Satunnaiset kuvat

Pyhäinpäivä 2009

Uusimmat

Blogin arkisto

238 Vihreä todellisuus

Maanantai 5.11.2018 klo 10:32 - yrjöpoeka

Eilinen päivitykseni sai muutaman entisen tutun polttamaan päreensä. Puhelimestani olen kuullut pelkkiä laatusanoja. Jostakin kumman syystä ne ovat kaikki liittyneet ihmisen alapään nimityksiin. Vanhan kehnon nimeä on seassa käytetty sideaineena. Olen todella otettu siitä, että vanhat ystävät muistavat. Ennen he puhuivat sopuisasti, nyt ei sopua näy. Kaikkein tärkeintä on minulle se, että yllättävän moni entinen tuttuni lukee päivityksiäni. Olen aiemmin sanonut, että juttujani saa jakaa ja niitä saa monistaa paperille mikäli tarvetta on.

Tämän päivän aiheeksi joutui aivan pyytämättä ja yllättäen vihreiden Pekka Haavisto. Kuuntelin aamun lähetyksiä radiosta ja täytyy sanoa, että olen hämmentynyt. Haavisto otti kantaa tiedustelulakiin ja perustettavaan tiedusteluvalvontavaliokuntaan. Haavisto kritisoi sitä, että Supo tekisi laajan turvallisuusselvityksen valittavista kansanedustajista. Haaviston mielestä kansanedustajan titteli on riittävä tae valinnalle. Tällä kohden oli pakko jo kuunnella tarkemmin. Haaviston mukaan Supoa arvostelleilla ei olisi mitään mahdollisuuksia päästä valiokuntaan.

Olen seurannut reilun kolmen vuoden ajan eduskunnan asioita. Siksi minulla on vahva mielikuva kansanedustajista ja heidän nuhteettomuudestaan. Jokaisessa puolueessa tuntuu istuvan vain pelkkiä rikollisia. Useita kansanedustajia on käynyt käräjillä näiden vuosien aikana. Itsestäni on usein tuntunut siltä, että varmin tae päästä kansanedustajaksi on omistaa rikosrekisteri. Tästä syystä pidän käsittämättömänä avuksena Haaviston julistusta. Suomen turvallisuuden tae ei ole äänestäjien antama valtakirja. Päinvastoin se on tae sille, että heidät on kammattava tiukan seulan lävitse. Vuotavia trolleja me emme tarvitse.

Lukiessani puolueen nettijulkaisua siellä nostetaan Haaviston nimi esille tulevana ulkoministerinä. Sitä perustellaan sillä, että Timo Soini on saanut aikaan vahinkoa Suomen maineelle. Minä itse pidän Soinin työtä erittäin hyvänä. Erotan siitä hänen puheensa abortista, joka tuntuu vihreille olevan pääsemätön paikka. Mikäli kävisi todella niin onnettomasti, että Haavistosta tulisi ulkoministeri hän joutuisi aikaisemmin sanotun asian eteen. Mikäli uuden valiokunnan jäseniä ei tutkittaisi, voisi ulkoministerin työ muuttua arvaamattomaksi. Humalaiset ja rikolliset kansanedustajat vuotaisivat salassa pidettäviä asioita heitä juottaville muiden maiden tiedusteluorganisaatioille.

Puole joka aikoo perustaa tulevan vaaliohjelmansa ilmastoasian varaan ei ole uskottava. Puolue joka uskoo äänestäjien antaman valtakirjan olevan rehellisyyden tae ei äänestäjiä vakuuta. Puolue joka vastustaa kaikkein puhtainta energiaa ilmaston pelastamiseksi ei ole uskottava. Puolue joka puhuu uusiutuvan energian puolesta ja torppaa ne heti maakunnissa ei ole uskottava. Puolue joka haluaa estää autoilun ja puun polton uuneissa ilmastonmuutoksen takia ei ole uskottava.

Vihreitten kolme pointtia maailman ja Suomen pelastamiseksi. He puhuvat yhtä ja tekevät toisin. Heille on tärkeintä matkustaa takseilla mahdollisimman paljon oman yksityisyyden suojaamiseksi. Heille on tärkeää kiertää maapalloa ympäri lentokoneilla seuraamassa kuinka jäätiköt vetäytyvät.

Vihreät. Varmin tae ilmaston tuhoamisen puolesta.

Avainsanat: pekkahaavisto, tiesustelulaki, tiedusteluvalvontavaliokunta, suojelupoliisi, turvallisuusselvitys

055 Tasapuolistako?

Tiistai 8.11.2011 klo 9:42 - yrjöpoeka

Viime kevään eduskuntavaalien ”jytky” tuloksen selvittyä, on maassa riittänyt parran pärinää. Puheissa on vilahdellut maailmanlopun tunnelmat ja osa on suunnitellut jopa maasta muuttoa. Pölyn laskeuduttua on aloitettu järjestelmällinen seuranta ja tutkiminen, ketä nämä ”jytkyt” ovat. Osa uusista kansanedustajista on takertunut sanoistaan kiinni ja siitä on riemua riittänyt. Osansa ovat saaneet muutkin kuin valitut kansanedustajat. Paikallisvaltuustojen varamiehetkin on etsitty sanoistaan kiinni ja sen aiheuttamalla uhalla on koko valtakunnan media huutanut tuomioitaan.

Toisaalta on ollut oikein hyvä, että on puhuttu vain perussuomalaisista. Kansalle on tullut viimeistään nyt selväksi, kuinka paljon valtaa perussuomalaisilla on. Viimepäivinä on tullut ns. ”tietovuotoja” joiden avulla on löytynyt vallan mahdottomia. Peräti kaksi puolueen jäsentä on jossakin vaiheessa etsinyt paikkaansa jostakin isänmaallisesta järjestöstä. Sen nojalla valtakunnan televisio lähetti eilen 7.11.2011 A-studiossa ohjelman, jossa selvitettiin perussuomalaisten yhteyksiä kansallismielisiin järjestöihin. Lähetykseen oli haalittu mukaan joku Supon mies kertomaan näkemyksiä toimittajan esittämistä uhkakuvista.

Joskus ei tiedä itkeäkö vai nauraa. Olemattomista aiheista saadaan valtakunnan ykkösaiheita. Juuri niin kävi eilisen tv-lähetyksen tiimoilta. Vähän villoja, paljon tyhjää porua.

Paljon on viime viikkoina puhuttu kansanedustajien vastuusta hyvään kielenkäyttöön ja vastuuseen sanoistaan. Olen asiasta samaa mieltä. Kansanedustajan on pystyttävä ilmaisemaan itsensä selkeästi ja hänen tulee miettiä sanomisiaan paljon tarkemmin kuin tavallisen kadunkulkijan. Tämä sääntö ei kuitenkaan näytä koskevan kaikkia kansanedustajia.

Halla-ahon ja Hakkaraisen puheista nousee poru heti, kun he suunsa aukaisevat. Ensimmäisen kauden kansanedustajan Alexander Stubbin sanomisista media melkein myhäillen vaikenee. Hänet on leimattu joka äidin unelmavävyksi ja kultapojuksi. Lisäksi hän kuuluu kokoomuksen kultapossukerhoon. Ainoastaan Helsingin Sanomat ja Aamulehti kommentoivat viikolla kultapojun kielenkäyttöä kriittisesti. Muutoin ei hänen sanomisensa saa kansanliikettä aikaiseksi, vaikka sanomisen foorumi oli paljon kovempi. Foorumina toimi Pohjoismaiden neuvosto.

VMP, EVVK, siinä elämään jäävä lyhenne hyvin artikuloivan Stubbin sanavarastosta. Hesarin jutun mukaan suomennettuna lyhenne kuuluu: ”vittu mitä paskaa, ei vois vähempää kiinnostaa”. Sinällään napakkaa tekstiä ja kertoo siitä, minkälaisen arvostuksen kokoomuksen kultapoika neuvostolle antaa. Pitäisi sitä arvostaa, koska kokoomuksen Kimmo Sasi valittiin neuvoston presidentiksi!

Tarkoin uusien edustajien kielenkäyttöä seuraavalta medialta odottaisin edes hieman enemmän tasapuolisuutta. Mutta lienee aivan turha toivomus. Mielestäni on aivan eri asia mitä Stubb sanoo, kuin mitä joku perussuomalaisten paikallisosaston jäsen sanoo tai tekee.

Näillä mennään.

Avainsanat: jytky, kansanedustajienkielenhuolto, suojelupoliisitutkii, perussuomalaistavaltaa, vittumitäpaskaa, eivoisvähempääkiinnostaa, sasistapresidentti