Satunnaiset kuvat

Taimen 50cm

Uusimmat

Blogin arkisto

012 Rikoksesta tuomitut kelpaavat puolueiden ehdokkaiksi

Maanantai 7.1.2019 klo 15:12 - yrjöpoeka

Vuosi alkaa mielenkiintoisissa merkeissä, mikäli on uskomista STT:n tekemään tutkimukseen. STT tutki millainen este rikostuomio on ehdokkuudelle suurimmissa puolueissa. En tiedä mikä on suuren puolueen kriteeri, kun mukana on myös RKP. Minä pidän sitä takiaispuolueena, samoin muutamaa muutakin. Mielenkiintoista on se, että rikostuomio ei ole puolueille kynnyskysymys. Se on ollut nähtävissä nykyisenkin eduskunnan kokoonpanossa. Vähän väliä on joku edustaja tuomioistuimessa.

Mikäli uutisointi pitää paikkansa, ehdokkailla on nyt kissanpäivät. Puolueet hakevat kissojen ja koirien kanssa ehdokkaita. Mikäli yhdessä puolueessa ei tärppää voi siirtää hakemuksensa lennossa seuraavan puolueen harkittavaksi. Puolueilla on eri näkemyksiä siitä, millainen rikollinen heille kelpaa. Puolueet lähtevät siitä, että mikäli rangaistuksen on kärsinyt niin kaikki käy. Omena varkaasta lastenraiskaajaan käy kaikille ja murhakaan ei siis ole esteenä.

Keskustan poliittinen asiantuntija Ilkka Miettinen kertoo näin Suomenmaa lehdessä: ”Asiassa ei voi kuitenkaan olla yksiselitteistä linjaa. Tapauskohtaisestikin on harkittava, miten vaikkapa kaukaiset tai merkitykseltään vähäisiksi katsottavat tapaukset vaikuttavat henkilön kykyyn toimia luottamukseen nojaavassa yhteiskunnallisessa päätöksenteossa.” Näin siis keskustan puoluesihteeri. Pitkä ja polveileva on tuo lause, mutta se antaa mahdollisuuden kaikkeen. Suomeksi sanottuna keskustalle käyvät pikkurikolliset ja isotkin tuhmurit kelpaavat. Luottamukseen nojaavassa päätöksenteossa käy siis suurenkin petoksen ja puhalluksen tehnyt ja rikoksensa kärsinyt?

Keskusta ja demarit kertovat kuitenkin heillä olevan nollatoleranssin rasismin suhteen. Muu siis käy. Vihreillä on sensijaan kaikki ovet sepposen selällään. Puoluesihteeri Lasse Miettinen linjaa sen näin:”Ei voida lähteä siitä, että kukaan koskaan mistään tuomittu ei voisi olla ehdolla. Jos jokainen menneisyyden hairahdus estäisi kansalaiset osallistumista demokratian toimintaan, meillä olisi todella suuri joukko suomalaisista vaalikelvottomia.” Näin linjaa Lasse Miettinen.

Puolueissa siis todellakinon sisäistetty rikollinen ajattelu niin hyvin, että suuren osan suomalaisista uskotaan olevan samanlaisia. Minä voin kertoa puolueille, että juuri eduskunnassa on suhteettoman suuri osa edustajista entisiä tuomittuja. Sitä vastoin miljoonat suomalaiset eivät koskaan joudu tekemisiin tuomioistuimien kanssa. Tämä ajattelussa oleva virhe estää puolueiden satraappeja näkemästä oikeata totuutta. Edustajia ja poliittisia puolueita todella yhdistää yksi asia. Heille oma etu on tärkein. Seuraavana on puolueiden etu. Siksi puolueille kelpaavat parhaiten sellaiset ketkut, joilla on runsaasti lainopillista kokemusta raastupien saleista.

Kokoomuksen puoluesihteeri Janne Pesonen kuittaa asian näin:”Pitkään mukana olleiden tai nykyisten kansanedustajien taustoja harvemmin tutkitaan.” Mitäpä tähän äänestäjä voisi sanoa. Ei korppi korpin silmää noki.

Luottamukseen nojaava yhteiskunnallinen päätöksenteko. Nämä sanat vaivaavat kyllä minua. Minä en voi äänestää puoluetta, joka hyväksyy ehdokkaiksi lainsäädäntään murhaajat, törkeiden petoksien tehtailijat, raiskaajat ja pedofiilit. Vaikka olisivat maallisen tuomion kärsineet.

Ilmeisesti rikos tuomio on laadun tae poliittisille puolueille.

Avainsanat: rikoksestatuomitutkelpaavatpuolueidenehdokkaiksi, luottamukseennojaavayhteiskunnallinenpäätöksenteko, suomalaisetsanalaskut, eikorppikorpinsilmäänoki

012 Ei oppi ojaan kaada

Torstai 11.1.2018 klo 10:15 - yrjöpoeka

Vanha sanalasku kertoo näin ja sitä on meidän uskominen. Ainakin kun seuraa meidän valitsemiemme kansanedustajien toimintaa. He ovat oppinsa saaneet seuraamalla maamme ylimmän virkamieskunnan toimintaa. Suomalaisille on oma hallintomme ja sitä liehakoiva media kertonut jo vuosikymmeniä, ettei meillä ole korruptiota. Eipä tietenkään ole, koska siitä ei puhuta korruptiona.

Sen sijaan meillä on pieni valtaa pitävien herrojen verkosto. Siitä käytetään tuttavallisesti hyväveli verkoston nimeä. Suomen pieni väkiluku on mahdollistanut sen, että vuosikymmenten kuluessa yhdet ja samat kasvot istuvat vallankammareissa. Siellä istuvat samat rikkaat suvut. Siellä istuvat samat 30 – 50 vuotta valtaa pitäneet polititikot. Poliittiset päättäjät pysyvät vallassa meidän avustamina ja meidän ”hyväksi” havaitulla puoluejärjestelmällä.

Kävi vaaleissa miten tahansa vuosikymmenten aikana, samat kasvot ilmestyvät kertomaan kuinka maa makaa. Näin tapahtuu vuosikymmenestä toiseen. Mikäli joku merkittävä puoluesatraappi kuitenkin tipahtaa eduskunnasta ja vallasta, hyväveli verkosto auttaa. Ensimmäisenä auttajana on muhkea sopeutumiseläke. Hyväveli tarvitsee edelleen yhteiskunnan tarjoamaa rahoitusta. Tämä siitä syystä, että pudonnut pystyy ylläpitämään saavutettua elintasoaan. Näin he asian ilmaisevat.

Hyväveliverkosto auttaa myös uuden palkkioviran järjestelyissä. Koska kaikki tuntevat toisensa, jostakin löytyy pian lupsakka tehtävä. Tehtävässä ei juurikaan tarvitse tehdä mitään, tärkeintä on, että palkan maksaa veronmaksaja. Sopeutumiseläke ropisee tilille tästä huolimatta. Pudonneet katsovat sen olevan oikeutettua. Lehtijutuissa nämä parasiitit pitävät eläkettä kärsimyskorvauksena. Heidän mielestään se on korvausta äänestäjien ymmärtämättömyydestä. He eivät osaa äänestää oikein.

2017 oli kansanedustajien toilailuja täynnä. On tasaisen varmaa, että meno jatkuu samankaltaisena myös armonvuonna 2018. Naisia puristellaan ja kouritaan. Viinaa juodaan ja örvelletään. Lakituvassa käydään kuulemassa tuomioita solvauksista ja vihapuheista. Mikään ei ole heille pyhää. Mikäli joku joutuu vaikeuksiin, ymmärtäjiä löytyy tukemaan kiusattuja. Onneksi raskaan työn raatamisen katkaisevat lyhyet lomajaksot. Hiihtoloma kevättalvella Saariselällä. Kesäloma kesäkuun puolestavälistä syyskuun alkuun. Talviloma joulukuun puolesta välistä helmikuun alkuun.

Näillä eväillä sitä jaksaa sitten puurtaa yhteiseksi hyväksi. Vaikka ymmärtämättömät kansalaiset kiusaavat erilaisilla aloitteilla. Kuten aktiivimallin perumisella ja sopeutumiselääkkeen lopettamisella. Mutta sitkeä on tämä edustajamme. Mitä hän nyt miettinee? Nyt varmasti pohditaan, pitäisikö kansalaisaloitteen allekirjoittajien määrää nostaa? Nämä aloitteet murentavat vakavaa työtä tekevien kansanedustajien työmoraalia ja arvovaltaa.

Mitä me opimme tästä? Itsenäisyyden alussa tapeltiin. Vastakkain parempiosaiset ja huonompiosaiset. Mikään ei ole sadassa vuodessa muuttunut. Sadanvuoden päästä tuleva sukupolvi arvioi riittikö 200-vuotta? Eipä taida muuttua, koska me äänestämme samat satraapit ja parasiitit valtaan seuraavissa vaaleissa. Me äänestäjinä olemme kyllä oppineet. Äänestämme kuten hyvätveljet haluavat.

Avainsanat: suomalaisetsanalaskut, hyväveliverkosto, satraapit, parasiitit, kansanedustajienlomat, sopeutumiseläke, kansalaisaloite