Satunnaiset kuvat

Kuningastaimen

Uusimmat

Blogin arkisto

142 Lobbarit ja hallitusohjelma

Perjantai 10.5.2019 klo 11:20 - yrjöpoeka

Antti Rinne on tänään todennut, etteivät lobbarit ravaa säätytalossa. Vakuuttavasti sanottu, mutta ei pidä paikkaansa. Lobbareiden ei tarvitse ravata, koska he ovat jo neuvottelijoiden joukossa. Samoin useimpien neuvottelijoiden taustajoukoissa.

Vihreät ovat aina vakuuttaneet olevansa erilaisia ja että he eivät alennu samaan kuin muut puolueet. He itse päättävät linjastaan ja myös tekevät sen. Tämäkin on vakuuttavasti sanottu. Moni varmasti uskoo tähän, mutta kyllä vihreistä on tullut aivan samankaltaisia muiden puolueiden kanssa. Heille kelpaa raha ja samalla lobbarit ovat tarpeellisia. Erityisesti jos sellainen löytyy viestintäalalta. Tänä päivänä on ratkaisevan tärkeää, että puolueen viesti on selkeä ja se ei ole amatöörien tuherrusta. Vihreät ovat olleet tässä kohtuullisen hyviä. Siksi vihreiden neuvottelijoiden joukossa on viestintätoimisto Milton Networksin yksi omistaja, Elina Moisio.

Kun Moisio nyt sattuu samalla olemaan yksi seuraavan hallitusohjelman kirjoittajista, niin samalla on puhuttava korruptiosta. Vihreät ovat tähän asti onnistuneesti pystyneet piiloittamaan korruption. Nyt heidän puhtoiseen viestiinsä sekoittuu yrityksen omistajan ääni. Omistajan, jolla on lukuisia yrityksiä asikkainaan. Heidän äänensä nousee nyt hallitusohjelmaan. Näin vihreistä on todellakin tullut kokoomuksen puisto-osasto.

Useilla muillakin viestintäalan yrityksillä on tänään yhteyksiä puolueisiin. Puolueet ja viestintätoimistot kaipaavat toisiaan. Uusia toimistoja nousee ja heidän osaajansa siirtyvät vaivihkaa eri ministereiden avustajiksi. Ministerit tarvitsevat asintuntijoita terävöittämään viestintäänsä. Erityisesti siksi, että useimmat heistä ovat täydellisiä tumpeloita. Ministerit eivät pysty puhumaan normaalisti, sanomaan suoraan suomalaisille, kuinka asiat kokevat ja näkevät. Samoin kuin perustelemaan tekemänsä päätökset ilman liirumlaarumia. Mutta eihän tällaista voi vaatia. Tarvitaan ammattilainen puppugeneraattoriksi.

YLEn uusi kannatusmittaus on tehty ja siinä kävi kuten oletin. Perussuomalaiset ovat nyt suurin puolue. Tämä ruokkii nyt itseään ja sillä on suuri vaikutus tuleviin eurovaaleihin. Tämä vakuuttaa puolueen ja ehdokkaat siitä, että nyt muut puolueet ovat lyötävissä. Olen jo aiemmin kirjoittanut, että vain perussuomalaisilla on vakavaa yritystä näissä vaaleissa. Heidän ei juurikaan tarvitse nyt tehdä muuta kuin hymyilla kannattajiensa kanssa. Muut puolueet tekevät työtä nyt heidän eteensä. Mitä ennemmän puolueet puhuvat perussuomalaisista, sitä varmemmin äänestäjät uskovat heihin. Vaalien tulos voi järkyttää kaikkia suomalaisia.

Mittaus toi esille juuri sen uhkakuvan, josta kirjoitin 8.5.2019 otsikolla ”Oikeisto vahvistuu”. Vihreät ovat tasoissa nyt keskustan kanssa. Se vahvistaa keskustan sisällä niitä voimia, jotka haluavat puolueen olevan oppositiossa. Keskusta voi todellakin menettää kokoajan kannatustaan hallituksessa ollessaan. Keskustan hallituskiimaiset ovat kertoneet haluavansa nähdä Antti Rinteen istumassa päämisterin paikalla. Tätä he haluavat siksi, että kansa siirtyisi rökittämään SDPtä ja Rinnettä. Keskustan syvissä joukoissa on näkyvissä ja kuuluvissa kuitenkin syvää apatiaa. 10% raja lähestyy ja sitä pelätään nyt oikeasti. Se voi myös ruokkia itseään, samalla kun perussuomalaiset kasvavat. Kysyä voi nyt, uskaltavatko keskustalaiset lähteä Antti Rinteen hallitukseen?

Tämä terroristinen sanoma uppoaa nyt kansalaisiin. Hyvän tekijät kohteena. Haluavatko kansalaiset todella verta kaduille?

Avainsanat: anttirinne, lobbaritjahallitusohjelma, miltonnetworks, elinamoisio, spr, kansanedustajaanoturtiainen

066 Lopun edellä

Perjantai 24.3.2017 klo 19:05 - yrjöpoeka

Tänään oli kuntavaalien ensimmäinen varsinainen aloituspäivä kotikuntani torilla. Vaaleihin on aikaa enää hetkinen ja täytyy sanoa, että päivä antoi aika lattean kuvan tulevasta. Kirjoitin eilen viimeisessä lyhyessä lauseessa, että se on kumma kun kansa on kuullut. Tänään torilla oli aistittavissa sama henki.

Olen viimeisen 15-vuoden aikana rampannut eri toreilla paljon. Tämä oli ehdottomasti laimein tilaisuus. Nyt joku sanoo, että olihan siellä väkeä? Oli siellä muutamia kymmeniä, mutta suurin osa oli ehdokkaita. Muutamia vakiokävijöitä kävisi syömässä makkarat ja lähti. Suurin yhtenäinen väkimäärä oli ensimmäisen kahden (2) tunnin aikana. 4-tuntia on aivan liikaa ja se näkyi. Puolenpäivän jälkeen paikalla oli melkein vain ehdokkaita. Vakuuttele siinä toinen toiselle, että minä olen paras mahdollinen ehdokas uuteen kunnanvaltuustoon.

Onko nyt käymässä todella niin, että ensimmäisen kerran kunnallisvaalien äänestysprosentti tipahtaa alle viidenkymmenen (50%)? Kansa on uskonut hallituksen suunnasta tullutta viestiä, jota media on uskollisesti ruokkinut. Se viesti on vähätellyt kunnanvaltuustojen tulevaa roolia. Jatkuvasti on kerrottu soten siirtyvän maakunnalle ja se viesti on ilmeisesti mennyt perille. Tulevaisuudessa äänestäjät innostuvat vasta maakuntavaaleista. Sitten voidaan päästä kuutenkymmeneen (60%) hyvällä vaalityöllä.

En päästyä helpolla kyllä puolueitakaan. Torilla olevien telttojen yleisilme oli flegmaattinen. Missä oli innostuneisuus? Missä oli vakuuttava ehdokkaiden esillä olo? Miksi ehdokkaita pitää maanitella mikrofonin ääreen? Jos ehdokkaat ovat jokaryhmässä näin vaisulla päällä, ei niitä viimeisiä äänestäjiä kohta voisi vähempää kiinnostaa. Edellisten kuntavaalien suurin voittajapuolue esimerkiksi puuttui koko torilta!

Muutama jo epäili, että minun lähdölläni puolueesta olisi jotakin vaikutusta asiaan. Sitä en tiedä, mutta voin kyllä ennustaa kuinka kuntavaaleissa puolueelle käy. Jääköön se muiden pohdittavaksi. Olen aiheesta jo aiemmin talvella kirjoittanut ja se riittäköön. Vaalikampanjoinnin lyhentäminen on myös ollut kuolinisku. Tällä viikolla ovat ensimmäiset ehdokkaitten kuvat ilmestyneet koristamaan paikallislehden sivuja. Siitä he maksavat.

Tänään oli torilla mahdollisuuus puhua jokaisella ehdokkaalla julkisesti. Valitettavasti ilmainen live-mahdollisuus ei kelvannut. Itse koetin olla sivummalla, etteivät ihmiset pääse sanomaan sitä, että olen liikaa äänessä ja muut eivät saa mahdollisuutta. Käytin toki tilannetta hyväkseni kerran jos toisenkin. Valtuutetun työ on puhumista ja puhumista. Puhumalla meidän on yritettävä vakuuttaa kaikki toiset omasta sanomastamme.

Puhun paljon kaikissa luottamustilaisuuksissa ja otan kantaa asioihin. Vuosien mittaan olen sitä hieman harventanut ja se johtuu useasta syystä. Ensimmäinen on vakituinen keskustelupiiri, joka on toiminut nyt kymmenen vuotta. Se kokoontuu koulujen lukuvuosien mukaisesti. Toinen vahva syy on sitten kirjoittaminen. Kirjoitan nykyisin kohtuullisen paljon. Se antaa mahdollisuuden pohtia asioita. Kirjoittaminen ja puhuminen täydentävät toisiaan.

Käykö lopulta niin, että kirjoitan paljon ja puhun vähän?

Avainsanat: kuntavaalit2017, laimeavaaliinto, äänestysprosenttilaskee, alle50%, valtuutetuntyöonpuhumista

040 Vihan täyttämät hyväosaiset

Sunnuntai 27.3.2016 klo 12:41 - yrjöpoeka

Suomi ja suomalaiset kaipaavat tällä hetkellä oikeata sotaa ja suurta kansallista katasrofia. Vasta sen jälkeen olisi taas mahdollista löytää yhteisymmärrys elämiseen toisten suomalaisten kanssa. Tällä hetkellä on päästetty sellainen viha valloilleen, ettei se enää puhumalla mene takaisin pulloon. Puolueeni on osasyyllinen pullon hengen irtipääsylle.

Eilisen illan suuri uutinen oli kirkkopalo Ylivieskassa. Aito suomalainen, poliisin tiedotteen mukaan, oli asialla. Facebook täyttyi aiheeseen liittyvillä kommenteilla. Samaan yhteyteen nostettiin hyvin pian arkkipiispa Kari Mäinen. Mäkinen kertoi saman päivän aikana kirkon tarjoavan turvapaikan tarvittaessa sitä kaipaaville pakolaisille.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä läksi liikkeelle hyvin pian. Hän ilmoitti eroavansa kirkosta Mäkisen lausunnon takia. Perussuomalaisten Simon Elo liittyi kuoroon. Hyvin pian samanmieliset katkerat löytävät toisensa. Tämä on tuttua viimevuosilta. Julkkikset, tai siksi itseään luulevat, hyppäävät esiin. He haluavat omalle mielipiteelleen muita tukijoita. Valitettavasti nykyisin kahjoja riittää joka oven aukaisulle. Jää vielä ylikin.

Näitä kahta asiaa yhdisti myös se, että hyvin pian alkoi keskusteluketjuissa vihjailu siitä, että kirkot palavat helposti. Hankalaa on silloin kirkon tarjota turvapaikkaa. Kansanedustajilla katoaa some-aikaudella mopo käsistä näköjään hyvin helposti. Mikko Kärnä on miettimässä myös keskustan puoluesihteerin pestiä. Luulen kyllä siinä tulevan vaikeuksia, mikäli eroaa kirkosta, tai edes uhkailee sillä julkisesti.

Nämä lausunnot kertovat todella heikosta itsetunnosta ja sivistymättömyydestä. Ella Rantanen julkaisi tänään facebookissa päivityksen, joka vahvisti tämän. Suomalaiset aikuiset ihmiset, ne joilla menee hyvin, ovat menettäneet sivistyksensä. Sikäli mikäli sitä on ollut olemassa. Ella Rantanen kertoo yöllisen matkakertomuksen Tamperelaisesta yöbussista. Tarinaa kuvaa hyvin tilan missä olemme.

Tarina kertoo kuinka bussiin pyrki tummaihoisia nuoria ja joilla ei ollut riittävästi matkarahaa, jolloin heidät jätettiin yöhön. Rantasen ongelmana oli paniikkikohtaus, joka on ollut hänen vaivanaan. Viivyttelystä ja suomalaisten rasistisista huuteluista kohtaus iski ja siitä alkoi hänen kärsimysnäytelmänsä. Suomalaiset aikuiset ihmiset kohdistivat huutelunsa paniikkikohtauksen kourissa kärvistelevään suomalaiseen naiseen.

Suvakkihuora ja matujen hyysääjä olivat miedoimpia ilmaisuja aikuisten rajoittuneissa sanavarastoissa. Tarinaa lukiessa tunsin itse syvää häpeää ja voimatonta raivoa. Miksei bussista löytynyt edes yhtä puolustajaa naiselle? Samat aikuiset ihmiset huutavat muulloin julkisuudessa, kuinka koulukiusattuja pitää nousta puolustamaan. Samat ihmiset huutavat, Suomi suomalaisille. Sivistymättömät moukat ovat viemässä Suomea sellaiseen suohon, että siinä riittää rämpimistä.

Toivoa on vielä. SPR kerää entistä enemmän lahjoituksia kansalaisilta. Entistä enemmän vapaaehtoisia liittyy mukaan auttavaan työhön.

Hyväosaiset eivät anna. Huono itsetunto pakottaa heidät huutamaan.

Avainsanat: kirkkopaloylivieskassa, kirkkotarjoaaturvapaikan, paniikkikohtauksenkourissa, sprvahvistuu