Satunnaiset kuvat

Taimenen väsytys 4

Uusimmat

Blogin arkisto

076 Perustuslaki pelattavissa

Torstai 28.2.2019 klo 10:34 - yrjöpoeka

Suomen perustuslakia on pidetty viimeisenä turvana silloin, kun poliittinen kähmintä saa liian isot mittasuhteet. Näin oli ennen. Eilisen jälkeen mikään ei ole ennallaan. Keskustalainen eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hanna-Kaisa Heikkinen selätti opposition valiokunnan puheenjohtajan Krista Kiurun piipahdettua puhemiehistön kuultavana. Välittömästi oven sulkeuduttua pyyhki varapuheenjohtaja lattiaa kaikilöla käytöstavoilla. Hän keskeytti kaiken keskustelun ja ilmoitti valiokunnan äänestävän asiantuntijoiden kuulemisesta. Keskusta sai tällä tempulla aikataulua nopetettua, mutta sotaa tällä ei voi edes voittaa.

Oli selviö, että oppositio hiiltyi tästä. Krista Kiurulle tästä voi vielä kehittyä se onnenpotku, ettei hän nouse sote-esityksen kaatajaksi. Keskusta on pitkin viime vuotta jaksanut nostaa kokoomuksen vastuuta enemmän esille ja nyt sillä on aseet käsissään. Kokoomus on porskutellut gallupeissa ja keskusta on saanut maistaa masennuslääkettä sitäkin enemmän. Puolueiden välillä alkaa jo nyt olla 6 % ero kannatusmittauksissa. Se on niin suuri, että keskustan kenttä on hermona. Se yritti oikaista linjaa tapaus Bernerin antamalla mahdollisuudella. Sipilä esikuntineen sai tämän estettyä.

Kaikki eri medioiden politiikan toimittajat ja eri alojen asiantuntijat pitävät selviönä soten kaatumista. Vain keskusta yrittää kertoa kannattajillee, että hyvin menee, mutta menköön. Vaatii todellista pokkaa kertoa julkisessa tiedoitustilaisuudessa, ettei Suomen perustuslaki ole edes hidaste. Joku hallituksen jäsenistä keskustelee jonkun EU-komissiossa jonkun kanssa ja se riittää. Kaikki muut ovat sitä mieltä, ettei se nyt riitä. Eilistä tiedoitustilaisuutta seuranneena voin sanoa, että nyt on kaikki nähty.

Sinisten ja keskustan hyvin pullaa syöneet ja vinkkua nauttineet ministerit ihan pokkana kertoivat kaiken olevan hyvin. Leukojaan louskuttava Päivi Nerg kertoi olevansa kaiken tiedon lähettiläs. Sen hän kyllä tiesi, että ministerit ovat niin tyhmiä, että ne ihan aikuisen oikeasti uskovat kaiken paskan minkä niille syöttää. Mattila tunnetaan ministerinä, joka ei ole kaikistellen ihan kartalla. Kepulainen ei edes tarvitse vinkkua, hänelle riittää Sipilän saarna. Se mikä itseäni pisti silmään oli monikultturisuuden nouseminen esille tässä tilaisuudessa. Ministerit olivat pukeutuneet väljiin säkkimäisiin telttoihin. Huput ja kasvonaamarit vielä puuttuivat. OLisiko tämä vaalikampanjointia maahanmuuttajille?

Mikä on se keskustan salainen ase ja miksi Krista Kiuru voi säästyä syyllisyydeltä. Keskustan peliosasto tietää jo, että tämä peli on hävitty. Ensin kaavaltu Krista Kiuru ei ole enää paras vaihtoehto syylliseksi. Siihen piti saada kokoomuslainen ja nyt se on löydetty. Uskon myös kokoomuksen aavistavan tämän hyvin pian. Jos se ei sitä huomaa, heidän pelaamonsa ei ole enää ajantasalla. Eilisen farssi näytelmän jälkeen jäin todella pohtimaan, miksi keskusta jääräpäisesti ajaa vuotavan paatin karille. Lopulta kaikista vaihtoehdoista kuoriutui yksi nimi esille. Hän on täydellinen kohde.

Hänen nimensä on Paula Risikko. Eduskunnan puhenaisena hän on valtakunnan hierarkiassa kakkonen. Kaiken lisäksi hän on perustuslaillisuuden viimeinen auktoriteetti. Hän ei saa päästää suureen saliin sellaista esitystä, jossa on perustuslaillisia ongelmia. Hän esti suojelulakien tulon ja nyt hänen edessään on taatusti sama tilanne. Twiittejä on jo ilmassa.

Näin on kepulla esittää syyllinen kentälleen. Paula Risikko.

Avainsanat: suomenperustuslaki, kristakiuru, hannakaisaheikkinen, eduskunnanpuhenainenpaularisikko

145 Lait kansalaisten turvana

Tiistai 11.7.2017 klo 15:16 - yrjöpoeka

Suomessa on voimassa lakeja, jotka eduskunta on hyväksynyt. Perustuslaki on laadittu erinomaisella pitkäaikaisella harkinnalla ja parlamentaarisesti. Perustuslaki on tehty ajatuksella, että se kestää aikaa ja sitä ei vuosittain muutella. Toki kaikki lait ovat sellaisia, että joskus voi tulla sellainen tilanne, että niitä on muokattava vastaamaan uutta aikaa. Niitä ei kuitenkaan muuteta kulloisenkin poliittisen suhdanteen takia. Ei ainakaan siinä tapauksessa, että joku politiikko on kokenut häneen kohdistuvat lainvaatimukset epäoikeudenmukaisksi.

Uusi aika on tuonut meille sellaisia hienohelmoja, etteivät he tajua lakien olevan sitä varten, että ne tarvittaessa ojentavat ihmistä asialliselle tielle. Nykyisten perussuomalaisten puoluejohto kokee lain olevan väärä ja kohtelevan heitä epäoikeuden mukaisesti. Puolueen puheenjohtaja valittaa edelleenkin saamaansa tuomiota. Hän ei lukeneena ihmisenä edes ymmärrä parantaa tapojaan. Hän kokee oikeudekseen puhua muista aivan mitä huvittaa ja häntä ei saisi siitä rangaista. Hänen mielestään lait ovat laadittu muiden kurmottamista varten.

Juuri tästä syystä kunnioitan Suomen lakeja ja parlamentaarista valmistelua. Herkkähipiäisen hienohelman itkujen takia lakeja ei lähdetä muuttamaan. Parlamentaarisessa järjestelmässä yksilön on hyväksyttävä lakien ankaruus ja enemmistön asema. Juuri tänään pidän lakejamme sellaisina, että antakaamme tämän asehullun sivarin itkeä surkeuttaan. Valitettavasti tämä pelle saa nyt julkisuutta, toimiessaan satiaispuolueen puheenjohtajana.

Puolueesta ei enää ole takiaispuolueeksi, siksi käytän kansanedustaja Oinosen antamaa satiais nimitystä. Jokainenhan meistä tietää, että satiaiset ovat inhottavia. Kukaan ei halua niitä iholleen. Onneksi satiaisille on olemassa lääkitys. Etenkin poliittisille. Äänestäjät sen tietävät, jos kukaan. Seuraavissa eduskuntavaaleissa ongelma poistuu. Sitä ennen on kestettävä vaivaa joka näistä aiheutuu. Perustuslaki takaa myös näille jonkinlaisen turvan, mutta ei määrättömiin.

Taidan pitää useammin liputuspäivän Suomen perustuslain ja muiden lakien kunniaksi. Ne pitävät ötökät kurissa.

Avainsanat: suomenperustuslaki, parlamentaarinenvalmistelu, täysiikäisenhoitoonohjaus, tulevasatiaspuolue, oinosensatiaispuolue, perustuslakialiputettava

044 Sapienti sat

Lauantai 25.2.2017 klo 18:16 - yrjöpoeka

Torstaina julkaistu juttu puoluevalinnasta jaksaa puhuttaa. Olen saanut useita yhteydenottoja, joissa minulta on suoraan kyselty, mikä motiivi minulla on siirtyä vasemmiston ryhmään sitoutumattomaksi. Toinen kysyjiä askarruttava seikka on ollut uteliaisuus siitä, mitä minulle on luvattu. Kolmantena aprikoinnin kohteena on se, uskonko saavani riittävästi ääniä läpimenoon.

Nämä kysymykset ovat tietysti oikeutettuja, mutta kahteen ensimmäiseen saa vastauksen pelkästään lukemalla julkaisemamme kirjoitus. Lisäksi olen julkaissut blogissani saman tekstin ja myös lisäjuttua sen jälkeen. Tuo kolmantena oleva arviointi mahdollisuuksistani, ei mietitytä kannattajiani ja tukijoitani. Heille minä olen aivan sama ihminen. He uskovat äänestäjien ymmärtävän lukemansa ja sen lisäksi olen juuri äänestäjiltäni saanut runsaasti positiivista palautetta.

Tukijani ja äänestäjäni ovat seuranneet persujen elämöintiä ja kaiken kohun aiheuttamaa häpeää. He ovat myötäeläneet kanssani persujen mahalaskun ja he ovat myös tukeneet minua ratkaisussani. Olen sen sanonut läheisilleni, etten jaksa enää selitellä ja hävetä kehäkolmosen sisäpuolella tapahtuvaa elämöintiä. Kunnallisessa luottamustehtävässä tärkeimpiä ovat oman alueen ihmisiin kohdistuvat päätökset. Koska maailma on murroksessa, joudumme kohtaamaan muualla asuvien ihmisten hätää.

Oman kuntani alueelle tulevat ihmiset ovat samassa asemassa kaikkien kanssa. Meidän on hoidettava ongelmamme ja ne eivät poistu huutelemalla. Ne eivät poistu rajat sulkemalla, vaikka kuinka huudettaisiin. Kunnissa on meidän suvakkien tehtävänä hoitaa asiat ja kuunnella sanavapauden nimissä tapahtuvaa huutelua ja solvaamista. Siksi olen valintani tehnyt, että voin jatkossa pystypäin ja häpeämättä katsoa siihen yhteisöön, jossa työtäni teen.

Kuten edellisessä kirjoituksessani totesin, minulle ei ole luvattu mitään ja minä en ole vaatimassa mitään. Lisään tähän vielä sen, että en ole pyrkimässä mihinkään. Motiivinani on ainoastaan kertoa ympäristölle, että nyt on kaikkien aika miettiä omia arvovalintojaan. Haluan tällä myös ilmaista tukeni moniarvoiselle perustuslaille. Oikeusministerille on tehtävä näissä kuntavaaleissa selväksi, että ministerin tuki on kadonnut. Perustuslaki on kansan turvaksi rakennettu. Sitä eivät oppimattomat saa avata.

Vielä ennen viime vaaleja tämä puolue mekasti olevansa uusi työväenpuolue. Onko joku kuullut enää lausettakaan asiasta? Ei ole. Puolue on valtaan tultuaan, kurittanut eniten juuri niitä köyhiä ja työttömiä, jotka hyvässä uskossa äänestivät puolueen valtaan. Nyt nämä kannattajat ymärtävät heihin kohdistuneen suuren kusetuksen. He eivät enää tee toiste samaa virhettä. Puheet perustuslain näpelöimisestä kohdistuisivat eniten juuri näihin ihmisryhmiin. Siksi ja siitä syystä, tulen pitämään ääntä perustuslain puolesta.

Suoli24 sivustolle ja maakuntalehden uutisen alle kirjoittavat nimettömät vastustajani voisivat lukea tämän tekstin uudelleen ja uudelleen. Jospa se joskus valo ja ymmärrys valaisisivat pimeimmänkin huoneen.

Repetitio mater studiorum est

Avainsanat: sapientisat, suvakki, suomenperustuslaki

040 Pöhinää puolueissa

Lauantai 18.2.2017 klo 21:20 - yrjöpoeka

Kuuntelin eilen (17.2) Pohjois-Pohjanmaan alueradiota ja sieltä pisti korvaani sanonta, pöhinää. Paikallispomon mukaan vaaliteltoilla on pöhinää entiseen malliin. Tarkoittanee niitä, jotka kiihottuvat nähdessään maahanmuuttajan tai homon. Tämän perussuomalaisen täytyy olla tosiuskovainen asialleen, koska kaikissa hänen vaalipiirinsä kunnissa ei enää ole pöhinää. Mikäli on, siellä pöhisee vihreä keitos. Vihreät ovat samanlainen puolue kuin persut, myös siellä vastustetaan kaikkea muutosta. Viime vaalien jälkeen tappeluun ja valehteluun turhautuneet valtuutetut ja ehdolla olleet ovat vaihtaneet kepuun ja joissakin kunnissa vihreisiin. Takuuvarmasti pöhinä jatkuu.

Tämä siirtymä on pakon sanelema juttu. Mikäli on halua vaikuttaa oman kuntansa asioihin, perussuomalaiset ovat nyt huono vaihtoehto. Erityisesti silloin, kun ryhmän sisällä käydään jatkuvaa kissanhännänvetoa siitä, kuka johtaa ja kuka on oikeassa. Ei kukaan järkevä ihminen jaksa toimia ryhmässä, jonka tärkein asia on juonittelu. Ei kuntalaisten asioiden ajaminen. Keskusta on Kainuussa heitellyt innolla verkkojaan entisiin perussuomalaisiin valtuutettuihin, samoin kuin muuallakin vaalipiirin alueella. Läpimeno voi aiheuttaa keskustan sisällä pöhinää. Toisekseen voi kyllä käydä niin, ettei äänestäjä enää halua muistaa koko ehdokasta neljänvuoden tappelujen jälkeen. Määränsä se on pöhinälläkin.

Oman tukiryhmäni ja kannattajien sanoma on ollut eduskuntavaalien jälkeen tyly. Heistä ei enää kukaan halua äänestää perussuomalaista. He ovat joutuneet turhautumaan kaikkiin takinkääntöihin. He ovat myös turhautuneet tappeluihin ja juonitteluihin. Kaikista eniten heitä on hävettänyt omien kansanedustajien moukkamainen käytös. Ei Kainuulainen äänestäjä voi ymmärtää sitä, että vaalien jälkeen aloitetaan kaikkein heikompien kurmottaminen. Kainuulainen väestö on saanut kristillisen kasvatuksen ja siihen ei kuulu sellainen tapa, että sotaa ja kurjuutta pakenevia heitellään kivillä ja polttopulloilla. Meille he ovat ihmisiä, lähimmäisiä.

Sotaa paenneet äitimme lapsinen ovat antaneet meille perinnöksi ymmärryksen, kuinka kohdella kaikkensa menettänyttä. Juuri siitä syystä Kainuussa yhteisvastuukeräys tuottaa kaikkein eniten verrattuna muuhun maahan. Kaupungeissa on totuttu hyvään. Osa työtävieroksuvista on tottunut siihen, että yhteiskunta tuo ruoan suuhun ilman omaa työpanosta. Nyt tämä joukko ja myös joukko hyväosaisia on saatu kiihoitettua eri rotua ja uskontoa harjoittavia vastaan. Samankaltaista menoa oli ennen toista maailmansotaa.

Suomen perustuslaki on vuosikymmenten saatossa hyväksi harjattu. Sitä ei muutella maahanmuuton vastustajien takia. Nämä tahot ovat niin kiihoittuneet sanomastaan, että loppuajat he miettivät julkisesti, mitä homot ja lesbot puuhaavat kotonaan. Tämänkin perverssin porukan tukena ja suojana on Suomen perustuslaki. Suomessa saa kiihoittua vapaasti.

Viimepäivinä on ollut pöhinää minun vierelläni. Ihmisiä kiinnostaa aivan valtavasti se, aionko olla politiikassa mukana ja missä puolueessa? Täkyjä tarjotaan eri puolueista. Itse olen läheisteni ja tukiryhmäni kanssa käynyt keskustelut ja päätöksen ilmoitan loppukuun aikana. Siihen asti keitos saa pöhistä. Tiedoite on laadittu ja julkaisemista vaille.

Sitä tässä pohdimme, voiko tämä tiedoite aiheuttaa pöhinää?

Avainsanat: pohjoispohjanmaa, alueradio, sukupuolineutraaliavioliitto, kristillinenkasvatus, yhteisvastuukeräyksentuottokainuussa.suomenperustuslaki

020 Minulla - meillä - muilla

Maanantai 23.1.2017 klo 10:21 - yrjöpoeka

Viimeiset kuukaudet olen kuunnellut kaikkien muiden tavoin metelöintiä, jota kutsutaan isänmaalliseksi. Erilaisia tunnuksia on ollut esillä. Isänmaallisuus on ollut vain tälle ryhmälle kuuluva ominaisuus. Siitä he ovat varmoja, ainakin omasta mielestään.

Täysin varmoina he kertovat, että vain minulla ja meillä on oikeuksia. Tällä he tarkoittavat itseään. Muilla ei heidän mielestään ole mitään oikeuksia. Muilla he tarkoittavat ulkomaalaisia ja muilla he tarkoittavat myös niitä, jotka eivät jaa heidän näkemystään isänmaallisuudesta. Olisikohan heidän syytä tutustua tarkemmin Suomen perustuslakiin? Mikäli jokin kohta jää epäselväksi, siitä he voivat kysyä asiantuntijoilta. Tuomarit ovat se viimesijainen keino. Se maksaa ja käräjäsalissa ei jaeta kunniaa.

Toinen asia joka koskettaa samalla tavoin minua, meitä ja muita on muuttuva kuntaorganisaatio. Kevään kuntavaaleissa valitaan muutoksen ohjaajiksi uudet valtuutetut. Uusi kuntalaki antaa kaikille kuntalaisille myös mahdollisuuksia. Siksi olisi erittäin hyvä asia, että paikalliset mediat ottaisivat tästä aiheesta kopin. Paikallisen median tuottama uutisointi antaisi niitä alkueväitä tunnistaa kuntalaisen mahdollisuudet. Tätä varten on jo olemassa Kuntaliiton verkkojulkaisu nimeltään Kuntalainen keskipisteenä – Kuntademokratian kehittämisen suuntaviivat selkosuomeksi.

Kolmantena asiana ja tärkeimpänä, pidän väestöltään kuihtuvissa kunnissa sitä, millaisia ehdokkaita valtuustoon valitaan. Hyvin helposti käy niin, että ehokkaiden keski-ikä on +60 ja vieläpä reilusti. On tietysti selvää sekin, että vanhenevan väestön joukosta ei enää löydy nuoria. Kunnissa olevien työpaikkojen vähentyessä, kuntiin ei muuta riittävästi nuorta väkeä. Kuitenkin kaikki poliittiset ryhmät pyrkivät saamaan ehdokkaiksi kaikenikäistä väkeä.

Seuratessani kevään ehdokasasetteluja, olen kuullut ja nähnyt, että on todella vaikea saada uusia kasvoja mukaan politiikkaan. Kaikkinainen kielteinen uutisointi on antanut sellaiset kasvot politiikoille, että normi väestö kieltäytyy kohteliaasti samaistumasta tällaiseen joukkoon. Kaikki poliittiset ryhmät ovat osallisia tähän kielteiseen kuvaan. Eräs populistinen liike on sitten ollut verraton ykkönen kielteisen kuvan luomisessa. Sitten ihmetellään, että on se kumma, ettei politiikka kiinnosta.

Näillä kolmella pointilla alkavaan viikkoon. Se tuo itselleni mukanaan kuntapolitiikkaa ja vapaaehtoista järjestötyötä.

Avainsanat: suomenperustuslaki, kuntaliitto, kuntalainenkeskipisteenä, likainenpolitiikka, politiikkotuomiolla

010 Vainotut

Keskiviikko 11.1.2017 klo 17:49 - yrjöpoeka

Pitkin talvea olemme saaneet kuunnella ja lukea muutamien politiikkoina itseään pitävien vuodatuksia heihin kohdistuvasta vainosta. Eduskunta avustajana toimiva Kiemunki pyrkii tosissaan Tampereen päättäjäksi. Some-viestien mukaan hän oikein ilakoi hänelle langetettua tuomiota. Viestiensä mukaan kaikki eivät pysty samaan ja erityisesti piikkiä riittää vasemmiston suuntaan.

Hakkarainen istuvana kansanedustaja on tietysti aivan osaamaton ja lukutaidoton. Näin hänen lainopillinen avustajansa ilmaisi asian käräjäoikeudelle muutama päivä sitten. Olen aina tiennyt sen, ettei kansanedustajaksi ryhtyvältä vaadita paljoa, mutta nyt tiedämme sen, ettei laintuntemusta tarvita ollenkaan. Perustuslaista ei tarvitse välittää, sen pitää turvata vain heidän omaa hyvinvointiaan.

Täällä syrjäseuduilla ovat isämme ja äitimme osanneet aina opettaa oikean ja väärän ymmärtämisen. Kansakoulussa iskostettiin mieliimme se, että esivallan antamia lakeja ja asetuksia on kuuliaisesti noudatettava. Nuorempaa sukupolvea tämä ei näytä enää koskettavan. Asianajajat julkisesti puolustavat asiakkaitaan sillä, etteivät nämä tiedä sellaisen lain olemassaolosta. Kuten syyttäjä on todennut, se ei ole millään puolustettavissa. Etenkään kansanedustajien kohdalla. Toivottavasti syyte pitää ja tuomio tulee.

Samasta puolueesta on tänään istunut Oulun käräjillä surullisen hahmon ritari Tynkkynen. Hänen ensimmäinen vaatimuksensa oli käräjäoikeudelle se, että istunto on julkinen ja sitä saa videoida. Samoin kuin Kiemunki, Tynkkynen lähtee vaaleihin tuoreella videolla ja tuomiolla. Aina löytyy niitä reppanoiden tukijoita, joille ei ole olemassa Suomen lakia. He ovat mielestään aina oikeassa ja muut vainoavat heitä mielipiteidensä takia.

Siinä nämä perussuomalaisen puolueen toivot ovat aivan oikeassa. Heidän mielipiteidensä ja käytöksensä ovat niin vääristyneitä, että juuri heidänlaistensa takia minun oli luovuttava puolueen jäsenyydestä. Oikeuslaitos on samaa mieltä, että heidän mielipiteensä eivät kaikilta osin täytä lain vaatimuksia. En mitenkään enää voinut kenellekään puolustella puolueeseen pesiytyneitä rikollisia. He eivät kunnioita Suomen lakeja, silloin kun ne kohdistuvat heihin itseensä. Juuri niitä he ovat. Rikollisia.

Olen vakaasti sitä mieltä ja myös oikeuslaitos on ollut asiassa samaa mieltä. Koko viimevuoden jouduin todella häpeämään puoluettani. Uskoin ja toivoin muutosta. Odotin puoluejohdolta tiukkoja otteita rikoksista tuomittujen erottamiseksi puolueesta. Sitä ei valitettavasti tullut ja sen myötä minun vaihtoehtoni loppuivat.

Seuratessani tänään Oulun käräjien uutisointia minulle väkisin tulee mieleen se, kuinka paljon tekemääni työtä on valunut hukkaan. Tässä en ole yksin, puolueesta valuu nyt ulos se väki, joille isänmaan lait ovat todellisia. Ne lait pätevät myös kaikkiin perussuomalaisiin. Tänään oikeudessa nähtiin se näytelmä, jossa itkun avulla yritettiin vaikuttaa tuomareihin. Onneksi oikeuslaitos on sen verran nähnyt näyttelijöitä, että se takuuvarmasti osaa antaa oikeudenmukaisen tuomion.

Kunnallisvaalit ovat ovella. Niissä tuomion antaa sitten kansa. Se on aina ollut oikeudenmukainen. Ja siitä ei ole valitusoikeutta. Siinä ei itku auta.

Avainsanat: terhikiemunki, teuvohakkarainen, sebastiantynkkynen, suomenperustuslaki, kansantuomio