Satunnaiset kuvat

Spu rajan Monni

Uusimmat

Blogin arkisto

041 Ollakko vaiko ei olla

Maanantai 28.3.2016 klo 19:56 - yrjöpoeka

Pääsiäiseen kuuluu kärsimys ja kuolleista herääminen. Nämä uskonnollisten oppien mukaan. Tätä pääsiäistä on leimannut uhriutuminen suomalaisten toimesta. Uhriutuminen ei koske kuin pientä osaa väestöstä, mutta mikäli uskoisi some-viestintää, he edustavat kansaa.

Kirkonpäämiestä on syytetty ties mistä ja kiihkeimmät eroavat kirkosta. Siinä ei kirkko taida kovinkaan paljoa menettää. Kirkko on aina julistanut olevansa kärsivien puolella ja auttavansa heikompia kanssakulkijoita. Tämä kirkon sanoma ei riitä uhriutumisriitin vallassa olevia. Ei, he uhkailevat oikeustoimilla ja rikosilmoituksilla. Ja vain sen takia, ettei kirkko toista heidän sanomaansa. Jokainen joka uskaltaa olla eri mieltä, joutaa näiden huutajien mukaan inkvisition tuomiolle.

Seurasin aamuvarhaisella muutamia viestiketjuja ja niiden anti oli sanalla sanoen karmaiseva. Joku kirjalliselta ilmaisu anniltaan hyvä, kirjoitti blogin, jota sitten kuuliaiset opetuslapset innolla jakoivat. Jokainen jako lisäsi uhoa ja kiihkoa. Pääsanoma tuntui olevan, että kansaa, eli heitä, syyllistetään aivan turhaan. He kokevat joutuneensa islamisaation juonen uhreiksi. Kaiken lisäksi suvakit ovat pettäneet kansan, eli heidät.

Eräs kirjoittaja käsitteli Euroopan islamilaista väestönosaa ja väitti, että ne eivät ole milloinkaan kotoutuneet asuinmaahansa. Vaikka ovat asuneet useita vuosisatoja Euroopassa. Tästä oli hänellä selkeänä esimerkkinä Pariisin ja Brysselin terrori iskut. Kirjoittaja uskoi vakaasti Euroopan olevan hukassa islamisti terroristien takia. Kirjoitusta jakavat ylistivät kirjoittajan selkeätä tekstiä ja valoivat lisäuskoa muihin jakajiin.

Minun mielestäni Eurooppaan muuttaneet muiden kansallisuuksien edustajat ovat kotoutuneet omiin asuinmaihinsa kohtuullisen hyvin. Saksa on siitä hyvänä esimerkkinä. Valtava määrä esimerkiksi turkkilaisia on asunut ja tehnyt työtä uuden kotimaansa eteen. Maksavat veronsa ja saavat palvelut, kuten alkuperäisetkin asukkaat. Mikään kansanosa ei voi estää, mikäli joukossa on rikollisia ihmisiä ja ryhmittymiä. Suomessakin laki antaa oikeuden rikollisten kulkea musta huppari silmillään pitkin hämäriä katuja.

Jakajissa ja kirjoittajissa oli mukana runsaasti perussuomalaisia politiikkoja. Puolueeni on todella hurahtanut näitten kiihkoilijoiden takia. Puolueessa on olemassa kiihkoilematonta aatteeseen uskovaa joukkoa. Äänekkyydellään kiihkoilijat ovat saaneet tällä hetkellä ylivallan puoluejohdosta. Seuraavat vaalit tulevat pudottamaan puolueen kannatuksen. Näen se ainoana keinona palauttaa puolue oikealle tielle.

Suomi on tilassa, jossa äänekkäimmät huutajat saavat viestinsä läpi. Hiljaisempi väki ihmettelee ja yrittää etsiä tietä ulospääsyyn. Perussuomalaiset puolueena on samassa tilassa. Puolue ajautuu tuleviin kunta- ja eduskuntavaaleihin kansalliskiihkon varassa. Se on väärä uskomus. Moni on tästä syystä eronnut ja moni miettii puolueesta eroamista. Osa yrittää olla hiljaa ja odottaa, että puolueen sisäinen tila selkiintyisi. Valitettavasti se on menossa takiaispuolueeksi.

Ollakko vaiko ei olla? Kas, siinäpä pulma.

Avainsanat: uhriutuminen, suomenkirkonsanoma, vaalitsuomessa, takiaispuolue