Satunnaiset kuvat

Kuusinki 28.6.2012

Uusimmat

Blogin arkisto

054 Puolangan pessimistit ryhtyvät vatuloimaan

Torstai 1.3.2018 klo 19:50 - yrjöpoeka

Viimeyönä tapahtui kummia. Alkoholilain muutokset astuivat voimaan ja nyt pelkäävät taas poliisit. Entinen alkoholilaki on ollut poliisin suuri työllistäjä. Jokaisen viinamotin takia on pitänyt konstaapelien ja komisarioiden mietiskellä mitä sen kanssa tekisi. Sitten on annettu lupa tai sitten ei. Työtä se on vaatinut ja paperia. Kaikenlisäksi poliisilaitos on perinyt itselleen kymmenykset. Muualla maailmassa näitä rahoja nimitettäisiin suojelurahoiksi. Mutta ei meillä. Meillä kerätään Sipilälle ja Orpo rukalle täpäkkää jaettavaksi omille joukoille.

Nyt kun on selvää, että valtava määrä joutavaa byrokratiaa poistuu niin mitäpä sanoo itse poliisi. Sehän kertoo uuden lain nyt lisäävän poliisin työtaakkaa ja nyt pitää saada sitä varten runsaasti lisävirkoja. Tätä laskuoppia en oikein ymmärrä ja ei varmasti moni muukaan. Karsitaan joutavaa työtä ja nyt vaaditaan heti lisää joutavaa työtä. Heti vuoden vaihteen jälkeen nimenomaan poliisi oli se taho, joka ilmoitti Suomen miesten olevan tuhon omia, kun pikkuisen äreämpi olut pääsi kauppoihin. Nyt sama meteli jatkuu lain kokonaisuudessaan tultua voimaan.

Vuodenvaihteen jälkeen ei tapahtunut mitään kummallista. Ne väkevämmät oluet ja lonkerot saa nyt jokainen kauppareissullaan. Ei tarvitse enää etsiä sitä varten viinakauppaa. Nyt riittävät oluiet ja lonkerot. Ennen piti ottaa Alkosta mukaan myös äreämpää ainetta. Minä voin kertoa poliiseille, että nyt käy päinvastoin, opimme kohtuulliset juomatavat. Kaiken kumman lisäksi tulemme saamaan säästöä jatkossa, kun poliiseilla on enemmän aikaa tehdä päätyötänsä kansalaisten turvallisuuden eteen. Kuten poliisisarjoissa näemme, poliisi on sisäistänyt tärkeimmäksi tehtäväksi juoppojen kanssa seurustelun ja kotiin kuskaamisen.

Elina Lepomäki avasi hallituksen silmien eteen kadotuksen eilisellä ulostulollaan. Jokaisen puolueen piireissä alkavat kuhinat, kun mietitään mahdollisia ennenaikaisia vaaleja syksylle. Syksylle oli suunniteltu kepulandiassa maakuntavaaleja, mutta nyt voi tulla astetta äreämmät. Hallituksen rima on niin ohut eduskunnassa, että on melko helppo luvata jo sotesopan kaatuvan. Uhkailu ja peloittelu toimiin nyt opposition haluamaan suuntaan. Hallituksen junttaus omien joukossa toimii sekin vastoin puolueiden tahtoa. Lepomäki teki sen, mistä taustoilla on kuhistu. Keisarin uudet vaatteet näyttävät paljastuvan keskustan ja kokoomuksen satraappien ompelimossa valmistetuksi puhallukseksi.

Keskustalle suurimpaan osaan Suomea yksinvalta ja kokoomukselle annetaan rahojen keräämisoikeus valtion kassasta. Joissakin Välimeren maissa oikeisto ja vasemmisto on jakanut paikallisen mafian suosiollisella avustuksella omat läänitykset. Siellä on sovittu vallan jaosta ja rahojen jaosta. Sitä me täällä pohjoisessa nimitämme korruptioksi. Meillä tätä hallituksen työtä nimitetään maakuntauudistukseksi ja sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamiseksi. Sinällään kyse on aivan samasta asiasta. Vallan ja rahojen jaosta. Puolueet ovat se eteläisen mafian vastaava taho.

Oli se hyvä, että ehtivät saada alkoholilain valmiiksi ja voimaan. Nyt Orpo voi ottaa Sipilän kanssa kuppia kun he saapuvat Puolangalle. Puolankalaiset pitävät Orpoa omana poikana ja ovat omineet myös Sipilää.

Pessimisti ei pety Puolangalla. Heillä on pian Orpo ja Sipilä vatuloimassa. Se on pessimismipäivien loppu.

Avainsanat: uudistettualkoholilakiastuivoimaan, poliisipelkäätyömääränlisääntyvän, elinalepomäki, hallituksenohutrintama, vallanjarahojenjako, puolanganpessimismipäivät, puolankamannersuomenkeskipiste

008 Lopultakin voisi sanoa

Tiistai 14.2.2012 klo 10:20 - yrjöpoeka


Olen vuosia siirtänyt arkistojeni ja eritoten valokuva arkistojen siivousta. Nyt talven kovan pakkasjakson tultua otin itseäni niskasta kiinni ja aloitin työn. En uskonut kuinka paljon erilaista materiaalia on kertynyt vuosikymmenten aikana. Negatiiveja ja dioja oli pussit täynnä ja kuvia valtava määrä. Käytyäni materiaalin läpi voin sanoa, että nyt oli viimeinen aika käydä negatiivit läpi, aika on tehnyt tehtävänsä ja värit olivat erittäin haalistuneita. Mustavalkoiset vanhat negatiivit olivat kunnossa, mutta niitten scannaaminen omin konstein ei vielä selvinnyt. Jää vielä jotakin puuhaamista tältäkin osalta. Pölyisiä arkistoja käsitellessäni sain astma oireeni herkistymään. Kova pakkanen lisäsi ulkoillessa oireita myös. Ikä tekee näköjään tehtävänsä.

Tallennettujen kuvien käsittely jatkuu ja nyt alkaa niiden lajittelu. Pienenä tavoitteena on tehdä muutama kuvakirja. Aikataulu sen osalta on avoinna ja nyt on keskityttävä välillä muihin ajankohtaisiin asioihin. Esimerkiksi politiikkaan.

Presidentin vaalit tulivat ja menivät. Agressiivisuus nousi verkossa ja vihapuheilta ja suvaitsemattomuudelta ei aika ajoin välttynyt. Mielenkiintoista on pohtia sitä, mikä on suvaitsemattomuutta? Näissä vaaleissa se oli toista mieltä oleva. Vaalien pääaiheeksi ei noussut valtionpäämiehen valinta. Media ja sähköinen verkko nosti valtionpäämiehen tärkeimmäksi aiheeksi homouden. Kansakunta on mielenkiintoisten aikojen edessä. Onneksi voi sanoa, järki voitti äänestyskopissa. Paras kaikista ehdokkaista tuli valituksi.

Melskaaminen vaaleista loppui kuin seinään mustana keskiviikkona. Hallituksen julistukset uudeksi kuntakartaksi ja leikkaukset puolustusvoimista valtasivat median ja ihmisten mielenkiinnon. Entinen hallituspuolue keskusta on saanut nyt mahdollisuuden vastustaa kaikkea sitä, mitä se on viimeisten 8 vuoden aikana valmistellut. Onneksi kaikille suomalaisille, meillä on ”väykkä” ja hän antaa Kiviniemelle ja muille pientä puuhaa. Kansakunta kiittää.

Maakunnalisella tasolla valmistelu Kainuun soten tulevaisuudesta jatkuu. Puolanka joka kaatoi hallintokokeilun jatkon, ei tyydy muiden kuntien kanssa puuhasteluun. Puolanka ja kunnanhallituksen ”täystuho” Peltola ilmoittaa nyt korskeasti laittavansa sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaispakettina kilpailutukseen. Ei voi muuta kuin onnitella heitä ja toivoa, että valtio jatkaa kunnan rahoittamista uusissa hankkeissa. Osaamista nykyisellä hallinnolla piisaa muillekin asti.

Kalevi Yliniemi sanoo nyt ääneen sen mikä olisi pitänyt valtapuolueen kertoa jo viime kesänä. Maakunta on mennyt kuin ajopuu..

Suomussalmen kunta on valitsemassa uutta kunnajohtajaa. Hakemuksen jättäneiden joukosta on nyt  valittu haastateltavat. Ansioituneet valitsijat eivät tällä kertaa valinneet haastatteluun mukaan sellaista jolla on sama koulutus, kuin nyt toimensa jättävällä Mentilällä. Valitsija raati ei myös ottanut haastatteluun niitä, joilla oli liian korkea koulutus. Olisiko niin, että tllä tavoin yksi haastatteluun kutsuttu saadaan näyttämään muita päätä pitemmältä.  Olisiko ollut viisautta jättää haastattelu väliin ja säästää siinä, sekä valita haluttu henkilö suoraan.

Jätän arvioinnin mahdollisesta henkilöstä ja haastattelun tarpeellisuuden arvioinnista lukijan tehtäväksi.

Avainsanat: arkistotyö, lajittelu, kuvienscannaaminen, kuvienlajittelu, valtionpäämiehentehtävä, sauliniinistövoitti, mustakeskiviikko, väykkä, suomenkeskipiste, merkanttikunnajohtajaksi

064 Veronmaksajalle kylmä rinki

Tiistai 13.12.2011 klo 9:07 - yrjöpoeka

Olen yrittänyt viime viikkojen aikana hahmottaa mitä on tapahtumassa euromaiden kriisissä ja mitä se voi maksaa pahimmillaan. Hallituksen laskelmat ovat jatkuvasti pohjautuneet pieniin lukuihin ja niitä on toisteltu kuten papukaijat. Taloussanomat ja muut lehdet ovat yrittäneet tutkailla eri lukuja ja niiden uhkia. Valtavien numerosarjojen sisälle ei helpolla tavallinen veronmaksaja pääse, koska niitä ei ole konkretisoitu.

Tänä aamuna olen lueskellut Timon plokia ja nyt se avautuu toisin. Soinilla on erinomainen tapa muuttaa valtavat numerot arkisiksi asioiksi. Tämän arkeen tulevan konkretian pystyy jo hahmottamaan. Nyt on mielenkiintoista, kuinka yhdentotuuden hallitus sen kommentoi?

Elämme mielenkiintoisia aikoja!

Puolangalla ihmiset haluavat hoivapalveluja, kertoo kunnanhallituksen puheenjohtaja Harri Peltola. Näillä sanoilla Peltola puolustelee 9 miljoonan euron uutta terveyskeskushanketta. Usko on kova siihen, että valtionosuudet pysyvät entisellään ja hanke tulee kuitattua niillä. Puolanka on valmis vielä jatkamaan neuvotteluja hallintokokeilun jatkamiseksi ja saatteeksi he vielä lisäävät, että terveyskeskus rakennetaan jokatapauksessa.

Elämme mielenkiintoisia aikoja!

Avainsanat: kylmärinki, euromaidenkriisi, timonploki, mannersuomenkeskipiste, tyhjienseiniensyndrooma

093 Suomen kesä on aina lyhyt..

Torstai 15.7.2010 klo 23:09 - yrjöpoeka

Tänään loppui se minulle sopiva keli. Riittävä lämpö suorastaan helli minun kolottavia jalkojani parina viime päivänä, mutta tänään on pitänyt laittaa paksut villasukat takaisin jalkaan. Eilinen raju ukkossade viilensi heti ilman ja nyt ilman henki on nyt siirtynyt pohjoiseen. Tänään ei enää pärjännyt piha hommissa pelkissä shortseissa. Suomen kesä on todella lyhyt.

Tänään olen saanut kirjoiteltua osan tarvittavista jutuista sivuilleni ja osan myös muualle. Olen valmistellut tulevaa viikonloppua, silloin avataan Kuhmon mobilistien rompetori. Käymme paikalla ja samalla saattaa käydä niin, että osa nurkissa pyörineistä joutilaista tarvekaluista löytää uuden omistajan. Tuleva viikonvaihde on todella täynnä menoja, Suomussalmella on Viepperhauta - tapahtuma ja Kuusamossa juodaan sitten olutta kaiken kansan voimin. Kaikkeen ei ehdi, toivottavasti saan kuitenkin kalastusluvan joelle?

Hyvät ilmat ovat suosineet pihatöitä ja nyt pitäisi saada myös nurmikot kasvamaan? Voi olla, että kuivuus estää tänä kesänä parhaan tuloksen, mutta pohjat ovat nyt hyvin tehty. Talon eteläpään maalaus odottaa vielä tekijäänsä, onneksi työ ei karkaa minnekään.

Timo Soini kirjoitti plokissaan todella hyvin asiasta, joka kuumensi ajatuksiani aamukahvilla. Aamu uutisissa eräs maailmanparantaja toi ja sai tuoda esille asian, kuinka hän ratkaisee Suomen armeijan ongelmat. Ohessa lainaus Soinin plokista: ”Sadankomitea ehdottaa varuskuntien karsimista kuuteen ja yleisen asevelvollisuuden lakkauttamista. Mitähän seuraavaksi? Joku punavihreä porukka varmaan vaatii riukupaskalla käynnin lopettamista luonnonsuojelullisista syistä ja Bajamajojen raahaamista metsäkeikoille mukaan.

Anna mun kaikki kestää.”

Soini on osunut asian ytimeen! Laittamattoman hyvin on asia ilmaistu!

Nyt on aloitettava ostamani uuden laitteen sisäänajo ja ensimmäiseksi olisi avattava käyttöohjekirja. Uusi pienenpieni laite odottaa kokeilijaa ja tulos..? Jäänee nähtäväksi.

Avainsanat: nytkunkesämennyton, suomenkesä, kuhmonmobilistit, viepperhauta, karhujuhla, sadankomitea, riukupaska, kannettavatietokone