletty järjestö (Pohjoismainen vastarintaliike) ajaa yhteiskuntajärjestyksen muuttamista. Samalla se liehakoi myös itäisen naapurin sisällä vellovia ryhmiä. Minä uskon että näitä ryhmiä ohjaillaan Kremlin suuresta pajasta. On syytä ottaa hybridi vaikuttaminen tosissaan ja muistella valankaavaa. Pitänee laatia valmiiksi yhdelle A-4 lomakkeelle sopiva teksti. Päiväyksen ja ilmoitettavan ryhmän nimen voi jättää tyhjäksi, ne on sitten näppärä siihen lisätä.

Turvalliset kadut, sananvapaus, kokoontumisen vapaus ja vapaus mielenosoitukseen yhteiskunnan sääntöjen mukaan, ovat arvoja joita kannattaa puolustaa. Vajaan 65-vuoden kokemuksella voin yhtyä tunnetun kenraalimme Adolf Ehnroothin sanoihin: 

Suomi on hyvä maa. Se on paras meille suomalaisille. Se on puolustamisen arvoinen maa ja sen ainoa puolustaja on Suomen oma kansa.

Avainsanat: sotilasvalankaava, laillisenyhteiskuntajärjestyksenpuolustaminen, hybridivaikuttamisenuhka, tunnuksettomatyhdenmukaisiinasuihinpukeutuneetjoukot, adolfehnrooth

219 Kuppi nurin

Lauantai 18.11.2017 klo 19:22 - yrjöpoeka

Tämä on tuttu sanonta, kun jokin asia tai juttu menee ns. ylihilseen. Voihan se tietysti mennä myös yli ymmärryksen ja tarkoitan tällä itseäni. Usea nurjamielisesti allekirjoittaneeseen suhtautuva allekirjoittaa juuri tämän kohdan. Vuosien mittaan olen tähän jo tottunut ja se ei minua häiritse. Viime kunnallisvaalien jälkeen ajattelin jäädä aivan hiljaa pohtimaan maailmanmenoa. Tarkoitus oli myös olla omissa oloissani ja antaa muiden pohtia politiikan maailmaa minunkin puolestani. Tämä oli tarkoitus.

Kaikki ei mene kuitenkaan kuin Stromsoossa. Olen aktivoitunut kirjoittamaan politiikasta ja erilaisista ilmiöistä sen liepeillä. Jokunen lukija on eksynyt lukemaan mitä olen ajukopasta ulos milloinkin suoltanut. Tänään olen kulkenut maakunnan pääkaupungissa ja käväisin myös kansaliike SN (Sauli Niinistö) kampanja tilaisuudessa. Ihmiset ovat mielestäni erittäin tyytyväisiä nykyisen presidentin työhön. Näyttää ja tuntuu siltä, että entinen jatkaa seuraavat kuusi (6) vuotta. Äänestin häntä viime kerralla ja ei ole syytä vaihtaa hyväksi todettua.

Otisikon mukaisesti kuppini kaatui äsken totaalisesti nurin lukiessani yhden facebook kaverini seinää. Hän oli ottanut aiheekseen Verkkouutisten jutun ja tehnyt siitä mietiskelevän aloituksen. Seuraan kavereitteni juttuja ja kommentoin niitä tarvittaessa. Yleensä ottaen en menetä malttiani kenenkään kommentointien takia, mutta nyt oli pakko. Eräs Kainuulainen kulttuurialan ihminen oli kommentoinut aloitusta sanasta sanaan näin:

Kannattaa miettiä myös sitä, mihin Suomi valmistautuu ja mihin suomalaisten mieliä muokataan. 
En hämmästyisi, jos pikkuoppilaiden joukkoon ilmaantuu vaikkapa sotilaskotisisar kertomaan kivoja lottatarinoita. Kouluissa ja muualla valmistaudutaan itsenäisyyspäivän juhlintaan, ja varmasti monessa paikassa myös kenttäharmaissa sävyissä.

Voitte uskoa, että minun kuppini kaatui kerta heitolla. Vastasin salamannopeasti näin:  V..... mitä paskaa ihminen keksii suoltaa suustaan iltojen iloksi... Hieman myöhemmin oli pakko pyytää seinän omistajalta anteeksi avautumistani. Suomi100-vuotena en voi ymmärtää, että Kainuulaiselta kunnalta palkkansa saanut voi suoltaa suustaan tällaista.

Minut tuntevat tietävät, etten hiilly helposti, mutta tämä ylitti kaiken. Suomen valmistautuessa itsenäisyyden juhlinnan päätöstä varten, joku voi saada kiksejä mielensä pimeistä ajatuksista. Suomi ei valmistaudu mihinkään minun mielestäni. Suomen valtion puolesta hallituksen tehtävä on huolehtia koko Suomen turvallisuudesta. Sen on huolehdittava rahoituksesta puolustusvoimille ja sen myöntää eduskunta. Se on parlamentaarisesti valittu ja sillä on tutkimusten mukaan kansan enemmistön tuki. Se ei kerro kivoja lottatarinoita kenttäharmaissa.

Sotilaskotisisaret tekevät ansiokasta työtä meidän tyttöjemme ja poikiemme hyvinvoinnin eteen. He eivät kerro kouluissa tuollaisia tarinoita mitä tämä kulttuurialalta leipänsä saanut kuvittelee. Kenttäharmaita sävyjä ja itsenäisyyden turvaajia on aivan turha syyllistää. Meidän mieliämme muokkavat aivan muut tahot. Takavuosina tämäkin ihminen muokkasi mielensä itäisen maan tietäjien tahtomaan suuntaan. Hän halusi myös meidän muuttavan mielemme neuvostomyönteisiksi.

Emme muuttaneet ja juuri siksi olemme edelleen itsenäisiä. Sotilaskotisisaret, kenttäharmaat ja isänmaa ovat osa meidän perintöämme. Myös huomenna.

Avainsanat: kuppimeninurin, kansanliikesauliniinistö, verkkouutiset, kuhmonvihreät, sotilaskotisisaret, suomettuminen, neuvostovastaisuus

191 Trump rauhantekijänä

Maanantai 9.10.2017 klo 10:47 - yrjöpoeka

USAn puolustusbudjetti kasvaa ja presidentti Trumpista voi kasvaa Ronald Reaganin tasoinen rauhantekijä. Reaganin aikana Neuvostoliiitto ja USA kävivät varustelusotaa ja sen ansiosta itäisen naapurimme talous sakkasi. Samalla mullistui entinen järjestelmä. Rauhan aikaa on kestänyt tovin ja sen aikana pikkuinen putleri on alkanut pullistella. Parasta aikaa hän voimistaa sotatoimiaan Itä-Ukrainassa. Putlerin Krimin vapautusta ihannoiva elokuva on kokenut mahalaskun. Tavallinen kansa näkee jo liian hyvin prapagandan lävitse.

Putlerilla ja Kim Jong Unilla on yhteinen nimittäjä. He oikeasti ehkä uskovat voivansa jotakin USAn asemahdille. Se on harhaa, koska venäjän 10-vuoden budjetti ei yllä USAn yhden vuoden lukuihin. Nyt naapurimme budjetin pohja on pettämässä ja se tietää huonoa myös Putlerin jatkotoiveille. Minä uskon siihen, että Venäjän kansa herää samalla kuten tapahtui kommunistivallan romahdettua. Sitä ennen Venäjä ja putler voivat vielä uhota sotilaallisella voimallaan. Siitä on merkkejä olemassa. Putler pelkää kaikista eniten sitä, että hänet potkitaan linnaan tai muuria vasten.

Mikäli Trump saa Venäjän romahtamaan olen valmis antamaan hänelle Nobelin rauhanpalkinnon. Maailma olisi rauhallinen ilman pikku putleria. Viimeisten vuosien rauhattomuus on kaikki lähtöisin pikku putlerin isottelusta. Toinen hörhö on sitten Pohjois-Koreassa. Maan ainoa lihava ihminen on toimii maan päämiehenä. Nyt hän haluaa vahvistaa omaa sukudynastiaansa. Siksi hän nimitti oman siskonsa maata johtavaan politbyrooseen. Muut lähisukulaiset ovat jo siirtyneet nurmen alle johtajan päätöksillä. Tätä pullukkaa voisi pitää Veikko Huovisen tavoin harmittomana veijarina. Näin Huovinen nimitti naapurimme johtajaa Stalinia.

Huovisella oli hirtehishuumoria, koska harmiton Stalin tappoi miljoonia kansalaisia oman valtansa pönkittämiseksi. Pohjois-Korean pullukka toimii samankaltaisesti. Hävittäen omaa kansaansa. Pitkän päälle tämä on kohtalokasta kaikille diktaattoreille. Länsimaiselle ihmiselle tällainen toiminta on täysin käsittämätöntä. Eihän tuollaiseen maahan tarvitse koskaan vihollisen hyökätä, koska ne hävittävät itse itsensä ennen pitkää. Rauhantekijä Trump on kyllä twiittaillut ahkerasti. Hänen viimeaikaiset päivityksensä eivät lupaa hyvää tulevaisuutta Pohjois-Korean sotilasmahdille. Näyttää vakavasti siltä, että ilmastonmuutos on pian totta ja Kim Jong tarkenee ilman paksua berberiään.

Kotimaassa kepu on pian täydessä paniikissa. Kannatus hiipuu jokaisessa mittauksessa. Samaan aikaan alkaa todella näyttäää siltä, että paljon puhuttu sote kuopataan. Kokoomus Jan Vapaavuoren junailemana on aloittanut vyörytyksen. Maakuntien kepulaiset ovat sisäistäneet uuden soten niin hyvin, etteivät he näe enää mitään muita vaihtoehtoja. Sipilän toiveet jatkosta puolueen johdossa kaatuvat viimeistään ensikeväänä. Maakuntien miehet voivat hermostua lopullisesti, kun kannatus valahtaa alle 15%.

Trumpille Nobel. Jan Vapaavuorelle Tapani Töllin ultimaatumi.

Avainsanat: rauhannobelisti, venäjänsotilasbudjettivaikeuksissa, raakaöljynvaikutuksettalouteenvenäjällä, veikkohuovisensetäjoe, janvapaavuori, tapanitölli, ultimaatumi

069 Onni täällä vaihtelee

Lauantai 26.9.2015 klo 0:18 - yrjöpoeka

Eilen näihin aikoihin koin hitusen onnea. Avasin sähköpostin. Siellä oli puoluesihteerin viesti, että olen jatkossakin puolueen jäsen. Viime eduskuntavaalien aikana ja erityisesti sen jälkeen, allekirjoittanutta kohtaan aloitettiin erottamiskampanja. Vaaleissa ehdokkaana olevat ja heidän liehittelijänsä kehittelivät syitä, miksi minut on erotettava.

Nyt saan jatkaa politiikan tekemistä ja sen aion totta vie tehdä. Liityin aikoinaan perussuomalaiseen puolueeseen sen avoimmuuden takia. Puolue oli silloin itsenäisesti ajattelevien ihmisten puolue. Se puhutteli. Se puhutti myös toreilla kansaa. Silloin kävimme todella hyvää ja avointa keskustelua toreilla kansamme tilasta. Puolueestamme etsittiin ja haettiin muutoksen tekijää.

Puolue oli pieni ja sillä oli harvalukuinen kannattaja joukko. Tekemämme työ ja avoimmuus kantoi hedelmää. Alun varovaisuus hävisi ja sen jälkeen ei edes puoluejohto uskonut missä väki toreilla menee. Me toreilla näimme sen ja se toteutui. Nousun mukana kasvoi myös huoli ja pelko, voimmeko hallita kaiken mukana tulevan. Tänään voin sanoa. Emme voi, ellemme uskalla sanoa: Jo riittää!

Suomi on demokraattinen valtio. Meillä on demokraattisesti valittu Eduskunta. Eduskunta on sisältään valinnut hallituksen ja se toimeenpanee enmmistön päätökset. Suomi on sitoutunut kansainvälisiin päätöksiin. Olemme sitoutuneet hoitamaan kansainväliset velvoitteemme. Kaikkia armeijan käyneitä sitoo sotilasvala/vakuutus.

Nyt sitä valaa/vakuutta uhmaa joukko häiriintyneitä kansalaisia. He huutavat iskulauseita. Niissä toistuu isänmaa, Niissä toistuu pelko. Suomen lippu on esillä ja leijonatunnus. Nyt on nähty Ameriikan Yhdysvaltojen rasistien tunnus, Ku Klux Klaanin huppuniekka väkivaltaisessa mielenosoituksessa. Polttopulloja heitellään. Jotkut puolueemme jäsenet kampanjoivat mielenosoituksen järjestämisen puolesta viikon päästä lauantaina. Paikkana Tornio.

Mielenosoituksessa vaaditaan laillisesti valitun pääministerin ja sisäministerin eroa ja vastustetaan maahanmuuttoa. Facebookissa haastetaan puolueen jäseniä mukaan Tornion elämöintiin. Juuri tällä hetkellä kaikkien pitäisi puolueessamme tukea hallitusta. Tukea sen tekemää työtä, vaikkei se joka hetki tuntuisi jasmiinin tuoksulta. Arki ja sen vaikeudet kuuluvat politiikan tekemiseen.

Juuri nyt tämä älämölö syö puolueemme ministerin kannatusta ja uskottavuutta. He ovat tehneet hyvää työtä ja se on vaarassa hukkua tämän likaveden mukana. Elämme vedenjakajalla. Nyt on aika miettiä, mitkä voimat rakentavat puoluettamme tulevaisuudessa? Ovatko ne huppupäiset, kaljamahat pullottaen huutavat Suomi neidon puolustajat?

Minusta parasta suomelle ovat tavalliset kansalaiset. Toisista välittävät, toisista huolta pitävät. Demokratiaan uskovat ja laillista esivaltaa kunnioittavat. Meillä on hyvä esimerkki Lähi-idästä. Siellä on romahtanut demokratia. Siellä on romahtanut laillinen järjestys. Kansalaisten on sieltä paettava sortoa ja kuolemaa. Tämäkö on mellakoinin perimmäinen tarkoitus? Epäjärjestys?

Sitä minä en ainakaan halua. Kukaan lähimmäisistäni ei sitä halua.

Meidän on yhdessä sanottava: Nyt riittää!

Avainsanat: perussuomalaisistaerotetut, sotilasvala, kukluxklan, suomineidonpuolustajat

020 Kenttärata

Tiistai 23.4.2013 klo 8:02

Sain syntymäpäivälahjaksi Jouni Kauhasen kirjoittaman ”Sotilas, siviili ja sotavanki” kirjan. Kirja kertoo historian vaiheesta, jolloin silloinen Euroopan suurvalta Saksa, tuli ryminällä Kainuun ja Koillismaan korpiin. Kainuun historia on ollut 400-vuoden aikana melkoista aallokkoa. Väestö on kokenut nälkävuosia ja se on tuhonnut asutuksen välillä melkein yhdettömiin. Erityisen tuhoisia ovat olleet suurvaltojen sotajoukkojen vierailut Kainuun maaperällä.

Kauhasen kirjan suurin anti on sen erinomaisen hyvät valokuvat kenttäradalta ja sen ihmisistä. Radan historia on todella lyhyt. 1942 – 1944 on historiassa silmänräpäys. Paikallisille ihmisille se on ollut toisaalta näkökulma sodan mielettömyyteen, mutta myös näkökulma eurooppalaiseen ihmiseen. Kenttärata toi uudenlaisen liikkumisen mahdollisuuden tullessaan ja työtä sille väestölle, mikä ei ollut sodassa.

Kenttäradan mielettömyyteen kuului, kuinka halpa oli ihmishenki suursodan kurimuksessa. Radan rakentajiksi Saksa toi sotavankeja ja myös oman maan kansalaisia. Sotavankien henki ei silloin ollut minkään arvoinen. Suurin ihmetys on minulle ollut se, kuinka halpa on ollut aina suurvaltojen omien kansalaisten henki. Kenttäradalle tuotujen saksalaisten, jopa sotilaiden henki, ei ollut senkään hintainen kuin venäläisen sotavangin.

Näiden muutamien sotavuosien aikana siirrettiin ihmisvoimin valtavat määrät maata paikasta toiseen. Rakentamisen ja uudenajan mukana paikallinen väestö sai annoksen toisenlaista kulttuuria. Rakentajiksi paikalle tuotiin useita eri kansallisuuksia. Heitä oli useita eri maista pakolla määrättyinä työvelvollisina ja sotavankeina. Kulttuuri ja tavat ovat olleet paikalliselle väestölle varmasti ihmetyksen aihe, mutta myös suuri järkytys.

Kenttärata ei tuonut siunausta tullessaan. Hävityn sodan tuloksena suurvalta Neuvostoliitto, vei kaiken saksalaisen omaisuuden suomesta sotasaaliina. Kaikki jopa romukin kelpasi. Huvittavinta antia oli kirjan kertomus, kuinka jopa lumiaidatkin vietiin. Radan varren aukeille paikoille oli talvea varten rakennettu pintalaudoista aitoja, jotka pysäyttivät talvella lumen.

Kenttärata oli julmuuksia, mutta myös vaihtokauppaa, ystävyyttä ja jopa rakkautta. Kainuussa ja Koillismaalla saatiin radan mukana myös tervetullutta verenvaihtoa perimään. Sodan jälkeen saksalaisten alulle laittamat lapset saivat kokea myös kiusaa. Vasta nyt alkavat sodan arvet lientyä siltäkin osin.

Kainuussa elää toivo, että rautatie pohjoista kohti olisi tulevaisuudessa totta. Hyvin pitkälti tulevaisuus on kaivostoiminnan varassa. Mikäli kasvu jatkuu muualla maailmassa, voi se joskus toteutua. Kasvava väestö tarvitsee raaka-aineita ja sitä on täällä. Eri asia on, kannattaako pelkkää raaka-ainetta viedä maasta pois jalostamatta sitä.

Kirja on todella hyvä ja ajatuksia herättävä.

Avainsanat: kenttärata, sotilas, siviilijasotavanki, suurvaltasaksa, verenvaihto, lumiaita