Satunnaiset kuvat

Joulupaivä 2000

Uusimmat

Blogin arkisto

042 Peruspolitikointia

Maanantai 22.3.2010 klo 22:26 - yrjöpoeka

Viikonlopun aikana oli vuorossa piiritoimikunnan kokous, joka pidettiin Kontiomäellä Paltamossa. Kokouksen ykkösasiana olivat tulevat kansanedustajien vaalit ja ehdokkaiden nimeäminen jäsenvaaliin. En saanut edelleenkään kannatusta sille, että piiritoimikunta olisi suorittanut valinnan suoraan. Olen perustellut omaa kantaani juuri niin kuin puoluehallitus on toivonut, on otettava huomioon alueellinen tasapaino, sukupuolinen tasapaino ja mahdollisesti vielä sopiva ikäjakautuma. Osa vanhasta perusporukasta näyttää saaneen virtaa uusien mukaan tulijoiden tuoman voiman ansiosta. Hyvä näin! Mutta miksi niin moni haluaa olla mukana vaaleissa ehdokkaana? Mielestäni kansanedustajan toimeen pyrkivän on mietittävä omia mahdollisuuksiaan erittäin kriittisesti. Kansanedustajan vaali on henkilövaali! On muistettava, ettei pelkästään puolueen voiman kasvu riitä kasvattamaan äänimääriä niille, jotka eivät ole paljon ääniä ennenkään saaneet. En tietenkään ole paras neuvomaan asiassa, koska minäkin olen antanut suostumuksen ehdokkuudelleni jäsenvaaliin piirille. Demokratian nimissä on nyt jäsenistön tehtävänä tehdä se arviointi, mitä puolue edellyttää. Jäsenvaali suoritetaan ajalla 25.3 – 7.4.2010. Toivottavasti tehty työ palkitaan.

Eilinen kokous turhautti myös siksi, että piiritoimikunta ei toiminut kaikilta osin johdonmukaisesti. Yhdessä sovitut pelisäännöt eivät koskeneetkaan kaikkia! Käytin asiasta kokouksessa kipakoita puheenvuoroja ja ne eivät varmasti auta omaa ehdokkuuttani. Asia on kuitenkin itselleni tärkeä, en siedä vilunkipeliä missään muodossa. Puheenvuoroni A- ja B-luokan jäsenistä, sytytti osalla ryysyt tuleen, sanamukaisesti. Muutama vanhan kaartin miehistä pitää uusia tulijoita B-luokan jäseninä, koska uudet tulijat eivät välttämättä ole olleet syntymästään lähtien puolueen jäseniä. Tämän suuntaista keskustelua en halua jatkossa kuulla ja sen toin myös perustellusti kokousväelle tietoon. Jatkossa toimitaan yhdessä sovittujen pelisääntöjen mukaan ja säännöt koskettavat kaikkia. Ilman pelisääntöjä, voimme siirtyä hiihtelemään omia latujamme kuka minnekin ja minä tiedän minne - ylävesille!

Erityisen tärkeää tämä on nyt, kun piirin alaisuuteen ollaan perustamassa nuorisojaostoa. Nuorille meidän tulee olla esikuvina ja sen takia sovittujen pelisääntöjen noudattaminen on pidettävä kirkkaana mielessä. Mukana on jo nyt uusia koulutettuja ihmisiä ja he ovat liittyneet puolueeseen sen ohjelman takia. Sovituista pelisäännöistä poikkeaminen piiritoimikunnassa, antaa huonon esimerkin tavasta hoitaa yhteisiä asioita. SMP ajat ovat olleet ja menneet! Nyt rakennetaan yhdessä perussuomalaista puoluetta.

Piirin tekemä tiedote on blogin alla olevassa PerusS linkissä ja jäsenvaalin ehdokkaiden nimet. Piiritoimikunta poisti kaksi nimeä ehdokaslistalta äänestyksen jälkeen, eli Paltamon osaston esittämät Antti Kela ja Matti Puuronen. Kajaanin seudun esittämä Toivo Kyllönen vetäytyi jäsenvaalista pois, ilmoittaen keskittyvänsä Kajaanin kaupungin valtuusto työskentelyyn.

Tänään olen saanut nauttia ulkoilusta useita tunteja ja aurinko paistoi täydeltä terältä. Järripeipot ovat ilmaantuneet kotipihaan ja alakuloinen jarrittaminen kuului pihakuusikossa. Kevättä alkaa pukata!

Avainsanat: yhdistystoimii, jäsenvaali, uuttavirtaa, vallanjanoa, sovitutpelisäännöt, yhteistyössä, muuttolinnut